Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#1 » 18. dec 2018, 09:27

Jeg vil prøve noget nyt i år, nemlig nakkefilet med svær.

Jeg skal lave en steg på ca. 2 kg. - og den vil jeg langtidsstege så at så meget fedt som muligt smelter væk og jeg samtidig åbner det saftige resultat.

Er der nogle af jeg andre der har prøvet dette endnu ? hvad vil i foreslå af tid og temperatur ?
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker

Brugeravatar

Drifter
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 48

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#2 » 18. dec 2018, 16:50

Det har jeg med stor succes gjort de sidste 3 år.
jeg langtidssteger den gerne i 6-8 timer i ovnen ved ca. 110-120 grader og så lige slutte af med fuld power på grill så sværen popper op.
Mvh Kim J

Summit 670S - WSJ + 57cm i "Simpsons" design + weber OTG 57cm + weber OTG 67cm


Branke1
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 26

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#3 » 20. dec 2018, 07:27

Hej Thomas

Det har vi gjort i en del år og det er blevet et must!
Den fremstår lidt mere saftig end en kamsteg og ikke så fed som ribbenssteg.
Jeg har med held lavet den på rotisseri.

God fornøjelse
Mvh Kim
Det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere


Swanson
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 124

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#4 » 20. dec 2018, 11:25

Jeg skal også igang med Nakkesteg'en for første gang i år..

Forventer selv 5-6 timer omkring 100-110grader. Og så lidt power til sidst


Emneforfatter
tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#5 » 20. dec 2018, 13:56

Drifter skrev:Det har jeg med stor succes gjort de sidste 3 år.
jeg langtidssteger den gerne i 6-8 timer i ovnen ved ca. 110-120 grader og så lige slutte af med fuld power på grill så sværen popper op.


Tak for info Drifter

Har du ellers et par fif du kan dele fra dine erfaringer ? har du bradepande med vand i ?

Er dine stege også i 2 kg. størrelsen ?
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker


Emneforfatter
tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#6 » 20. dec 2018, 13:58

@drifter - går du efter kernetemperatur på 80 grader ??
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker


Emneforfatter
tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#7 » 23. dec 2018, 23:57

Min steg vejer 2,2 kg. Vil i mene 5 timer ved 100 grader er passende? Jeg går efter en kernetemperatur på 80 grader.
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker


Emneforfatter
tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#8 » 25. dec 2018, 20:18

6 timer ved 100 grader og så fuld hammer til sidst fungerede super godt.
Vedhæftede filer
243BE84A-2B32-45A0-9695-DD0819C067A7.jpeg
422D1527-11F8-481D-A10D-490E5D5AAB69.jpeg
1C92D8B5-CB57-4671-8FFD-AF0FEB9105D5.jpeg
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker

Brugeravatar

mochr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 115

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#9 » 26. dec 2018, 20:29

Det ser sgu godt ud! Den svær og den sovs...!!!

Brugeravatar

Søren C. Fischer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 313
Kontakt:

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

Indlæg#10 » 26. dec 2018, 20:44

Hov, jeg besøger ikke site så ofte mere :-(
Jeg skulle også lave netop dét i år for første gang...
Den fik en halv time ved 250 grader (så sværene åbnede sig), og så knapt 5 timer ved 110-120 grader.
Den sad lige i skabet :-)
Desværre ingen billeder :-D
Søren C. Fischer
Opel Corsa 1.3 CDTI 95
Driftsvagt i Region Hovedstaden.
Og gift med Grill Nurse :-)
-----------------------------
Weber Mokey Joe + Weber Spirit E-310 + Monolith Kamado

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 21 gæster