den ikke-skaldede kok skrev:Lige den der med at opbevare i minus 2o grader, kræver måske lidt baggrundsviden. Det var førhen, og måske også i dag, et almindeligt kneb, at slæbe en tønde med en kedelig vin ud i frostvejret. Frosten gør så, at vandindholdet i tønden fryser først, og spritten koncentrerer sig i en kegle i centrum af beholderen. Så kan man med behændighed indføre et tyndt rør ind til centrum, og aftappe den koncentrerede sprit. Voila, et naturligt "hjemmebrænderi". Denne filosofi kan man så udbygge, f.eks. ved at smide det halve af det frosne vin væk, og blande resten sammen. Kilden til denne viden, har fortabt sig i (sprit?)tågerne, men var noget jeg læste, dengang jeg bryggede vin i større stil. Det har sikkert været vore brødre mod nord, som var ophavsmænd..
Guruen skrev:Så slap der lidt mere info ud om "øllet":
...Så nu er jeg igang med at slæbe alle mine øl ud i kulden... Bare et par procenter gratis, så er jeg tilfreds...
Tilbage til "Guides og vejledninger, tips og tricks"
Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster