Porchetta, Spise med Price opskrift

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Brian S
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Porchetta, Spise med Price opskrift

Indlæg#1 » 11. jul 2010, 21:00

Ja så kom dagen hvor Weber Rotisseriet skulle stå sin sande prøve :-D

1 stort svineslag - eller om muligt en udbenet, hel pattegris. (Uden hoved og hale...)
Frisk brødkrumme
6-7 fed hvidløg
1 bundt persille
1 bundt oregano
8 laurbærblade
1/2 bundt rosmarin
7-8 finthakkede skalotteløg
Revet citronskal
Salt, friskkværnet peber og stødt koriander

Læg slaget eller den udbenede gris med kødsiden opad. Drys med rigeligt salt og en blanding af peber og knust koriander. Derefter finthakkede urter, skalotteløg, hvidløg, citronskal og til slut brødkrumme (som laves ved at blende friske, hvide brødskiver – evt. med skorpen skåret fra).

Hele svinet rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres. Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt og kører over en grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød, og dyret dufter fuldkommen fantastisk (porchetta kan også laves på spid i en alm. ovn).

Porchettaen hviler i 20 minutter efter stegning. Skæres herefter i skiver og serveres traditionelt ved at komme kødet i store panino-boller med lidt af stegeskyen etc.

Sådan kan man gå rundt på en markedsplads i Italien og føle sig lidt nærmere himlen, hver gang man tager en bid. Man kan naturligvis også spise den pænt af en tallerken, og hertil kan anvendes mange typer tilbehør.

Konen havde bagt nogle dejlige panino-boller og vi havde også en lille tomat salat til :savl2: lidt grønt skulle der jo være 8)
Vedhæftede filer
DSC04859.JPG
Så er der mad
DSC04858.JPG
Skåret op og klar til servering
DSC04855.JPG
Efter 3 timer på grillen, er den færdig, lad den hvile ca. 20 min.
DSC04853.JPG
Svinet rullet sammen
DSC04851.JPG
med urter og brødkrummer
DSC04836.JPG
Svineslagt ca. 2,5 kg
Mvh.

Brian S

One-Touch® Original 57 cm.
One-Touch® Gold 57, Go-Anywhere®
Kingstone Láscar gasgrill
Weber stegholder, grønsagskurv, pizzasten mv.
Rotisserie 57 cm, Støbejernsplade

Brugeravatar

AnneM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 431

Re: Porchetta, Spise med Price opskrift

Indlæg#2 » 11. jul 2010, 21:57

Kan man bede om opskriften på bollerne??
BBQ is not only an interest, it´s also a lifestyle:D

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1237

Re: Porchetta, Spise med Price opskrift

Indlæg#3 » 11. jul 2010, 21:58

Ser fantastisk ud, det må jeg prøve en dag ..

Men hvis man ridser sværen først, er det så ikke lættere at skive skære rullen bagefter ?
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn

Brugeravatar

Emneforfatter
Brian S
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Porchetta, Spise med Price opskrift

Indlæg#4 » 11. jul 2010, 22:48

AnneM skrev:Kan man bede om opskriften på bollerne??


Panini

Fordej (eftermiddag):
4-5 g gær og 1 tsk. sukker røres sammen i en stor skål.
1 tekrus vand tilsættes efter et par minutter. Rør.
½ dl. mild olivenolie hældes i.
1 god håndfuld durummel røres i.
Alm. hvedemel piskes i, til dejen er lind som yoghurt. Låg på.

3 – 6 timer senere:
1-2 tsk. salt tilsættes.
1 tekrus vand mere hældes i.
Ælt hvedemel i, til dejen er fast og smidig.

2 – 4 timer senere:
Slå dejen ned.
Form 26 boller (eller 13 boller og 3 tynde brød) af dejen.
Sæt brødene på bagepapir i en helt kold ovn.
Sæt et fladt fad med koldt vand i ovnen under bagepladerne.

Næste morgen:
Tag vandfadet ud af ovnen.
Tænd ovnen på 225º.
Hvis du har en hurtig ovn: bag brødene, til de er gyldne.
Hvis du har en sløv ovn: tag brødene forsigtigt ud, mens den varmer op.
---
Det vigtige:
Olien skal i fra begyndelsen (ellers falder brødene sammen, når de hæver om natten).
Saltet må ikke komme i fordejen fra begyndelsen.
Den færdige dej skal æltes meget omhyggeligt.
Godt mel betyder noget, når der langtidshæves (brug fx. Safir Ekstra)
Mvh.

Brian S

One-Touch® Original 57 cm.
One-Touch® Gold 57, Go-Anywhere®
Kingstone Láscar gasgrill
Weber stegholder, grønsagskurv, pizzasten mv.
Rotisserie 57 cm, Støbejernsplade

Brugeravatar

Emneforfatter
Brian S
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Porchetta, Spise med Price opskrift

Indlæg#5 » 11. jul 2010, 22:50

Xang72 skrev:Ser fantastisk ud, det må jeg prøve en dag ..

Men hvis man ridser sværen først, er det så ikke lættere at skive skære rullen bagefter ?


jeg lavede bare indbinding så det passede med de skiver man skær :-D
Mvh.

Brian S

One-Touch® Original 57 cm.
One-Touch® Gold 57, Go-Anywhere®
Kingstone Láscar gasgrill
Weber stegholder, grønsagskurv, pizzasten mv.
Rotisserie 57 cm, Støbejernsplade

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Porchetta, Spise med Price opskrift

Indlæg#6 » 12. jul 2010, 10:15

SMUKT!!!! [smilie=rf1.gif] Og de dersens boller, det må vist blive sommerens hit - hold da op, man fornemmer jo ligefrem den sprøde skorpe på dit foto. Fantastisk. TAK for ny inspiration :-D
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011


Djon
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 247

Re: Porchetta, Spise med Price opskrift

Indlæg#7 » 12. jul 2010, 15:07

Hvordan dælen skaffer man sig nemt sådan et svineslag og hvad koster sådan noget?

Brugeravatar

Emneforfatter
Brian S
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Porchetta, Spise med Price opskrift

Indlæg#8 » 12. jul 2010, 17:22

Djon skrev:Hvordan dælen skaffer man sig nemt sådan et svineslag og hvad koster sådan noget?

Jeg gik hen til vores slagter i Brugsen og sagde jeg skulle bruge et svineslag (jeg kunne hente det dagen efter)
jeg betalte 150,- kr. for de 2,5 kg slag, og det er da billigt når der er mad til små 6 mand.
Mvh.

Brian S

One-Touch® Original 57 cm.
One-Touch® Gold 57, Go-Anywhere®
Kingstone Láscar gasgrill
Weber stegholder, grønsagskurv, pizzasten mv.
Rotisserie 57 cm, Støbejernsplade

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst