kryddersnapse

Tips og tricks til al slags brygning
Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

kryddersnapse

Indlæg#1 » 3. aug 2008, 12:49

For et par år siden var jeg til foredrag hos Annemette olesen.
Og her fik jeg nogle opskrifter på kryddersnapse som jeg vil dele med jer:

1) Enebær
Både grønne og blå sortebær kan bruges.
Bærrene tørres og stødes i en morter og de dækkes med snaps.
Lad det trække ca 14 dage, hvorefter bærene filtreres fra.
Udtrækket fortyndes efter smag

2) Malurt.
Pluk toppen af planten og dæk de friske eller tørrede toppe med snaps.
Både have og strandmalurt kan bruges.
Urterne trækker højst et døgn, hvorefter de filtreres fra.
Malurtsnaps er meget besk og skal fortyndes godt.
Den drikkes ved mave besvær.

3) Timian
Både blomster og blade kan anvendes til udtræk.
pluk en lille buket, og bind den sammen og hæld en flake snaps over.
Lad den trække en uge , hvorefter den tages op.
Denne kryddersnaps er god at blande med andre urter.
( hvis man kan finde ud af at binde buketten stramt nok, og lader en snor ende hænge fra buketten - kan man fire den ned i flasken og så "nøjes" med at trække den op af flasken igen efter en uge)

4) kvan
Både frø og stilke kan anvendes til udtræk.
Planten dyrkes som krydderurt og findes vildtvoksende på eng og våde skovområder.
Stænglen fint snittes og overhældes med snaps.
Trækker en uge og filtreres dernæst.
De frafiltrerede stilke kan koges i en sukkerlage og anvendes som sukat i sandkage.
Udtrækket fortyndes efter smag.

5) Rosmarin
Tag en frisk stilk rosmarin og kom den på en flaske sammen med 2 fintskårne svedsker.
Snapsen får en bittersød smag, og virker appetit styrkende.

6) Pebermynte
Tag friske bladstilke af pebermynte og stop i et syltetøjsglas med skruelåg.
Hæld snaps over så bladene er dækket.
Ryst glassets indhold indhold af og til.
Pebermynte smapsen kan gnides på ømme muskler eller drikkes når halsen driller (begge anbefalinger er afprøvet af undertegnede og virker)

7)Anis anisisop og sødskærm.
De lakridssmagende planter giver en dejlig forfriskende smag i snaps.
Lakrids smagen kan evt tilsættes en dram - der er blevet for besk i smagen - for at runde den af.
Både frø og blade samt rod bruges af sødskærm.
Af krydderurten anis er det især de findelte frø der giver smag, og fra anisisop bruges blade og blomster.
Denne snaps får en græsgrøn farve.

8) Kryddersnaps fra haven
1 spsk anis frø
1 spsk fennikelfø
1 spsk dildfrø
1 spsk korianderfrø
Frøene knuses i en morter og tilsættes en flaske snaps eller en flaske vodka og det står og trækker i 6 uger.
Derefter tilsættes 1-2 dl sukker eller honning.
Drikken bruges ved mavebesvær eller luft i maven.

Efterskrift af undertegnede

Du kan næsten lave kryddersnaps af alle planter og bær som du har lyst til.

Der er kun en tommelfingerregel som bør overholdes.
Giftige planter som du ikke vil spise almindelig vis skal man være meget varsom med at eksperimentere med.

Jeg har lavet snapse med vilde æbler - kløver -hæg - klitroser - mirabeller osv.
Nogle er virkelig gode andre er ikke lige min smag - men så er der lige dukket en eller anden op som synes den lige er deres smag - så intet er gået til spilde.

Når jeg laver essenser, som disse bruger jeg brøndum snaps - fordi den er neutral i smagen.
Men her er der nogle der hellere vil bruge vodka.

Skulle du have lyst til at studere emnet mere inden du tør kaste dig ud, kan du gå på biblioteket og låne en masse forskellige bøger.

Eller måske melde dig ind i et snapselaug som der også er mange af spredt ud over det ganske land.

Med venlig hilsen

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#2 » 3. aug 2008, 17:59

Flot gennemgang. Jeg kan tilføje at man også kan bruge roden fra Kvan til snaps. Det smager også godt.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#3 » 3. aug 2008, 19:07

Tak for tilbage meldingen.

Ja, der er mange flere, men grundet tidsnød, må de vente nogle dage, selv om det er nu, man skal ud og indsamle urter og bær.
Med venlig hilsen

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#4 » 4. aug 2008, 13:14

Ja regnen satte en stopper for dagens projekt i haven.
Så nu vil jeg lige sætte lidt flere opskrifter ind på denne tråd:

Efterskrift til første indlæg:

Jeg glemte i mit første indlæg at skrive at de fleste essenser bliver bedst hvis de lagres i mindst en måned- ja man kan sige jo længre jo bedre.

Når man så spæder essensen i en flaske snaps (eks rød ålborg) bruger jeg at tømme snaps flasken for 1 - 2 snapseglas og fylde den fjernede mængde ud med den essens, man har lavet og så er det bedst at vente mindst 14 dage inden man beynder at drikke den.

Dog gælder det for enebær at de skal fortyndes 1:10 for at blive rigtig god.

Andre opskrifter:

Disse 2 kan drikkes når de er siet - men kan også lagres.

1) Porse
Friske eller tørrede blade dækkes med snaps.
Trækker i 8 dage, hvorefter den filtreres.
God som ny, men også god som lagret.
Skal ikke fortyndes som ny, (mens den er grøn i farven) når den har fået en gullig farve kan man fortynde den efter behag.

2) Perikum
Friske eller tørrede blomster dækkes med snaps
Trækker i 5 - 8 dage, hvorefter den filtrerers
God som ny, men også god som lagret.
Skal ikke fortyndes som ny, men kan fortyndes efter behag, når den har lagret .


Bjesk

Har du lyst til bjesk.

Så har jeg lige et par opskrifter som jeg fik på Hirtshals museum:

Hirtshals bjesk
1 del porse
1 del røllike
1 del enebær
1 del perikon
½ del blodrod

Museums Bjesk
6 dele blodrod
3 dele vild timian
1 del porse.

Klit bjesk
1 del røllike
1 del porse
1 del perikon

Ægte vendsyssel
1 del porse
1 del malurt
1 del enebær.

Tormentil ( blodrod)
grav roden op i løbet af sommeren.
roden renses og skæres i skiver og dækkes med snaps
trækker i 14 dage og filtreres.
lagre jo længere jo bedre.
fortyndes med 3-4 snapseglas pr flaske.
Roden kan iøvrigt genbruges.
Hæld blot mere snaps på.

Information hvis man skulle komme til Hirtshals

Hvis du skulle komme forbi Hirtshals og kan lide bjesk, så besøg Hirtshals museum - Sophus Thomsensgade 6 og medbring en flaske rød ålborg.

Når du har set det lille museum, tager du kontakt til kustoden og fortæller ham, at du gerne vil have en bjesk.

Han/ hun tager lidt snaps fra din flaske og spæder den medbragte flaske op.
Entreen kostede sidst jeg var der 10 kr, så....
Det største problem er, at de har ca 100 forskellige essenser at vælge imellem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Skål [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]

Med venlig hilsen

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#5 » 4. aug 2008, 13:42

Hvor finder man blodrod? Det har jeg aldrig prøvet.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#6 » 4. aug 2008, 14:14

Hej Morfmir
Jeg vil tro du måske kan finde den omkring din arbejdsplads,
Jeg har fundet den i nordjylland men se har:

http://www.snapsedoktor.dk/?Snapseurter ... %2FBlodrod

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#7 » 7. aug 2008, 09:05

Rønnebær snaps
Anvend de modne røde bær.
Bærrene plukkes i normalt i september/oktober efter at de har fået frost.
Iår er de dog pga sommerens lunefuldhed allerede nu i august.
og som alternativ for frostmangel lægges de i fryseren i et par dage. Frosten bevirker, at rønnebærrene får en mere sødlig smag.
Fyld bærrene på et glas eller i en krukke.

Fyld krukken eller glasset ca. 2/3 op og hæld derefter Brøndum-snaps over bærrene.

Snapsen skal nu trække i omkring 6 uger, hvorefter den antager en flot rød klar farve.

Essensen filtreres gennem en sigte eller et kaffefilter, hvorefter den fortyndes med Brøndums snaps til en passende smag.

Den nylavede rønnebærsnaps kan herefter umiddelbart nydes, men den vinder ved yderligere lagring.Bliver mere "sød".
Lad den færdige snaps trække i mindst en måned.
Billede
Her har I en der er fra 2006.

Med venlig hilsen
Senest rettet af bjærge 7. aug 2008, 09:10, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#8 » 7. aug 2008, 09:09

Er man ikke til den skarp/bitre smag i rønnebær snaps kan man i stedet lave:

Rønnebærlikør

Ingredienser:

- 1-2 dl rønnebær
- 35 cl 45 % brøndum snaps
- ¼-½ glas honning el. ca. 1-2 dl sukker
- ¼-½ vanillestang

Rønnebærrene plukkes efter en frostnat (eller lægges et par døgn i fryseren).
De rensede bær og vanillestykket hældes på en flaske eller i et syltetøjsglas.

Honning puttes i og snaps hældes over.

Lad det hele stå og trække i 2-6 uger, hvorefter bær og vanille sies fra.

Honning kan erstattes af en sukkerlage, hvor sukkeret smeltes i ganske lidt vand.

Anvender du sukkerlagen, så tilsæt den først når rønnebør og vanille sies fra.

Lad derefter blandingen stå og trække i flere måneder

Skål.
Med venlig hilsen


Trisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 344

Indlæg#9 » 7. aug 2008, 09:23

Hej Jette

Du er jo næsten altvidende, hvad angår kryddersnapse/likører! :wink: :)

Kan du også komme med et godt bud, hvor man anvender paradisæbler?

På forhånd tak
Mvh. Trisse

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#10 » 7. aug 2008, 10:01

Jeg har ikke selv brugt paradis æbler til snaps da de her bruges til at lokke sjakkere til med. Denne fugl elsker paradis æbler og kan sidde i dagevis og spise løs mens den jager solsorte og andre interesserede væk.
Men jeg har ofte lavet vild æble snaps og det er samme opskrift man bruger til begge.

Paradis æble snaps - vild æble snaps.

Opskrift:

Paradisæblerne eller vild æblerne plukkes og bruges friske, direkte fra træet, sørg for at æblerne er fuldmodne, kernerne er helt mørkbrune. Æblerne skylles og halveres, eller deles i kvarte.

Fyldes i et glas med tætsluttende låg.

De dækkes med neutral snaps eller vodka.

Brug rigeligt med frugt i forhold til snapsen.

Lad dem trække i 10 uger gerne længere.

Efter filtrering gennem et kaffefilter fortyndes essensen i forholdet 1 del essens til 6 dele snaps.
Vinder ved lagring.

Nb kommer i tanke om at paradis æbler vist med fordel kan fryses i kvarte i 7 dage inden de overhældes med snaps eller vodka, mens de endnu er frosne, skulle give en mere sød smag.
god fornøjelse.
Med venlig hilsen


Trisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 344

Indlæg#11 » 7. aug 2008, 10:09

Tak Jette

Mener også, at jeg har hørt/læst det med frysning, så nu er det jo bare at vente på den rette modenhed. :D
Mvh. Trisse

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#12 » 7. aug 2008, 10:14

Hej Trisse

Vær rar at lægge et billede af den færdige snaps og og dine smags oplevelser i denne tråd, når den er klar.
Så har vi noget at "varme" os på til vinter.
Med venlig hilsen


Kallisto
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 37

Indlæg#13 » 7. aug 2008, 10:29

Der er også valnødde snaps og hasselnødesnaps :D

Valnødderne skal plukkes nu og skæres i kvarte. Fyld et glas halvt op og neutral vodka eller snaps over. Det samme gælder for hasselnødderne (dog bare i halve). Lad essensen trække i et halvt til helt helt år med nødderne i og filtrer. Lad gerne snapsen trække så den når at blive 5 år.

Ellers er der 40 dages likøren:
1 ubehandlet appelsin
40 sukkerknalder
40 kaffebønner.
1 flaske vodka eller snaps

Appelsinen stikkes 40 gange og kommes i et stort glas sammen med sukker, kaffebønner og vodka. Lad det trække i 40 dage (husk at røre i det) og filtrer. Det skulle eftersigende smage som en blanding mellem grand maniere og kaffe. Jeg har lige nu 4 glas stående og i to af dem er der også lige en stang kanel. God til julegaver og vinder ved at trække bagefter inden at den ender som en gave


Trisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 344

Indlæg#14 » 7. aug 2008, 10:39

40-dages likøren laver jeg altid til jul, lige en likør efter min smag.

Hvorfor har jeg mon ingen tilbage af de 4 flasker jeg lavede til jul :?: [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Mvh. Trisse

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#15 » 7. aug 2008, 14:04

Det er altså først i morgen at man skal plukke valnødder. Og mon ikke der er ekstra magi i dem i år. En gammel anvisning siger at man skal plukke dem den 8. i 8. kl 8.08 og i år kommer der jo endnu et ottetal på.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#16 » 7. aug 2008, 14:36

man skal plukke dem den 8. i 8. kl 8.08 og i år kommer der jo endnu et ottetal på.

Det må jeg lige have fortalt husbond, da valnødde snaps er hans afdeling.
Med venlig hilsen


Trisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 344

Indlæg#17 » 17. okt 2008, 10:42

Hej Jette

Jeg satte en paradisæblesnaps "igang" for knap 5 uger siden, og måtte liiige prøvedufte/smage idag....det tegner rigtig godt! :savl2:

Tror sgi jeg prøver med lidt alm. æbler af en god, syrlig og smagsfuld sort også - det må kunne laves på samme måde.

Nu er det også snart tid at komme igang med 40-dages likøren (Appelsin/kaffelikør), hvis den skal være klar til 1. december! :)
Mvh. Trisse


Kallisto
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 37

Indlæg#18 » 17. okt 2008, 11:09

Min 40 dages likør er lige blevet siet så den kan stå og trække ekstra kraft til jul :D


Trisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 344

Indlæg#19 » 17. okt 2008, 11:16

Kallisto skrev:Min 40 dages likør er lige blevet siet så den kan stå og trække ekstra kraft til jul :D


Hvordan kan du dog lade den være SÅ længe? :lol:

Nej, jeg kan godt forestille mig, at resultatet bliver bedre med lidt ekstra lagring, så jeg vil da prøve at lave så meget at noget kan gemmes (til nytår måske?) :lol: :lol: :lol:
Mvh. Trisse

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#20 » 17. okt 2008, 15:54

Trisse skrev:Hej Jette

Jeg satte en paradisæblesnaps "igang" for knap 5 uger siden, og måtte liiige prøvedufte/smage idag....det tegner rigtig godt! :savl2:

Tror sgi jeg prøver med lidt alm. æbler af en god, syrlig og smagsfuld sort også - det må kunne laves på samme måde.

Nu er det også snart tid at komme igang med 40-dages likøren (Appelsin/kaffelikør), hvis den skal være klar til 1. december! :)


Hej Trisse

Tak for tilbage meldingen :D
Det lyder rigtig lækkert, håber du bliver glad for snapsen.

Mht alm æbler, så sørg for at det er en meget saftig sort, undgå eks div madæbler, er bange for at de "suger" i stedet for at safte.

Jeg har flere gange lavet det af vildt æbler, og det har været :savl2:

Jeg glæder mig til at høre hvordan det spænder af.

Med venlig hilsen

Brugeravatar

holmer
Administrator
Administrator
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#21 » 17. okt 2008, 15:59

Kallisto skrev:Ellers er der 40 dages likøren:......

Det skulle eftersigende smage som en blanding mellem grand maniere og kaffe.


Hmmm. Det må prøves. Når der skrives stikkes, er det så bare huller, så saft osv kan komme eller hvad menes?

Så skal jeg sgu lige ud og handle lidt. :P
.../holmer

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#22 » 17. okt 2008, 18:22

Hej Holmer

Netop. Du gennemhuler bare appelsinen. Den bliver godt fedtet af saft inden du er færdig :)

Du er lige 2-3 uger for sent ift. den magiske 40 formel. Men det kan sagten blive god alligevel.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Indlæg#23 » 18. okt 2008, 10:43

Det lyder herligt med alle de forskellige snapse man selv kan producere.

For et par måneder siden smagte jeg en lækker hyldeblomstsnaps så til næste år SKAL jeg bare lave en sådan. Så kan man sidde i juledagene og tænke tilbage på sommeren.... Sådan sidder vi juleaften når vi drikker hj.lavet hyldeblomstsaft! :D

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#24 » 18. okt 2008, 11:57

Sådan sidder vi juleaften når vi drikker hj.lavet hyldeblomstsaft!

Hej Mariano
Du kan bruge hyldeblomst til mange ting, og hyldeblomst snaps og hyldeblomst saft er ren hygge. :D
Har du prøvet at fortynde hyldeblomst saft med vodka - det smaager sjørme godt [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]

med venlig hilsen


Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Indlæg#25 » 18. okt 2008, 12:30

bjærge skrev:
Sådan sidder vi juleaften når vi drikker hj.lavet hyldeblomstsaft!

Hej Mariano
Du kan bruge hyldeblomst til mange ting, og hyldeblomst snaps og hyldeblomst saft er ren hygge. :D
Har du prøvet at fortynde hyldeblomst saft med vodka - det smaager sjørme godt [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]

med venlig hilsen


Hej Bjærge

Yes! Hyldeblomstsaft i alle afskygninger :cool: er gudedrik :wink:

Jeg har en superb opskrift, fra en af mine svenske kogebøger, på Fläderblomsparfait:

4 past. æggeblommer
1 dl. sukker ( knap 1 dl. )
1 dl. ukoncentreret saft
5 dl. piskefløde

Tilberedes som parfais. Skal stå i fryseren i mindst 5 timer. Inden servering skal isen stå i 3/4-1 time i køleskabet.

Kan serveres med kiwi eller anden bærcoulis.

Muuuuums! Jeg kan næsten ikke vente til det bliver sommer igen. Vi har ikke mere på lager.


Fandt lige et gammelt billede fra 2005! Storproduktion af hyldeblomstsaft - nede hos min mor :D


Billede

Vi lavede også en hyldeblomstsaft med lime. Total lækker :)


Lindharth
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 118

Indlæg#26 » 16. dec 2008, 10:30

Hej Bjærge
Jeg skal bruge en "hurtig" krydder-snaps til den 27.
Jeg både rosmarin og timian i haven, men kan disse bruges på denne årstid? - eller har du er bedre forslag?
Tak for hjælpen.
Lindharth

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#27 » 16. dec 2008, 16:22

Alle grønne krydderurter kan bruges til lynsnaps. De skal trække 1-6 dage. Jeg kan ikke udstå rosmarin så jeg vil ikke udtale mig om den kan bruges :)
Men timian kan sagtens
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=5464
En anden god grøn snaps er lavet på dild. Du køber bare en dusk dild og hælder snaps på. Det er klar til at drikke dagen efter.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Lindharth
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 118

Indlæg#28 » 16. dec 2008, 17:18

Hej Thomas
Tak skal du ha`. Det ser rigtigt spændende ud.
Skal den "spædes" op med ren Snaps/vodka eller bare drikkes "grøn", eller skal jeg da ikke bare prøve mig frem.
Lindharth


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 259

Indlæg#29 » 16. dec 2008, 19:29

En hurtig snaps kan også laves på te - f.eks. er te-blandinger fra Tiger butikkerne gode - trækketid fra 1 time til 1 døgn - derefter helst hviletid mindst et døgn, gerne længere. Derefter kan der laves en 2. trækning ( på det te som har trukket og er filtreret 1 gang) som har en rundere smag.

CP
Senest rettet af CP 17. dec 2008, 01:05, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#30 » 16. dec 2008, 20:16

Det er rigtigt som CP skriver jeg har også flere gange lavet kryddersnaps på the. f.eks. kamille, lakridsrod eller joga the med lakrids er rigtig god.

Ift. at fortynde snapsen, så skal man smage sig frem. Både ift. om der skal mere snaps eller sukker i en snaps.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#31 » 17. dec 2008, 00:01

Hej
Godt I kunne svare Lindharth så hurtigt.
Jeg er desværre mere off end on pt. pga travlhed på arbejde.
Med venlig hilsen


Hastrup
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 6

Re: kryddersnapse

Indlæg#32 » 20. sep 2009, 21:41

Jeg skal have beskåret nogle solbærbuske og i den sammenhæng tænkte jeg på om man mon kunne lave snaps af dem lige som af pille grene? Skal det være efter løvfald lige som pil?

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Re: kryddersnapse

Indlæg#33 » 21. sep 2009, 02:23

Jeg har ikke prøvet at lave snaps på solbær grene. Men solbær blade i det tidlige forår er rigtig gode at trække på. Så måske kan grenene også bruges. Du kan jo prøve med en lille potion og så se hvordan det bliver. Så hører jeg meget gerne om dine erfaringer.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Hastrup
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 6

Re: kryddersnapse

Indlæg#34 » 2. apr 2010, 13:14

Det forsøg med solbær gik desværre i vasken da jeg træk på noget hospitalsprit som ikke var helt rent og indeholdte noget man kunne blive blind af :evil:
Men vi har fået en lille datter og moren drikker ammete og det dufter rigtig godt og er ved at trække på det.

Tilbage til "Guides og vejledninger, tips og tricks"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster