Dagens menu 02.08.2005

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Dagens menu 02.08.2005

Indlæg#1 » 1. sep 2006, 18:29

Lamme hakkebøffer m. persille og citron
Tilbehør: “Verdens bedste kartoffelsalat” og tomatsalat m. feta & persille
Billede
Obs: I dag med lækker dessert (Som først må spises imorgen…)


Det er syndt at danskerne ikke spiser mere lammekød. Hvis det tilberedes ordentligt, bliver det en himmelsk mundfuld. Det er en skrøne, at lammekød smager af “stegt gammel uld-sweater”.

Billede


500 g grovhakket lammekød
1/2 finthakket løg
1 lille dusk finthakket persille
Skallen af en 1/2 citron (Kun det gule)
Saften af 1/3 citron
Krydres med salt, peber, spidskommen (dobbelt så meget som peber) samt paprika og revet muskatnød.

Farsen formes til bøffer, og smøres grundigt ind i olie på begge sider. Jo billigere olie - jo bedre smag (Den drypper mere og giver mere røg).

Billede


Grillen sættes op til direkte grillning med alle kullene i den ene side (Nogle kalder den Glæsels grillmetode).

Bøfferne vendes med en stor spatel. Vi er utrolig glade for den på billedet. Den er fra Weber-style serien.

Bøffer af hakket kød vendes ved at løfte den “Med rillerne” som på billedet. PÅ den måde undgår man at de falder fra hinanden.

Jo mere olie der er penslet på bøffen inden den lægges på grillen, jo bedre slipper den.

Hvis et par af bøfferne bliver klar tidligere end de andre, flyttes den blot til den kolde del af grillristen.

Låget skal selvfølgelig være på under hele grillningen.

Billede

“Verdens bedste” kartoffelsalat:

Kog den ønskede mængde kartofler og lad dem afkøle (kan med fordel koges dagen før).

Lav en dressing bestående af:

Creme Fraiche 9% smagt til med lidt mayonnaise
Salt & Peber
Og et bundt fint hakket forårsløg (Hele hemmeligheden!)

Bland kartoflerne i dressingen og lad kartoffelsalaten hvile i køleskabet mindst 1 time inden servering. Vi har tilsat 1/1 bundt hakket radiser, men det kan udelades.

Varianter:
Put eventuelt fint hakkede peberfrugter (kun rød & gul - grøn er for bitter i smagen).

Alle har deres favorit opskrift på kartoffelsalat, men denne meget simple opskrift har imponeret vores gæster hver gang - og det tager kun 2-3 minutter at lave - når først kartoflerne er kogt og nedkølet.

Det kan absolut ikke anbefales at bruge kartofler fra glas. De smager fælt og har en underlig konsistens.
Billede


Serveres med en simpel tomatsalat, tilsat persille og feta-salat tern.
————————————————————————————————-
DESSERT:

Vi har på eftervarmen bagt en Cheesecake med Baileys og chokolade, som desværre først må spises imorgen.

Billede


Komplet opskrift med billeder kommer imorgen aften inden 21.00.

I må vente ligesom os andre…
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 16 gæster