Coleslaw???

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Coleslaw???

Indlæg#1 » 21. feb 2008, 12:56

Jeg vil på lørdag forsøge at lave min første gang PP, og dertil vil jeg gerne servere coleslaw. Mange har rost guruens coleslaw, men jeg synes bare ikke jeg kan finde opskriften på den. Er der en der kan hjælpe???
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#2 » 21. feb 2008, 13:01

WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#3 » 21. feb 2008, 13:54

Tak for det.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


jki
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Indlæg#4 » 21. feb 2008, 14:42

Man kan næsten ikke leve uden den opskrift. Den hænger i ramme over vores krydderihylde - bare så man ikke glemmer
Hilsen
JKI

One touch Gold 47 1998, One touch Gold 57 2003, Smokey-Joe 2005

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#5 » 21. feb 2008, 14:47

jki skrev:Man kan næsten ikke leve uden den opskrift. Den hænger i ramme over vores krydderihylde - bare så man ikke glemmer

Jeg har aldrig været særlig vild med coleslaw,men nu hvor jeg skal lave PP vil jeg prøve som mange anbefaler. Og det kan jo være, at netop den opskrift er en jeg er vild med :D Men meget mere følger lørdag.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1377

Re: Coleslaw???

Indlæg#6 » 21. feb 2008, 15:41

Kimbi skrev:Jeg vil på lørdag forsøge at lave min første gang PP, og dertil vil jeg gerne servere coleslaw. Mange har rost guruens coleslaw, men jeg synes bare ikke jeg kan finde opskriften på den. Er der en der kan hjælpe???


Så vil jeg foreslå at du bruger din 3i1. Med et fyldt vandfad er det supernemt at styre temperaturen i den. Sådan lavede jeg min første pulled pork.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

ruca
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 389

Indlæg#7 » 21. feb 2008, 15:42

Jeg har aldrig været særlig vild med coleslaw

Hej Kimbi
Prøv CHEFENS, den er god
Opskriften er som følger

300 g fintsnittet spidskål (hvidkål alt efter årstid)
300 g groft revet gulerod
2 revne æbler
1 dl fromage frais
1 tsk dijonsennep
1/2 tsk sukker
salt
peber
Med venlig hilsen
Ruca


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Re: Coleslaw???

Indlæg#8 » 21. feb 2008, 15:48

Kimbi skrev:Jeg vil på lørdag forsøge at lave min første gang PP, og dertil vil jeg gerne servere coleslaw. Mange har rost guruens coleslaw, men jeg synes bare ikke jeg kan finde opskriften på den. Er der en der kan hjælpe???


Kimbi har du mulighed for at handle i metro? De har en rigtig god dressing fra Kraft til Coleslaw - den plejer jeg at bruge

Billede

Og Eddy har godkendt den :wink:
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#9 » 21. feb 2008, 16:00

Tak for forslagene.
Ruca: Den ser god ud, og det er da begrænset hvor mange ting, der skal bruges.
Mor Birthe: Jeg har ikke mulighed for at handle i metro, så det bliver en hjemmelavet.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#10 » 21. feb 2008, 16:40

Kimbi skrev:Tak for forslagene.
Ruca: Den ser god ud, og det er da begrænset hvor mange ting, der skal bruges.
Mor Birthe: Jeg har ikke mulighed for at handle i metro, så det bliver en hjemmelavet.


Okay - man plejer nu at kunne få gæstekort - så tror du ikke du kunne få fat i sådan et. :D F.eks. fra Fred :wink:
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#11 » 21. feb 2008, 16:47

Det er ikke utænkeligt, at jeg kunne få et gæstekort, men det kniber også med tiden :( Når det nu er på lørdag jeg skal bruge det.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1377

Indlæg#12 » 21. feb 2008, 17:14

Det er da også meget bedre at finde sin egen opskrift så man kan lave det når man har lyst, istedet for at være afhængig af at skulle købe det i en forretning hvor det er besværligt at få adgang. Som regel kan man også lave det meste meget bedre selv.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#13 » 21. feb 2008, 17:28

Guruens opskrift er gudegod.
mvh PiaR

Billede
Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320
www.weberudlejning.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#14 » 21. feb 2008, 17:34

Regner også med at det bliver guruens opskrift jeg prøver på lørdag. Så må jeg se, om det er noget jeg kan li'.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#15 » 21. feb 2008, 18:01

steenj skrev:Det er da også meget bedre at finde sin egen opskrift så man kan lave det når man har lyst, istedet for at være afhængig af at skulle købe det i en forretning hvor det er besværligt at få adgang. Som regel kan man også lave det meste meget bedre selv.


Tror ikke du har smagt denne coleslaw sauce fra Kraft :wink:

Den er faktisk rigtig god og det er den, de bruger i de fleste kantiner - hvor der bliver lavet coleslaw.... :lol:

Der er simpelthen så stor forskel på hvordan coleslaw skal laves - så det er faktisk ikke til at finde den helt rigtige opskrift - denne her minder så meget om den coleslaw som man får til KFC eller Mickey's Fried Chicken her i Århus.....
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#16 » 21. feb 2008, 18:04

Kimbi skrev:Regner også med at det bliver guruens opskrift jeg prøver på lørdag. Så må jeg se, om det er noget jeg kan li'.


God fornøjelse - glæder mig til at høre resultatet..... :D

Begge mine store drenge er heller ikke vild med coleslaw - men når jeg laver den, med dressingen fra Kraft - ja så glider den dælme ned. :lol:
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#17 » 21. feb 2008, 18:04

Hvorfor bruge en færdigfabrikeret fyldt med alt mulig underligt, når det er nemt at lave sig egen?

Vi har brugt færdiglavet mayo, men det er jo også nemt at lave selv.
mvh PiaR



Billede

Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320

www.weberudlejning.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#18 » 21. feb 2008, 18:08

PiaR skrev:Hvorfor bruge en færdigfabrikeret fyldt med alt mulig underligt, når det er nemt at lave sig egen?

Vi har brugt færdiglavet mayo, men det er jo også nemt at lave selv.
Okay, nu bliver det jo så lidt mere avanceret... Men hvordan laver man mayonaise???
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#19 » 21. feb 2008, 18:13

Kimbi skrev:
PiaR skrev:Hvorfor bruge en færdigfabrikeret fyldt med alt mulig underligt, når det er nemt at lave sig egen?

Vi har brugt færdiglavet mayo, men det er jo også nemt at lave selv.
Okay, nu bliver det jo så lidt mere avanceret... Men hvordan laver man mayonaise???


Kimbi endnu en udfordring :P - den skal du da tage op, det plejer du jo ikke at være bange for - søg evt. på nettet og du vil garanteret finde svaret, som du så kan dele med os andre :wink:

Rigtig god fornøjelse med hele projektet - glæder mig rigtigt meget til, at høre om det. :D
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#20 » 21. feb 2008, 18:13

Fin opskrift:

2 æggeblommer
1 tsk salt
Ca. 3 dl olie (god olie, jo bedre olie jo bedre mayo. Den må bare ikke være for kraftig i smagen)
2 tsk. citronsaft
Lidt vineddike

Alle ingredienser have samme temperatur, ikke køleskabskoldt.

Æggeblommer, citronsaft, vineddike og salt røres sammen med piskeris eller el pisker. Evt i en blender.

Under kraftig omrøring hæles olien i blandingen som en tynd stråle. Hvis mayonaisen skiller eller bliver alt for tyk kan man bruge lidt koldt vand som røres i.
mvh PiaR



Billede

Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320

www.weberudlejning.dk


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1377

Indlæg#21 » 21. feb 2008, 18:13

Kimbi skrev:
PiaR skrev:Hvorfor bruge en færdigfabrikeret fyldt med alt mulig underligt, når det er nemt at lave sig egen?

Vi har brugt færdiglavet mayo, men det er jo også nemt at lave selv.
Okay, nu bliver det jo så lidt mere avanceret... Men hvordan laver man mayonaise???


Det er det nemmeste. Æggeblomme røres med olie.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#22 » 21. feb 2008, 18:15

Jeg vil lige ønske Steenj tillykke han runder om lidt indlæg nr. 400 Billede
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#23 » 21. feb 2008, 18:16

Tak for opskriften Pia
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Kogekonen Dorit
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1304
Kontakt:

Indlæg#24 » 21. feb 2008, 19:39

8-O At lave den selv er bare det bedste uden tilsætningsstoffer stabilisatorer forklumpningsmidler og meget andet.
Bare gå til den med at lave den selv det er ikke særlig besværligt.

[smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif]
Kogekonen Dorit
Bailey er en gudedrik som skal drikkes i rødvinsglas "helst helt til randen".

City OUTDOORCHEF Gasgrill 420
Outdoorchef Paris de Lux 570

http://www.kogekonen-dorit.dk/


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#25 » 21. feb 2008, 19:42

Jeg plejer at lave denne her med stor succes

200 gr snittet hvidkål
200 gr revet gullerød
1 dl ymer
2 spsk mayo
1 tsk hvid vineddike
1 tsk flor sukker
1 tsk paprika
1 tsk dijon sennep
salt og peber
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#26 » 21. feb 2008, 23:39

jeg har haft problemer med at guruens er blevet lidt for sur nogle gange. Hvis du har kålen i den der for-marinade for længe og ikke for presset det godt nok ud, så bliver den meget eddikesur. Personligt kan jeg godt lide det sådan, men det er en del mere "friskt" end normal coleslaw.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#27 » 22. feb 2008, 00:14

Okay, tak for rådet KimuSan^
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


jkofod
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 289

Indlæg#28 » 22. feb 2008, 00:32

Tjaae, smag og behag er forskellig.

TIl min PP lavede jeg Coleslaw lavede jeg 1. gang guruens ( mener jeg ) med for modning af kålen.

Men familien var ikke begejstret.

Som min datter på 16 sagde, "Far den Coleslaw er jo slet ikke sprød og lækker, den behøver du ikke at lave igen!"

Så jeg koncentrere mig nu kun om dressingen samt det at snitte kålen fint.
Resten er allerede godkendt.
Eddy's ser simpel ud. Men kan nemt smagssættes til egen velbefindende ( mærkeligt udtryk, men jeg mangler en synonym ordbog [;)] )

/Jan
COMMIT;


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#29 » 22. feb 2008, 07:21

Jeg syntes også at en coleslaw gerne må have en sprødhed, da jeg ikke er så god til en slanten salat
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2769

Indlæg#30 » 22. feb 2008, 07:38

Alt er jo smag og behag :)
Men denne her som newyorkerbyheart linker til, har jeg lavet mange gange med stor succes. Synes den er vild god.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


JanLund
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 212

Indlæg#31 » 22. feb 2008, 07:57

Vi lavede guruens for første gang for en uge siden, og den er blevet lavet en gang mere siden da. Vi er vilde med den, og har erfaret at den godt kan tåle at stå natten over i dressingen.
/Jan

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: deha og 6 gæster