Skriv nyt emne Svar på emne  [ 7 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: marinade til oksecuvette..
Indlæg: 6. maj 2006, 18:18 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 22. apr 2006, 17:44
Indlæg: 242
Alder: 37
Geografisk sted: slots bjergby
er der nogen der kender en konge marinade til en oksecuvette??har engang hørt noget om en med brunfarin??nogen der kender en med det måske?? :-)

eller måske en der kender en der passer godt med fyldt svinemørbrad??(fyldt med persille)


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 6. maj 2006, 20:55 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 29. apr 2006, 12:14
Indlæg: 170
Geografisk sted: Fyn
Hej Claus :D

Fra Glæsels kogebog har jeg denne marinade som de har brugt til en oksemørbrad. Den har jeg brugt til rigtig meget forskelligt, den er rigtig god, synes vi.
3 spsk brun farin, 2 spsk sød chilisauce, 2 spsk teriyakimarinade, 2 spsk vand, 2-3 presset hvidløg, tabasco efter smag.
Håber du kan bruge den.

Susan.


Top
 Profil  
 
 Titel: Hej Claus & Susan
Indlæg: 6. maj 2006, 22:30 
Offline
Administrator
Administrator
Brugeravatar

Tilmeldt: 21. apr 2006, 22:47
Indlæg: 12511
Alder: 40
Geografisk sted: Helsinge/Skærød
Prøv at lade være med at marinerer kødet. Gnid det blot godt med salt og peber, og grill det med en god håndfuld Hicory.

Server istedet en dejlig BBQ-sauce, som stammer fra en ven i USA:

2 rødløg snittes fint og steges i lidt olie sammen med 2 store fed hvidløg (der ligeledes er hakket). Steges svagt lysebrune.

Kommes i en gryde, hvor der derefter tilsættes:

55 gram brun farin
85 ml Teriyaki sauce
60 ml Soya sauce
160 ml Æblejuice
120 ml Jack Daniels whiskey eller anden whiskey
3-4 “squizz” Tabasco sauce
1 dl Beauvais ketchup

Start med de flydende ting først.

Saucen varmes op til kogepunktet, og skal derefter simre i 25 minutter under jævnlig omrøring. Den må ikke “buldre-koge”.

Når de 25 minutter er gået, jævnes saucen til den ønskede konsistens med lidt Maizena jævning. Så er den klar til servering.

Den er perfekt til mange slags grilltilbehør. Prøv den - I VIL MED 100% GARANTI IKKE BLIVE SKUFFET!!!
[smilie=pdt_aliboronz_09.gif]

_________________
Billede
KCBS certified BBQ judge
Jeg anbefaler alle at læse Grillguru.dk's etiske regler... Klik her


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Hej Claus & Susan
Indlæg: 7. maj 2006, 16:56 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 22. apr 2006, 17:44
Indlæg: 242
Alder: 37
Geografisk sted: slots bjergby
Weberguru skrev:
Prøv at lade være med at marinerer kødet. Gnid det blot godt med salt og peber, og grill det med en god håndfuld Hicory.

Server istedet en dejlig BBQ-sauce, som stammer fra en ven i USA:

2 rødløg snittes fint og steges i lidt olie sammen med 2 store fed hvidløg (der ligeledes er hakket). Steges svagt lysebrune.

Kommes i en gryde, hvor der derefter tilsættes:

55 gram brun farin
85 ml Teriyaki sauce
60 ml Soya sauce
160 ml Æblejuice
120 ml Jack Daniels whiskey eller anden whiskey
3-4 “squizz” Tabasco sauce
1 dl Beauvais ketchup

Start med de flydende ting først.

Saucen varmes op til kogepunktet, og skal derefter simre i 25 minutter under jævnlig omrøring. Den må ikke “buldre-koge”.

Når de 25 minutter er gået, jævnes saucen til den ønskede konsistens med lidt Maizena jævning. Så er den klar til servering.

Den er perfekt til mange slags grilltilbehør. Prøv den - I VIL MED 100% GARANTI IKKE BLIVE SKUFFET!!!
[smilie=pdt_aliboronz_09.gif]


hejsa..

jeg har enu aldrig prøvet at bruge Hicory...hvor kan man købe det henne af?og gør det en stor forskel??kæresten tror at maden kommer til at smage fo rmeget af røg..men skal selvfølig lige ha prøvet det alligevel.
kender du o sen marinade med brun farin til kødet??er nemlig ik så meget til BBQ-sauce


Top
 Profil  
 
 Titel: Hicory
Indlæg: 7. maj 2006, 17:03 
Offline
Administrator
Administrator
Brugeravatar

Tilmeldt: 21. apr 2006, 22:47
Indlæg: 12511
Alder: 40
Geografisk sted: Helsinge/Skærød
Hicory kan købes i Kvickly, Inspiration, Silvan osv.

Jo mere man kommer på, jo kraftigere røgsmag. En stor "mande-håndfuld" er tilpas til vores smag.

:$

Vi laver selv en virkelig god marinade til oksekød, men vi har endnu ikke skrevet den ned. - Skrevet på huskelisten...

Men vi laver en sjov ting med et stykke oksekød senere iaften... [smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]

_________________
Billede
KCBS certified BBQ judge
Jeg anbefaler alle at læse Grillguru.dk's etiske regler... Klik her


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Hicory
Indlæg: 7. maj 2006, 17:06 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 22. apr 2006, 17:44
Indlæg: 242
Alder: 37
Geografisk sted: slots bjergby
Weberguru skrev:
Hicory kan købes i Kvickly, Inspiration, Silvan osv.

Jo mere man kommer på, jo kraftigere røgsmag. En stor "mande-håndfuld" er tilpas til vores smag.

:$

Vi laver selv en virkelig god marinade til oksekød, men vi har endnu ikke skrevet den ned. - Skrevet på huskelisten...

Men vi laver en sjov ting med et stykke oksekød senere iaften... [smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]


kanon,glæder jeg mig til at læse :-)


Top
 Profil  
 
 Titel: Marinade
Indlæg: 8. maj 2006, 19:31 
Offline
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru

Tilmeldt: 22. apr 2006, 19:52
Indlæg: 25
Alder: 42
Geografisk sted: Vejen
Jeg stemmer også for Glæsels marinade som Susan beskriver.
Jeg bruger den også næsten til alt. Kylling bliver også rigtig rigtig god med den på.

_________________
Venlig hilsen
Mette


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 7 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Grillguru.dk er grundlagt i 2005 og drives privat af Johnny Larsen (Guruen) og foreningen "Grillgurus Venner".
Programmeret med hjælp fra Andreas Nexmann, samt diverse MODS.
Powered by phpBB © 2000 - 2011 phpBB Group || Design FIsubBlack2 & subSilver2.
Danish translation by Olympus DK Team