Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#1 » 14. jul 2010, 06:17

Godmorgen godmorgen!!!

Så kom dagen hvor PP skal prøves i praksis efter at have læst og læst og stillet spørgsmål herinde, håber jeg har forstået det hele korrekt.

Stod op kl 04:45 og gjorde det sidste klart og tændte op i grillen så stegen kom på kl 05:00 :-)
Jeg startede igår med rub og BBQ Sauce og det duftede helt vildt lækkert da jeg åbnede for kødet.
Føles vanvittigt at stå op så tidligt for at lave aftensmad mens familien sover trygt endnu.

Jeg syntes ikke røgen var helt så kraftig som forventet så jeg har flyttet stegen direkte hen over alubakken med rygesmuldet, det ser ud til at det virker mere optimalt, når steget begynder at dryppe mere og røgen er slut ryger den tilbage over sin egen drypbakke.

Jeg holder tråden opdateret i løbet af dagen med temperaturer og billeder.

Temperatur i grillen forventer jeg at kunne styre med gassen så den ligger konstant på 100-110 grader.

Rub består af:
2 spsk Edelsüss paprika (Mild)
4 spsk brun farin
2 tsk cayenne peber
1 tsk urtesalt
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk groft peber
1 tsk løgpulver
1/2 tsk salt
2 spsk krydderurtemix
3 spsk BBQ krydderi
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG


BBQ Sauce er lavet af:
1 liter ketchup
4 dl. vand
1 dl. æblecidereddike
2 spsk. løgpulver
1 tsk. urtesalt
3 spsk. BBQ-krydderi
4 spsk. brun farin
5.JPG
6.JPG


Så skal der grilles:
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
Det kan godt lade sig gøre at lave røg på gas :-)


05:00 Steg 5 grader
06:00 Steg 22 grader
07:00 Steg 48 grader
08:00 Steg 68 grader
09:00 Steg 68 grader
Senest rettet af gundersen 14. jul 2010, 09:08, rettet i alt 1 gang.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#2 » 14. jul 2010, 08:12

Det ser dælme godt ud, håber det bliver en total success for dig.

Holder du et øje med hvor meget gas du bruger? Det kunne være lidt interessant at vide.

-Henrik

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#3 » 14. jul 2010, 08:25

Ja jeg startede med en helt ny flaske og vejede den til 15,5kg, skal nok skrive hvad det ender med.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


Mentonic
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 55
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#4 » 14. jul 2010, 08:25

Det ser bare lækket ud :-D Jeg har selv en E-320 og vil planen er at det skal prøves i min ferie. Projektet starter i næste uge 8) Det bliver meget spændende at følge dit PP-projekt.

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#5 » 14. jul 2010, 11:08

Så er der en update:

05:00 Steg 5 grader
06:00 Steg 22 grader
07:00 Steg 48 grader
08:00 Steg 68 grader
09:00 Steg 68 grader
10:00 Steg 68 grader
11:00 Steg 69 grader

Låget ligger meget stabilt på 110 grader og det dufter himmelsk.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#6 » 14. jul 2010, 11:21

Jeg er spændt på dit færdige resultat. Jeg lagde ud med at lave PP på min gasgrill for snart to år siden på 5. dagen - og havde ikke røg nok på, men det smagte herligt alligevel.

viewtopic.php?f=43&t=6929

Nu har jeg en Performer, og i snarlig fremtid må jeg vist se, om jeg kan få gang i PP-fabrikationen på den :P
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#7 » 14. jul 2010, 11:27

Den fik røg de første 3 timer, vil tro det er nok ud fra de andre indlæg jeg har læst.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#8 » 14. jul 2010, 11:34

Det tror jeg også. Jeg begik den fejl, at jeg blot fyldte vådt flis i den specielle rygeboks, der er på en Summit - men det brændte op i løbet af halv times tid, og jeg var ikke klar over (dengang), at jeg skulle efterfylde.
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#9 » 14. jul 2010, 15:04

Endu en update på temperaturen samt et billede:

12:00 Steg 73 grader
13:00 Steg 75 grader
14:00 Steg 76 grader
15:00 Steg 78 grader

Låget ligger klippefast på 110 grader selvom solen bager ned over den.
Vedhæftede filer
11.JPG
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#10 » 14. jul 2010, 15:26

Mums.. hvad tid skal man komme for at få en bid?

:savl1: :savl1: :savl1:

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#11 » 14. jul 2010, 17:07

Jeg er godt nok også selv spændt på om det bliver godt, syntes det går meget langsomt med temperaturen.
Den er her kl. 17:00 aflæst til 81 grader så den har fået 12 timer nu.
Er det realistisk at den bliver klar indenfor de næste 3 timer?
Skal jeg evt rykke den hen til brænderen eller skrue mere op eller er det alt sammen snyd? :-?
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#12 » 14. jul 2010, 19:08

Klokken 19 viste den 82 grader, syntes det går alt for langsomt nu.
Har hævet temperaturen fra 110 til 130 grader i håb om at det sætter gang i stigningen, familien er begyndt at trippe en smule.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


Dr. Grill
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 164

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#13 » 14. jul 2010, 20:48

Det ser herre godt ud....

Jeg starter ogsä i morgen kl 05.00 pä en Otp. Har lige leinet briketterne op til morfirs metode... spändt pä om det virker..

Häber at det lykkes for dig.. venter spändt ... :savl1:

Mvh

Carsten
One-Touch Platinum m gas start.
JBI forlänger med Rotor
Emperors Kamado L
Pizzaria Pronto :-D
Gasgril
Udendörs Pejs med grilllrist.

Smil og verden smiler igen. 8) .1%¤

Carsten

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#14 » 14. jul 2010, 22:14

Coleslaw marinade blev lavet tidligere på dagen og rørt sammen ca. 1 time før spisetid.
Guruens opskrift blev valgt:
1 lille hvidkålshoved
4-6 gulerødder

Marinade:

2 spsk. dijonsennep
1 dl æblecidereddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber

Coleslaw dressing:

2 dl creme fraiche 18%
2½ dl Colemanns ægte mayonaise
salt og peber
sukker efter behag (jeg brugte 4 tsk.)
12.JPG


Klokken 21:10 ramte den endelig 95 grader!
13.JPG

Så skulle grisen trækkes.
14.JPG

Start vægt var 1435g og den vejede 961g efter 16 timer og 10min.
15.JPG

Der er vel ikke så meget andet end at sige at det smagte fantastisk .1%¤
16.JPG

Min søster og svoger kom sjovt nok lige forbi da den stod på 94 grader og måtte da lige "smage", godt vi havde rigeligt med boller for det smagte alle.

Der er brugt 2.5kg gas.
temp.JPG
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


bertan
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 161

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#15 » 14. jul 2010, 22:26

Nej hvor ser det godt ud :-) Så gør det ligesom ikke så meget at man skal stå op før en vis person får sko på.

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#16 » 14. jul 2010, 23:17

Nej, det skal helt sikkert prøves igen.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#17 » 15. jul 2010, 09:07

Prøvede du at måle temperaturen ved risten eller brugte du udelukkende termometeret i låget? Det kan sagtens være at temperaturen ved risten ikke var høj nok, og du derfor kom til at vente så lang tid.

Stik et stegetermometer igennem et æble og stil det på risten. Så kan du se hvad temperatur din steg ligger i.

Flot resultat du har fået, og 2.5kg gas koster ca. 37,50 hvis det er en 10kg letvægt til 150,-

-Henrik

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#18 » 15. jul 2010, 10:18

Det var udelukkende i låget jeg målte, har slet ikke skænket det en tanke at temperaturen ville være anderledes ved risten.
Jeg skal bestille et mere advanceret termometer fra UK som er blevet anbefalet herinde men det har været i restordre indtil idag d. 15/7 men nu bliver det bestilt.

Ja det var et letvægtsflaske så syntes ikke det virker så skræmmende og det er da sjovt at vide. Men det er selvfølgelig dyere end briketter.

Er stadig super glad for resultatet men vil nok overveje at give 1-2 timer mere røg næste gang.
Den hjemmelavede BBQ Sauce var helt fantastisk, tænk at man har gået og købt det i så mange år når det er så nemt og smager endnu bedre.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#19 » 15. jul 2010, 10:22

YES, sådan! Flot - og det ER nemlig bare lækkert.

Ja, den med røgringen på en gasgrill er IKKE så nem at få frem - men derfor smager PP fra gas nu himmelsk alligevel.

Heheh, "sjovt" at din søster lige "dumpede" ind - hun må have kunnet dufte på kilometers afstand, at noget godt var i gærde :P
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#20 » 15. jul 2010, 10:28

gundersen skrev:Jeg skal bestille et mere advanceret termometer fra UK som er blevet anbefalet herinde men det har været i restordre indtil idag d. 15/7 men nu bliver det bestilt.

Hvilket termometer er det du vil bestille? Man skal jo ikke gå ned på udstyr, så måske mangler jeg præcis sådan et selv :)

gundersen skrev:Ja det var et letvægtsflaske så syntes ikke det virker så skræmmende og det er da sjovt at vide. Men det er selvfølgelig dyere end briketter.


Faktisk koster det ikke ret meget mere end briketter. En pose HeatBeads koster ca 80kr, og man bruger ca 2/5 af en pose til at lave en Morfir ring, hvilket er ca 32,-.

Har selv til gode at prøve med rigtig kul, det tror jeg giver en mere intens smag, men har kun prøvet med heatbeads og gas grill indtil nu.

-henrik

Brugeravatar

Emneforfatter
gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#21 » 15. jul 2010, 10:38

René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


Fuglsang
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 194

Re: Pulled Pork Debut på Weber Genesis E-320

Indlæg#22 » 15. jul 2010, 12:34

Hej Gundersen

Meget nydeligt projekt der - respekt.
gundersen skrev:Her er link til termometer:
http://www.smokingbbq.co.uk/product/Red ... eter_ET-73


Jeg har selv i foråret kasseret mine gamle Weber remote da proberne var begyndt at vise noget helt skævt. Jeg købte fra amazon.com en typo - også fra Maverick - som har 2 prober - så kan man have den ene i kødet og den anden "under hjelmen" og den er endda lidt billigere: Jeg betalte 40$, og så kommer der lidt forsendelse og moms (hvis ikke man henter selv "over there"

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_ ... 236&fsc=37
Hilsen Birdie NamNam

"Who is General Failure, and why is he reading my drive?"

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 26 gæster