Skriv nyt emne Svar på emne  [ 13 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Fyldt nakkefilet med hvedekernesalat og fyldte champignons
Indlæg: 5. apr 2008, 20:14 
Offline
Administrator
Administrator
Brugeravatar

Tilmeldt: 21. apr 2006, 21:47
Indlæg: 12557
Alder: 40
Geografisk sted: Helsinge/Skærød
Fyldt nakkefilet med hvedekernesalat og fyldte champignons

Billede

Idag havde vi lyst til at lave noget utraditionelt... Helt ud på det dybe vand...

Billede

Vi startede med et stykke nakkefilet

Billede

Nakkefilet'en blev åbnet med en god skarp kniv.

Billede

Krydres med peber, frisk koriander, hakket rødløg og hakket forårsløg.

Billede

Lidt mere fyld: Revet citronskal, bacontern og hakkede cashew-nødder.

Billede

Og til sidst et lag revet ost.

Billede

Nakkefilet'en rulles sammen og snørres godt sammen.

Billede

16.52 kom stegen på Kamadoen. Grillen var 450 graders F varm.
Der kom lidt hicory på kullene.

17.56 var jeg lige ude og kigge... Super flot.

Der blev hældt 1/2 flaske rødvin ved kødet.

Billede

18.59 var temperaturen i centrum 77 grader, og kødet blev taget af og fik lov til at hvile.

Billede

Bettina havde fundet nogle kæmpe champignons i Kvickly. Dem skulle vi lege med...

Billede

Stilken blev skåret af, og svampene lagt i et fad. Prøv at se hvor store de er!!!

Billede

Hakket tomat, hakket persille, revet ost (resten fra nakkefilet'en) kommes i en skål.

Billede

Der kom ligeledes nogle hakkede jalapenos fra glas i. 1 spsk Beauvais ketchup, og så blev der rørt godt rundt.

Billede

Fyldet kom i svampene

Billede

Der kom lidt revet parmesanost over hver svamp.

Billede

Efter 25 minutter på grillen ved 300 graders F så vores champignons således ud

Billede

Som tilbehør lavede vi hvedekernesalat (Se opskriftarkivet).

Vi har længe ledt efter hvedekerner, uden helt. Men Guruen fandt dem i en helsekostbutik :shock: . Godt nok er det grove hvedekerner, men de smager fantastisk efter at være kogt i rigeligt vand i en times tid.

Billede

Hakket peberfrugt og hakket rødløg (forårsløgene var brugt i nakkefilet'en) blandes med hvedekernerne. Der blev kogt 1 dl hvedekerner.

Billede

Der blev tilsat en bøtte hytteost og 3 spsk cremefraiche.

Billede

Da kødet blev skåret ud løb tænderne i vand... For du godeste hvor så det godt ud, meeeennn....

Det smagte ALT for meget af koriander. Der skulle være brugt 80% mindre for at det overhovedet skulle have smagt godt. Øv. Et alt for overdøvende krydderi.

Cashew-nødderne var også bare spild af penge. De gjorde ikke noget ved retten...

Billede

Men på trods af koriander-chock smagte det hele godt sammen. Saucen er lavet af rødvinen fra drypbakken der blev kogt op med lidt ribsgele, jævnet med skummetmælk og smagt til med sherry. Ikke ringe...

Billede

Og den fyldte champignon var bare SÅ vellykket. Ikke sidste gang den kommer på menuen....

Summa-summarum: Guruen fik ødelagt en ellers god menu med for meget koriander...


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 20:24 
Offline
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 13. aug 2006, 09:36
Indlæg: 2793
Alder: 41
Geografisk sted: Stationen i Stakroge
Det ser lækkert ud.
Den skal vist prøves engang.

_________________
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 20:27 
Online
Redaktør
Redaktør
Brugeravatar

Tilmeldt: 18. maj 2007, 11:00
Indlæg: 2902
Alder: 54
Geografisk sted: Nykøbing sj
Det ser nu ellers godt ud Guru, men som du selv er inde på, så er korianter noget der skal omgåes med varsomhed, hvis man i det hele taget skal tilføre maden den smag. :roll:
Supergode billeder og maden ser perfekt ud herfra :D :D :D

_________________
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 20:36 
Offline
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 16. jan 2007, 22:01
Indlæg: 2713
Alder: 58
Geografisk sted: Billund
......nej, nej, nej, det er for MEGET, sikke et orgie i saftige billeder og lækre farver, MUMS :savl1: :savl1: :savl1: :savl1: :savl1:

_________________
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 20:37 
Offline
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 11. sep 2007, 19:07
Indlæg: 2014
Alder: 38
Geografisk sted: Ikast
jetlar skrev:
......nej, nej, nej, det er for MEGET, sikke et orgie i saftige billeder og lækre farver, MUMS :savl1: :savl1: :savl1: :savl1: :savl1:

Vil give Jetlar fuldkommen ret :D

_________________
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 21:03 
Offline
Redaktør
Redaktør
Brugeravatar

Tilmeldt: 9. sep 2006, 12:39
Indlæg: 3336
Alder: 41
Geografisk sted: Tølløse
Friske koriander er i samme kategori som rosmarin, de perfekte krydderier til at ødelægge en ellers god ret :P
Men begge er fantastiske aromagivere hvis de bruges meget varsomt i de rigtige retter.

Og ift. billederne så syntes jeg da ikke de er så flotte som de plejer. Du har været uheldig med blitzen på flere af dem, så de er underbelyst i hele den nederste del af billedet.

/Thomas

_________________
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 21:38 
Offline
Administrator
Administrator
Brugeravatar

Tilmeldt: 21. apr 2006, 21:47
Indlæg: 12557
Alder: 40
Geografisk sted: Helsinge/Skærød
Hej Thomas...

Det er en disciplin for sig at undgå skygger når man tager billeder af ting nede i en skål... :-)

Varsomt var måske noget der burde være poppet op i mit hovedet da jeg hakkede koriander... Næ, nej. Den skulle bare have én på kassen.


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 21:47 
Offline
Redaktør
Redaktør
Brugeravatar

Tilmeldt: 13. maj 2006, 19:01
Indlæg: 5281
Alder: 49
Geografisk sted: odsherred
Uhhhhh mr Guru
Du tager HELT fejl--- maden kan ikke komme til at smage NOK af koriander!!
men ja du har ret, det er ikke noget for alle.
Dog personligt kan jeg ikke få nok af det. Og vi får det alt for sjældent for
Anita er ikke vild med det-- hvorimod Niels og jeg er helt tosset med koriander!!

Men sikken kreation, det ser bare super lækkert ud på de billeder!!!!

_________________
m v h
thorsten
holbæk odsherred hypnose


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 21:49 
Offline
Redaktør
Redaktør
Brugeravatar

Tilmeldt: 9. sep 2006, 12:39
Indlæg: 3336
Alder: 41
Geografisk sted: Tølløse
Du husker det vel næste gang ;)

Eneste ret jeg kan komme på som virkelig skal have fuldknald på korianter er rejesuppe med citrongræs. Det er forøvrigt længe siden jeg har lavet den. Det kunne være den skal på menuen inden så længe.

/Thomas

_________________
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 22:10 
Offline
Redaktør
Redaktør
Brugeravatar

Tilmeldt: 13. maj 2006, 19:01
Indlæg: 5281
Alder: 49
Geografisk sted: odsherred
morfmir er det TomYum suppe?? thai

du sender bare en pm når den er klar ;-)

_________________
m v h
thorsten
holbæk odsherred hypnose


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 5. apr 2008, 22:53 
Offline
Redaktør
Redaktør
Brugeravatar

Tilmeldt: 9. sep 2006, 12:39
Indlæg: 3336
Alder: 41
Geografisk sted: Tølløse
Lige præcis, ja. Den er bare så let og hurtig at lave og så super lækker. Eneste problem er at skaffe alle ingredienserne friske. Heldigvis er Thai butikken i Holbæk lige ved Strandberg ret velassoteret.

/Thomas

_________________
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 6. apr 2008, 10:22 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 12. feb 2008, 17:43
Indlæg: 1317
Alder: 50
Geografisk sted: Esjerg N
Hold fast hvor ser det bare lækkert ud :savl2: :savl2: :savl2:

Man får utrolig god inspiration her inde,
at jeg kan slet ikke lade være med
at udfordre Weberen. :-$

_________________
Kogekonen Dorit
Bailey er en gudedrik som skal drikkes i rødvinsglas "helst helt til randen".

City OUTDOORCHEF Gasgrill 420
Outdoorchef Paris de Lux 570

http://www.kogekonen-dorit.dk/


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 6. apr 2008, 10:24 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg

Tilmeldt: 7. maj 2007, 17:23
Indlæg: 1719
Alder: 41
Geografisk sted: Smilets by
Godt nok en spændende ret.

_________________
// Rico


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 13 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Andrewen, AndrewFurl og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Grillguru.dk er grundlagt i 2005 og drives privat af Johnny Larsen (Guruen) og foreningen "Grillgurus Venner".
Programmeret med hjælp fra Andreas Nexmann, samt diverse MODS.
Powered by phpBB © 2000 - 2011 phpBB Group || Design FIsubBlack2 & subSilver2.
Danish translation by Olympus DK Team