Skriv nyt emne Svar på emne  [ 4 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Bagt rodfrugtmos
Indlæg: 15. feb 2009, 20:19 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 30. maj 2008, 14:20
Indlæg: 9437
Alder: 62
Geografisk sted: 8543 hornslet
Bagt rodfrugtmos

DSC_0056.JPG





Til tider kan det være svært at finde på fristende variationer af rodfrugt.

Så jeg har eksperimenteret lidt her på det sidste og idag blev det denne:

DSC_0048.JPG



Til 4 personer

350 gram skrællet selleri
200 gram skrællet persillerod (ca 4 stk af mellem størrelse)
250 gram kartoffel.


De blev skåret i mindre tern og kogt uden salt til de var møre (ca 20 minutter)
Nu blev de pureret og der blev tilsat:

1 groftrevet løg mellem størrelse
1tsk røget paprika
1 tsk sellerisalt
4 tsk af dette grill krydderi

DSC_0066.JPG



4 spsk 9% fløde
1 æg
salt og peber efter behag
For en sikkerhedsskyld kom jeg også en spsk maizenamel i blandingen

De bliver nu pladseret i "små" smurte folie bakker eller skåle (mine havde en diameter på 12 cm)

DSC_0023.JPG



Så stilles de på grillen ved 225 grader i 20-30 minutter:

DSC_0043.JPG



Og vendes ud på tallerkenen

DSC_0048.JPG



Kan anbefales.

Med venlig hilsen

_________________

Med venlig hilsen
Jette Bjærge

¨
http://www.grillamok.dk/
https://www.facebook.com/pages/grillamo ... 8027820757

Billede


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Bagt rodfrugtmos
Indlæg: 16. feb 2009, 09:33 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. maj 2008, 21:15
Indlæg: 330
Alder: 40
Geografisk sted: Ikast
bagt mos er lækkert tilbehør. Hvis man syntes der mangler lidt farve på bordet i denne lidt triste tid, kan man blande lidt rødbede i mosen, så får den en flot farve også.

Ellers er det som altid et flot resultat du leverer.

_________________
Hvis det kikser så husk "Den klogeste er ikke den der laver færrest fejl, men den der lærer af sine fejl"


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Bagt rodfrugtmos
Indlæg: 16. feb 2009, 09:38 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. apr 2007, 10:24
Indlæg: 4269
Alder: 34
Geografisk sted: Svenstrup J
Altid lækkert med nye indgangsvinkler til tilbehør.

Og god idé Wetle kommer med. En omgang revet rødbede i når mosen kommes i formen vil nok give en flot mosaik og lidt "knas"

_________________
Med venlig hilsen
Morten

Kul fra Traekul.dk på lager


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Bagt rodfrugtmos
Indlæg: 16. feb 2009, 16:20 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 30. maj 2008, 14:20
Indlæg: 9437
Alder: 62
Geografisk sted: 8543 hornslet
Wetle skrev:
bagt mos er lækkert tilbehør. Hvis man syntes der mangler lidt farve på bordet i denne lidt triste tid, kan man blande lidt rødbede i mosen, så får den en flot farve også.

Ellers er det som altid et flot resultat du leverer.



God ide :D Wetle

Man kan også komme fint hakket grønkål eller rødkål i som farve spil, men gå forsigtigt frem, ikke alle varianter er lige heldige :x (spørg bare ham jeg lever sammen med :roll: :lol: :lol: :lol: )

Et andet tip, er at komme mosmassen i en tylle, og sprøjt det ud, som pommes duchesse, smart især når man skal "imponere" med menuen, eller skal have lokket det i "kræsne" børn :)

Tak for roserne Wetle

Med venlig hilsen

_________________

Med venlig hilsen
Jette Bjærge

¨
http://www.grillamok.dk/
https://www.facebook.com/pages/grillamo ... 8027820757

Billede


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 4 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Grillguru.dk er grundlagt i 2005 og drives privat af Johnny Larsen (Guruen) og foreningen "Grillgurus Venner".
Programmeret med hjælp fra Andreas Nexmann, samt diverse MODS.
Powered by phpBB © 2000 - 2011 phpBB Group || Design FIsubBlack2 & subSilver2.
Danish translation by Olympus DK Team