Dagens menu 01.07.2006

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Dagens menu 01.07.2006

Indlæg#1 » 2. sep 2006, 16:20

Tykstegsbøffer marineret i Chimichurri (Nord Amerikansk kryddermarinade)
Tilbehør: Tyrkisk hyrdesalat og bagt kartoffel
Billede
Dessert: Bettinas æbletærte

Hos Weberguru har vi den holdning, at alt skal prøves…
Derfor har vi i dag lagt det flotteste stykke tykstegsfilet i Chimichurri marinade. I hele Nord Amerika er det den foretrukne marinade til oksekød. Så vi er friske…
Som tilbehør laver vi en klassisk ret fra det Tyrkiske køkken: Hyrdesalat.
Til dessert laver vi noget så jordnært som Bettinas æbletærte m. creme fraiche.
Sådan laves grillede bøffer i Chimichurri marinade
Billede

Chimichurri marinaden er meget enkel at lave. Du skal bruge følgende:
2 store håndfulde bredbladet persille
5-6 stængler løvstikke
2 tsk. salt
1 tsk. grov peber
2 store fed hvidløg
1 tsk. hot pepper chili flakes
1,5 dl olie
0,5 dl klar eddike
0,5 dl koldt vand
1 spsk. citronsaft
Billede

Alle ingredienser kommes i en blender og blendes til en jævn blød masse.
Billede

Massen hældes ud i et fad
Billede

Chimichurri marinaden virker bedst på meget tyndt kød, hvor det virkelig kan trænge ind i strukturen. Vi har i dag valgt et flot stykke tykstegsfilet.
Billede

Kødet skæres MED årene i kødet. Kig på fotoet - det er meget nemt at se hvilken vej årene løber. Hvis man ikke skærer på denne led bliver kødet “hårdt” at tygge. På den rigtige led smelter det på tungen…
Billede

Skæres i bøffer på ca. 1 cm i tykkelsen.
Billede

Bøfferne bankes godt på begge sider med håndfladen. Brug ikke en kødhammer, da den er for hård ved kødet.
Billede

Kødet vendes i marinaden, og skal herefter i køleskabet. Der skal kødet have mindst et par timer.
Billede

Bøfferne steges 2-2,5 minutter pr. side over direkte varme. Da chimichurri’en indeholder olie der kan flamme op, skal låget naturligvis være på under hele grillningen.
Røgsmagen er fantastisk, og marinaden får et rent 13-tal!!!
Sådan laves Tyrkisk hyrdesalat
Billede


Marinaden laves af:

2 spsk. god olie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. paprika (Edelsüss)
Salt og peber

Røres sammen til en dressing.
Billede

1 Peberfrugt (gul), ca. 1/2 agurk, 1 stort løg, 10-12 cherrytomater, 1 lille håndfuld hakket bredbladet persille.
Løgene skal skæres i ringe, og lægges på en tallerken. Drys rigeligt med salt henover og lad dem ligge i 30 minutter. Herefter skylles de under rindende vand, og vrides godt.

Alle ingredienserne (undtagen løgene) hakkes og kommes i en skål. Dressingen hældes henover.
Sådan laves Webergurus kryddersmør
Billede

Smør, hakket persille, løvstikke, citronsaft samt salt og peber.

Enkelt og virkelig smagfuldt.
Sådan laves nemme bagekartofler

Billede

Vores tip er - kog bagekartoflerne i køkkenet inden de kommes på grillen over direkte varme. Lad dem være på grillen indirekte (den 4. grillmetode) mens du griller dine bøffer. Så får de en dejlig grillsmag.
Billede

Vi må bøje os i støvet, og tilstå at vi ALDRIG har smagt kød der smagte så godt. Det var virkelig verdensklasse, og vi opfordre alle til at prøve chimichurri marinaden. Nu forstår vi hvorfor hele Nord Amerika er helt oppe og ringe…

Hyrdesalaten var virkelig en positiv oplevelse. Så god, at vi næste gang laver dobbelt portion, og dobbelt så mange løg…

og så lige en lækker dessert fra grillen:
Sådan laves Bettinas vanvittig gode æbletærte… (Igen, igen)
Billede

250 gram mel
100 gram margarine
75 gram sukker
lidt vanille
1 æg
1 spsk. vand
3-4 æbler.

Kanelsukker

Vi har lavet denne tærte mange gange, så vi går hurtigt hen over den i dag.
Billede

Æblerne skrælles og snittes i både. Kommes i et tærtefad. Dejen flettes (Denne kage var kun til os selv, så vi sjuskede lidt…)
Billede

Kommes på grillen indirekte. Der må absolut ikke være kul tæt på formen, da tærten nemt bliver sort i bunden.
Billede

Efter 22 minutter var vores tærte færdig. Tjek efter 15-20 minutter. Den skal IKKE være lysebrun i midten. Du tjekker på kanten om den har “sluppet” formen og om den er brun og “crispy”.
Dagens menu må absolut få den ypperste karakter vi kan give her på Weberguru - nemlig 5 point. Eller som vi siger: 5 “Etta’er”.
Billede
Kongemad, og så havde vi ikke engang gæster…
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 12 gæster

cron