marinade til oksecuvette..

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
claus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224
Kontakt:

marinade til oksecuvette..

Indlæg#1 » 6. maj 2006, 18:18

er der nogen der kender en konge marinade til en oksecuvette??har engang hørt noget om en med brunfarin??nogen der kender en med det måske?? :-)

eller måske en der kender en der passer godt med fyldt svinemørbrad??(fyldt med persille)


Susan
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 161

Indlæg#2 » 6. maj 2006, 20:55

Hej Claus :D

Fra Glæsels kogebog har jeg denne marinade som de har brugt til en oksemørbrad. Den har jeg brugt til rigtig meget forskelligt, den er rigtig god, synes vi.
3 spsk brun farin, 2 spsk sød chilisauce, 2 spsk teriyakimarinade, 2 spsk vand, 2-3 presset hvidløg, tabasco efter smag.
Håber du kan bruge den.

Susan.

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10433
Kontakt:

Hej Claus & Susan

Indlæg#3 » 6. maj 2006, 22:30

Prøv at lade være med at marinerer kødet. Gnid det blot godt med salt og peber, og grill det med en god håndfuld Hicory.

Server istedet en dejlig BBQ-sauce, som stammer fra en ven i USA:

2 rødløg snittes fint og steges i lidt olie sammen med 2 store fed hvidløg (der ligeledes er hakket). Steges svagt lysebrune.

Kommes i en gryde, hvor der derefter tilsættes:

55 gram brun farin
85 ml Teriyaki sauce
60 ml Soya sauce
160 ml Æblejuice
120 ml Jack Daniels whiskey eller anden whiskey
3-4 “squizz” Tabasco sauce
1 dl Beauvais ketchup

Start med de flydende ting først.

Saucen varmes op til kogepunktet, og skal derefter simre i 25 minutter under jævnlig omrøring. Den må ikke “buldre-koge”.

Når de 25 minutter er gået, jævnes saucen til den ønskede konsistens med lidt Maizena jævning. Så er den klar til servering.

Den er perfekt til mange slags grilltilbehør. Prøv den - I VIL MED 100% GARANTI IKKE BLIVE SKUFFET!!!
[smilie=pdt_aliboronz_09.gif]
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Emneforfatter
claus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224
Kontakt:

Re: Hej Claus & Susan

Indlæg#4 » 7. maj 2006, 16:56

Weberguru skrev:Prøv at lade være med at marinerer kødet. Gnid det blot godt med salt og peber, og grill det med en god håndfuld Hicory.

Server istedet en dejlig BBQ-sauce, som stammer fra en ven i USA:

2 rødløg snittes fint og steges i lidt olie sammen med 2 store fed hvidløg (der ligeledes er hakket). Steges svagt lysebrune.

Kommes i en gryde, hvor der derefter tilsættes:

55 gram brun farin
85 ml Teriyaki sauce
60 ml Soya sauce
160 ml Æblejuice
120 ml Jack Daniels whiskey eller anden whiskey
3-4 “squizz” Tabasco sauce
1 dl Beauvais ketchup

Start med de flydende ting først.

Saucen varmes op til kogepunktet, og skal derefter simre i 25 minutter under jævnlig omrøring. Den må ikke “buldre-koge”.

Når de 25 minutter er gået, jævnes saucen til den ønskede konsistens med lidt Maizena jævning. Så er den klar til servering.

Den er perfekt til mange slags grilltilbehør. Prøv den - I VIL MED 100% GARANTI IKKE BLIVE SKUFFET!!!
[smilie=pdt_aliboronz_09.gif]


hejsa..

jeg har enu aldrig prøvet at bruge Hicory...hvor kan man købe det henne af?og gør det en stor forskel??kæresten tror at maden kommer til at smage fo rmeget af røg..men skal selvfølig lige ha prøvet det alligevel.
kender du o sen marinade med brun farin til kødet??er nemlig ik så meget til BBQ-sauce

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10433
Kontakt:

Hicory

Indlæg#5 » 7. maj 2006, 17:03

Hicory kan købes i Kvickly, Inspiration, Silvan osv.

Jo mere man kommer på, jo kraftigere røgsmag. En stor "mande-håndfuld" er tilpas til vores smag.

:$

Vi laver selv en virkelig god marinade til oksekød, men vi har endnu ikke skrevet den ned. - Skrevet på huskelisten...

Men vi laver en sjov ting med et stykke oksekød senere iaften... [smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Emneforfatter
claus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224
Kontakt:

Re: Hicory

Indlæg#6 » 7. maj 2006, 17:06

Weberguru skrev:Hicory kan købes i Kvickly, Inspiration, Silvan osv.

Jo mere man kommer på, jo kraftigere røgsmag. En stor "mande-håndfuld" er tilpas til vores smag.

:$

Vi laver selv en virkelig god marinade til oksekød, men vi har endnu ikke skrevet den ned. - Skrevet på huskelisten...

Men vi laver en sjov ting med et stykke oksekød senere iaften... [smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]


kanon,glæder jeg mig til at læse :-)


letters
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Marinade

Indlæg#7 » 8. maj 2006, 19:31

Jeg stemmer også for Glæsels marinade som Susan beskriver.
Jeg bruger den også næsten til alt. Kylling bliver også rigtig rigtig god med den på.
Venlig hilsen
Mette

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster