Chefi skrev:Har prøvet nogle forskellige mærker, og bemærkede i weekenden i svendborg, at flere brugte primo kul. Er det det bedste på markedet? Jeg mener, med hensyn til brænde tiden, stabiliteten, røgsmagen, optænding. O.s.v.
Hvad er forumets konklusioner, og holdninger?
Jeg er jo bare en nysgerrig amatør.
Det er ikke nemt at svare generelt på. Det kommer helt an på din egen optændingsmetode, smagspræferencer, osv. Primo-kul er generelt rigtig gode mht. størrelse, optænding, afgasning osv. Til gengæld er de i den lidt dyre ende og afgiver også lidt røgsmag til maden. Dette kan være et plus i nogen sammenhæge - men et minus i andre.
Selv bruger jeg efter utallige eksperimenter TBS' kul. De har en god størrelse, tænder nemt, afgasser nemt, begrænset smulder i poserne (dog kan man være uheldig), prisen er rimelig, og så er de meget neutrale i røgsmagen. Det sidste synes jeg er et kæmpe plus, da man så selv kan styre røgsmagen ved tilsætning af chips eller chunks, når man ønsker det.