
Lavet 11.11.2006
Bettina og jeg har lavet en tradition for nogle år siden. Den familie vi ikke holder jul med, bliver inviteret til and og flæskesteg Mortens aften.
Så iår blev Bettinas far og mor inviteret.

En god and starter med fyldet. Vi propper anden til bristepunktet med Golden Delicious æbler, svesker og appelsinbåde. Det giver en pragtfuld smag til dyret...

Anden renses og stoppes med fyldet. Som noget nyt har vi lagt den i vores stegekurv. Det er altså et vildt godt tip.
Anden er en berberi på 3 kg.
Når anden står på grillen, krydres den med salt og peber.

Grillen sættes op til den 4. grillmetode. IKKE almindelig indirekte. Dette gøres for at få plads til flæskestegen også.
Når anden kommer på grillen kommes der en meget voksen (gigant) håndfuld hicory på grillen.
Løb derefter i sikkerhed, og kom ikke ud de næste 20 minutter.... !
Efter 20 minutter ser anden ud som på billedet. Det er røgen der giver den smukke farve.
Anden skal have 20 minutter pr. 500 gram som hovedregel. Men brug et termometer og tag anden af ved 83 grader. - Vi er lidt forsigtige. Nogle tager den allerede af ved 70-75 for at kødet er rosa. Ikke her i huset.

Samtidig grilles en lille flæskesteg. Den skal ikke have så meget, så den kom på grillen den sidste time, og blev taget af ved 75 grader.

Her er dyret så inden udskæringen. Skindet var simpelthen så dejlig sprødt.

Og her er det hele så samlet på vej ind på bordet.
Tilbehør er: Brunede aspargeskartofler, rødkål og hjemmelavet waldorfsalat.
Selvom Bettinas mor er gammel husmor og har arbejdet i et køkken måtte hun overgi sig. And bliver bedst fra grillen...