Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#1 » 13. maj 2007, 20:56

Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Billede

Spareribs. Kongen over alle grillopskrifter. Man kan simpelthen ikke få bedre smagsoplevelse.

- Og når vores tilbehør så lykkes så godt som det gjorde idag med hjemmelavet Coleslaw-salat, så kan man nærmest høre fuglene synge...

SÅDAN GRILLES DE PERFEKTE SPARERIBS

Billede

Meget af hemmeligheden ligger i at skaffe nogle ordentlige ben. Kamben er en god ide, og det gør absolut heller ikke noget at slagteren har ladet noget kød sidde tilbage :-)

De bliver tit griske i sommer-halvåret, men heldigvis findes der også slagtere der lader kødet sidde.

Som nu her. Vores ben har kostet 39,- pr. 1/2 kg. De vejede 1 kg stykket. Men 2 voksne mennesker kunne kun spise 1 1/2 ben tilsammen. Men de var også meget kødfyldte.

Billede

Vend benene om, så kødsiden ligger nederst. Hen over benene ligger der en hinde, som vi ALTID fjerner. Ellers bliver det en sej fornøjelse. Dette er en fejl mange begår.

Den fjernes nemmest med en skruetrækker.

Billede

Kan vi ikke hurtigt blive enige om at sådan en fætter ikke skal spises?

Billede

Opskriften på spareribs marinaden er meget enkel. Bliv nu ikke skræmt at mængden af ingredienser.

Du skal bruge:

2 store løg
4 spsk. smør eller plantemargarine
1-2 fed hvidløg (Vi bruger 2)
3 dl vand
4 dl ketchup (Beauvais er bedst)
4 spsk. citronsaft
4 spsk. vineddike
4 spsk. Worcestershire sauce
4 spsk. brun farin (med top)
2 tsk. Dijon sennep
1/2 tsk. stødt peber
1/2 tsk. paprika
1/4 tsk. cayenne peber
8-10 “dryp” tabasco

Start med at komme de 4 spsk smør i en gryde og smelt det.

Billede

Brun derefter de grovhakkede løg og hvidløget.

Billede

Tilsæt ketchup og vandet, og tag derefter gryden af varmen.

Billede

Kom derefter alle de andre ingredienser i gryden og rør godt rundt.

Billede

Kog derefter marinaden ved mellem varme på komfuret i mindst 20 minutter. Den må ikke buldre-koge, men må omvendt godt boble lidt.

Billede

Kom dine spareribs op i et stort fad, og hæld den varme marinade over direkte fra gryden.

Dæk fadet øjeblikkeligt med staniol, og tryk det godt sammen rundt i kanterne af fadet.

Stil det i køleskabet og lad det stå i mindst 5-6 timer. Natten over er også fint.

Husk blot at vende benene engang imellem, og mindst 1 gang.

Billede

Byg dig en spareribs-æblecidereddike-forstøver.

Spareribs skal forstøves under grillningen med æblecider eddike. Det giver en vanvittig god smag.

Tag toppen fra en blomsterforstøver og kom den i flasken med æblecider-eddike. Smart, ik?

Billede

Tag en skål og kom 2-3 store håndfulde hicory eller andet røg-træ i. Tilsæt vand til kanten, og lad det ligge i mindst 1/2 time.

Hæld vandet fra inden det tages med ud til grillen.

Billede

Grillen startes med almindelig indirekte grillning.

Kom en håndfuld hicory på kullene i hver side, og læg låget på.

Luk bundspjældet 50%, og toppen 75%.

Så starter grillen med at være omkring 200 grader, men den falder hurtigt til 140-160 grader.

Det tjekkes ved at stikke stegetermometret ned gennem spjældet i låget.

Hvert 20. minut åbnes låget og dine spareribs sprøjtes med æblecider eddiken.

Billede

Efter ca. 2,5 time er dine spareribs færdige.

Er det ikke bare et smukt syn?

Sådan laves Webergurus fabelagtige coleslaw-salat

Billede

Coleslaw. Så enkel en opskrift, og så svær at lave selv.

Vi har prøvet mange gange, men det har aldrig lykkes. Og supermarkedets coleslaw er enten for sur eller for sød - eller også smager den bare grimt og kunstigt.

Vi har nu kæmpet os frem til en opskrift der virker. Den består af 2-3 coleslaw opskrifter, som er mikset sammen. Og det virker perfekt.

Du skal bruge:

1 lille hvidkålshoved
4-6 gulerødder

Marinade:

2 spsk. Honning dijonsennep
1 dl æblecidereddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber

Coleslaw dressing:

2 dl creme fraiche 18%
2½ dl Colemanns ægte mayonaise
salt og peber
sukker efter behag (Vi bruger 3 tsk).

Billede

Snit hvidkålen meget fint i ikke alt for store strimler.

Riv gulerødderne groft på rivejernet.

Billede

Bland kål og gulerod sammen.

Billede

Rør marinaden sammen og tilsæt marinaden til kål og gulerødder.

Lad det trække i min. 30 min. I køleskabet

Vend tit rundt i blandingen.

Billede

Rør coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser.
(smagen skal ligge på den søde side)

Lav gerne marinade og dressing dagen før. Det bliver den kun bedre af, men bland den ikke sammen med kålen!!!

Billede

Frahæld marinaden fra kålblandingen. Klem marinaden ud af blandingen med fingrene. Ellers bliver den for sur.

Billede

Kom kålblandingen i coleslaw dressingen og vend det hel rundt, minutter før serveringen

Pynt med finthakket bredbladet persille.

Det smager ikke mindre end fantastisk. Det er nemt, billigt og ser hamrende godt ud.

Billede

Her er dagens menu så.

Det ser simpelt ud, men du bliver stop-mæt.

Og det smager bare så fuglene synger.

Billede

Og prøv lige at se kødet. Det er saftigt, og falder næsten selv af benene.

Nøj, dette er altså det allerbedste vi kan fremtrylle på grillen.

Det kan ikke overgås (tro os, vi har forsøgt...).
Senest rettet af Guruen 31. maj 2008, 17:54, rettet i alt 2 gange.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#2 » 13. maj 2007, 21:08

Jeg giver dig ret Guru, kamben er kongespisen..... :savl2: og jeres ser virkelig gode ud, skal prøve din Coleslaw opskrift en dag, den ser også god ud.... :D

Hvor blev Etta af idag.....holder hun ferie... :wink:
Anders

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#3 » 13. maj 2007, 21:09

Etta er på ferie.

Hun har spist alt for mange spareribs gemmen tiderne, så hun er blevet helt marinade-farvet... ;-)
(Ej, det skrev vi bare ikke...)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#4 » 13. maj 2007, 21:19

Weberguru skrev:Etta er på ferie.

Hun har spist alt for mange spareribs gemmen tiderne, så hun er blevet helt marinade-farvet... ;-)
(Ej, det skrev vi bare ikke...)


Ha ha ha ha ha....marinade farvet.....hahahhahahaha, se det er god grillguru humor.... :lol: :lol:
Anders

Brugeravatar

Stig-TBSgrillshop
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 608
Kontakt:

Indlæg#5 » 13. maj 2007, 21:19

Hej Guru ser sgu godt ud igen igen

Kan måske skaffe sparerips ben i kasser a 10 kg hvis der er nogle der interreseret vil jeg undersøge det
Stig Jensen


http://www.tbsgrillshop.dk


Primo Oval XL - Primo Kamado Rund - Outdoorchef 58cm Gaskuglegrill Indbygget

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#6 » 13. maj 2007, 21:24

LOL @ etta


Michael Dahl Thomsen
Deaktiveret bruger
Indlæg: 551
Kontakt:

Indlæg#7 » 13. maj 2007, 21:25

-
Senest rettet af Michael Dahl Thomsen 23. feb 2008, 23:41, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#8 » 13. maj 2007, 21:49

Og jeg skal en tur til slagteren for at bestille flere ben. De var fa.... gode.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#9 » 13. maj 2007, 22:33

ja, det ser squ godt ud.
Med hensyn til den hinde du fjernede. Hvor sidder skruen?
Kan man også bruge en skruemaskine eller skal det være manuelt?
[smilie=pdt_aliboronz_34.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#10 » 13. maj 2007, 22:44

He he. Godt spottet.

Den fjernes nemmest med en skruetrækker.

Jeg retter lige teksten.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#11 » 13. maj 2007, 22:47

Weberguru skrev:Og jeg skal en tur til slagteren for at bestille flere ben. De var fa.... gode.


Du kunne også selv skære dem.
Det er let, og man bestemmer selv hvor meget kød der skal på.
Efterfølgende er der lidt flæskesteg til fryseren.

Billede
Billede Billede
JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#12 » 13. maj 2007, 22:51

Eller hvis du er rigtig fræk, laver du hjemmerøget engelsk bacon af "resterne" uhmm....
eller røget filet, eller hamburgerryg....
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#13 » 13. maj 2007, 22:52

Hej Guru
Det ser lækkert ud. Jeg plejer nu bare at bruge fingrene til at fjerne hinden med. Man kan lige få en finger ind under og så er det bare med at hive til.

/Thomas
Senest rettet af morfmir 31. maj 2008, 23:20, rettet i alt 1 gang.
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#14 » 13. maj 2007, 23:09

mums --kunne godt spise spareribs anytime, især sådan nogle--
jeg har lige en link-- har vist haft den med tidligere-- i pulled pork
regi-- men prøv den coleslaw der kommer i "PART IV -serving"--
Der er ikke mayo eller creme fraiche i, men den er berømt som
"Mary Lees -I fought the slaw and the slaw won"

http://www.nakedwhiz.com/elder.htm

Jeg lavede den til sidste store pulled pork komsammen herhjemme
og den blev næsten udsolgt!

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#15 » 13. maj 2007, 23:14

Hej Kamado

Det kan du ikke være bekendt... [smilie=bluecolorz5_pdt_12.gif]

Nu har jeg lige bikset en opskrift sammen der virker, og så kommer du med en udfordring.

Hmmm... Alt skal prøves. Undtagen folkedans.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#16 » 13. maj 2007, 23:21

Hej Weberguru
Haha nej sådan skal det ikk opfattes LOL
Jeg kom bare i tanke om da du skrev coleslaw, at jeg havde tænkt
mig at lægge en coleslaw ind-- og nu hvor du alligevel snakker om
coleslaw, istedet for at lave et nyt indlæg IKK??!! haha
Foriøvrigt ser din coleslaw på billederne temmelig meget mere lækker
ud end den jeg lavede ud fra Mary Lees opskrift, alt det sukker og edikke
giver gulerødderne en ret mat farve-- men det smager godt...!!
Det gør din jo oss!!! Ikkk!


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#17 » 14. maj 2007, 17:41

Total lækker, lavede selv her i weekenden, det bedste guf på grill, til dem som har adgang til Metro, kan der købes franske kamben til 35 kr. kiloet, i dybfrost, de er rigtig gode, med masser af kød.
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Indlæg#18 » 14. maj 2007, 18:35

har metro kort og skal nok købe de her kamben, men det bliver først om en 3 ugers tid ( bu hu ) jeg har ferie lige nu og rejser onsdag til thailand i fem dage og derefter til hong kong, men når vi kommer hjem har de unge menesker her i huset ( læs børn 21 og 24 ) nok tømt fryseren for de vil jo nok ikke gå ud og købe ind
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør


Tarbensen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 523
Kontakt:

Indlæg#19 » 14. maj 2007, 19:37

Nå så det er der man kan skaffe ordenlige ben...
Vi ledte med lys og lygte i sidste uge og fandt en masse bla. revelsben som var en udskæring uden ben... Spareribs som var en omgang stegeflæks...Hele kamben som var en ribbensteg uden ben under...
Vi kender heldigvis en med metrokort og han kan få lov at fylde sin Citroen op med kamben ... :jump:
Tina

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#20 » 14. maj 2007, 19:38

Husk at de ikke står fremme i butikken. De skal hentes af en medarbejder fra frosten.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


nicolene
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 120
Kontakt:

Indlæg#21 » 18. maj 2007, 16:54

Jeg har været forbi verdens bedste slagter i Dianalund og købt 1,6kg kødfulde kamben (90,-), som jeg vil grille i morgen, men jeg skal lige være HELT sikker på proceduren:

Risikerer jeg ikke at slukke briketterne ved at lukke spjældene halvt i?
Eller skal jeg holde temperaturen nede med et vandfad istedet?
Skal jeg forvente at fylde ekstra briketter på undervejs?

Jeg har ikke forlænger eller andre finurligheder, men vil dog lægge en omgang hickory på.

Det er planen, at vi skal have bagte kartofler til og vores elskede Cæsarsalat, som er SÅ lækker og passer helt vildt godt til grillmad!

Jeg glæder mig til at høre jeres mening. I mellemtiden vil jeg gå igang med at marinere benene. Der skal ikke grilles i dag. Kæresten vil hellere lave stegt flæsk med persillesovs... Så ok da ;-)

Nicolai
Mvh Nicolai

OTG57
Spirit E-310
Q100
...og en masse andet grillgejl...

Min kæreste mener bare det er en grille...

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#22 » 18. maj 2007, 17:48

Hejsa

Hvis du bruger Quick Qlow eller Heat Beads kan du sagtens lukke for luften efter vores anvisninger. Vi har dog kvalt billige kul og kokosbriketter.

Det er for besværligt med vandfad.

Du skal ikke fylde briketter på, da f.eks Heat Beads holder varmen i ca 3 timer.

Du skal bruge 2-3 store håndfulde hicory til en omgang spareribs.

Du behøver ikke forlænger-dimser m.v. til at lave gode spareribs. Bare husk: Ingen direkte varme.

Ellers kan denne opskrift næsten ikke gå galt.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


nicolene
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 120
Kontakt:

Indlæg#23 » 18. maj 2007, 18:25

Tusind tak for hjælpen!

Jeg glæder mig allerede til i morgen :-)

Nicolai
Mvh Nicolai



OTG57

Spirit E-310

Q100

...og en masse andet grillgejl...



Min kæreste mener bare det er en grille...


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#24 » 18. maj 2007, 18:53

Jeg har lige aktiveret mit dagrofa kort, bare fordi i taler SÅ meget om kamben :shock:
Jeg måtte bare købe en kasse med 10 kg. 412 kr kostede de i herning,
Nu skal jeg så bare lige have tid til at lave nogle af dem.
junior5

Q 200
Smokey joe
One-Touch Gold 57 cm
Patton gasgrill

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#25 » 18. maj 2007, 19:34

Ja pas på.

Dette forum kan blive en dyr fornøjelse.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


nicolene
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 120
Kontakt:

Indlæg#26 » 19. maj 2007, 15:23

Dette forum kan blive en dyr fornøjelse.


Ja det har du fuldstændig ret i. Du kan forvente et sagsanlæg fra min advokat med krav om kompensation for overdrevet forbrug af webergadgets og madtingogsager.

Nå nu er benene på grillen. Har lige fundet ud af at mit stegetermometer kun går til 157 grader...? Grillen er ihvertfald MERE end 157 grader nu, men det bliver lidt svært at holde øje med...

Så skal jeg bare have bagt kartofler og lavet Cæsarsalat, UHMMM!!

Nicolai
Mvh Nicolai



OTG57

Spirit E-310

Q100

...og en masse andet grillgejl...



Min kæreste mener bare det er en grille...

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#27 » 19. maj 2007, 15:43

Du, hvis jeres Cæsarsalat virkelig er i topklasse, smider du så ikke lige et par billeder og en opskrift?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Ice
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53
Kontakt:

Indlæg#28 » 19. maj 2007, 16:00

Efter at have læst så meget om hvor gode de her spareribs bliver, måtte jeg jo ned i bunden af fryseren og finde et "sæt" frem..har ikke lavet det før med rå ben, men blot tyet til de færdig kogte/marinerede!
Har tændt op her over middag med HB'ere, og alle kul i en foliebakke for ikke at få luftgennemstrømning. Derefter 2 stk. alubakker med vand på grillristen og lagt benene hen over vha. noget sammenkrøllet alufolie.
Smed lige et par håndfulde hickory på kullene inden jeg lukkede låget. Temperaturen kom dog ikke over 60 grader før jeg tømte kullene ud af foliebakken (tilsyneladende ikke så god en idé alligevel), men så kan jeg så også holde den på ca. 90grader. Det er vist bedre.
Nu har jeg lavet en Glæsel spareribs sauce og smurt på. Jeg regner med at tage benene af om et par timer. Så håber jeg dælme de er møre...de lugter ihvertfald suverænt nu (og ser flotte ud)!
/Ole aka Ice

Weber 57cm. Performer - den oprindelige! Og JBI forlænger.
Weber Q100 - nemmere at benytte på en balkon i Singapore! :-)


Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Indlæg#29 » 19. maj 2007, 16:10

Mødte lige naboens svigersøn i indkørslen. Han er slagter og lovede på stedet at skaffe mig en stak kamben med godt med kød. Uhm, hvor jeg glæder mig. I dag skal projekt "ryd indkørslen for skur og carport" afsluttes med nogle forhåbentlig gode og lækre højrebskoteletter med nye samsø-kartofler og grønne bønner. Kødet ligger i rødvinsmarinade (rødvin, lidt soya, lidt olie og lidt tørrede grønne bl. krydderier). Det har øset ned det meste af dagen, men nu skinner solen og lover dejligt grillvejr.

Mvh. Karen


nicolene
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 120
Kontakt:

Indlæg#30 » 19. maj 2007, 16:51

Du, hvis jeres Cæsarsalat virkelig er i topklasse, smider du så ikke lige et par billeder og en opskrift?

Det kan du tro!

Opskriften kommer her; billederne kommer til:

Cæsarsalat
Til et par voksne og et par børn.

Dressing:

Æg i kogende vand i 1 minut (for salmonella)
Bland ægget (hvide og blomme) grundigt med
3-4 spsk citron
1 dl olie
2-3 tsk worchestersauce
salt + peber.

Salat:

1 hoved Romer-, romana-, romainesalat hakket groft
Brødcroutons
Friskrevet parmesanost
Sprødstegte baconterninger.

Velbekomme!

Der er 1 time tilbage af benene. Har lige kigget og givet dem en gang BBQ sauce. De ser SÅ gode ud.

Nicolai
Mvh Nicolai



OTG57

Spirit E-310

Q100

...og en masse andet grillgejl...



Min kæreste mener bare det er en grille...


nicolene
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 120
Kontakt:

Indlæg#31 » 19. maj 2007, 17:13

Indtil maden er helt færdig vil jeg lige smide et billede af benene på grillen. Jeg kan næsten ikke vente :-)

Billede

Nicolai
Mvh Nicolai



OTG57

Spirit E-310

Q100

...og en masse andet grillgejl...



Min kæreste mener bare det er en grille...


Ice
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53
Kontakt:

Indlæg#32 » 19. maj 2007, 17:40

Så er vores spareribs ved at være færdige...nu har de været under låg i 5 timer ved lav varme blandet med bbq rub og hickory røg! Glæder os til at smage resultatet!

Billede


nicolene
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 120
Kontakt:

Indlæg#33 » 19. maj 2007, 19:08

Så blev vi færdige med middagen [hik].

Det blev:

kamben grillstegt med hickory
Bagte kartofler med persille og hvidløgssmør
Cæsarsalat
whiskeysauce

Det var supergodt. Whiskeysaucen som vi havde fundet på denne side, var rigtig god, men vi syntes ikke den passede så godt til resten af retten, så den bliver fundet frem, når vi skal have steaks en dag.

Sådan så min tallerken ud i dag. Tak for hjælp fra forúmmet og velbekommen!

Billede
Mvh Nicolai



OTG57

Spirit E-310

Q100

...og en masse andet grillgejl...



Min kæreste mener bare det er en grille...


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#34 » 19. maj 2007, 23:59

Der er ikke mayo eller creme fraiche i, men den er berømt som
"Mary Lees -I fought the slaw and the slaw won"

http://www.nakedwhiz.com/elder.htm

Jeg lavede den til sidste store pulled pork komsammen herhjemme
og den blev næsten udsolgt!


Lavede den til barnedåb til pulled pork, men valgte også at servere den til traditionel flæskesteg, som vi også fik.

Konen min havde dog glemt at putte løg og peber i. Og jeg havde slettet olien fra opskiften inden jeg printede den ud. Det var alligevel for meget af det gode.

Alligevel blev den rost til skyerne af næsten samtlige deltagere.

Vi fik vist også lavet en oversætningsfejl. White Vinegar endte vi med at tolke som hvidvins eddike i forbifarten. Og først efter det var hældt over fangede vi fejlen.

Men hvad er hvid eddike i forhold til den normale lager eddike ?

Jeg har set det står i supermarkedet. Dvs ikke i Alta , men f.eks. i Bilka ved siden af "normal" lager eddike.
// Rico

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#35 » 20. maj 2007, 00:00

Hvid eddike er til madlavning

Lager eddike er til syltning.

Her i huset har vi kun hvid eddike stående.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#36 » 20. maj 2007, 00:19

Ud over at de to eddiker har forskelligt formål, kan man så ikke bruge den ene til det andet og omvent ?

eller skal jeg bare hælde den lagereddike vi har stående, i vasken og købe en ny hvid eddike næste gang jeg kommer forbi et større supermarked.
// Rico


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#37 » 20. maj 2007, 11:29

mzr skrev:Ud over at de to eddiker har forskelligt formål, kan man så ikke bruge den ene til det andet og omvent ?

eller skal jeg bare hælde den lagereddike vi har stående, i vasken og købe en ny hvid eddike næste gang jeg kommer forbi et større supermarked.


Jeg bruger også alm hvid lager eddike til thai marineret grøntsager
de 2 eddiker smager forskelligt så det er til alt efter hvad man laver, lager eddiken bruges som sagt mest til syltning men kan bruges til andet :D
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#38 » 20. maj 2007, 11:42

Fandt ud af hvorfor vi havde det.

Det skal bruges til at hælde i vandet når man koger sutter, så der ikke kommer kalk pletter på.

:D
// Rico

Brugeravatar

Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Indlæg#39 » 20. maj 2007, 13:25

:shock: Jeg viste ikke at der er to forskellige slags eddike. Så jeg skal have syltede chimmichurri marinered okseculotte idag. Jeg må nok ud og handle en af dagene så jeg ikke sylter maden hvergang. :oops:

/Jackie
/Jackie
Billede

En dårlig fisketur er altid bedre end en god dag på arbejde.

Brugeravatar

Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#40 » 20. maj 2007, 13:34

Nærværende er "sakset" fra Wikipedia:

Eddike er en blanding af eddikesyre og vand. Eddike sælges normalt som 5 eller 7 procent eddike.

Almindeligt husholdningseddike, med 5 masse % eddikesyre, har en pH-værdi på ca. 2,52.

Finere eddike laves af forskellige slags vin, og kaldes vineddike. Når vinen udsættes for luft, bliver den sur, fordi vinen invaderes af eddikesyrebakterier, som bl.a. kommer med bananfluer, som oxiderer alkoholen til eddikesyre. En traditionel metode er at lade vinen flyde gennem et lag med høvlspåner. Eddike hedder på fransk vinaigre, som betyder sur vin.


Loox
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Indlæg#41 » 22. maj 2007, 10:36

Hej...

Nøj hvor ser de ben gode ud... Så gode at jeg vist hellere må prøve at lave dem på lørdag. Men inden da - et par spørgsmål:

Hvis jeg nu skal grille spareribs (som hovedret med tilbehør - og gæsterne har fået forret) til 9 voksne, hvor mange kg ben vil I så skyde på, jeg skal bruge? Og hvor mange ben er jeres marinade til - ca.?

Uhh jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem...

Mvh. Louise


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#42 » 22. maj 2007, 10:40

Ice skrev:Så er vores spareribs ved at være færdige...nu har de været under låg i 5 timer ved lav varme blandet med bbq rub og hickory røg! Glæder os til at smage resultatet!

Billede


Det ser super lækkert ud, jeg elsker også denne ret, og det bliver helt forrygende med hicory, virkelig lækker mums
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)

Brugeravatar

kahrenkiel
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 93

Indlæg#43 » 30. maj 2007, 15:11

Hvilken slags vineddike bruger du/i marinaden?


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#44 » 30. maj 2007, 15:38

Hej...

Nøj hvor ser de ben gode ud... Så gode at jeg vist hellere må prøve at lave dem på lørdag. Men inden da - et par spørgsmål:

Hvis jeg nu skal grille spareribs (som hovedret med tilbehør - og gæsterne har fået forret) til 9 voksne, hvor mange kg ben vil I så skyde på, jeg skal bruge? Og hvor mange ben er jeres marinade til - ca.?

Uhh jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem...

Mvh. Louise


Du skal nok regne med ca. 5 kg gode kamben, ala dem fra metro.

Folk (også mig) æder igennem når der kommer sådan noget på bordet.
// Rico


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#45 » 30. maj 2007, 15:47

Vil da også lige uploade et billede af et par rækker ben vi lavede i weekenden.

Billede

Grillet i ca. 4 timer, ved ca. 115 grader.

Røget i starten med bøgesmuld i en alubakke over de varme kul.

Konen min syntes de havde fået for meget røg, så måske bøg er for kraftigt..

Vi gerne have fingre i nogle klumper amerikans valnød, for at prøve det i stedet...
// Rico


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#46 » 31. maj 2007, 11:39

Jeg vil umiddelbart mene, at hickory (amerikansk valnød) giver en kraftigere røgsmag end bøg. Måske skal du prøve med lidt mindre træ/smuld.
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

kahrenkiel
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 93

Indlæg#47 » 31. maj 2007, 11:46

Hvilken slags vineddike bruger du/i marinaden?[smilie=pdt_aliboronz_34.gif]


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#48 » 31. maj 2007, 11:56

Hvilken slags vineddike bruger du/i marinaden?


Jeg har brugt balsamico edikke men også æblecideredikke begge dele smager godt til marinaden.

Hilsen "Mor Birthe"
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#49 » 31. maj 2007, 12:02

mrsslide skrev:
Hvilken slags vineddike bruger du/i marinaden?


Jeg har brugt balsamico edikke men også æblecideredikke begge dele smager godt til marinaden.

Hilsen "Mor Birthe"


Ups stavefejl der skulle selvfølgelig stå eddike - sad lige og sov lidtBillede
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#50 » 4. aug 2007, 13:56

det styrer for vildt det coleslaw, guru :-)
har lige lavet det hehe

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster