Fyldt nakkefilet med hvedekernesalat og fyldte champignons

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10433
Kontakt:

Fyldt nakkefilet med hvedekernesalat og fyldte champignons

Indlæg#1 » 5. apr 2008, 21:14

Fyldt nakkefilet med hvedekernesalat og fyldte champignons

Billede

Idag havde vi lyst til at lave noget utraditionelt... Helt ud på det dybe vand...

Billede

Vi startede med et stykke nakkefilet

Billede

Nakkefilet'en blev åbnet med en god skarp kniv.

Billede

Krydres med peber, frisk koriander, hakket rødløg og hakket forårsløg.

Billede

Lidt mere fyld: Revet citronskal, bacontern og hakkede cashew-nødder.

Billede

Og til sidst et lag revet ost.

Billede

Nakkefilet'en rulles sammen og snørres godt sammen.

Billede

16.52 kom stegen på Kamadoen. Grillen var 450 graders F varm.
Der kom lidt hicory på kullene.

17.56 var jeg lige ude og kigge... Super flot.

Der blev hældt 1/2 flaske rødvin ved kødet.

Billede

18.59 var temperaturen i centrum 77 grader, og kødet blev taget af og fik lov til at hvile.

Billede

Bettina havde fundet nogle kæmpe champignons i Kvickly. Dem skulle vi lege med...

Billede

Stilken blev skåret af, og svampene lagt i et fad. Prøv at se hvor store de er!!!

Billede

Hakket tomat, hakket persille, revet ost (resten fra nakkefilet'en) kommes i en skål.

Billede

Der kom ligeledes nogle hakkede jalapenos fra glas i. 1 spsk Beauvais ketchup, og så blev der rørt godt rundt.

Billede

Fyldet kom i svampene

Billede

Der kom lidt revet parmesanost over hver svamp.

Billede

Efter 25 minutter på grillen ved 300 graders F så vores champignons således ud

Billede

Som tilbehør lavede vi hvedekernesalat (Se opskriftarkivet).

Vi har længe ledt efter hvedekerner, uden helt. Men Guruen fandt dem i en helsekostbutik :shock: . Godt nok er det grove hvedekerner, men de smager fantastisk efter at være kogt i rigeligt vand i en times tid.

Billede

Hakket peberfrugt og hakket rødløg (forårsløgene var brugt i nakkefilet'en) blandes med hvedekernerne. Der blev kogt 1 dl hvedekerner.

Billede

Der blev tilsat en bøtte hytteost og 3 spsk cremefraiche.

Billede

Da kødet blev skåret ud løb tænderne i vand... For du godeste hvor så det godt ud, meeeennn....

Det smagte ALT for meget af koriander. Der skulle være brugt 80% mindre for at det overhovedet skulle have smagt godt. Øv. Et alt for overdøvende krydderi.

Cashew-nødderne var også bare spild af penge. De gjorde ikke noget ved retten...

Billede

Men på trods af koriander-chock smagte det hele godt sammen. Saucen er lavet af rødvinen fra drypbakken der blev kogt op med lidt ribsgele, jævnet med skummetmælk og smagt til med sherry. Ikke ringe...

Billede

Og den fyldte champignon var bare SÅ vellykket. Ikke sidste gang den kommer på menuen....

Summa-summarum: Guruen fik ødelagt en ellers god menu med for meget koriander...

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2769

Indlæg#2 » 5. apr 2008, 21:24

Det ser lækkert ud.
Den skal vist prøves engang.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2677

Indlæg#3 » 5. apr 2008, 21:27

Det ser nu ellers godt ud Guru, men som du selv er inde på, så er korianter noget der skal omgåes med varsomhed, hvis man i det hele taget skal tilføre maden den smag. :roll:
Supergode billeder og maden ser perfekt ud herfra :D :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2633

Indlæg#4 » 5. apr 2008, 21:36

......nej, nej, nej, det er for MEGET, sikke et orgie i saftige billeder og lækre farver, MUMS :savl1: :savl1: :savl1: :savl1: :savl1:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#5 » 5. apr 2008, 21:37

jetlar skrev:......nej, nej, nej, det er for MEGET, sikke et orgie i saftige billeder og lækre farver, MUMS :savl1: :savl1: :savl1: :savl1: :savl1:

Vil give Jetlar fuldkommen ret :D
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2979
Kontakt:

Indlæg#6 » 5. apr 2008, 22:03

Friske koriander er i samme kategori som rosmarin, de perfekte krydderier til at ødelægge en ellers god ret :P
Men begge er fantastiske aromagivere hvis de bruges meget varsomt i de rigtige retter.

Og ift. billederne så syntes jeg da ikke de er så flotte som de plejer. Du har været uheldig med blitzen på flere af dem, så de er underbelyst i hele den nederste del af billedet.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10433
Kontakt:

Indlæg#7 » 5. apr 2008, 22:38

Hej Thomas...

Det er en disciplin for sig at undgå skygger når man tager billeder af ting nede i en skål... :-)

Varsomt var måske noget der burde være poppet op i mit hovedet da jeg hakkede koriander... Næ, nej. Den skulle bare have én på kassen.

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4851

Indlæg#8 » 5. apr 2008, 22:47

Uhhhhh mr Guru
Du tager HELT fejl--- maden kan ikke komme til at smage NOK af koriander!!
men ja du har ret, det er ikke noget for alle.
Dog personligt kan jeg ikke få nok af det. Og vi får det alt for sjældent for
Anita er ikke vild med det-- hvorimod Niels og jeg er helt tosset med koriander!!

Men sikken kreation, det ser bare super lækkert ud på de billeder!!!!

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2979
Kontakt:

Indlæg#9 » 5. apr 2008, 22:49

Du husker det vel næste gang ;)

Eneste ret jeg kan komme på som virkelig skal have fuldknald på korianter er rejesuppe med citrongræs. Det er forøvrigt længe siden jeg har lavet den. Det kunne være den skal på menuen inden så længe.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4851

Indlæg#10 » 5. apr 2008, 23:10

morfmir er det TomYum suppe?? thai

du sender bare en pm når den er klar ;-)

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2979
Kontakt:

Indlæg#11 » 5. apr 2008, 23:53

Lige præcis, ja. Den er bare så let og hurtig at lave og så super lækker. Eneste problem er at skaffe alle ingredienserne friske. Heldigvis er Thai butikken i Holbæk lige ved Strandberg ret velassoteret.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Kogekonen Dorit
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1304
Kontakt:

Indlæg#12 » 6. apr 2008, 11:22

Hold fast hvor ser det bare lækkert ud :savl2: :savl2: :savl2:

Man får utrolig god inspiration her inde,
at jeg kan slet ikke lade være med
at udfordre Weberen. :-$
Kogekonen Dorit
Bailey er en gudedrik som skal drikkes i rødvinsglas "helst helt til randen".

City OUTDOORCHEF Gasgrill 420
Outdoorchef Paris de Lux 570

http://www.kogekonen-dorit.dk/


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#13 » 6. apr 2008, 11:24

Godt nok en spændende ret.
// Rico

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster