Glögg!

Tips og tricks til al slags brygning
Brugeravatar

Emneforfatter
donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Glögg!

Indlæg#1 » 25. nov 2007, 18:15

Jeg har tænkt mig selv at lave glögg i år, men er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an.
Kom med jeres bedste opskrifter.
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#2 » 25. nov 2007, 18:32

God ide Don Jensen....jeg mangler også en god opskrift på Glögg....så kom frisk alle sammen.... :D
Anders


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#3 » 25. nov 2007, 18:36

1 karton gløg hælde i en gryde, en pose hakkede mandler og rosiner hældes i. varmes næsten til kogepunktet og vupti så er gløggen klar :lol:
Kan spædes til med snaps, whisky eller lign.
Senest rettet af junior5 25. nov 2007, 18:37, rettet i alt 1 gang.
junior5

Q 200
Smokey joe
One-Touch Gold 57 cm
Patton gasgrill


xfken
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 425

Indlæg#4 » 25. nov 2007, 18:37

Aaaaaaaarh Junior det var vidst den nemme vej hva :D


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#5 » 25. nov 2007, 18:38

ja, jeg kan nemlig ikke huske den hjemmelavede gløg jeg før har fået :wink:
junior5



Q 200

Smokey joe

One-Touch Gold 57 cm

Patton gasgrill

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#6 » 25. nov 2007, 18:40

Her en opskrift vi har fra en Dr.-kollega - der skal vist ikke køres bagefter:

1 magnum flaske rødvin
1 flaske portvin
1/4 flaske snaps

100 g rosiner
50 g mandler
125 g sukker

5 kardemommekapsler
6-7 hele nelliker
2 stk. hel kanel
1 pommeransskal

Start med at presse 2-3 appelsiner og bland saften med sukkeret, varm det op i gryden, krydderierne i. Tilsæt derefter resten - må endelig ikke koge.

God jul
:D
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#7 » 25. nov 2007, 18:42

Jeg har en opskrift liggende på hvid glögg

Hvid gløgg


Ingredienser:
2 friske kumquats
1 frisk citron (ikke overfladebehandlet)
1 stk. tørret ingefær
1 kanelstang
1 vanilliestang
3 dl sukker
2 dl vand
2 dl hvid portvin
2 flasker hvidvin
2 dl snaps


Fremgangsmåde:
Kom følgende i en mindre gryde: Kumquats skåret i skiver. Skal revet af hele citronen. Saft presset af hele citronen.
Ingefærstykket enten helt eller revet på råkostjern (du skal da bruge ca. 1/2 tsk.). Kanelstangen og vanilliestangen halveret på langs (skrab også kornene ud, og kom dem i gryden). Sukker og vand.
Bring lagen i kog og lad den simre under låg i ca. en halv time. Du har nu en hvid gløgg-essens, der vil få hele huset til at dufte lifligt og krydret af jul. Si essensen gennem en sigte (eller et klæde, hvis du vil have den helt klar). Tilsæt portvin, hvidvin og snaps (mængden på det sidstnævnte kan du jo selv justere), og varm op under omrøring.
Husk, gløgg må aldrig koge! Servér i glas, så I kan nyde den gyldne farve. Pynt gerne med et par kumquats i skiver, en halv vanilliestang og evt. et par citronskiver.
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Indlæg#8 » 25. nov 2007, 18:45

Blot for at komme folk i forkøbet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kumquat


Hvid gløgg lyder så anderledes at det absolut (Nej Eddy, ikke vodka) må prøves.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#9 » 25. nov 2007, 18:52

grillguru skrev:Blot for at komme folk i forkøbet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kumquat


Hvid gløgg lyder så anderledes at det absolut (Nej Eddy, ikke vodka) må prøves.


Takker for hjælpen :D er måske ikke lige den hurtigste i dag :lol:
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#10 » 25. nov 2007, 18:54

Jeg har også en på denne her

Vinter sangria


Ingredienser:
1 flaske Rødvin
1 vaniljestang
2 kanelstænger
saft fra 2 citroner
1,5 dl brun farin
3 appelsiner


Fremgangsmåde:
Kom vin, flækket vanillestang og kanelstænger i en gryde. Varm helt op, dog uden at vinen koger. Sluk og lad stå i 30 minutter. Tag vanillestang og kanel op og kom citron og sukker i gryden. Varm op igen og server i glas med appelsinstykker. Brug gerne kanel- eller vanillestang som pynt.
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#11 » 25. nov 2007, 18:56

og denne som den sidste i min samling

Gløgg

Ingredienser:
1 l rødvin
1 dl snaps
1 dl hyldebærsaft
1 dl vand
5 g hel kanel
skal af 1 appelsin
1/2 -1 dl honning

Desuden
tørrede æbleringe
lyse rosiner
smuttede mandler

Fremgangsmåde:
Læg kanel og appelsinskal i en skål og hæld snapsen over. Lad det trække, helst natten over. Si snapsen gennem et kaffefilter. Hæld vin, vand, snaps og saft i en stor gryde sammen med honning, rosiner, tørrede æbleringe og mandler. Varm langsomt gløggen op. Den må ikke koge. Dekorer gerne glassene med strimler af appelsinskal.
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


mwesth
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 559

Indlæg#12 » 25. nov 2007, 18:58

Her er en lidt anderledes glögg, en bekendt laver den hver år og forærer mig et par flasker - den smager sindssygt godt!!

Man tager en 10 liters dunk :

18 stk Nisseøl fra KB bryg ( netto) hældes i dunken.
1 kg. sukker.
500 g. rosiner
4 store kartofler skrælles og skæres i små tern og tilsættes.
1 lille pose nelliker
10-12 hele kardemomme kapsler.
5 cm ingefærrod skrælles og skæres i mindre stykker og tilsættes.
3-4 stykker hel kanel ( 3-4 cm)
opløs en pakke bagegær i lidt lunkent vand og tilsæt den bryggen.

Der sættes låg på dunken og der prikkes små huller heri (udluftning) evt gærrør.
der må bare ikke komme luft ned i dunken ( men der skal kunne komme co2 ud heraf)

Dunken sættes herefter ved stuetemperatur i 4-5 uger, til gæring.
De første par dage skal dunken rystes lidt.

Efter 4-5 uger er glöggen klar til servering: hæld den igennem et dørslag (si)
og smid det frasiede væk. Varm glöggen op og tilsæt friske rosiner og mandelsplitter.

Men start nu ellers er det ikke færdigt inden jul.
Det kan godt gemmes på dunken indtil du har fået drukket det 1- 2 mdr.
*** Morten ***
Weber Q300, Smokey Mountain Cooker, Go-Anywhere, Performer Touch'n'Go og 350 kg betongrill


xfken
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 425

Indlæg#13 » 25. nov 2007, 19:09

1 flaske rødvin
1 hel kanel
2 hele kardemomme
1/2 citron
ca. 80 gram sukker
2 appelsiner
10-12 hele nelliker
rosiner / mandler efter behag :)


Hæld rødvinen i en gryde, kanel og kardemomme puttes i en tepose og lægges ved.

Varm op til lidt under kogepunktet, sluk og lad det trække under låg ca. 5 - 10 minutter.

Tilsæt sukker, citronsaft og tynde strimler gul skal af citronen.

Stik nelliker i appelsiner og læg dem i en bowle/gryde sammen med rosiner / mandler.

Hæld den varme vin over appelsinerne (UDEN TEPOSEN :shock: )

Evt. lad det trække og tag appelsiner fra og hæld på flaske :D

Brugeravatar

Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#14 » 25. nov 2007, 21:44

Kære venner

Det er alt for sent, at sætte over til gløgg, hvis den skal serveres inden jul.
Men heldigvis er gløgg og æbleskiver noget der kan indtages hele året (Det giver pænt med respekt, at servere gløgg og æbleskiver i stedet for kaffe og lagkage på en kølig sommer eftermiddag ;-) )

En ½ flaske mørk rom,
kanelstænger,
nelliker,
ingefær,
kardemomme,
og pommeransskal trækker i ca. 3 månder. Filtrer

På dagen blandes udtrækket med 2-3 fl. rødvin, min. ½ flaske portvin samt mandler og rosiner (der meget gerne må have trukket i portvin).

Det hele varmes forsigtigt til rygepunktet og serveres straks.

Stort set al gløgg gøres udrikkelig med al for meget sukker, derfor er der ikke angivet noget i denne opskrift.

Skulle du have behov for at søde gløggen vil jeg anbefale rørsukker, brun farin eller kandis i små mængder.

Når du alligevel er for sent ude til at lave en rigtig gløgg har jeg også en "snyde" opskrift.

De ovenfor nævnte krydderier koges af i en te-pose, trækker og køles af.
Herefter blandes udtrækket med en ½ flaske neutral snaps eller vodka og resten af opskriften gentages.
Robert

Brugeravatar

Emneforfatter
donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#15 » 25. nov 2007, 22:14

robert.albrecht skrev:Kære venner

Det er alt for sent, at sætte over til gløgg, hvis den skal serveres inden jul.
Men heldigvis er gløgg og æbleskiver noget der kan indtages hele året (Det giver pænt med respekt, at servere gløgg og æbleskiver i stedet for kaffe og lagkage på en kølig sommer eftermiddag ;-) )

En ½ flaske mørk rom,
kanelstænger,
nelliker,
ingefær,
kardemomme,
og pommeransskal trækker i ca. 3 månder. Filtrer

På dagen blandes udtrækket med 2-3 fl. rødvin, min. ½ flaske portvin samt mandler og rosiner (der meget gerne må have trukket i portvin).

Det hele varmes forsigtigt til rygepunktet og serveres straks.

Stort set al gløgg gøres udrikkelig med al for meget sukker, derfor er der ikke angivet noget i denne opskrift.

Skulle du have behov for at søde gløggen vil jeg anbefale rørsukker, brun farin eller kandis i små mængder.

Når du alligevel er for sent ude til at lave en rigtig gløgg har jeg også en "snyde" opskrift.

De ovenfor nævnte krydderier koges af i en te-pose, trækker og køles af.
Herefter blandes udtrækket med en ½ flaske neutral snaps eller vodka og resten af opskriften gentages.


Uhhha den lyder rigtigt god........flere af de andre er også fine.....man kan nok lave en kombination af dem.
Hvor længe kan det holde sig, og hvordan skal det opbevares? Kan det "kun" opvarmes en gang?
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#16 » 25. nov 2007, 22:26

Udtrækket eller essensen har jeg haft stående i et års tid uden problemer.

Når først du har tilsat rødvin og portvin vil jeg nok anbefale, at drikke op.

Mest fordi der er mange gode smagsoplevelser der simpelthen fordamper.

Essensen kan du opbevare i rom flasken. Det giver jo også en god undskyldning for at drikke den anden ½del af rommen som grog:

Et ordenlig sjask mørk rom i et stort tekrus, lidt revet muskat, et strint citronsaft, en lille klump kandis og fyld op med kogende vand.

Det kurere alt fra forkølelse til kærste sorger ;-)
Robert


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#17 » 25. nov 2007, 22:43

Robert du har næsten opskriften på alt :wink:
junior5



Q 200

Smokey joe

One-Touch Gold 57 cm

Patton gasgrill


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#18 » 26. nov 2007, 07:52

mwesth skrev:Her er en lidt anderledes glögg, en bekendt laver den hver år og forærer mig et par flasker - den smager sindssygt godt!!

Man tager en 10 liters dunk :

18 stk Nisseøl fra KB bryg ( netto) hældes i dunken.
1 kg. sukker.
500 g. rosiner
4 store kartofler skrælles og skæres i små tern og tilsættes.
1 lille pose nelliker
10-12 hele kardemomme kapsler.
5 cm ingefærrod skrælles og skæres i mindre stykker og tilsættes.
3-4 stykker hel kanel ( 3-4 cm)
opløs en pakke bagegær i lidt lunkent vand og tilsæt den bryggen.

Der sættes låg på dunken og der prikkes små huller heri (udluftning) evt gærrør.
der må bare ikke komme luft ned i dunken ( men der skal kunne komme co2 ud heraf)

Dunken sættes herefter ved stuetemperatur i 4-5 uger, til gæring.
De første par dage skal dunken rystes lidt.

Efter 4-5 uger er glöggen klar til servering: hæld den igennem et dørslag (si)
og smid det frasiede væk. Varm glöggen op og tilsæt friske rosiner og mandelsplitter.

Men start nu ellers er det ikke færdigt inden jul.
Det kan godt gemmes på dunken indtil du har fået drukket det 1- 2 mdr.


Lyder spændende men skal der ingen rødvin i ???
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


mwesth
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 559

Indlæg#19 » 26. nov 2007, 17:26

EddyTheMadChef skrev:Lyder spændende men skal der ingen rødvin i ???


Nope 8) Jeg undrede mig også første gang jeg blev præsenteret for opskriften, måske kan en glögg uden vin slet ikke kaldes glögg, men godt smager det alligevel, og slet ikke af nisseøl. Den eneste bivirkning er en seriøs svimmelhed ved indtagelse af større mængder :roll:
*** Morten ***

Weber Q300, Smokey Mountain Cooker, Go-Anywhere, Performer Touch'n'Go og 350 kg betongrill

Brugeravatar

webermeister
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 909
Kontakt:

Indlæg#20 » 3. dec 2008, 17:45

uhhhh....en gammel tråd der er oppe i tiden igen. Er der andre der har forsøgt jer ud i opskrifter for gør-det-selv-gløgg som i vil dele eller blot smagt en god købeversion??
hilsen Lars
http://www.facebook.com/webermeister

Billede
a boy and his toy: OTG 57, Q300, smokey joe, JBI-smoker

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#21 » 3. dec 2008, 18:07

mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

Emneforfatter
donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#22 » 3. dec 2008, 18:50

Ja fin tråd. Jeg nåede aldrig at lave det sidste år. Måske i år bliver glöggens gang?
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#23 » 3. dec 2008, 18:53

Jeg har købt en super lækker gløgg i vores superbrugs. Den er i flaske, er økologisk og er med rom. Den er dog lige i den sure ende. Jeg giver den et par ske fulde honning for at afrunde smagen.

Jeg skal lige se om jeg kan finde flasken så får I lige navnet.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Indlæg#24 » 3. dec 2008, 23:04

Du, Thomas, da du havde fundet flasken, hvad skete der så?

mvh Karen

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#25 » 4. dec 2008, 11:37

Jeg har fundet den. Der står ikke noget navn på den. Bare færdigblandet gløgg med rom. Importeret og flasket af Coop.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#26 » 9. dec 2008, 22:57

Hej

Jeg har lige set avisen for superbrugsen og de har den omtalte gløgg på tilbud i denne uge.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


vomitusdk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2
Kontakt:

den gamle kællings gløgg.

Indlæg#27 » 15. dec 2008, 17:55

hej alle .

min gamle familie opskrift er som følger :

30 kardemommekapsler
15 hele nelliker
4 stk. hel kanel
1 pommeransskal
og 2 vanilje stænger . øko ofc.

lægges i en flaske vodka. i 1 år .. ( je den skal laves nu , for at være klar til næste jul. )

Så tager man :

nu så jeg jo et godt fif her . så det bruger vi da . :)
Saften af 2 appelsiner ,og smelter 2 dl rørsukker ned i .
lader det køle til under 72 grader.
en Kanon god flaske rødvin . vigtigt ! gerne 200 kr flaske, ( det er jo jul).
op i . vupti .
Så lukker vi op for sprut skabet .. og henter en trillebør i haven .
Rum
Cognac
sherrie sød
absinth grøn eller rød .
snaps klar er bedst .
noget Jameson Whiskey
væltes op i .

HUSK at sprut fordamper ved 72 grader . så brug jeres stegt termometer .

og så en del rosiner og mandler efter behov.

man kan evt . komme rosinerne i rum og rørsukker lage 14 dage før . mums.

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Re: den gamle kællings gløgg.

Indlæg#28 » 15. dec 2008, 18:14

vomitusdk skrev:hej alle .

min gamle familie opskrift er som følger :

30 kardemommekapsler
15 hele nelliker
4 stk. hel kanel
1 pommeransskal
og 2 vanilje stænger . øko ofc.

lægges i en flaske vodka. i 1 år .. ( je den skal laves nu , for at være klar til næste jul. )

Så tager man :

nu så jeg jo et godt fif her . så det bruger vi da . :)
Saften af 2 appelsiner ,og smelter 2 dl rørsukker ned i .
lader det køle til under 72 grader.
en Kanon god flaske rødvin . vigtigt ! gerne 200 kr flaske, ( det er jo jul).
op i . vupti .
Så lukker vi op for sprut skabet .. og henter en trillebør i haven .
Rum
Cognac
sherrie sød
absinth grøn eller rød .
snaps klar er bedst .
noget Jameson Whiskey
væltes op i .

HUSK at sprut fordamper ved 72 grader . så brug jeres stegt termometer .

og så en del rosiner og mandler efter behov.

man kan evt . komme rosinerne i rum og rørsukker lage 14 dage før . mums.


Velkommen til, vomitusdk, den opskrift lyder interressant :D
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

Kogekonen Dorit
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1304
Kontakt:

Indlæg#29 » 15. dec 2008, 20:45

Jeg bliver så rød i kinderne af gløgg [smilie=pdt_aliboronz_29.gif]
Kogekonen Dorit
Bailey er en gudedrik som skal drikkes i rødvinsglas "helst helt til randen".

City OUTDOORCHEF Gasgrill 420
Outdoorchef Paris de Lux 570

http://www.kogekonen-dorit.dk/

Tilbage til "Guides og vejledninger, tips og tricks"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster