Kylling på dåse

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Kylling på dåse

Indlæg#1 » 8. maj 2009, 19:27

I aften fik vi en gammel "traver" nemlig kylling på dåse.

Først renses kyllingen for overskydende fedt/skind og evt. indmad tages ud af skroget og der krydres godt med salt/peber indvendigt.
IMG_2471.JPG

IMG_2472.JPG


Så åbnes en dåseøl og ca. halvdelen drikkes, herefter er det en rigtig god idé at åbne øldåsen så meget som muligt for at få maksimalt damp op i kyllingen.
IMG_2473.JPG

IMG_2474.JPG


I dag krydrede jeg øllet med lidt tørrede krydderurter, citronsaft og lidt hele peberkorn. Den halve citron blev delt i 4 og lagt op i skroget. Husk at bruge usprøjtede citroner.
IMG_2476.JPG

IMG_2477.JPG


Inden kyllingen kommer op på tronen dupper jeg den tør med køkkenrulle, gnider den godt ind i olie og krydrer. Idag havde vi bare lyst til salt/peber.
IMG_2478.JPG


Så skal kyllingen på tronen og ha' varmen. Den stilles inddirekte og vendes halvvejs for at sikre sprødt skind på begge sider.
IMG_2479.JPG

IMG_2482.JPG

IMG_2485.JPG

IMG_2484.JPG


Efter knap 1 time på 225 grader er kyllingen færdig og parteres. Se hvor saftig den er!
IMG_2487.JPG

IMG_2488.JPG


I dag fik vi nye kartofler og hjemmelavet, grov salsa til.
IMG_2490.JPG


Salsaen er frit fra Hovmoller, tilpasset hvad vi lige havde i huset.

1 lille alm. løg
1 stort rødløg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
4 små snackpebre
1 spsk. brun farin
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. Tabasco
½ kg. tomater

Alt skæres i forholdsvis små stykker. Løg og gulerødder klares i lidt olie. Hvidløg tilsættes og svitses kort. Tomaterne tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Det hele simrer lidt indtil det tykner lidt hvorefter det køles ned på kogepladen. Serveres ved stuetemperatur.
Med venlig hilsen
Morten


bear
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1346

Re: Kylling på dåse

Indlæg#2 » 8. maj 2009, 19:30

den ser nu meget god ud den dåsekylling
Hilsen Bear

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Kylling på dåse

Indlæg#3 » 8. maj 2009, 19:52

Hej

Det ser godt ud :-)

Håber at salsaen blev god?

Ud fra billederne er jeg lige nødt til at spørge hvor
din grill står (er bare nysgerrig) :)
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Emneforfatter
Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Kylling på dåse

Indlæg#4 » 8. maj 2009, 19:57

Hovmoller skrev:Hej

Det ser godt ud :-)

Håber at salsaen blev god?

Ud fra billederne er jeg lige nødt til at spørge hvor
din grill står (er bare nysgerrig) :)


Takker. Salsaen var rigtig god, tror jeg purérer resten og bruger til bruscetta en dag.

Mine grills står i vores udestue/terasse - se øverste billede i denne tråd: viewtopic.php?f=68&t=9273
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Kylling på dåse

Indlæg#5 » 8. maj 2009, 20:02

Ok :-)

Jeg blev lige nervøs over de åbne vinduer men
du plejer jo at have styr på sagerne og lidt til :D
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Emneforfatter
Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Kylling på dåse

Indlæg#6 » 8. maj 2009, 20:05

Hovmoller skrev:Ok :-)

Jeg blev lige nervøs over de åbne vinduer men
du plejer jo at have styr på sagerne og lidt til :D


Hehe, nej der er ret godt udluftet, med 2 vinduer og 2 døre kan der altid laves gennemtræk og jeg kan stå i ly for regn og slud :D
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Kylling på dåse

Indlæg#7 » 8. maj 2009, 20:28

Jeg ville også ønske at vi kunne stå i læ og grille, men
vi må vente til huset er solgt og se hvad vi så kan finde
ud af.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must


aaroe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 136

Re: Kylling på dåse

Indlæg#8 » 8. maj 2009, 20:37

Knap 1 time... Det var dælme ikke længe, eller er det bare mig?
Plejer snildt at give en kylling 2 timer, uanset om det er i ovn eller grill...
Men det ser da godt ud :)

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Kylling på dåse

Indlæg#9 » 8. maj 2009, 20:41

aaroe skrev:Knap 1 time... Det var dælme ikke længe, eller er det bare mig?
Plejer snildt at give en kylling 2 timer, uanset om det er i ovn eller grill...
Men det ser da godt ud :)


Hej

Vi plejer også kun at give en hel kylling 50 min til en time, mere plejer
ikke at være nødvendigt her.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must


aaroe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 136

Re: Kylling på dåse

Indlæg#10 » 8. maj 2009, 20:51

Hovmoller skrev:
aaroe skrev:Knap 1 time... Det var dælme ikke længe, eller er det bare mig?
Plejer snildt at give en kylling 2 timer, uanset om det er i ovn eller grill...
Men det ser da godt ud :)


Hej

Vi plejer også kun at give en hel kylling 50 min til en time, mere plejer
ikke at være nødvendigt her.


Så er det sikkert bare mig :)
Det skal så lige siges, at temperaturen heller ikke er så høj som Mortens :)

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Kylling på dåse

Indlæg#11 » 8. maj 2009, 21:10

aaroe skrev:
Hovmoller skrev:
aaroe skrev:Knap 1 time... Det var dælme ikke længe, eller er det bare mig?
Plejer snildt at give en kylling 2 timer, uanset om det er i ovn eller grill...
Men det ser da godt ud :)


Hej

Vi plejer også kun at give en hel kylling 50 min til en time, mere plejer
ikke at være nødvendigt her.


Så er det sikkert bare mig :)
Det skal så lige siges, at temperaturen heller ikke er så høj som Mortens :)


Det kan selvfølgelig også have noget at sige :)
Bruger du termometer?
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Kylling på dåse

Indlæg#12 » 8. maj 2009, 21:27

Lækker kyllerylle Morten :savl2:

Med venlig hilsen


aaroe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 136

Re: Kylling på dåse

Indlæg#13 » 8. maj 2009, 23:18

Hovmoller skrev:
aaroe skrev:
Hovmoller skrev:
aaroe skrev:Knap 1 time... Det var dælme ikke længe, eller er det bare mig?
Plejer snildt at give en kylling 2 timer, uanset om det er i ovn eller grill...
Men det ser da godt ud :)


Hej

Vi plejer også kun at give en hel kylling 50 min til en time, mere plejer
ikke at være nødvendigt her.


Så er det sikkert bare mig :)
Det skal så lige siges, at temperaturen heller ikke er så høj som Mortens :)


Det kan selvfølgelig også have noget at sige :)
Bruger du termometer?


Nææ, det gør jeg såmænd ikke :)

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Re: Kylling på dåse

Indlæg#14 » 9. maj 2009, 10:55

Ser dæleme lækkert ud :savl2: lavede nogle kyllingefileter på Primoen igår, har aldrig fået så saftige fileter før 8)
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 98 gæster