Kakori Kebab

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3013

Kakori Kebab

Indlæg#1 » 30. sep 2017, 16:54

Nordinidske lammekebab-spyd.
500 g hakket lam
500 g hakket okse
1 frisk papaya (her er der brugt mango)
2 spsk ricotta eller hytteost + lidt sukker (substitut for khoya)
150 g kikærter
150 g cashew
½ spsk peber
½ spsk fennikelfrø
2 stænger kanel
½ spsk korianderfrø
½ tsk kommensfrø
1 lille muskatnød
6 nelliker
4 allehånde
10 grøn kardemomme
2 chilifrugter
3 løg
1 stump ingefær
2 fed hvidløg

De tørre krydderier blendes på niveau 4 ved 100 grader i 5 min. Herefter pulveriseres det på 10 i 1 min.
Cashew og kikærter tilsættes og ristes i 5 min ved 100 grader. Herefter pulveriseres det hele på 10 i 1 min.
Løg, hvidløg, chili og ingefær steges i idt olie i 5 min på 1, herefter blendes det på 6 i 20 s. Mango og hytteost tilsættes og blendes med.
Kød, løg/chiliblanding og krydderi/kikærte/cashewblanding mixes sammen med en god portion salt. Hviler i køleren i et par timer.

Fortsættelse følger.
Vedhæftede filer
IMG_20170930_141609.jpg
IMG_20170930_142442.jpg
IMG_20170930_142522.jpg
IMG_20170930_143015.jpg
IMG_20170930_143854.jpg
IMG_20170930_144915.jpg
IMG_20170930_144959.jpg
IMG_20170930_145116.jpg
IMG_20170930_145338.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3013

Re: Kakori Kebab

Indlæg#2 » 30. sep 2017, 19:59

Ja, så har vi spist og her kommer det endelige resultat.
De blev grillet, hvilket var lidt svært, for de var ikke helt så faste som de nok burde have været. Dog hjalp det da jeg penslede dem med olie før jeg smed dem på.
Smagen er lige i øjet - der er virkelig smæk på de varme krydderier. Konsistensen er ret sjov - de ret store mængder kikærter, grøntsager og nødder gør at det konsistensmæssigt er lidt som en mellemting mellem en kødkebab og en godt krydret falaffel.
Her er de serveret med raita, tomat, løg (med sumak) samt fladbrød.
Vedhæftede filer
IMG_20170930_185013.jpg
IMG_20170930_185024.jpg
IMG_20170930_191802.jpg
IMG_20170930_190753.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


MartinNicolaisen73
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 76

Re: Kakori Kebab

Indlæg#3 » 30. sep 2017, 22:34

Du er seriøst den vildeste .... .1%¤
It's always easy to fall asleep on a couch unless you're actually trying to fall asleep on a couch.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1307

Re: Kakori Kebab

Indlæg#4 » 1. okt 2017, 06:49

Tak for opskriften. Hvor dælen, bliver du da ved med at få det fra. :-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3013

Re: Kakori Kebab

Indlæg#5 » 1. okt 2017, 09:51

Tak begge 2.
Inspirationen kommer egentlig ofte fra det simple og nære. I går skulle vi have været ude at spise på en Indisk restaurant, men det blev aflyst.
Derfor googlede jeg "best indian recipe" og der så jeg kakori kebab. Derefter googlede jeg en 3-4 forskellige udgaver af opskriften og til sidst lavede jeg så min egen version udfra hvad jeg har/kan købe og hvordan jeg gerne vil have det til at smage. Heldigvis er indisk ofte noget med at der er stort set lige så mange opskrifter som der er kokke, derfor drejer det sig mest om at finde ud af hvad der er de klassiske ingredienser og så tage højde for at mængderne af tørstof passer nogenlunde med de våde ting. Her blev opskriften nok lidt til den våde side, men så retter men det bare til næste gang.
Her synes jeg at det var interessant fordi der var kikærtemel i opskriften og det har jeg ikke prøvet før.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1307

Re: Kakori Kebab

Indlæg#6 » 1. okt 2017, 11:29

+1 jeg tror også jeg vil være googlekok når jeg bliver stor. ;-)
ah, det gør jeg allerede en del, blot ikke så avanceret. Men der er jo også nok at hente fra din hånd her. :-D
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Swopper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 252

Re: Kakori Kebab

Indlæg#7 » 1. okt 2017, 14:20

Som ALTID, helt suverænt spændende, og MEGA-lækkert ser det ud!
PRAUSE, er uden tvivl, GG's ukronede konge, i det indisk/pakistansk inspirerede! :)

Nu er Raita jo' et tilbehør, der meget afhænger af temperament, så er da lidt
nysgerrig efter, hvad du kommer i din!? :)
En Sulten Mand,
Er En GAL MAND...


Primo Oval XL
Ø57 OTG
Hot-Wok

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3013

Re: Kakori Kebab

Indlæg#8 » 1. okt 2017, 16:15

Swopper skrev:Som ALTID, helt suverænt spændende, og MEGA-lækkert ser det ud!
PRAUSE, er uden tvivl, GG's ukronede konge, i det indisk/pakistansk inspirerede! :)

Nu er Raita jo' et tilbehør, der meget afhænger af temperament, så er da lidt
nysgerrig efter, hvad du kommer i din!? :)

Jeg takker mange gange for de pæne ord.
Ja, Raita er også meget fri til fortolkning.
Normalt har jeg:
Youghurt
Mynte
Tomat
Løg
Agurk
Grøn chili
lidt syre (citron/eddike/lime)
salt
lidt sukker.

Her var jeg løbet tør for grønne chili, så det blev den grønne tabasco og så fik den faktisk også et fed hvidløg.
Primært bruger jeg profane mængder af mynte som smagsgiver...

Nogle gange kan jeg godt finde på at komme frisk koriander i, men ikke for meget.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3013

Re: Kakori Kebab

Indlæg#9 » 1. okt 2017, 16:18

Treblach skrev:+1 jeg tror også jeg vil være googlekok når jeg bliver stor. ;-)
ah, det gør jeg allerede en del, blot ikke så avanceret. Men der er jo også nok at hente fra din hånd her. :-D

Tak - jeg synes nu du gør det ret godt som google-kok...

N.B. De smager også super godt kolde til frokost eller madpakke.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 25 gæster