Skriv nyt emne Svar på emne  [ 8 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Krabbeklør
Indlæg: 10. jul 2009, 07:11 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 29. apr 2006, 11:03
Indlæg: 4413
Alder: 75
Geografisk sted: Sørninge, Vestsjælland
I går var der en ekstra kasse med fra Skagenfood :D

Som sædvanlig på denne årstid bestiller vi deres pakke med 2 kg krabbeklør. Der er ikke noget så lækkert som at spise krabbeklør med en krydderurtedressing og et hjemmebagt flute en dejlig lun sommeraften i haven.

DSC_2136.jpg



Denne gang var de ret ens i størrelse

DSC_2137.jpg



DSC_2138.jpg



De kom i kogende letsaltet vand tilsat lidt dild og simrede i 20 min. Kølede af i kogevandet og er nu klar i to store fade til at komme i fryseren, og så venter vi bare på den næste hedebølge

DSC_2139.jpg


_________________
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Smokey Joe Kobber
Tommerup Røger


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Krabbeklør
Indlæg: 10. jul 2009, 07:57 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 25. apr 2008, 10:44
Indlæg: 1841
Alder: 50
Geografisk sted: Dronninglund
Uhm. Krabbekløer serveret en varm dag på terrassen ..... så er det rigtig sommer :D

_________________
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Krabbeklør
Indlæg: 10. jul 2009, 09:27 
Offline
Grillguru mester
Grillguru mester
Brugeravatar

Tilmeldt: 8. apr 2008, 11:43
Indlæg: 515
Alder: 39
Geografisk sted: Holløse
Hej Angus, fryse du dem ned i vandet?

Grunden til at jeg spørger ,er vi har desværre oplevet et par gange af når vi fryser friske muslinger ned, så er det som om at de eksploderer for os, og selve muslingen bliver delt i skallen?

Derfor tænkte jeg om det var et fif at fryse dem ned i vand?

_________________
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Krabbeklør
Indlæg: 10. jul 2009, 09:36 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 29. apr 2006, 11:03
Indlæg: 4413
Alder: 75
Geografisk sted: Sørninge, Vestsjælland
FruDuborg skrev:
Hej Angus, fryse du dem ned i vandet?

Grunden til at jeg spørger ,er vi har desværre oplevet et par gange af når vi fryser friske muslinger ned, så er det som om at de eksploderer for os, og selve muslingen bliver delt i skallen?

Derfor tænkte jeg om det var et fif at fryse dem ned i vand?


Ja, de bliver frosset ned i to fade som på det sidste billede. Jeg er altid spændt på om vandet fryser, da det afhænger af hvor meget salt man har puttet i. De skal så tø langsomt op i køleskabet - det kan godt tage et par dage - og så er de som nykogte. Det er ligesom med ferske ål - dem har vi også frosset ned i vand, så er de helt friske når de tøs op igen.

Så venter vi bare på, at vejret igen bliver sommerligt :)

_________________
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Smokey Joe Kobber
Tommerup Røger


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Krabbeklør
Indlæg: 10. jul 2009, 10:29 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 14. maj 2009, 14:36
Indlæg: 406
Alder: 41
Geografisk sted: Randers
nøj de ser gode ud... måske et dumt spørgsmål... koger du dem i en gryde og så op i fadene i det varme vand eller lægger du dem i fadene og så kogende vand over som det eneste de blir kogt?

ej det må jeg også prøve... hvad er prisen for sådan nogen ? :savl2:

_________________
/Rikke
Nu med ny grill ! ! !
Outdoorchef Ascona 570
Smokey Joe gold - One Touch Gold 57 "Nu med termometer i låget" - KingStone ätna
JBI forlænger Er alle fortid


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Krabbeklør
Indlæg: 10. jul 2009, 11:07 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 29. apr 2006, 11:03
Indlæg: 4413
Alder: 75
Geografisk sted: Sørninge, Vestsjælland
pepsi_max skrev:
nøj de ser gode ud... måske et dumt spørgsmål... koger du dem i en gryde og så op i fadene i det varme vand eller lægger du dem i fadene og så kogende vand over som det eneste de blir kogt?

ej det må jeg også prøve... hvad er prisen for sådan nogen ? :savl2:


Jeg bringer vand og salt i kog i en gryde, tilsætter dild og krabbekløerne. Når det så koger op igen, lader jeg dem småsimre i 20 minutter. Gryden af blusset og lader det hele afkøle i gryden, dernæst op i 1-2 fade, hælder kogevandet over så det dækker og ned i fryseren, og nu er de ved at blive indfrosset. Man skal lige regne med, at de tager en del plads i fryseren. Men man kan jo også spise dem med det samme.

De koster hos Skagenfood http://www.skagenfood.dk/ kr. 269,- for 2 kg, og der har vi til to gange, d.v.s. der er til 4 pers. i den omgang, da man jo også spiser tilbehør til. Kan kun anbefales.

_________________
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Smokey Joe Kobber
Tommerup Røger


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel: Re: Krabbeklør
Indlæg: 23. jul 2009, 14:32 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 20. apr 2009, 18:08
Indlæg: 312
Alder: 44
Geografisk sted: Jyllinge
hej jeg er lige kommet hjem nord jylland med krabbeklør til 60 kr kiloet :savl2:
den drissing du laver hvordan laverdu den ??? kan de grilles efter de er kogt ???

_________________
MVH Jesper

Grills

Weber Performer med gas tændning og snorrespyd
Weber Q300
Weber smokey mountain 47 cm
Weber Go-Anywhere
http://www.facebook.com/home.php?#/prof ... ef=profile


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Krabbeklør
Indlæg: 24. jul 2009, 04:47 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 29. apr 2006, 11:03
Indlæg: 4413
Alder: 75
Geografisk sted: Sørninge, Vestsjælland
JPV skrev:
hej jeg er lige kommet hjem nord jylland med krabbeklør til 60 kr kiloet :savl2:
den drissing du laver hvordan laverdu den ??? kan de grilles efter de er kogt ???


Jeg laver en dressing af f.eks. creme fraiche med forskellige krydderurter eller denne her, som kan bruges til næsten alle slags skaldyr:

5 dl cr. fraiche 18%
2-3 spsk. mælk
3 spsk. tomatketchup (Beauvais :!: :!: )
2 tsk. citronsaft
1 spsk. sherry
salt og peber

Jeg griller ikke krabbekløerne, efter at de er kogt, men det er da muligt at man kan gøre det.

Held og lykke med dem - de smager bare forrygende :D

_________________
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Smokey Joe Kobber
Tommerup Røger


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 8 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Grillguru.dk er grundlagt i 2005 og drives privat af Johnny Larsen (Guruen) og foreningen "Grillgurus Venner".
Programmeret med hjælp fra Andreas Nexmann, samt diverse MODS.
Powered by phpBB © 2000 - 2011 phpBB Group || Design FIsubBlack2 & subSilver2.
Danish translation by Olympus DK Team