Manitoba twister

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
Laur
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Manitoba twister

Indlæg#1 » 19. jan 2014, 10:07

En opskrift på et super lækkert og svampet brød, bagt med "alm" manitoba mel og en fuldkorns manitoba mel.

IMG_1202.JPG
IMG_1202.JPG (158.14 KiB) Vist 2489 gange


Opskriften og fremgangmåde er som følger

250 g manitoba hvedemel
250 g manitoba fuldkornsmel
40 g rugsurdej
70 g solsikkekerner
35 g hakket pistacie nødder (usaltet)
30 g hørfrø
17 g salt
11 g gær
10 g malt
Ca. 440 g vand

alle ingredienserne vejes af i røreskålen, der skal holdes ca. 130 g vand tilbage, det æltes i 7 min på laveste hastighed, og 10 min. hurtig (prikken før 2 tallet på bjørnen), det sidste vand tilsættes løbene under den hurtige æltning.

IMG_1165.JPG
IMG_1165.JPG (83.34 KiB) Vist 2489 gange

Den færdig æltet dej.

IMG_1168.JPG
IMG_1168.JPG (106.18 KiB) Vist 2489 gange

I en plast bøtte fedtet med olie, ikke for meget, den skal stå en times tid på køkkenbordet, og derefter foldes den sammen og sættes på køl til næste dag.

IMG_1174.JPG
IMG_1174.JPG (114.93 KiB) Vist 2489 gange


IMG_1175.JPG
IMG_1175.JPG (144.79 KiB) Vist 2489 gange


Dejen er kommet fint op og har en fantastisk syrlig lugt fra surdejen, ud på et durum drysset bord med den og lad den ligge 30 min. tildækket så den kan få varmen.

IMG_1176.JPG
IMG_1176.JPG (137.7 KiB) Vist 2489 gange


Dejen deles i de stykker man ønsker, jeg valgte bollerne skulle veje 100 g og brødet 550 g.

IMG_1177.JPG
IMG_1177.JPG (90.13 KiB) Vist 2489 gange


IMG_1179.JPG
IMG_1179.JPG (144.71 KiB) Vist 2489 gange


Stykkerne bliver twistet, vendt i lidt vand og rullet i en blanding af solsikke, hørfrø og havregryn, de står igen tildækket gerne med plastik i Ca. 1 times tid.
Ovnen blev sat på 225 grader varmluft, stykkerne fik 20 min. og brødet fik 30 min.
Under bagestenen er der en bradepande der er blevet varmet med op, der hældes et par dl. vand i så brødet får lidt damp.

IMG_1200.JPG
IMG_1200.JPG (167.26 KiB) Vist 2489 gange


IMG_1202.JPG
IMG_1202.JPG (158.14 KiB) Vist 2489 gange

Det færdige resultat.

IMG_1203.JPG
IMG_1203.JPG (121.64 KiB) Vist 2489 gange


Og forskellen på de to meltyper, begge to høj protein meltyper, den ene fuldformalet og den anden uden skaldele.
Hilsen Laur
Lets Cook


goltermann
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 31

Re: Manitoba twister

Indlæg#2 » 19. jan 2014, 11:54

Hej Laur
Hvor har du fået fat i manitoba melet

Mvh Kurt
Min Grillpark

OTG 57
Stumps clon rustfri
Primo Oval XL

Brugeravatar

Emneforfatter
Laur
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Re: Manitoba twister

Indlæg#3 » 19. jan 2014, 12:10

goltermann skrev:Hej Laur
Hvor har du fået fat i manitoba melet

Mvh Kurt


Hej Kurt

Jeg har fået det igennem mit arbejde, som alternativ kan der bruges italiensk fuldkornsmel.
Hilsen Laur
Lets Cook

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst