Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#401 » 12. sep 2017, 20:41

Lækre "fall off the bones" ribs du har lavet.

Vi fik hakkedrenge "surprice" med en god klump italiensk casolet gedeost. Penslet med smokey bbq sauce og drysset med min egen pp rub.
Dertil ovnbagte kartofler og bløde løg/sauce.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
IMG_20170912_203611548.jpg
IMG_20170912_203604481.jpg
IMG_20170912_203552994.jpg
IMG_20170912_203539329.jpg
IMG_20170912_203529497.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#402 » 12. sep 2017, 21:31

prause skrev:Lækre "fall off the bones" ribs du har lavet.

Vi fik hakkedrenge "surprice" med en god klump italiensk casolet gedeost. Penslet med smokey bbq sauce og drysset med min egen pp rub.
Dertil ovnbagte kartofler og bløde løg/sauce.


Øj hvor ser det lækkert ud... .1%¤ Nu er vi ikke til gedeost her i hytten, men et stykke brie kan vel også gå an ;-)
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#403 » 12. sep 2017, 21:51

Wokret:

Som skrevet her: viewtopic.php?f=70&t=17563&p=356115#p356115 er der kommet en lille (tung) ny her i hytten.

wokret1.jpg
wokret1.jpg (72.48 KiB) Vist 2892 gange


Nudlerne koges:
wokret2.jpg
wokret2.jpg (56.06 KiB) Vist 2892 gange


Kødet steges af to omgange så varmen ikke går af wokken:
wokret3.jpg
wokret3.jpg (60.29 KiB) Vist 2892 gange


Derefter minimajs, hvidløg og chili:
wokret4.jpg
wokret4.jpg (66.08 KiB) Vist 2892 gange


- Så forårsløg, østerssauce samt lidt brun farin:
wokret5.jpg
wokret5.jpg (68.92 KiB) Vist 2892 gange


Lige inden servering kommes nudlerne i.
wokret6.jpg
wokret6.jpg (66.03 KiB) Vist 2892 gange


Vi plejer normalet at have noget sauce i vores wokretter. Enten kokosmælk eller sur/sød sauce. Det undlod vi i dag - men det er nok også sidste gang :-D for det var lige en kende for tørt. Men ellers var styrke og smag som det skulle være.
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 425

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#404 » 13. sep 2017, 11:15

prause skrev:Lækre "fall off the bones" ribs du har lavet.
Takker, de var skisme også gode :savl2:
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 707

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#405 » 13. sep 2017, 11:39

prause

nøj de ser gode ud de bøffer
:-D
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 154
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#406 » 13. sep 2017, 11:40

prause skrev:Lækre "fall off the bones" ribs du har lavet.

Vi fik hakkedrenge "surprice" med en god klump italiensk casolet gedeost. Penslet med smokey bbq sauce og drysset med min egen pp rub.
Dertil ovnbagte kartofler og bløde løg/sauce.


Det ser fantastisk ud!
Hvordan får du proppet ost ind i dem, og får dem "lukket" ordentligt? Jeg har sådan en burger presser, men skal man lave 2 bøffer og presse dem sammen eller..? :)
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#407 » 13. sep 2017, 18:59

Jeg har ikke en burgerpresse så det er med håndkraft. Ja man laver 2 flade bøffer hvoraf den nederste er lidt større end den øvre. Så er kunsten at få presset de 2 dele godt sammen om osten. En godt klæbrig bbq sauce hjælper til at give et ekstra lag uden på, der også holder på osten
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#408 » 13. sep 2017, 20:04

Kalkunbryst skåret i skiver rullet med friskost i midten og en skive bacon omkring . Ris og karry sovs ,
ristet kokos og ananas skiver ristet i karry til

IMG_0473.JPG


Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#409 » 15. sep 2017, 06:31

Ølbraiserede svinekæber med løg og kål.
Dertil kartoffel/gulerodsmos.
Vedhæftede filer
IMG_20170914_185625.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#410 » 17. sep 2017, 20:07

Gammeldags braiseret oksesteg.
Saucen er lavet af alt det gode fra gryden som stegen er braiseret i; løg, hvidløg, gulerod, selleri, persille, salvie, tomat (lidt) oksebouillon, peber, stjerneanis samt en kraftig mørk belgisk øl.
Efter indkogning af stegeskyen er det hele hældt i en termomix sammen med 1 dl fløde og blendet på fuld tryk i 30 s. Det smager helt genialt og de udkogte urter jævner saucen meget lækkert.
Dertil kartofler og knoldselleri stegt i fad.
Vedhæftede filer
IMG_20170917_191542.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#411 » 18. sep 2017, 20:37

Plankebøf

IMG_0477.JPG
Rødløg og perleløg gøres bløde på panden . Der kommes lidt oksefond , lidt vand , lidt Worchestershire sauce og lidt østers sauce ved . Står og simre ind en 10-15 min

IMG_0478.JPG
Bøffen grilles 3 min på hver side og kommes på planken

IMG_0479.JPG
Kartoffelmos omringer bøffen

IMG_0480.JPG
Der toppes med løg

IMG_0481.JPG
Efter 30 min på grillen indirekte

IMG_0482.JPG
Der spises


Nicolai
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#412 » 20. sep 2017, 20:35

Kyllingesandwich

IMG_0484.JPG


Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#413 » 21. sep 2017, 06:32

Ej, den er fin.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#414 » 21. sep 2017, 20:39

Svinekoteletter der er "lidt over pålægsstørrelse"...
Grillede grøntsager og cous cous. Krydringen er nordafrikansk med 7 spice og kyllingefond samt mynte.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
IMG_20170921_203245290.jpg
IMG_20170921_203223505.jpg
IMG_20170921_203206572.jpg
IMG_20170921_203147227.jpg
IMG_20170921_203138918.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 176

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#415 » 22. sep 2017, 06:17

Ser godt nok lækkert ud Prause.
Primo oval L
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1236

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#416 » 22. sep 2017, 20:14

Helt uorginalt - stuvet palmekål med kylling i tarteletter.

5A405CE8-7033-4B1B-92E0-47AF16BFDA97.jpeg

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#417 » 23. sep 2017, 09:52

Uoriginalt lyder godt i denne sammenhæng.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1236

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#418 » 23. sep 2017, 12:11

prause skrev:Uoriginalt lyder godt i denne sammenhæng.
:-) :-)

Enig - laver stort set aldrig andet end høns i asparges når vi snakker tarteletter. Så i mangel af asparges og en rest palmekål gjorde udslaget.
Og det var slet ikke så dårligt - ikke så groft som grønkål, og ikke så “sjasket” som spinat. Men en rest svampe havde ikke gjort noget i den sammenhæng.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#419 » 23. sep 2017, 12:35

Ib M skrev:
prause skrev:Uoriginalt lyder godt i denne sammenhæng.
:-) :-)

Enig - laver stort set aldrig andet end høns i asparges når vi snakker tarteletter. Så i mangel af asparges og en rest palmekål gjorde udslaget.
Og det var slet ikke så dårligt - ikke så groft som grønkål, og ikke så “sjasket” som spinat. Men en rest svampe havde ikke gjort noget i den sammenhæng.

God pointe med svampe - den er skrevet bag øret.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#420 » 24. sep 2017, 19:51

Moussaka.
Se evt. denne tråd: viewtopic.php?f=43&t=35203&hilit=moussaka
Vedhæftede filer
IMG_20170924_164246.jpg
IMG_20170924_164305.jpg
IMG_20170924_164405.jpg
IMG_20170924_165258.jpg
IMG_20170924_165449.jpg
IMG_20170924_173218.jpg
IMG_20170924_173419.jpg
IMG_20170924_173930.jpg
IMG_20170924_174833.jpg
IMG_20170924_185916.jpg
IMG_20170924_190158.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#421 » 24. sep 2017, 20:10

Den smager garanteret bedre end den klassiske turist version på Kreta/Rhodos :D
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#422 » 24. sep 2017, 20:34

Wok med kylling

IMG_0485.JPG


Nicolai
Nicolai


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 154
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#423 » 25. sep 2017, 10:15

Bøf med feta inden i midten, grillede løg, grillet bacon, grillede boller, rucula, tomat, agurk og mayo. Alt økologisk...

Suk billede upload virker ikke rigtig. "Filen er for stor, max 3 mb" - og den er 1.2 mb. Synes ofte jeg har problemer med billedeupload på denne, ellers ganske udemærkede side.
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1217

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#424 » 25. sep 2017, 14:57

IT Manden skrev:Bøf med feta inden i midten, grillede løg, grillet bacon, grillede boller, rucula, tomat, agurk og mayo. Alt økologisk...

Suk billede upload virker ikke rigtig. "Filen er for stor, max 3 mb" - og den er 1.2 mb. Synes ofte jeg har problemer med billedeupload på denne, ellers ganske udemærkede side.


Kan du ikke bare gøre billedet mindre?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#425 » 25. sep 2017, 19:21

Kødboller i tomatsauce med basilikum, mozzarella, parmesanost, løg, portobello og lidt rødvin.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
IMG_20170925_191757451.jpg
IMG_20170925_191749338.jpg
IMG_20170925_191737781.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 707

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#426 » 25. sep 2017, 20:15

dejlig eftersås mad
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#427 » 1. okt 2017, 19:59

Burgere.
Vedhæftede filer
IMG_20171001_175022.jpg
IMG_20171001_175219.jpg
IMG_20171001_180620.jpg
IMG_20171001_180623.jpg
IMG_20171001_180626.jpg
IMG_20171001_180657.jpg
IMG_20171001_181117.jpg
IMG_20171001_185502.jpg
IMG_20171001_185657.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 154
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#428 » 2. okt 2017, 10:02

Har du en opskrift på burgerbollerne?

Blev inspireret af dine bøffer med ost indeni - det er simpelthen fantastisk til burgere. ;) Det er også godt med store løgskiver penslet med lidt olivenolie, lidt himalayasalt på - og så direkte grillning.
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#429 » 2. okt 2017, 18:39

IT Manden skrev:Har du en opskrift på burgerbollerne?

Blev inspireret af dine bøffer med ost indeni - det er simpelthen fantastisk til burgere. ;) Det er også godt med store løgskiver penslet med lidt olivenolie, lidt himalayasalt på - og så direkte grillning.

Lige med bagning er det ikke godt at spørge mig om opskrifter, for det gør jeg aldrig efter opskrift, men på slump.
Jeg vil tro at 20% af væden kom fra en hytteost.
50/50 fin durum og fin spelt.
Ca 5% solsikkekerner.
Lidt lys sirup
Salt
Gær ca 1/2 pakke til 24 burgerboller.
Drysset med sesam.
Afbagt i 13 min ved 240 grader.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#430 » 2. okt 2017, 19:49

Bratwurst Zigeuner art.
Mit curry ketchup offensichtlich.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#431 » 2. okt 2017, 20:56

Fyldt mørbrad med gulerødder , løg , hvidløg og cheddar ost . Viklet i bacon og de sidste ti min fik den lidt
sweet baby rays honey chipotle

IMG_0486.JPG

IMG_0487.JPG

IMG_0488.JPG

IMG_0489.JPG

IMG_0491.JPG





Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#432 » 5. okt 2017, 19:54

Lukket tærte med lufttørret skinke, gedeost og grillede grøntsager (squash, fennikel og peberfrugt) samt rød chili/peberfrugtspesto.
Vedhæftede filer
IMG_20171005_195152602.jpg
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#433 » 9. okt 2017, 21:31

Hjemmelavede wraps

Efter at have kigget lidt igen på dette indlæg af Prause , måtte det prøves .

viewtopic.php?f=43&t=41791

Grillet rødløg og ananas fik selvskab af persille , feldsalat citronsaft og lidt bøffer af tvivlsom kvalitet

Wraps lavet af hvedemel , yoghurt , gær ,vand , flydene honning , salt .

Der til en tam mexicansk øl

IMG_0493.JPG


IMG_0492.JPG


Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#434 » 10. okt 2017, 06:32

Meget flotte wraps du har kokkereret der.
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#435 » 10. okt 2017, 14:46

Takker for de pæne ord

Nicolai
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#436 » 10. okt 2017, 19:56

Kylling i karry med ris

IMG_0495.JPG
Løg og æble til karry sovs

IMG_0496.JPG
Løg og æbler steges i ca 15 min til æblet er blevet blødt . Mel og karry tilsættes , sammen med kyllinge fond og kokusmælk

IMG_0498.JPG
Når sovsen er klar blendes den og kylling og ananas tilsættes

IMG_0499.JPG

IMG_0500.JPG
Serveres med ris og ristet kokos drysses på



Nicolai
Nicolai


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 154
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#437 » 17. okt 2017, 00:57

Kyllinge filet med savoykål og svampe sauce.

Billede
Billede
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#438 » 17. okt 2017, 07:49

Lækkert, jeg elsker savojkål, hvad har du gjort ved kålen?
Where there's smoke... There's laughter.


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#439 » 18. okt 2017, 07:31

Igår stod den på SV confitterede andelår med en grov kartoffel selleri mos og en sauce (der var ikke nok til at kalde det sovs :lol: ) på resterne fra posen.

Både lår og sauce var noget mere salt end de andre gange jeg har lavet SV andelår.. Kan det skyldes at de denne gang fik lov at trække i krydderier og salt i omkring 36 timer, hvor de ellers kun har trukket mellem 12 og 24 timer?

image.jpeg

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#440 » 18. okt 2017, 19:40

Hvis du salter i sous vide er det ret væsentligt at du bruger den metode man kalder ligevægts eller equilibriummsaltning. Princippet kan du læse om her inde ved at søge på det.
I korte træk består det i at man nøjagtigt udmåler den saltmængde man vil ende med, dermed betyder tiden du salter ikke noget for det endelige resultat - alene mængden af salt ift. kød.
I dette tilfælde vil jeg forseslå et sted mellem 1 og 2 % salt afhængig af hvor "Adam Price" man er...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#441 » 18. okt 2017, 19:51

Vi får ret tit denne ret og JA jeg har vist den flere gange, men den er forbasket god og efterhånden har jeg også fået optimeret den på et par punkter.
Som det altid er med "egne opfindelser", så er de nok opfundet før... I mit hovede har jeg dog selv opfundet denne ret.
Det er en lukket tærte med grillede grøntsager ost og skinke.
Under vejs har jeg vel lavet den i 10-20 iterationer og jeg er endt med at denne beskrevet nedenfor faktisk er den bedste.
Ingredienserne kan ses i de første billeder.
Tærtedej (jeg køber dem fordi det er hverdagsmad)
Fennikel
Squash
Peberfrugt
Røget og tørret skinke
2 slags ost (vi elsker gedeost, men vælg det du kan lide)
Peberfrugtspesto.

"Kunsten" på tærten er ikke specielt rettet mod grillgurus brugere og jeg beklager det mangelfulde kunstneriske udtryk - der er en grund at jeg laver mad og ikke tegner/maler...
Vedhæftede filer
IMG_20171018_171324.jpg
IMG_20171018_174314.jpg
IMG_20171018_174941.jpg
IMG_20171018_175045.jpg
IMG_20171018_175216.jpg
IMG_20171018_175447.jpg
IMG_20171018_175713.jpg
IMG_20171018_175933.jpg
IMG_20171018_180027.jpg
IMG_20171018_180135.jpg
IMG_20171018_180509.jpg
IMG_20171018_185606.jpg
IMG_20171018_185942.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#442 » 18. okt 2017, 20:40

prause skrev:Hvis du salter i sous vide er det ret væsentligt at du bruger den metode man kalder ligevægts eller equilibriummsaltning. Princippet kan du læse om her inde ved at søge på det.
I korte træk består det i at man nøjagtigt udmåler den saltmængde man vil ende med, dermed betyder tiden du salter ikke noget for det endelige resultat - alene mængden af salt ift. kød.
I dette tilfælde vil jeg forseslå et sted mellem 1 og 2 % salt afhængig af hvor "Adam Price" man er...



Lårene blev rubbet med en blanding af salt, rosmarin, timian, hvidløg og lauerbær.

De lå så i et fad på køl i 36 timer, inden rubben blev skyllet af og de kom i vakuumposer..

Men de 36 timer har nok bare været 12 timer for meget :-)

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#443 » 18. okt 2017, 21:06

JCL7000 skrev:
prause skrev:Hvis du salter i sous vide er det ret væsentligt at du bruger den metode man kalder ligevægts eller equilibriummsaltning. Princippet kan du læse om her inde ved at søge på det.
I korte træk består det i at man nøjagtigt udmåler den saltmængde man vil ende med, dermed betyder tiden du salter ikke noget for det endelige resultat - alene mængden af salt ift. kød.
I dette tilfælde vil jeg forseslå et sted mellem 1 og 2 % salt afhængig af hvor "Adam Price" man er...



Lårene blev rubbet med en blanding af salt, rosmarin, timian, hvidløg og lauerbær.

De lå så i et fad på køl i 36 timer, inden rubben blev skyllet af og de kom i vakuumposer..

Men de 36 timer har nok bare været 12 timer for meget :-)

Prøv at læse lidt op på det og så tilsæt 1,5% sat til at starte med.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#444 » 18. okt 2017, 21:32

Forleden:

Oksemedaljoner og en kedelig slavekartoffesalat fra køledisken... nemt - og det betyder meget når der står nattevagt på programmet.

IMAG2358-20171018-210242552.jpg


IMAG2362-20171018-210240339.jpg
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#445 » 18. okt 2017, 21:38

Til aften:

Roastbeef, med dampede bønner, kartoffelmix (altså et sammensurium af hvad fryseren indeholdt af rester i frostkartofler :-D ) og så en bearnaise...

IMAG2363-20171018-210239303.jpg
IMAG2363-20171018-210239303.jpg (61.13 KiB) Vist 1710 gange


Den var dejlig mør, og medium som vi godt kan lide det her i huset. Der er sikkert nogle der vil mene at den har fået alt for meget. Men sådan er vi så forskellige ;)

IMAG2364-20171018-210238238.jpg
IMAG2364-20171018-210238238.jpg (94.42 KiB) Vist 1710 gange
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#446 » 19. okt 2017, 13:26

Igår stod den på hokkaido suppe, med en gavmild klat cremefraiche og noget rugbrødsknas fra Rema :)
image.jpeg


Grillen blev brugt til at brænde min nye pande ind.. Så den var da tændt igår :roll:

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#447 » 19. okt 2017, 16:21

JCL7000 skrev:Igår stod den på hokkaido suppe, med en gavmild klat cremefraiche og noget rugbrødsknas fra Rema :)
image.jpeg


Grillen blev brugt til at brænde min nye pande ind.. Så den var da tændt igår :roll:

Meget smuk farve du har ramt, med skal på græskar?
Where there's smoke... There's laughter.


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#448 » 19. okt 2017, 16:46

Mange tak :-)

Nej græskaret var skrældet, og der er ikke andet hokus pokus i suppen end ingefær, løg, hvidløg, lidt boullion, og en dåse kokos mælk.

Det var dog også et meget flot græskar jeg havde fået med hjem. Så jeg har nok været heldig :-D


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#449 » 22. okt 2017, 10:03

Igår stod den på burgere :-D

Købte forleden en meget billig cuvette i Føtex, som blev lave til hakkekød, det gav nogle bøffer med en måske lidt rigelig høj fedt % men med masser af smag!

Ellers var det helt simpelt "pynt" Miracle whip, chili mayo, ketchup, salat, løg, agurk, og lidt agurke relish :-D

image.jpeg

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#450 » 23. okt 2017, 19:23

Ølbraiseret okseklump.
Dertil kartoffel/jordskok-mos.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
IMG_20171023_192155970.jpg
IMG_20171023_192143266.jpg
IMG_20171023_192136616.jpg
IMG_20171023_192128884.jpg
IMG_20171023_192121190.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 24 gæster