karamelliseret løg - i større mængder :)

For dem der ikke lige fik maden lavet på grillen...
Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#1 » 5. aug 2019, 15:18

Jeg elsker at bruge blendede karamelliserede løg som smagsgiver i min sovs, men de tager lang tid at lave fra gang til gang, så derfor besluttede jeg mig for at lave en ordenlig portion.

Her er en lille foto montage fra forløbet:

Jeg startede med at pille ca. 8 kg løg:

IMG_1164.jpg


De blev hakket med en "Alligator". Gik enormt hurtigt.

IMG_1166.jpg


Herefter kom de på en pande til de var "klare". De kunne ikke være der alle sammen, så der blev fyldt efter når de var sunket.

IMG_1167.jpg


Da jeg blev træt af at vente kom jeg portionen op i en kantine og ind i ovnen istedet hvor den tilbragte resten af natten. De første par timer ved 160 grader og senere ved 120 grader.

IMG_1169.jpg
IMG_1169.jpg (162.48 KiB) Vist 1099 gange


Om morgenen havde de fået den forventede farve.

IMG_1170.jpg


Herefter blev de fyldt på glas og kom i mit trykkoger (sådan en amerikansk "canning" model). Den model jeg har er en All American 930. Den er pænt rummelig.

IMG_1173.jpg


Herefter fik de 70 minutter + alt det løse tid hvor den skal op i temperatur/tryk m.m.

IMG_1172.jpg


Nu står de og venter på at køle af på køkken bordet. På nær en enkelt som jeg ikke forventer danner et vakuum, så skulle de gerne kunne holde i hvertfald et års tid eller mere på hylden i garagen hvis jeg ikke når at bruge dem.

IMG_1204.jpg
IMG_1204.jpg (212.08 KiB) Vist 1099 gange


IMG_1207.jpg
Senest rettet af techie 5. aug 2019, 16:41, rettet i alt 1 gang.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 593

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#2 » 5. aug 2019, 15:54

Hold da op, flot indlæg.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#3 » 5. aug 2019, 17:59

Tak :-)
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#4 » 5. aug 2019, 19:49

Seriøs trykkoger du har til storproduktionen af dine brunede løg.
Det lyder som et godt indslag i mange kønsløse saucer.
Har du prøvet at lave det på frosne løg ?

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#5 » 5. aug 2019, 20:24

Ib M skrev:Seriøs trykkoger du har til storproduktionen af dine brunede løg.
Det lyder som et godt indslag i mange kønsløse saucer.
Har du prøvet at lave det på frosne løg ?


Jeg bruger den skam til andet.

Frosne ferske løg? Ja, men jeg vil gerne spare tiden det tager at brune dem og så har jeg lidt udfordringer med at mange madvarer i fryseren er rimeligt modtagelige for løgduften og godt nok er løg godt, men ved f.eks. is trækker jeg altså stregen :)

Frosne brunede løg i f.eks. små portioner? Ja og det virker også fint, men jeg elsker at eksperimentere med at konservere madvarer, så man ikke er helt så afhængig af fryser og køleskab.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#6 » 5. aug 2019, 21:02

Tak for uddybende svar.
Jeg er enig i at de “gamle” konserverings metoder bidrager positivt til smagsuniverset, og syntes det er værd at dyrke når lejligheden eller nødvendigheden gør det muligt.

Frysning er alene en praktisk løsning.

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3037
Kontakt:

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#7 » 6. aug 2019, 13:49

Det er da noget af det lækreste jeg har set længe... .1%¤
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#8 » 6. aug 2019, 15:24

skaal-um skrev:Det er da noget af det lækreste jeg har set længe... .1%¤


Tak.. Det var ikke helt de ord jeg fik med på vej fra min kone, da hun så resultatet. Tænk mere i retningen "Høm høm på glas" i et lidt mere farverigt sprog.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3037
Kontakt:

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#9 » 7. aug 2019, 11:00

techie skrev:
skaal-um skrev:Det er da noget af det lækreste jeg har set længe... .1%¤


Tak.. Det var ikke helt de ord jeg fik med på vej fra min kone, da hun så resultatet. Tænk mere i retningen "Høm høm på glas" i et lidt mere farverigt sprog.


Tsk. tsk... :lol: :lol: :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 470

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#10 » 8. aug 2019, 12:05

Det ser rigtig godt ud og det er da en seriøs portion du har gang i :lol:

Hvor har du købt de løg for de er da ca 8 gange større end dem vi kan finde de i de almindelige supermarkeder :shock:

Nu skriver du at du bruger det som smagsgiver i sovs, har du en god opskrift som du vil af med? Jeg laver sjældent sovs fra bunden da familien er indoktrineret med pulversovs eller den ene sovs der laves som jeg synes at noget smagsløs :-(
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#11 » 8. aug 2019, 14:18

Hej Jimmy B,

Jeg er også irriteret over de små løg som supermarkederne har lige pt. Disse er fra en herlig blanding af Bilka, Netto, Rema1000 hvor jeg har taget de få poser de hver havde med større løg.

Nææ.. har ikke en opskrift som sådan.. Det er bare sådan typiske alm. sovs hvor jeg bruger alt hvad jeg kan for at få mere smag i. Jeg blender ofte bløde løg som disse sammen med nogle champions fra glas og tilsætter.

Hvis jeg har en steg i ovnen, kan jeg også finde på at smide lidt blandede grøntsager i bunden af bradepanden og så blende dem til sidst med stegeskyen og bruge dem i sovsen.

Mvh,
Thomas
Med venlig hilsen,
Thomas


Dalle75
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#12 » 21. aug 2019, 19:00

Du skriver at "De blev hakket med en "Alligator". Gik enormt hurtigt."
Hvad er en Alligator?
Hvis du har fået sådan et krokodille lignende krybdyr til at hakke dine løg må du gerne smide en video op, samt hvordan træningen foregår :-D
Weber One Touch 57 cm + Rotisserie
Charbroil T36G


Haspalm
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 513

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#13 » 22. aug 2019, 07:27

Fedt indlæg Thomas!
.. og seriøs maskinpark der...

Husk: at fra den rette kunstner er høm høm på glas en formue værd :)
Haspalms PP-filosofi: Der findes ikke dårlig vejr at lave PP i - Når Englandsbådene ligger stille tænder rigtige mænd op i grillen!


ferr31
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#14 » 22. aug 2019, 10:33

Dalle75 skrev:Du skriver at "De blev hakket med en "Alligator". Gik enormt hurtigt."
Hvad er en Alligator?
Hvis du har fået sådan et krokodille lignende krybdyr til at hakke dine løg må du gerne smide en video op, samt hvordan træningen foregår :-D


Mon ikke det er sådan en her

https://www.google.com/search?q=ALLIGAT ... e&ie=UTF-8


Dalle75
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#15 » 22. aug 2019, 10:41

ferr31 skrev:
Dalle75 skrev:Du skriver at "De blev hakket med en "Alligator". Gik enormt hurtigt."
Hvad er en Alligator?
Hvis du har fået sådan et krokodille lignende krybdyr til at hakke dine løg må du gerne smide en video op, samt hvordan træningen foregår :-D


Mon ikke det er sådan en her

https://www.google.com/search?q=ALLIGAT ... e&ie=UTF-8


Det har du nok ret i.
Den har jeg aldrig set før, men den ser spændende ud
Weber One Touch 57 cm + Rotisserie
Charbroil T36G

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#16 » 22. aug 2019, 20:40

Haspalm skrev:Fedt indlæg Thomas!
.. og seriøs maskinpark der...


Tak..

Ork.. Det er ingenting.. Jeg kunne med lethed vinde den der konkurrence som Brdr. Price havde i et af deres afsnit om hvem der havde mest køkkenudstyr - og med et meget behageligt forspring :-)

Haspalm skrev:Husk: at fra den rette kunstner er høm høm på glas en formue værd :)


Ohh ja.. Men så skal det nok være på dåse, for det må sgu være lidt nasty at se på :)
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#17 » 22. aug 2019, 20:42

Dalle75 skrev:Det har du nok ret i.
Den har jeg aldrig set før, men den ser spændende ud


Det var lige netop en af dem - helt konkret så er det den i stål med 3 størrelser af knive.
Med venlig hilsen,
Thomas


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 933

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#18 » 23. aug 2019, 13:48

techie skrev:
Ohh ja.. Men så skal det nok være på dåse, for det må sgu være lidt nasty at se på :)


Nu ikke så sart, se bare det nyeste påhit til hjemmet https://www.pinterest.dk/pin/194006696421302216/

:lol:
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

Re: karamelliseret løg - i større mængder :)

Indlæg#19 » 23. aug 2019, 15:18

Jeg giver det 14 dage før der er så meget kalk, at det er ligemeget :)
Med venlig hilsen,
Thomas

Tilbage til "Mad lavet på andre måder end grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster