Helstegt pattegris til 60.

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
tomsendk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#1 » 30. dec 2011, 15:00

Hej
Skal til at holder 30år fødselsdag og ville gerne have helstegt pattegris og vil jo gerne selv lave det.
men hvor mange kg gris skal jeg have til 60 mand ca.?
Som tilbehør regner vi med flødekatofler + div salat hvor meget skal man regne med ca.??
Ja jeg er kommet på en opgave for hat ikke lavet det før, men tror nok at det skal gå.

Håber i kan hjælpe.
Weber Performer Touch n-Go m/gastænding 57cm.
JBI exclusive sommer edition forlænger.
Smokey Joe Gold 37cm.

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#2 » 30. dec 2011, 15:45

Prøv at snakke med din slagter eller kig her engang : http://www.halv-gris.dk/produkter/gris/ ... egris.html
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]


Guinnless
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#3 » 30. dec 2011, 16:03

Vi prøvede fornylig en gris fra http://grillselv.dk/new/
Jeg ved ikke om grisen vejede ca. 30 kg som de lover, men den passede meget godt med de lovede 50 personer - selvom vores slagter bekendt som var hyret til udskæringen i første omgang syntes det lød af ikke så meget, der var mere kød på end han havde forventet.

Min konklusion blev at der nok er forskel på hvor meget 'guf' der er i 30 kg. gris.

mvh
Bjarne


Splash
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 526
Kontakt:

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#4 » 30. dec 2011, 17:14

du skal have en gris på 45-50 kg! har lavet en del, så spørg endelig hvis det er, bor heller ikke så langt væk, så kan måske også hjælpe med at skaffe grisen hvis det er!
Sønderjydsk grill-entusiast!

masser af Webere........... STEEL RULES


Emneforfatter
tomsendk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#5 » 30. dec 2011, 17:46

Splash skrev:du skal have en gris på 45-50 kg! har lavet en del, så spørg endelig hvis det er, bor heller ikke så langt væk, så kan måske også hjælpe med at skaffe grisen hvis det er!


Når du siger 45-50 kg så er den med ben eller uden, hvor lang tid plejer det ca at tage at grille så den en bandit.
Tror godt at jeg kunne bruge lidt fif når tiden kommer (2 måndet endnu)
Weber Performer Touch n-Go m/gastænding 57cm.

JBI exclusive sommer edition forlænger.

Smokey Joe Gold 37cm.


Splash
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 526
Kontakt:

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#6 » 30. dec 2011, 20:29

tomsendk skrev:
Splash skrev:du skal have en gris på 45-50 kg! har lavet en del, så spørg endelig hvis det er, bor heller ikke så langt væk, så kan måske også hjælpe med at skaffe grisen hvis det er!


Når du siger 45-50 kg så er den med ben eller uden, hvor lang tid plejer det ca at tage at grille så den en bandit.
Tror godt at jeg kunne bruge lidt fif når tiden kommer (2 måndet endnu)



Det er med ben.... den skal have ca en time pr. 10 kg plus 1,5 time at starte op på! jeg vil så absolut anbefale at lave den på brænde! det er billigere og bedre end briketter......... men ikke lettere :-)
Sønderjydsk grill-entusiast!

masser af Webere........... STEEL RULES

Brugeravatar

jv31
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 725

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#7 » 30. dec 2011, 20:52

Når vi griller gris regner vi 1 kg levende gris pr mand så er der nok ;-)
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.


Emneforfatter
tomsendk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#8 » 30. dec 2011, 21:59

Jeg regnet med at lave den på birk brænde det har jeg til at ligge men skulle der mangle så må jeg ty til brikketer.
jv31 skrev:Når vi griller gris regner vi 1 kg levende gris pr mand så er der nok ;-)


oki her læst flere steder at man skal regne med 1kg pr mand og ander steder 1.5 mand til 1kg.
Så det må være 1 kg levende gris pr mand og 1.5 mand til 1kg når den er slagtet.
Weber Performer Touch n-Go m/gastænding 57cm.

JBI exclusive sommer edition forlænger.

Smokey Joe Gold 37cm.

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2183

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#9 » 31. dec 2011, 02:39

Glem alt om at beregne gris i levende vægt til din grillfest.
Det er uinteressant.

Du skal beregne 3 pers. (voksne) til hver 2 kg. slagtevægt.
Altså er 40 kg. gris max. passende til de 60 gæster.
Jeg gætter at der imellem gæsterne vil være børn, og måske også fedtforskrækkede voksne. Til dem vil jeg foreslå at du har en mindre portion grillede kyllingbryster i beredskab. Det plejer at være velkomment.

Jeg sværger til spidstegning over brændeild, og det skal være tørt løvtræ, kløvet i max. tykkelse som en mands håndled.
Tillige skal du have total læ omkring ildstedet, ellers bliver det som at stege flæskesteg med ovndøren åben !!

Jeg har solid erfaring med større grillarrangementer, og råder dig gerne direkte om tider og mængder, da vi jo har god tid til din fest. Kontakt mig direkte, så tager vi den derfra. Blot forpligter du dig så til at vise herinde hvad du til sin tid udretter.

Pattegris på træ 01-02.JPG
Pattegris på træ 01-02.JPG (59.95 KiB) Vist 5809 gange

Jørgen 65-05.JPG


Jeg har aldrig stået med for lidt mad, og her er lidt pral fra højdepunkter:

Grillet gris, svinekam og kyllingbryst samt alt tilbehør med frisk brød og salatbuffet til DCU’s kredsjubilæum med 280 deltagere.

Sjælsmarks Kasernes lukning med soldaterforeningens afslutningsfest med 375 siddende gæster.
Menu : Spidstegte grise, Rådyr og lam, samt oksefilet og vildtmarineret svinekam.
Kasernens kantine leverede tilbehør, og vi var 5 slagtere + hjælpere i gang.

- og derudover naturligvis ganske mange spidstegte grise til folks famile- og andre fester.

Jeg har tilladt mig i sin tid at kalde mig grillmester, men har nu nået den alder hvor jeg har lagt op.
Men jeg råder stadig gerne.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

jv31
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 725

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#10 » 31. dec 2011, 16:54

PB Helsinge skrev:Glem alt om at beregne gris i levende vægt til din grillfest.
Det er uinteressant.

Du skal beregne 3 pers. (voksne) til hver 2 kg. slagtevægt.
Altså er 40 kg. gris max. passende til de 60 gæster.
.


Du kan regne det ud på mange måder :shock: 1 kg levende gris har altid passet fint her og har efterhånden grillet pænt mange ;-) men nu kender jeg heller ikke mange som ikke kan li pattegris hvis det er lavet ordentligt .
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.


Splash
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 526
Kontakt:

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#11 » 2. jan 2012, 03:57

jv31 skrev:
PB Helsinge skrev:Glem alt om at beregne gris i levende vægt til din grillfest.
Det er uinteressant.

Du skal beregne 3 pers. (voksne) til hver 2 kg. slagtevægt.
Altså er 40 kg. gris max. passende til de 60 gæster.
.


Du kan regne det ud på mange måder :shock: 1 kg levende gris har altid passet fint her og har efterhånden grillet pænt mange ;-) men nu kender jeg heller ikke mange som ikke kan li pattegris hvis det er lavet ordentligt .


ja det har nu også fungeret fint for mig! ser heller ikke rigtigt problemet!
Sønderjydsk grill-entusiast!

masser af Webere........... STEEL RULES

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2183

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#12 » 2. jan 2012, 10:25

Splash skrev:Du kan regne det ud på mange måder 1 kg levende gris har altid passet fint her og har efterhånden grillet pænt mange men nu kender jeg heller ikke mange som ikke kan li pattegris hvis det er lavet ordentligt .

.................ja det har nu også fungeret fint for mig! ser heller ikke rigtigt problemet!
Jamen - jeg er da helt enig.
Jeg har måske udtrykt mig lidt klodset, men min tanke var egentlig kun at hvis en alm. forbruger går til sin lokale slagter og beder om en pattegris på XX kg. levende vægt, så vil han nok rulle med øjnene.
Han beregner jo også prisen udfra slagtevægten.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

jv31
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 725

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#13 » 2. jan 2012, 15:44

PB Helsinge skrev:
Splash skrev:Du kan regne det ud på mange måder 1 kg levende gris har altid passet fint her og har efterhånden grillet pænt mange men nu kender jeg heller ikke mange som ikke kan li pattegris hvis det er lavet ordentligt .

.................ja det har nu også fungeret fint for mig! ser heller ikke rigtigt problemet!
Jamen - jeg er da helt enig.
Jeg har måske udtrykt mig lidt klodset, men min tanke var egentlig kun at hvis en alm. forbruger går til sin lokale slagter og beder om en pattegris på XX kg. levende vægt, så vil han nok rulle med øjnene.
Han beregner jo også prisen udfra slagtevægten.


Helt ok Per :-D jeg bestiiler også selv grisen på gården,derfor er det nemmest med levende vægt for mig og bondemanden :lol:
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.


Splash
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 526
Kontakt:

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#14 » 2. jan 2012, 23:58

jv31 skrev:
PB Helsinge skrev:
Splash skrev:Du kan regne det ud på mange måder 1 kg levende gris har altid passet fint her og har efterhånden grillet pænt mange men nu kender jeg heller ikke mange som ikke kan li pattegris hvis det er lavet ordentligt .

.................ja det har nu også fungeret fint for mig! ser heller ikke rigtigt problemet!
Jamen - jeg er da helt enig.
Jeg har måske udtrykt mig lidt klodset, men min tanke var egentlig kun at hvis en alm. forbruger går til sin lokale slagter og beder om en pattegris på XX kg. levende vægt, så vil han nok rulle med øjnene.
Han beregner jo også prisen udfra slagtevægten.


Helt ok Per :-D jeg bestiiler også selv grisen på gården,derfor er det nemmest med levende vægt for mig og bondemanden :lol:


ja også her :-D
Sønderjydsk grill-entusiast!

masser af Webere........... STEEL RULES

Brugeravatar

Bjørn Nielsen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 633

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#15 » 3. jan 2012, 00:58

Om det er slagtet eller levende vægt er lidt hip som hap, slagtesvindet på en gris er ca. 27% og så kan man jo selv regne både den ene og den anden vej :lol:

Fine billeder Per, og smukt ridset... .1%¤
Stol aldrig på en mager kok !!!!!!!!


Tomsis
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#16 » 8. jul 2014, 21:24

Jeg skal i gang med dette projekt også. Nogen som kan fortælle hvordan man gør?
Per: vil gerne høre mere om hvordan man griber sån en pattegris an mht, til stegetid osv men kan ikke rigtig hitte ud af at skrive pb til dig :?:
Alle råd modtages undtagen hvor meget jeg skal have....det har jeg styr på. Deruover låner jeg en stor gril med låg til, dog uden spyd..(.mener jeg)

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1238

Re: Sv: Helstegt pattegris til 60.

Indlæg#17 » 9. jul 2014, 12:43

I en lukket grill skal en gris på 35-40 kg slagtet vægt skal ha 4 timer skinken og nakken for lidt mere men passer ca med når resten er skåret ud
Hilsen
John
----

Har kul fra Traekul.dk på lager. Afhentning efter aftale.

Borniak Facebook

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst