Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
WildJack
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 38

Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#1 » 4. mar 2014, 22:15

Jeg lavede fornyligt TopGuns spareribs hvor de bl.a. er 48 timer i sous viden.

Ville så spørge om de kan fryses ned, da jeg kun skal bruge fire racks, men kan have otte i sous viden.

Men, da jeg så fandt et af hans mange links, kunne jeg se at han skriver at de sagtens kan ryge på køl eller i fryseren hvilket er perfekt.

viewtopic.php?f=43&p=225986

Men, der er alligevel et par spørgsmål, nemlig:

1) Skal de ompakkes hvis de skal fryses ned, så bl.a. gelantinen ikke kommer med på frost (ved ikke om det kan give noget grim smag senere.
2) Jeg havde nogle problemer med rygningen sidst, da de gerne skal ryges ved så lav temperatur som muligt, og jeg nok lige fik kørt den langt nok ned, da først der kom røg. Primært er grunden til den lave temperatur at de selvfølgelig ikke skal tilberedes ved mellem eller høj varme, da sous viden klarer det, og de ideelt set kun skal have røg.

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#2 » 4. mar 2014, 22:31

Jeg ser kun et spørgsmål, det andet ligner mere en konstatering!

Men du behøver ikke pakke dem om. Bare i fryseren med dem, gelatinen smelter igen når de bliver varmet op. Jeg plejer lige at varme mine op så væde kan hældes fre, så bliver de tørret af med papir, der kommer glaze på og så på grillen. Så er de gode.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#3 » 4. mar 2014, 23:15

Låner lige her. Skal de så SV med rub på?
Brian

er der ikke for lidt remonce i?


Emneforfatter
WildJack
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 38

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#4 » 5. mar 2014, 00:23

Tak for svar.

Mht det andet "spørgsmål", så var det mere hvor langt ned grillen kan komme for stadig at generere røg, og er det f.eks. vigtigt at sætte ens Weber røg box ovenpå flavoricer bars (altså tæt på ilden), eller er det fint bare at sætte dem på selv grillristen? Problemet er at hvis jeg har 8 rack ribs på grillen, så kan jeg ikke skifte flis, når første omgang er brugt, med mindre jeg vil fjerne ribs, og lege med en varm grillrist for at sætte den på flavoriser bars.


Emneforfatter
WildJack
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 38

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#5 » 5. mar 2014, 00:24

BS_Sweden skrev:Låner lige her. Skal de så SV med rub på?



Ryges med sennep og rub, og inden de ryger i SV'en, så har de også fået en gang BBQ sauce.

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1725
Kontakt:

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#6 » 5. mar 2014, 07:01

BS_Sweden skrev:Låner lige her. Skal de så SV med rub på?


Jep :-D

Brugeravatar

psoren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 966

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#7 » 5. mar 2014, 09:22

WildJack skrev:
BS_Sweden skrev:Låner lige her. Skal de så SV med rub på?



Ryges med sennep og rub, og inden de ryger i SV'en, så har de også fået en gang BBQ sauce.


Jeg ryger dem inden rub og sennep, kan ikke forestille mig at røgen kommer godt igennem sennepen

Per
Godt jeg ikke får løn som fortjent...


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#8 » 1. feb 2018, 14:02

Lidt gammel tråd, men stadig relevant.
Skal lave en masse Spareribs i sous vide.
Vi er enige om at man pakker den med rub (skal der bbq sovs på også?)
Så ryger de i baljen i 36 timer ved 65 grader.
Og derefter direkte på frys. Er dette korrekt.?

Brugeravatar

Fanoe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 294

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#9 » 1. feb 2018, 14:18

Efter min mening er 24 timer nok, men har ikke prøvet 36 timer så ved ikke hvordan konsistensen bliver.
Jeg bruger ikke BBQ-sovs før de ryger på grillen. Har før tilføjet lidt æblemost (kørt til sorbet i ismaskinen for min vacuumpakker er ikke vild med væske), men er ærligt talt ikke sikker på om det gjorde forskel.
Jacob F.
Primo Oval XL


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#10 » 1. feb 2018, 16:50

Så bare rub på, og så i balje.?
Og når de er færdige så direkte på frys.
Når man tager dem op, skal de så tøes op og tørres, og derefter gives bbq sovs på, og så grill eller ovn 220 grader i 20-25 min?

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1725
Kontakt:

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

Indlæg#11 » 2. feb 2018, 09:53

Broderpivert skrev:Så bare rub på, og så i balje.?
Og når de er færdige så direkte på frys.
Når man tager dem op, skal de så tøes op og tørres, og derefter gives bbq sovs på, og så grill eller ovn 220 grader i 20-25 min?


De skal lige ha lidt røg først så rub og i baljen jeg gav mine 24 timer den gang jeg lavede dem sv når de er færdige i baljen så lynnedkøles de også på frost når de tages op så fyld håndvasken med varmt vand lad dem ligge der så bbq sauce på og på grille eller oven ved 200 grader til sovsen har sat sig

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster