Mormors hakkepølse

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Mormors hakkepølse

Indlæg#1 » 27. dec 2008, 10:00

Vil egentlig gerne dele denne, lidt specielle, opskrift med jer brugere her på Grillguru....den hedder "Mormors hakkepølse". Det er en opskrift der gennem generationer er givet videre i min familie....det er samtidig en opskrift der har været holdt ind til kroppen og ikke bare distribueret rundt.... :wink: Tingene har heldigvis ændret sig gennem de senere år og da jeg i år fik kløer i opskriften, ja så vælger jeg hermed at dele den med jer andre...Jeg er under oplæring af min mor som også har syet poserne....det med en symaskine og mig er ikke lige det bedste....utroligt jeg fik mit symaskinekørekort.... :lol:

Opskriften stammer fra min far's familie, fiskere fra Sjællands Odde, så jeg ved ikke om det er en ensret, eller bare en opskrift der er gået i glemmebogen....

Nå men nok om det....et gammelt viskestykke klippes i 2 stykker på 40x24 cm. Jeg anbefaler man bruger et viskestykke....gamle underbukser kan også anvendes...man skal dog passe på at hakkepølsen ikke falder ud af gylpen.... :lol: :lol:

Stykkerne lægges dobbelt og syes med dobbeltsøm til en pose...bemærk den lidt specielle måde at sy posen på i bunden.....det skal man huske, ellers bliver hakkepølsen ikke firkantet....

Billede

Der laves en fars i en skål og der skal bruges....

1 kg hakket kalv og flæsk
1 æg
1 tsk nelliker
1 tsk allehånde
1/2 tsk stødt ingefær
3 tsk salt
2 tsk peber
lidt mel

Billede

Farsen røres godt igennem og kommes i poserne....

Billede

Poserne bindes og der trykkes således at poserne bliver aflange og ser ens ud...

Billede

Så er pølserne klar til saltning.....nå ja Krølle Bølle kom lige forbi....

Billede

Herefter drysses ca. 3 spsk salt i et fad under hver pose..og ligeledes 3 spsk salt over hver pølse

Billede

Herefter skal pølserne overnatte i køleskabet til dagen efter....

Dagen efter tages pølserne tages ud af køleskabet og koges i 40 min i en gryde....til sidste skummes vandet af.

Billede

Når pølserne er kogt lægges de i pres.....vores rullepølsepresse var optaget andetsteds.....så min gamle mor måtte være kreativ og fandt nogle sten fra den Bornholmske natur...og med den smukke natur i baggrunden kan man vel sige at det er Danmarks smukkest placerede pølsepresse....

Billede

Pølsen serveres på groft rugbrød med sennep og rødbede...i kan roligt glæde jer...det smager fantastisk....

Billede

Dejligt at gå og lave mad sammen med familien.....tak til min mor for tålmodigt at lære mig hvordan man laver hakkepølse..... :D
Anders

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#2 » 27. dec 2008, 10:09

Hvor ser det spændende ud Anders.

Ja jeg har aldrig set eller hørt om det før, så mon ikke det er en egnsret.

Du skriver et sted at de skal koges i 40 minutter.
Er det simre koge eller ????

Det skal bare prøves en dag :D

Opskriften er hermed bogmærket.

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Emneforfatter
Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#3 » 27. dec 2008, 10:15

bjærge skrev:Du skriver et sted at de skal koges i 40 minutter.
Er det simre koge eller ????


Vi kogte pølserne under god varme....ikke noget med at buldre koge, men absolut heller ikke for lidt....de kan godt tåle lidt god varme....
Anders

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#4 » 27. dec 2008, 10:17

Det var da en - forholdsvis - nem måde, at lave en kødpølse på, og lækkert ser det ud :D

...det er noget andet med den industrikødpølse man kan købe :yell:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#5 » 27. dec 2008, 10:27

Hjemmelavet pålæg er jo altid godt.

Er det fru Madsens kyndige hænder vi ser massere pølsen? :D
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Indlæg#6 » 27. dec 2008, 10:28

Spændende, den minder i skiverne lidt om det man kan købe under navnet frikadellepølse.

Ift. kogning af pålæg så er det altid en god ide at holde kogevandet på 80c. Det giver mindst svind og mest fasthed i pølserne.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Indlæg#7 » 27. dec 2008, 10:31

spændende opskrift

Når du nu er på Bornholm, har du så smagt den bornholmske ristepølse?
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2518

Indlæg#8 » 27. dec 2008, 11:17

minder i skiverne lidt om det man kan købe under navnet frikadellepølse.

Tak for en spændende og anderledes opskrift.

Det er SÅ positivt at viderebringe de gamle opskrifter, især dem som er lidt specielle.
Denne opskrift indeholder jo de krydderier, som går igen i rullepølse- og sylteopskrifter, blot vil denne pølse have en meget kraftigt krydret smag.
Det rigtigt spændende er fremstillingsmetoden, som jo nok er meget gammel.

PS det vil være en god ide at anvende måling af kernetemperatur, hvis man koger ved de nævnte 80 grader som Morfmir foreslår.
Gå ikke under 80 ved kogningen, og kog til kernetemperatur 70.

Hilsen - og tak igen
Senest rettet af PB Helsinge 27. dec 2008, 23:47, rettet i alt 1 gang.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Zep
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 210
Kontakt:

Indlæg#9 » 27. dec 2008, 11:31

Kunne du lige afsløre, hvor på øen, pølsen befinder sig, så jeg kan komme og smage :D

Tak for opskriften - den må prøves! Jeg er født og opvokset i Odsherred (altså ikke så langt fra Sj. Odde. Hvem ved, om der dukker barndomsminder op, når tænderne sættes i den...
Zep

Weber Gold - newbie

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 483

Indlæg#10 » 27. dec 2008, 11:38

MANNER det skal prøves :savl2:
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#11 » 27. dec 2008, 13:20

Den ser spændende ud, Anders. Den bogmærker vi :)
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#12 » 27. dec 2008, 13:35

Nøj det ser godt. Her i familien elsker vi div. kødpølser og frikadellepølser
Den skal helt sikker prøves... BM
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

mgs
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1222

Indlæg#13 » 27. dec 2008, 13:44

ja det var vist lige et guldkorn der kom frem der
__________________

/morten

R7 multirøgeovn
baker kuglegril
weber go any wer
Performer touch n´go
hotwok
Primo Kamado Rund

hmm gasgrill er det ikke bare en stor grillpande he he

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4861

Indlæg#14 » 27. dec 2008, 13:58

Hold da op en usædvanlig, men spændende metode!

Brugeravatar

CajunKeld
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Mormors hakkepølse

Indlæg#15 » 18. apr 2012, 13:06

Meget lovende opskrift! Jeg ledte dog bare efter en frikadellepølse opskrift :oops: Glad for prøve denne her! Det var dog ikke muligt for mig at lade være med komme 1 stk hvidløgspulver i... og jeg har planer om lige at vende den på grillen på blus, MAX, inden den skal skæres.

Skal nok komme med resultatet her..
Kreoler hilsen,
CajunKeld

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1861
Kontakt:

Re: Mormors hakkepølse

Indlæg#16 » 18. apr 2012, 17:03

Den hakkepølse har jeg godt nok ikke hørt om selv om jeg er fra området så den skal da helt sikkert prøves i nær fremtid

hilsen
john
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Mormors hakkepølse

Indlæg#17 » 18. dec 2013, 11:43

CajunKeld skrev:Meget lovende opskrift! Jeg ledte dog bare efter en frikadellepølse opskrift :oops: Glad for prøve denne her! Det var dog ikke muligt for mig at lade være med komme 1 stk hvidløgspulver i... og jeg har planer om lige at vende den på grillen på blus, MAX, inden den skal skæres.

Skal nok komme med resultatet her..

Ved godt at det er 1½ år siden, men hvordan går det med resultatet. 8)


.
Torp Hedehusene


Dr. Grill
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 164

Re: Mormors hakkepølse

Indlæg#18 » 18. dec 2013, 14:50

Waauu....
Den er bogmärket og skal pröves snarres...
Tror sgu den kommer med pä julebordret.
One-Touch Platinum m gas start.
JBI forlänger med Rotor
Emperors Kamado L
Pizzaria Pronto :-D
Gasgril
Udendörs Pejs med grilllrist.

Smil og verden smiler igen. 8) .1%¤

Carsten

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 77 gæster