Et forsøg på at lave Ribs likør

Tips og tricks til al slags brygning
Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#1 » 12. aug 2010, 16:11

Jeg er den lykkelige ejer af masser af bær på mine buske i år.

Og idag ville jeg lige gøre haven lidt pæn, men endte med at plukke ribs i store mængder.

Efter at have renset en del kilo, som er blevet pladseret i fryseren i ½ kgs poser, og lavet nogle liter ribssaft, stod jeg tilbage med et ½ kilo hvide ribs, og efter successen med solbærlikøren, gik jeg på jagt efter en opskrift på ribslikør.

Jeg synes ikke rigtig jeg kunne finde nogen, så det endte med, at jeg har hældt ½ kg hvide ribs i et glas og lagt en stang vanilie ned i glasset sammen med kornene som jeg har skrabt ud.
Så blev der hældt vodka over til alle bær er dækket:

DSC_0020.JPG


DSC_0025.JPG


DSC_0024.JPG


Så kom jeg låg på, og har stillet det ud, hvor det kan stå mørkt og køligt.
Jeg vil ryste glasset en gang om dagen, de næste lange stykke tid, og når jeg føler det har fået nok, vil jeg si væske fra og så smage det til med honning.

Jeg regner med, at der går et par mdr, før den er klar til at blive siet, men der kommer en opdatering i denne tråd, når jeg kommer der til.

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#2 » 12. aug 2010, 16:35

Ribs og sprut :?: :?:
Er du ikke bange for at gæsterne bliver nogen sure ribs ??
Undskyld, jeg fiser hen i kurven igen :lol: :lol:
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#3 » 12. aug 2010, 17:01

Det ser spændende ud og jeg glæder mig til at høre
resultatet.

Lige nu kæmper jeg mod fuglene. De få blåbær vi
får i år spiser fuglene dagen før jeg har tænkt mig
at plukke dem. Næste år kommer der net over :-D
men det problem har du bestemt ikke. Sikke
en høst [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#4 » 12. aug 2010, 18:16

orvis skrev:Ribs og sprut :?: :?:
Er du ikke bange for at gæsterne bliver nogen sure ribs ??
Undskyld, jeg fiser hen i kurven igen :lol: :lol:

.1%¤ :lol: :lol:

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#5 » 12. aug 2010, 18:48

Hovmoller skrev:Det ser spændende ud og jeg glæder mig til at høre
resultatet.

Lige nu kæmper jeg mod fuglene. De få blåbær vi
får i år spiser fuglene dagen før jeg har tænkt mig
at plukke dem. Næste år kommer der net over :-D
men det problem har du bestemt ikke. Sikke
en høst [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]


Ja jeg er da bare blevet helt pjattet med at lave likører det smager jo så :savl2: :savl2: :savl2:

Nej de fleste ting har fuglene ladet være .....................................undtaget kirsebærene, dem havde Husbond rigtig sat næsen op efter, at ligge i have stolen og smovse løs af :-D

Men solsorten kom før ham :cry:

Så næste år kommer der nok også net over dem.
Nu mangler jeg blot at plukke brombær, men dem vi har herhjemme er uden torne, og uden den store smag, ................................men så er det jo godt jeg har fundet et par gode steder i skovene, hvor der ikke kommer så mange :-D

Brugeravatar

Dittesej
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#6 » 12. aug 2010, 21:13

Hvad er forskellen på hvide ribs og røde ?
Hilsen Ditte
Weber 57cm

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#7 » 12. aug 2010, 22:11

Dittesej skrev:Hvad er forskellen på hvide ribs og røde ?
Hilsen Ditte


Det korte svar er farven :-)

Reelt er der ikke den store forskel, dog er de hvide ribs lidt sødere i det, end de røde.


Fru knotten
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1295

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#8 » 12. aug 2010, 22:27

Bryder lige brutalt ind... :oops:

Vi har hvert år dyngevis af brombær???

Vi er 3 husstande der kun lige kan overkomme at få bugt med dem når de modnes - det kunne være lidt sjovt med lidt ekstra udfordring.. nogen forslag..

Syltetøj og smootie laves i stride strømme når det går løs.. Og der spises pandekager i hobetal med brombær syltetøj...

Undskyld min utidig indblanding 8) 8)
Se mine Grill videoer..

http://www.youtube.com/user/grandkvisten?feature=mhee

M.v.h. Svend..

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#9 » 12. aug 2010, 22:52

Fru knotten skrev:Bryder lige brutalt ind... :oops:

Vi har hvert år dyngevis af brombær???

Vi er 3 husstande der kun lige kan overkomme at få bugt med dem når de modnes - det kunne være lidt sjovt med lidt ekstra udfordring.. nogen forslag..

Syltetøj og smootie laves i stride strømme når det går løs.. Og der spises pandekager i hobetal med brombær syltetøj...

Undskyld min utidig indblanding 8) 8)


Altså hvis I er til likør så kan I sagtens lave brombærlikør efter denne opskrift viewtopic.php?f=96&t=13198&start=0

Man skifter blot solbær ud med brombær.

Jeg havde også en gang gemt en model morfmir havde, hvor brombær og sukker/honning og vodka blev blandet, men jeg kan sgutte finde det :-(
Mener dog at huske, at man skulle bruge 300 - 400 gram sukker/ pr kilo brombær og så fylde op med vodka

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#10 » 14. aug 2010, 07:42

Igår blev 125 gram rørsukker hældt i glasset med ribs.
Egentlig skulle det vel være hældt på fra start, men det glemte jeg da vist lige :lol:

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1798

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#11 » 15. aug 2010, 21:52

bjærge skrev:Jeg havde også en gang gemt en model morfmir havde, hvor brombær og sukker/honning og vodka blev blandet, men jeg kan sgutte finde det :-(
Mener dog at huske, at man skulle bruge 300 - 400 gram sukker/ pr kilo brombær og så fylde op med vodka


Tror det er denne du mener Jette:
viewtopic.php?f=96&t=5399&hilit=bromb%C3%A6r
eller tager jeg fejl? Det kommer lidt nede i tråden ;-)

Glæder mig til at høre din mening om ribslikøren!
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Et forsøg på at lave Ribs likør

Indlæg#12 » 15. aug 2010, 22:21

Lennie skrev:
bjærge skrev:Jeg havde også en gang gemt en model morfmir havde, hvor brombær og sukker/honning og vodka blev blandet, men jeg kan sgutte finde det :-(
Mener dog at huske, at man skulle bruge 300 - 400 gram sukker/ pr kilo brombær og så fylde op med vodka


Tror det er denne du mener Jette:
viewtopic.php?f=96&t=5399&hilit=bromb%C3%A6r
eller tager jeg fejl? Det kommer lidt nede i tråden ;-)

Glæder mig til at høre din mening om ribslikøren!


Ja det minder da i hvert fald om det :-D

Ja jeg er spændt på hvordan den ribslikør bliver.
Her i ferien har vi gjort et stort indhug i hyldeblomst likøren fra sidste år, så nu eksisterer den snart ikke mere [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Og solbærlikøren er blevet smagt "til" nogle gange også, og den er blevet rigtig god synes vi :savl2:
Så godt jeg har lavet 2 store glas af den, for ellers er der vist ikke ret meget tilbage efter Jul :lol:

Tilbage til "Guides og vejledninger, tips og tricks"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst