Solbær likør

Tips og tricks til al slags brygning
Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Solbær likør

Indlæg#1 » 27. jul 2010, 19:50

I år bugner mine bærbuske og idag fik jeg plukket solbær:

DSC_0318.JPG


Jeg elsker jo gode kryddersnapse, men så sandelig også likører :savl2:

Så efter lidt surfing fandt jeg en opskrift på solbærlikør

Og for nemheds skyld har jeg valgt at sakse opskriften direkte fra dansukker:

Solbærlikør




Ingredienser
1 kg (2 liter) solbær
5-6 dl Dansukker Cane Syrup/Rørsukker Sirup (min kommentar passer med 2 flasker )
1 fl. rødvin
1/2-1 dl vodka

Bland bær og sirup i en skål.

DSC_0322.JPG


DSC_0323.JPG


Hæld rødvinen over.

DSC_0325.JPG



Lad det stå i 4-5 dage, rør rundt et par gange dagligt.

Jeg har valgt at sætte skål og indhold i køleskabet.

Og så er det jo bare at vente i 4-5 dage.

Så skal bærrene sies fra (gem bærrene, og server dem til is eller kog syltetøj af dem).

Min kommentar: Eller kom dem i poser a´ 50 gram og læg dem i fryseren
Det er et lækkert supplement til div. smoothies
.1%¤

Bland vinen med vodkaen.

Hældes på flasker.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Solbær likør

Indlæg#2 » 3. aug 2010, 06:38

Hmmm jeg tror, jeg er lidt meget ferieramt [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Jeg startede med, at stille fadet med solbær i køleskabet.
Men efter et døgn blev jeg enig med mig selv om, at det var tåbeligt, for med så meget sukker i fadet, kan det umuligt gære de 5 dage, det skal safte.

Nå men ude af køleskabet igen, blev det placeret i mit viktualierum.

Og der blev rørt i det morgen og aften, indtil i går eftermiddags, hvor jeg så siede saften fra bærene:

DSC_0621.JPG


DSC_0618.JPG


Så blev der tilsat 1 dl vodka + plus lidt ekstra og det hele kom på en stor flaske:

DSC_0624.JPG


Nu lader jeg det stå et par mdr og lagre, og så kan vi drikke den i Jule måneden, når vi har noget der skal fejres :-D

Men allerede nu smager den bare godt .1%¤

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Re: Solbær likør

Indlæg#3 » 3. aug 2010, 19:15

Det ser da utroligt lækkert ud. Og en god måde at gemmen de dejlige sommerbær. Vores bær og frugt buske og træer giver desværre næsten ingen ting i år. Godt at der stadig er noget til overs fra sidste år.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


faron
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 142

Re: Solbær likør

Indlæg#4 » 3. aug 2010, 20:40

Smager også rigtig godt med brombær istedet for solbær. Man kan også sagtens bruge frosne bær - i mangel af friskplukkede.

Brugeravatar

JMD
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 424

Re: Solbær likør

Indlæg#5 » 4. aug 2010, 02:04

Ser lækkert ud.

Har selv haft lavet noget snaps med hyben - for en sjov tyk konsistens.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Solbær likør

Indlæg#6 » 4. aug 2010, 07:42

morfmir skrev:Det ser da utroligt lækkert ud. Og en god måde at gemmen de dejlige sommerbær. Vores bær og frugt buske og træer giver desværre næsten ingen ting i år. Godt at der stadig er noget til overs fra sidste år.

/Thomas


Ja her havde vi mange solbær :-D og da jeg efterhånden har rimelig styr på, hvor meget marmelade/syltetøj/saft vi bruger på et år kunne jeg se, at der var rigeligt.

Man kan i øvrigt godt koge bærene efterfølgende med lidt vand og lidt sukker og få en rimelig lækker marmelade, eller bedst blande dem med andre sorter til en alliance marmelade, eks hindbær eller ribs.

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Solbær likør

Indlæg#7 » 4. aug 2010, 07:45

faron skrev:Smager også rigtig godt med brombær istedet for solbær. Man kan også sagtens bruge frosne bær - i mangel af friskplukkede.


Ja det læste jeg :-D

Jeg tror dog man skal bruge de "vilde" brombær med masser af smag og ikke dem der pt er moderne og uden torne.
Jeg synes ikke de har så meget smag.

Men jeg har spottet mange brombær krat i de skove jeg går i så det skulle nok ikke blive det store problem at få lavet en omgang af det også :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Solbær likør

Indlæg#8 » 4. aug 2010, 07:48

JMD skrev:Ser lækkert ud.

Har selv haft lavet noget snaps med hyben - for en sjov tyk konsistens.



Det lyder spændende.
Hvor længe lod du det trække ?
Jeg har lavet mange snapse essenser, men ikke med hyben.
Kun på klitroser (sorte hyben)
Og nu varer det jo ikke længe, før det atter er hyben tid .1%¤

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Solbær likør

Indlæg#9 » 4. aug 2010, 09:59

hvordan mon det ville blive hvis man istedet for vodka brugte en god mørk rom?
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Solbær likør

Indlæg#10 » 4. aug 2010, 10:37

gundersen skrev:hvordan mon det ville blive hvis man istedet for vodka brugte en god mørk rom?


Ja smagen vil i hvertfald ændre sig en anelse :-)

Tilbage til "Guides og vejledninger, tips og tricks"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster