Den vanvittige Meksikanske burger...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#1 » 16. dec 2012, 19:50

Den vanvittige Meksikanske burger...

Billede

Burger! Der findes ikke noget bedre grillmad, end når en burger "sidder lige i skabet"... Og der er SÅ mange variationer over temaet... Vi blev inspireret efter at have talt med Gundersen om hans Tex-Mex burger.

Og så viste de lige et afsnit af "man vs food" på fjernsynet... Så var alle ideerne på plads til denne vanvittige meksikanske burger.

Billede

Det hele starter med en portion af Freds geniale bløddej.

Billede

Coop har nogle velsmagende tortilla-chips der ikke er alt for dominerende i chili smagen.

Billede

2 store "mande-håndfulde" blev knust ned i bløddejen og kørt med et minuts tid.

Billede

Derefter tilsættes 1 tsk paprika, 1/2 tsk røget paprika og 1 tsk oregano.

Der køres yderligere 1 minut.

Billede

Dejen sættes til hævning i 30 minutter

Billede

Herefter vejes dejen af i 90 grams stykker der spændes op og dyppes i sesamfrø

Billede

Farsen kommes i røremaskinens skål

Der tilsættes røget paprika, Steven Raichlen siciliana mix, peber, krydderurtemix fra Santa Maria samt lidt BBQ rub.

Billede

På panden laves lidt brunede løg (med lidt hvidløg i)

Billede

Løgene kommes op sammen med farsen, og der tilsættes 1 æg samt 1 fed presset hvidløg. Der kommes 1 spsk worchestershire sauce i farsen samt salt.

Billede

Mens farsen røres sammen på maskinen, kommes tortillachips i en morter og laves til "rasp".

Billede

Bøfferne vejes af i 110 grams stykker, formes og trykkes flade.

Herefter rulles kanten i den hjemmelavede tortilla-rasp. Tro mig når jeg siger: Det giver en vidunderlig smag...

Billede

Form bøfferne i god tid - de skal nemlig hvile i mindst 1 time i køleskabet. 2 timer er dobbelt så godt :-)

Billede

Når dejen har hævet i 1,5 time, bages bollerne i 11 minutter uden varmluft midt i ovnen ved 210 grader.

Billede

Jeg er selv meget tilfreds. Man kan tydeligt se tortilla-stykkerne...

Billede

...Det obligatoriske billede af bunden må vi endelig ikke glemme...

Billede

Der blev 11 stykker af 90 gram samt 1 stk af 60 gram.

Billede

Hakkebøfferne steges ved mellemhøj varme (500F) - og fordi de kommer direkte fra køleskabet hænger farsen ikke ved risten, og de vendes nemt.

Billede

Jeg frygtede at tortilla-raspen ville blive sort, men mine bekymringer blev gjort til skamme. Kanten var virkelig flot.

Billede

Ingen mexicansk burger uden ristede peberfrugter...

Billede

Sådan bygges burgeren...

Se iøvrigt hvor flot bollen er når den er skåret over... :-)

Billede

Hjemmelavet guacamole. Vi er mest til den findelte version der laves i vores løghakker sammen med 1 spsk creme fraiche 9%, saften fra 1/2 citron samt et brev Guacamole mix...

Billede

Kødet - ikke at forglemme...

Nedenunder kødet ligger et lag salat.

Billede

De ristede peberfrugter

Billede

Det burde være forbudt at lave burgere uden løgringe :-)

Billede

Lidt salsa på burgeren

Billede

Tomatskiver på toppen...

Billede

Her er skønheden så inden hun fortæres...

Billede

Der er kun 1 måde at spise sådan en burger på!!!

Billede

Burger nummer 2 var ligeså god, men blev afprøvet med ekstra tortillachips under låget. Det var slet ikke en dårlig ide...

Det tog ialt 3 timer at lave burgerboller, fars m.v., men jeg lover jer! Det var absolut anstrengelserne værd.

Ps.
Jeg har været en del fraværende (med indlæg) fra Grillguru den seneste tid. Det skyldes en hel del sygdom (ikke noget alvorligt) samt umenneskelig travlhed på jobbet i en periode. Nu begynder julefreden at indfinde sig over landet, og jeg har fået det bedre. 1000 tak til alle de bekymrede der har sendt sms, emails og pm's. Dejligt at vide man har været savnet...

Denne burger dedikeres til alle dem der har sendt mig venlige tanker :-)

Im back!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#2 » 16. dec 2012, 19:57

Det ser bare rigtig lækkert ud, en GURU konge burger. :savl2: :savl2: :savl2:



.
Torp Hedehusene


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#3 » 16. dec 2012, 19:59

Back !!!
To basic kan det vel næppe kaldes :-D

Igen et alternativt indslag på noget gammelkendt, tilsat et touch af noget nyt.

Velkommen tilbage
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#4 » 16. dec 2012, 20:04

Dine indlæg er vist altid savnet :-D Super lækker burger hvor der virkelig er kredset om detaljerne .1%¤ Er salsaen også hjemmelavet?
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#5 » 16. dec 2012, 20:05

...Nej
Vi sprang over hvor gærdet var lavest og købte salsaen...

:-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#6 » 16. dec 2012, 20:07

Guruen skrev:...Nej
Vi sprang over hvor gærdet var lavest og købte salsaen...

:-)


Det plejer nu også at smage fint. Derimod købe guacamole....fy for en skefuld [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#7 » 16. dec 2012, 20:07

...Kunne ikke være mere enig!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#8 » 16. dec 2012, 20:24

Er ret imponeret, hvis I kunne spise to af dem :lol: :lol: , men godt ser det ud
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Fumle
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 699
Kontakt:

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#9 » 16. dec 2012, 20:44

Vil gerne bestille 2 stk. til udbringning....

De ser seriøst gode ud.

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#10 » 16. dec 2012, 20:50

Sådan .1%¤ Elsker vores telefon samtaler hvor vi finder på de mest skøre idé'er og fedt at nogle af dem rent faktisk virker.
Vores burger dag må helt klart snart rykkes nærmere!

Din kreation ser umådelig lækker ud :savl2:

Dejligt at se dig tilbage med sådan et indlæg.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


tlj100
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 26

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#11 » 16. dec 2012, 23:00

Der er bare iorden det der... Og så måske lige en Corona til at skylle ned med [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
At turde lave fejl og lære af dem er livets bedste skole
Du er blevet ældre, når eventyr nu kaldes stress.

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#12 » 17. dec 2012, 00:13

Den menu er en homerun


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#13 » 17. dec 2012, 05:19

Der kan man tale om en superburger .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤

Godt at se dig tilbage, dine fantastiske påfund og flot anstillede retter har været savnet. :-D
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]


Moerkbak
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 288

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#14 » 17. dec 2012, 08:15

Ingen ost? :shock:

En god håndfuld nyrevet chedder er fantastisk i farsen til bøffen. Det bruger jeg også til alm burger bøffer, sammen med en håndfuld rasp til at holde på saften. Herudover minder den i konceptet meget om det jeg gør til alm bøffer, inspireret af jamie oliver:


Men den ser nu ualmindelig lækker ud alligevel :D
Weber Performer (med gas-starter)
OutdoorChef City


Speedi
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 571
Kontakt:

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#15 » 17. dec 2012, 09:05

Ser rigtig godt ud .1%¤

Men jeg synes ikke jeg kan finde chilien?? Og vil give Moerkbak ret, lidt revet cheddar tror jeg også ville være godt....
Mvh
Christian
Outdoorchef demonstratør

Grillpark:
Outdoorchef Ascona - Outdoorchef Montreux - Outdoorchef City Gas - Outdoorchef Minichef - Outdoorchef Kensington kul - Outdoorchef Perth

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 593

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#16 » 17. dec 2012, 16:27

Men hvordan tager du billeder af burgeren når begge hænder holder den? Har du en fjernbetjening under pjoverten? :)

Dejlig mad, gode ideer... som altid..

-Henrik


MSkovS
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#17 » 25. dec 2012, 12:23

tak for inspiration, Det skal helst sikkeret prøves inden længe.


Brouwers
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 9

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#18 » 29. dec 2012, 22:33

Tak for helt fantastisk inspiration - fed detaljer med lidt knas i bollerne :-)


sskriver
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#19 » 29. dec 2012, 22:59

Ser lækkert ud! ;-)

Ligner lidt burgeren fra http://www.usbshoppen.dk/8-usb-8gb ;-)


sskriver
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#20 » 29. dec 2012, 23:00


Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#21 » 15. feb 2015, 14:38

Hvordan er det lykkedes mig at glemme denne opskrift fra 2012???

Tror lige at den skal på programmet snarest muligt.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3064

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#22 » 15. feb 2015, 15:40

Guruen skrev:Hvordan er det lykkedes mig at glemme denne opskrift fra 2012???

Tror lige at den skal på programmet snarest muligt.

Ja, den ser rigtig god ud, specielt ideen med tortilla-chips-rasp på siderne af bøffen er jeg ret vild med.
Er nu ret sikker på at der eksisterer en lov mod burgerer uden løgringe - jeg mener den er beskrevet i straffeloven lige mellem mord og manddrab ;-)
Where there's smoke... There's laughter.


cnommensen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 30

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

Indlæg#23 » 22. feb 2015, 01:46

Nachos raspen klæder faktisk også kylling ualmindeligt godt. Jeg lavede inderfilet med denne rasp idag efter inspiration fra ovenstående :-) Serveret med ekstra nachos, salsa og salat

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 6 gæster