Skriv nyt emne Svar på emne  [ 14 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 4. okt 2012, 11:47 
Offline
Grillguru mester
Grillguru mester
Brugeravatar

Tilmeldt: 15. aug 2012, 09:26
Indlæg: 526
Alder: 36
Geografisk sted: Skrydstrup
Hej, :-D
Hvis man vil lave PP med Morfmir opstillingen, så har jeg set eksempler på at ringen går helt rundt 360gr så den brænder begge veje rundt og at ringen ikke mødes så den kun antændes i den ene side og brænder fra ende til anden.

Kan nogen gøre mig klogere på den bedste løsning af de to?
Hvilken er nemmest at kontrollere temperaturen med?
Har det noget at sige med tilberedningstiden eller? (jeg vil gerne prøve at ramme 11-12 timer til de 95 gr)

Jeg har ikke kunne finde andre emner der lige redegør for forskellen - beklager hvis jeg har overset det.....
Hilsen
Jesper

_________________
hilsen
Jesper.....Low n' slow is the only way to go!

Weber Q100
Weber Performer
Weber Smokey Mountain 47 cm
Weber smokey Joe
Charbroil Titan gasgrill
Fredstone 2-i-1 ring rotisseri
KEB-ON


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 4. okt 2012, 13:19 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. maj 2009, 12:23
Indlæg: 1721
Alder: 35
Geografisk sted: Brønderslev
Umiddelbart er der to forskelle:
1: Ringen har dobbelt så stor chance for at holde sig kørende, ved at lade den brænde "begge veje"
2: Du får en højere basistemperatur at arbejde med, da flere briketter er tændte samtidigt

Uden at have ret meget erfaring med opstillingen, så ville jeg lade den brænde "begge veje", og så justere luften lidt ned, hvis den bliver for varm. Især hvis du vil lave det på 11-12 timer - så skal du lidt op i temperatur (~110-115 grader vil jeg gætte på).

_________________
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeWeber Q100Bjørn Teddy


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 4. okt 2012, 13:23 
Offline
Grillguru mester
Grillguru mester
Brugeravatar

Tilmeldt: 15. aug 2012, 09:26
Indlæg: 526
Alder: 36
Geografisk sted: Skrydstrup
Tak for svar Martin :-)
Jeg hælder egentlig også mest til at brænde begge veje og så evt fylde lidt ekstra på hvis den brænder igennem før tid, men det er altid rart at høre lidt erfaringer og kommentarer....

Sjovt nok imponerer det altid konen mest når grill-eksperimenterne lykkes første gang, så lidt forberedelse er jo aldrig af vejen ;-)
/Jesper

_________________
hilsen
Jesper.....Low n' slow is the only way to go!

Weber Q100
Weber Performer
Weber Smokey Mountain 47 cm
Weber smokey Joe
Charbroil Titan gasgrill
Fredstone 2-i-1 ring rotisseri
KEB-ON


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 4. okt 2012, 14:41 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 1. sep 2008, 15:39
Indlæg: 245
Alder: 33
Geografisk sted: Amager
Hvor længe regner man med at sådan en ring brænder før der skal hældes nye heatbeads på?

_________________
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 4. okt 2012, 18:36 
Offline
Grillguru mester
Grillguru mester
Brugeravatar

Tilmeldt: 11. aug 2011, 08:55
Indlæg: 527
Alder: 35
Geografisk sted: Næstved
Første gang jeg lavede pp på en Weber med Morfmirs ring, brændte den ca 14 timer med briketter til overs. Vil skyde på der har været et par timer tilbage.
Der lå temp på mellem 90-130 løbende.

_________________
Weber OTG 57
BGE L plus diverse tilbehør


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 05:40 
Offline
Grillguru mester
Grillguru mester
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2010, 20:20
Indlæg: 501
Alder: 49
Geografisk sted: Hundested
Du kunne jo også prøve "The Minion method" http://www.virtualweberbullet.com/fireup2.html
Det virker rigtigt godt i en WSM eller ProQ smoker, så jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle virke i en alm. Weber (som jeg går ud fra at du har)

_________________
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 10:27 
Offline
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Brugeravatar

Tilmeldt: 4. maj 2010, 14:49
Indlæg: 41
Minion er ikke god i en OTG, da varmen ligger lige under din steg, og der ikke er plads til et vandbad.
Inden jeg fik WSM 57, havde jeg god erfaring med at tænde "ringen" kun i den ene side da den ca. brænder 3/4 rundt.
Glæder mig til at se resultatet.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 11:09 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. maj 2009, 12:23
Indlæg: 1721
Alder: 35
Geografisk sted: Brønderslev
bajads skrev:
Minion er ikke god i en OTG, da varmen ligger lige under din steg, og der ikke er plads til et vandbad.
Inden jeg fik WSM 57, havde jeg god erfaring med at tænde "ringen" kun i den ene side da den ca. brænder 3/4 rundt.
Glæder mig til at se resultatet.


Jeg har altid brugt Minion-metoden da jeg lavede low'n'slow i min 57'er. Ved at placere "bunken" i den ene side af grillen, kan man placere sit vandbad ved siden af (på kulristen), og have arealet over vandbadet som sit indirekte grillområde (omkring 2/3 af arealet når jeg har gjort det). Det fungerer aldeles glimrende :-)

_________________
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeWeber Q100Bjørn Teddy


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 11:21 
Offline
Grillguru mester
Grillguru mester
Brugeravatar

Tilmeldt: 15. aug 2012, 09:26
Indlæg: 526
Alder: 36
Geografisk sted: Skrydstrup
Tak for Jeres input - super at høre alle de forskellige metoder og erfaringer der kan trækkes på :-D

Jeg prøver Morfmirs opstilling denne første gang og så vil jeg prøve Minion metoden næste gang måske - afhængig af resultatet måske ;-)

Jeg vælger nok at opstille ringen hele vejen rundt i 2 rækker med 1 række 'liggende' ovenpå, sammen med træflis (æble + mesquit)
I midten stiller jeg vandfad (kan en foliebakke bruges?) ovenpå de 2 omvendte kulriste.
Bliver grillen for varm over 120 gr vil jeg regulere ved spjældene i top og bund - og spraye lidt vand på kullene hvis den stikker af....
Bliver grillen for kold under 100 gr vil jeg åbne spjældene - og fylde en håndfuld tændte briketter på kullene hvis den går død...

Undervejs sprayer jeg den et par gange med æblecidereddike....

Det kan ikke gå galt det her :-o

/Jesper

_________________
hilsen
Jesper.....Low n' slow is the only way to go!

Weber Q100
Weber Performer
Weber Smokey Mountain 47 cm
Weber smokey Joe
Charbroil Titan gasgrill
Fredstone 2-i-1 ring rotisseri
KEB-ON


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 11:25 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg

Tilmeldt: 5. apr 2007, 11:24
Indlæg: 4186
Alder: 33
Geografisk sted: Svenstrup J
jgjensen skrev:
Tak for Jeres input - super at høre alle de forskellige metoder og erfaringer der kan trækkes på :-D

Jeg prøver Morfmirs opstilling denne første gang og så vil jeg prøve Minion metoden næste gang måske - afhængig af resultatet måske ;-)

Jeg vælger nok at opstille ringen hele vejen rundt i 2 rækker med 1 række 'liggende' ovenpå, sammen med træflis (æble + mesquit)
I midten stiller jeg vandfad (kan en foliebakke bruges?) ovenpå de 2 omvendte kulriste.
Bliver grillen for varm over 120 gr vil jeg regulere ved spjældene i top og bund - og spraye lidt vand på kullene hvis den stikker af....
Bliver grillen for kold under 100 gr vil jeg åbne spjældene - og fylde en håndfuld tændte briketter på kullene hvis den går død...

Undervejs sprayer jeg den et par gange med æblecidereddike....

Det kan ikke gå galt det her :-o

/Jesper


Det lyder som en god plan, en foliebakke kan sagtens bruges.

Et lille tip. Gå i gang i god tid, du kan sagtens holde PP varm, men det er lidt mere vanskeligt at speede processen op for at spise til bestemt tidspunkt.

Hvis uheldet er ude og tidsplanen skrider, kan du pakke nakkefileten ind i sølvpapir, så stiger temperaturen hurtigt.

_________________
Med venlig hilsen
Morten

Kul fra Traekul.dk på lager


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 11:50 
Offline
Grillguru mester
Grillguru mester
Brugeravatar

Tilmeldt: 15. aug 2012, 09:26
Indlæg: 526
Alder: 36
Geografisk sted: Skrydstrup
Planen er at trille grillen ind i havestuen i aften og pakken den med kullene, så den kan stå tørt og kullene ikke trækker fugt i nat, og så triller jeg den ud igen imorgen omkring kl.6 når de 10-15 briketter der skal starte den er klar til at komme på.....og så kører bussen :-D

Nu skal jeg bare lige have googlet en god BBQ sauce der kan stå og simre imorgen også det meste af dagen og koge ind til en god tyk konsistens .1%¤

_________________
hilsen
Jesper.....Low n' slow is the only way to go!

Weber Q100
Weber Performer
Weber Smokey Mountain 47 cm
Weber smokey Joe
Charbroil Titan gasgrill
Fredstone 2-i-1 ring rotisseri
KEB-ON


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 12:28 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 1. sep 2008, 15:39
Indlæg: 245
Alder: 33
Geografisk sted: Amager
jgjensen skrev:
Tak for Jeres input - super at høre alle de forskellige metoder og erfaringer der kan trækkes på :-D

Jeg prøver Morfmirs opstilling denne første gang og så vil jeg prøve Minion metoden næste gang måske - afhængig af resultatet måske ;-)

Jeg vælger nok at opstille ringen hele vejen rundt i 2 rækker med 1 række 'liggende' ovenpå, sammen med træflis (æble + mesquit)
I midten stiller jeg vandfad (kan en foliebakke bruges?) ovenpå de 2 omvendte kulriste.
Bliver grillen for varm over 120 gr vil jeg regulere ved spjældene i top og bund - og spraye lidt vand på kullene hvis den stikker af....
Bliver grillen for kold under 100 gr vil jeg åbne spjældene - og fylde en håndfuld tændte briketter på kullene hvis den går død...

Undervejs sprayer jeg den et par gange med æblecidereddike....

Det kan ikke gå galt det her :-o

/Jesper
Hvis du orker det så må du SÅ meget gerne tage lidt billeder af din opsætning, din optænding samt opdatere løbende da jeg selv skal ud af skabet som PP jomfru :oops:

Takker :-D

_________________
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 12:30 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. maj 2009, 12:23
Indlæg: 1721
Alder: 35
Geografisk sted: Brønderslev
Enig! HUSK billeder! .1%¤ Low'n'slow tråde går aldrig af mode herinde! :savl2:

_________________
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeWeber Q100Bjørn Teddy


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Spørgsmål vedr optænding til PP
Indlæg: 5. okt 2012, 12:51 
Offline
Grillguru mester
Grillguru mester
Brugeravatar

Tilmeldt: 15. aug 2012, 09:26
Indlæg: 526
Alder: 36
Geografisk sted: Skrydstrup
Det skal jeg nok huske :-)

_________________
hilsen
Jesper.....Low n' slow is the only way to go!

Weber Q100
Weber Performer
Weber Smokey Mountain 47 cm
Weber smokey Joe
Charbroil Titan gasgrill
Fredstone 2-i-1 ring rotisseri
KEB-ON


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 14 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Grillguru.dk er grundlagt i 2005 og drives privat af Johnny Larsen (Guruen) og foreningen "Grillgurus Venner".
Programmeret med hjælp fra Andreas Nexmann, samt diverse MODS.
Powered by phpBB © 2000 - 2011 phpBB Group || Design FIsubBlack2 & subSilver2.
Danish translation by Olympus DK Team