Dagens menu 02.07.2005

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Dagens menu 02.07.2005

Indlæg#1 » 1. sep 2006, 18:12

Marineret roastbeef m. avocado kartofler
Tilbehør: Peberrodssalat & Grillet tomat m. persille og mozzarella fyld
Billede

Roastbeef:
Vi har valgt at lave en tør-marinade til vores roastbeef. Vi bruger:
50 g alm. sukker
50 g brun farin
1 tsk. alm. edelsüss paprika
1 tsk. røget paprika (Isabellas køkken)
1 tsk. mild karry
salt/peber

Billede

Roastbeef’en pensles med Santa Maria sød chili sauce og rulles på alle sider i tør-marinaden. Sættes i køleskabet i min. 2 timer.

Billede

Roastbeef’en grilles på indirekte varme, til temperaturen er 56 grader. Hviler derefter 10 minutter.

Avocado kartofler:

(Skal laves max. 1 time før servering)
Billede

1 kg. nye danske kartofler koges og nedkøles. Skæres herefter i passende stykker.
2 store modne avocado skæres ligeledes i stykker og blandes sammen med kartoflerne.
2 spsk. olie, saften fra 1 citron og karse tilsættes, og det hele røres rundt.
Smages til med salt/peber. Pyntes med karse.
Serveres direkte fra køleskabet (Kan ikke holde sig til dagen efter pga. avocadoen).
Peberrodssalat:

Vi springer over hvor gærdet er lavest, og tager 1 bakke færdig peberrodssalat og tilfører 1 tsk. creme fraiche 9%, finthakket peberfrugter samt groft peber. Serveres koldt fra køleskabet.

Fyldte tomater:

Billede

“Låget” af 2 store (meget store) modne tomater skæres af, og “indmaden” af tomaten tages ud.
En stor håndfuld bredbladet persille hakkes. 1/2 Rødløg og 1 fed hvidløg hakkes fint.
Blandes sammen med “saften” fra tomatens indmad og krydres med 1 spsk. hvidvinseddike.

Kommes tilbage i tomaterne, og en stor skive frisk mozzarella lægges på som låg. Grilles indirekte i ca. 5 minutter (til mozzarellaen er smeltet).

Tometerne smager virkelig godt - faktisk så godt, at vi uddeler 5 “Etta’er”:
Billede
Dessert:

Vafler lavet på Weber - hvad sider i så???

Billede

Vi har pudset et gammelt “mormor” vaffeljern af, og sat gang i desserten på grillen. Vaffel-opskriften er enkel:

50 g smør
2 æg
5 dl mælk
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
5 dl hvedemel

Smelt fedstof og lad det køle af. Pisk æg, mælk, salt, sukker, bagepulver, valiliesukker og mel sammen til en glat dej. Pisk fedtstoffet i til sidst.

Opvarm vaffeljernet på weberen, og smør det med fedststof.
Obs: Sørg for at der er fuld knald på grillen. Vaffeljernet skal være så varmt, at det står og hopper & danser.

Billede

Serveres varme med lidt italiensk is m. chokolade
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 11 gæster

cron