grillet kalvemørbrad

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
goyen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 9

grillet kalvemørbrad

Indlæg#1 » 29. mar 2009, 20:42

er der nogen der har en opskrift på kalvemørbrad til 2 voksne og 1 barn og noget lækkert tilbehør [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Re: grillet kalvemørbrad

Indlæg#2 » 30. mar 2009, 03:25

goyen - Velkommen til :D
Kalvemørbrad kan tilberedes på mange måder, men generelt vil jeg mene at man bør beregne 250 gr kød pr voksen og ca 150 gr pr barn, altså omkring 650 gr (og det vil jeg nok kalde minimum), er man derimod lidt glad for god mad vil jeg nok forslå at man bruger ca 900 gr kalvemørbrad til 2 voksne og 1 barn.
Når den skal grilles, så vil jeg anbefale at den bliver grillet dirrekte i et par min på hver side, for herefter at blive grillet inddirekte intil kernetemperaturen er ca 55-56 grader og så bliver mørbraden taget af og skal hvile tildækket i ca 15 min, og i den tid vil kernetemperaturen normalt stige til 60 - 62 grader og så er mørbraden rosa. Vil du derimod have den rød, så skal den tages af grillen ved en kernetemperatur ved 50 grader. Disse grillangivelser er gældende hvis du griller ved 225 - 250 grader (som er ganske almindeligt med 1 optændingsrør briketter), og husk at jo mere varme du har på grillen når du griller, jo mere stiger kernetemperaturen i kødet i hviletiden.
Med hensyn til en opskrift kan du jo prøve at se om dette var noget (oksemørbrad skal skiftes ud med kalvemørbrad) og stegetiden skal være efter temperatur.
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Tilbage til "Hjælp til maden..."Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster