Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren!

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren!

Indlæg#1 » 12. jan 2013, 21:42

Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren!

Billede

Jeg elsker Spareribs. Og jeg elsker burgere. Så hvorfor ikke lave en kombination af de 2 ting?

Billede

...Desværre fik McDonalds i USA ideen før mig...

Billede

...Nå ja, og Lidl også.

Men jeg satser på at den hjemmelavede verson slår dem med 1000 længder...

Billede

I Bilka havde de flade ribben (bryst-ben). Prisen var virkelig god.

Billede

De er også godt kødfyldte. En side som denne vejer ca. 1,2 kg.

Men hvis man trimmer kødet lidt, kan man få den Amerikanske populære udskæring "St. Louis Cut".

Billede

Man skal blot fjerne al det "tingel-tangel" der fortsætter der hvor benet slutter.

Det kan gemmes og grilles en dag man gerne vil have "sutte-ben"...

Billede

Med en god skarp kniv skæres hvor benet slutter og brusk-stykket starter.

I den helt originale udskæring skæres de mindste ben væk, således at alle er lige lange.

Det synes jeg dog er fråds, og lader dem derfor sidde.

Billede

På undersiden fjernes membranen og alt overflødig fedt skrabes væk med en ske.

Billede

Derefter rubbes der med en hjemmelavet rub på begge sider. Rubben er den Allstar holdet skal bruge i 2013 sæson'en...

Billede

Jeg arbejder på en helt ny grillmetode til ribs. Den er slet slet ikke på plads endnu, så derfor vil jeg springe let og elegant over den.

MEN: Der holdes en temperatur på 137 grader under hele forløbet. I hovedtræk 2 timer med røg, derefter 1 time i folie og derefter glaze.

Billede

Jeg bruger 2 chunks kirsebær og 2 chunks æble.

Billede

Så er benene klar til at komme i folie med æblejuice. Brug 2,5 dl juice pr. pakke.

Billede

Til konkurrencer former vi folien så den ligner en svane.... NOT!

Billede

Her er benene lige kommet ud af folie. De grilles lige 10 minutter for at blive lidt "tørre" inden der kommes glaze på.

Billede

Disse (Nye?) tortilla chips smager godt som snack mens der laves mad. De skal dog bruges som tilbehør...

Billede

Mens benene tørre på grillen, laves der en Raw-Slaw.

Raw-Slaw er blot en coleslaw uden mayo-dressingen. Det er det nye store til bl.a. pulled pork burgerne lige nu.

Billede

Jeg lavede dog dressingen fra vores bønnesalat (se grillgalleriet). Den er nem og smager super godt til den rå hvidkål.

Billede

Så får benene 1. omgang af Allstar Glazen.

Billede

Her er de færdige ribs.

Billede

Flotte, ik?

Billede

Selvom jeg stadig tester på grillmetoden viser dette foto med tydelighed at jeg er tæt på noget virkelig godt.
De var super møre og dejlig saftige.

Jeg har bevidst lavet denne portion 20-30 minutter over konkurrence-ribs stadiet, så de er nææææææsten "fall-of-the-bone".

Det skal jeg nemlig bruge lige om lidt...

Billede

Benene "drejes" ud - de slipper nemt - og kødet findeles med en gaffel.

Sikke en duft.

Billede

Sådan bygges burgeren

Istedet for burgerbolle bruges lunt Italiensk stenovnsbagt brød med masser af store luftbobler

Billede

Der kommes burgerdressing på (Bähnke) og mixed salat

Billede

Så kommes en god håndfuld "pulled-spareribs" på burgeren

Billede

Et par spsk Raw-Slaw

Billede

Ekstra BBQ-sauce på toppen af bollen

Billede

Nu er min aftensmad næsten klar...

Billede

Sådan! Serveret med lidt tortilla-chips til.

Billede

Tro mig. Denne mundfuld har jeg glædet mig til længe. Og jeg blev ikke skuffet!

Det smagte så englene begyndte at synge. Minderne om den allerførste pulled pork burger kom frem i hukommelsen.

Men hjernen blev ved med at sige: Dette smager bedre, dette smager bedre, dette smager bedre...

Og jeg vil gå i graven på at denne burger er noget af det mest ultimative jeg har lavet på grillen.

Sikke en smag.

Billede

Min datter var enig. Hun ÅD. Selvom hun kun er 3 år gammel, spiste hun næsten en halv side selv!!! Hun elsker at gnave spareribs.

Og her er endnu en fordel ved denne menu. Man kan selv vælge om man vil have den i en burger eller spise direkte af benene. Tilbehøret gør sig godt til begge dele!...

Håber virkelig at alle der har lavet 3-2-1 ben (som er blevet super saftige og falder fra hinanden) vil prøve at følge efter denne ide.

Jeg tror det kan blive 2013's helt store dille. Ligesom pulled pork har været det i en årrække. Her skal man bare ikke bruge en hel dag, men kan nøjes med 6 timer :-)

Åh gud, hvor jeg nyder at se disse fotos igen... Får helt lyst til en burger mere...

Hva' med jer?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#2 » 12. jan 2013, 21:50

Guru - Du har gjort det igen igen igen. :savl2: :savl2: :savl2:
Det er jeg simpeltethen bare nød til at prøve. :-D


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Brejne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 129

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#3 » 12. jan 2013, 21:53

Sådan en rib-burger er altid lækker! Men den der ser ud til at være stadiet over :savl2:

Brugeravatar

Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#4 » 12. jan 2013, 21:53

Det ser vildt lækkert ud, bliver sgu helt sulten nu :savl1:
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#5 » 12. jan 2013, 21:57

+++++ .1%¤
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#6 » 12. jan 2013, 22:02

rigtigt lækkert .1%¤

Nu forstå jeg hvad Rene sag med hensyn til glaze.

Lige en ting jeg håber du kan hjælpe med .

Jeg bruger normalt kamben men de sidste par kasser kommer fra inco og der er det bryst ben syntes du ikke også at kamben er mere egnet til en sparerib ? tænker på mørhed og saftighed ?? eller er det bare en vanesag

Haved håbet på du ville dele lidt om din fremgangs måde jeg er vild med at prøve nye ting

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#7 » 12. jan 2013, 22:05

Personlig er jeg mest til brystbenene og St. Louis cut.

Men det kræver kødfyldte ben som disse. Jeg har været uheldig før...

Brystbenene har en meget bedre smag efter min mening. Husk på, at flæsket man laver bacon af kun sidder 1 cm derfra... :-)

Omkring grillmetode, så timer jeg det således, at der er 2 timer med røg, 1 time (+/-) i folie og derefter glazing.
Temperaturen er konstant 137 grader C. Men privat får de lige 30 minutter ekstra i folien.

Ps. Det er ikke nemt at lægge glaze på ribs :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

PiaP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 174
Kontakt:

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#8 » 12. jan 2013, 22:08

Jeg må nok indrømme at den McD burger ser ret så uappetitlig ud!

Den hjemmelavede slår da de kommercielle med gigantiske syvmileskridt!
Primo Jr (2012), Auplex mini (Juli 2013) og Weber Q100 (2007)
Hjælpemidler: Fredstone, og Bjørn

Wellness er en beslutning du tager
http://www.body-sentio.dk


Fru Tibbil
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 60

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#9 » 12. jan 2013, 22:15

Guruen skrev:Personlig er jeg mest til brystbenene og St. Louis cut.

Men det kræver kødfyldte ben som disse. Jeg har været uheldig før...

Brystbenene har en meget bedre smag efter min mening. Husk på, at flæsket man laver bacon af kun sidder 1 cm derfra... :-)

Omkring grillmetode, så timer jeg det således, at der er 2 timer med røg, 1 time (+/-) i folie og derefter glazing.
Temperaturen er konstant 137 grader C. Men privat får de lige 30 minutter ekstra i folien.

Ps. Det er ikke nemt at lægge glaze på ribs :-)


Nej jeg har kæmpe en del med det og vist det til rene, jeg ved ikke hvorfor men jeg får et for tyk lag på til afslutning , de få første lag efter 10 min næste lag ved 35 min og ved 50 min kommer de af men skal jeg ha det helt glat og fint bliver det for tyk et lag :-( , og syntes ikke jeg kan få det helt glat ved bare 2 lag

Crap kom til at tag konens iPad nu bliver hun tosse når hun kommer hjem

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#10 » 12. jan 2013, 22:21

:-)

Jeg skal nok vise dig tricket, når vi mødes i jeres træningslejr på Sjælland.

(Og dette tilbud gælder også til ALLE de nye BBQ hold der er ved at blive dannet...)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#11 » 12. jan 2013, 22:52

I new Orleans fik jeg engang en ribs-po'boy (som de kalder sandwiches på de kanter) men må sige at din udgave ser langt langt bedre ud.
De ribs er bare super flotte synes jeg.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

Fumle
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 699
Kontakt:

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#12 » 12. jan 2013, 23:11

Guruen for hutten.. nu er jeg sulten igen..


Det der ser SUPER godt ud og benene ser VIRKELIG godt ud, og hvis du siger du ikke endnu er helt klar med metoden ja så bliver det et stykke af himlen når den bliver fintunet....Jeg kan godt "nøjes" med at kunne lave så lækre ben, det er RIGELIGT til mig :-)

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#13 » 13. jan 2013, 08:15

Det ser lækkert ud. Så vidt jeg husker er det også Homer Simpsons yndlingsburger :-) Angående cole slaw så jeg en udsendelse fra usa hvor de brugte olie, eddike, salt, peber, æg og en hemmelig ingrediens eller 2. Det er bestemt værd at lege videre med (også for at gøre den lidt sundere).
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

mrbangdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#14 » 13. jan 2013, 08:24

McD i DK har haft den i sit sortiment en gang... Prøvede den uden succes..

Din ser til gengæld mega lækker ud. Nu mangler jeg blot at finde ud af teknikken med ribs på min nye forlænger - så må jeg have lavet mig sådan en fætter :-D

Brugeravatar

The Smoker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 423

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#15 » 13. jan 2013, 09:24

Utrolig komposition og flotte billeder :-D Nu er jeg på det stadie hvor jeg borer mig lidt ind i rub-verdenen!! Jeg menes at huske du på et tidspunkt skrev noget om hjemme-produktion/salg af rubs - hvordan går det med det :?: Og så lige lidt enlightening: rubs er vel i princippet som grunddel bygget op af noget sødt og salt og krydderi eller :?: :?:
The Smoker
"Among my most powerful childhood memories is the seductive scent of sweetly-sauced ribs sizzling and crisping on Dad's grill."
citat Meathead's website: Amazing Ribs

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#16 » 13. jan 2013, 10:42

Tjaaah... Den ser da lidt bedre ud end dem fra McD. :savl2:

Forbandet være slankekurer. Jeg kunne godt tænke mig at negle min kære faders Weber, og se om jeg kan lave noget der ligner.
Den der glaze, er det en hemmelig opskrift? For hold nu op, hvor ser den lækker og klistret ud!!!
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#17 » 13. jan 2013, 11:31

Lækre Ribs Guru.

Lige et spørgsmål: Hvorfor pakker man altid ribs ind hver for sig? Var det ikke nemmer at lægge dem i en foliebakke, rigeligt med bbq sovs, juice, smør, og hvad der ellers skal i, også et låg af staniol?
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#18 » 13. jan 2013, 12:17

... Det simple svar er, at ribs er forskellige. Til konkurrencer kan der godt være 15-20 minutters forskel på 2 sider ben der har ligget hvert for sig.

Hjemme kan man sagtens lægge dem sammen. No problem...

Omkring bbqsauce, så er den glaze jeg bruger baseret på ketchup og brun farin som hovedingredienserne. Smag den til med hvad du lyster... Der er mange gode bud, men der er kun 1 rigtig kombination... Nemlig den sauce du selv kan li'...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#19 » 13. jan 2013, 12:59

Flotte, kødfulde og saftige ben.
Jeg er godt nok imponeret over hvor snasket mini Guruen er uden at have fedtet blusen til :)
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#20 » 13. jan 2013, 13:02

Guruen skrev::-)

Jeg skal nok vise dig tricket, når vi mødes i jeres træningslejr på Sjælland.

(Og dette tilbud gælder også til ALLE de nye BBQ hold der er ved at blive dannet...)



:-? Hvad så med os der ikke er på noget hold:-)
/Koontz

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#21 » 13. jan 2013, 13:06

... Se at få meldt dig til et.... :-)

Mon ikke jeg snart skal kigge på mit hd udstyr...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#22 » 13. jan 2013, 13:48

Guruen skrev:... Det simple svar er, at ribs er forskellige. Til konkurrencer kan der godt være 15-20 minutters forskel på 2 sider ben der har ligget hvert for sig.

Hjemme kan man sagtens lægge dem sammen. No problem...

Omkring bbqsauce, så er den glaze jeg bruger baseret på ketchup og brun farin som hovedingredienserne. Smag den til med hvad du lyster... Der er mange gode bud, men der er kun 1 rigtig kombination... Nemlig den sauce du selv kan li'...


Tak for svaret. Jeg må snart igang med en gang ben. :-)
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

godkop
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 300

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#23 » 13. jan 2013, 13:52

Koontz skrev:
Guruen skrev::-)

Jeg skal nok vise dig tricket, når vi mødes i jeres træningslejr på Sjælland.

(Og dette tilbud gælder også til ALLE de nye BBQ hold der er ved at blive dannet...)



:-? Hvad så med os der ikke er på noget hold:-)


læs her viewtopic.php?f=42&t=18922&p=212407

hint: hestehårspensel

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Sig goddag til min nyeste bedste ven: Spareribs-Burgeren

Indlæg#24 » 11. jan 2015, 16:25

Mmmmmm.... Får helt lyst til ribs igen når jeg ser dette gamle indlæg...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster