Bagt rodfrugtmos

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9307
Kontakt:

Bagt rodfrugtmos

Indlæg#1 » 15. feb 2009, 20:19

Bagt rodfrugtmos

DSC_0056.JPG




Til tider kan det være svært at finde på fristende variationer af rodfrugt.

Så jeg har eksperimenteret lidt her på det sidste og idag blev det denne:

DSC_0048.JPG


Til 4 personer

350 gram skrællet selleri
200 gram skrællet persillerod (ca 4 stk af mellem størrelse)
250 gram kartoffel.


De blev skåret i mindre tern og kogt uden salt til de var møre (ca 20 minutter)
Nu blev de pureret og der blev tilsat:

1 groftrevet løg mellem størrelse
1tsk røget paprika
1 tsk sellerisalt
4 tsk af dette grill krydderi

DSC_0066.JPG


4 spsk 9% fløde
1 æg
salt og peber efter behag
For en sikkerhedsskyld kom jeg også en spsk maizenamel i blandingen

De bliver nu pladseret i "små" smurte folie bakker eller skåle (mine havde en diameter på 12 cm)

DSC_0023.JPG


Så stilles de på grillen ved 225 grader i 20-30 minutter:

DSC_0043.JPG


Og vendes ud på tallerkenen

DSC_0048.JPG


Kan anbefales.

Med venlig hilsen


Wetle
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 425

Re: Bagt rodfrugtmos

Indlæg#2 » 16. feb 2009, 09:33

bagt mos er lækkert tilbehør. Hvis man syntes der mangler lidt farve på bordet i denne lidt triste tid, kan man blande lidt rødbede i mosen, så får den en flot farve også.

Ellers er det som altid et flot resultat du leverer.
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4042

Re: Bagt rodfrugtmos

Indlæg#3 » 16. feb 2009, 09:38

Altid lækkert med nye indgangsvinkler til tilbehør.

Og god idé Wetle kommer med. En omgang revet rødbede i når mosen kommes i formen vil nok give en flot mosaik og lidt "knas"
Med venlig hilsen
Morten

Kul fra Traekul.dk på lager

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9307
Kontakt:

Re: Bagt rodfrugtmos

Indlæg#4 » 16. feb 2009, 16:20

Wetle skrev:bagt mos er lækkert tilbehør. Hvis man syntes der mangler lidt farve på bordet i denne lidt triste tid, kan man blande lidt rødbede i mosen, så får den en flot farve også.

Ellers er det som altid et flot resultat du leverer.



God ide :D Wetle

Man kan også komme fint hakket grønkål eller rødkål i som farve spil, men gå forsigtigt frem, ikke alle varianter er lige heldige :x (spørg bare ham jeg lever sammen med :roll: :lol: :lol: :lol: )

Et andet tip, er at komme mosmassen i en tylle, og sprøjt det ud, som pommes duchesse, smart især når man skal "imponere" med menuen, eller skal have lokket det i "kræsne" børn :)

Tak for roserne Wetle

Med venlig hilsen

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster