Majsbrød

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
DitteTved
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 122

Majsbrød

Indlæg#1 » 16. maj 2009, 13:22

I dag har jeg bagt majsbrød. Jeg har aldrig lavet det før, så det var en lille prøve :) De er lige kommet ud af ovnen, så mens de køler af, skriver jeg lige det her. Så må smagsprøvningen lige vente :wink:

Her har brødene hævet. 4 af brødene er drysset med salt, fire er drysset med hvidløgssalt og de sidste fire er uden drys.
Billede

Et lille closeup:
Billede

Efter en tur i ovnen (To faktisk):
Billede

Closeup:
Billede

De måtte lige en ekstra tur i ovnen fordi jeg har lavet dem i et ildfast låg, så bunden var lidt blød. De blev vendt ud på risten og ovnen blev sat på overvarme.
Senest rettet af DitteTved 16. maj 2009, 13:39, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: Majsbrød

Indlæg#2 » 16. maj 2009, 13:28

De er flotte, godt med lidt eksperimenter med det du har drysset dem med.

Jeg er selv helt vild med godt brød der er groft salt på.... :savl2:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Emneforfatter
DitteTved
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 122

Re: Majsbrød

Indlæg#3 » 16. maj 2009, 13:41

Så har jeg også lagt de rigtige billeder op, så man rent faktisk kan se resultatet :P

Duborg - Tak skal du have. Jeg elsker hvidløgssalt, det smager super godt på brød.

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Majsbrød

Indlæg#4 » 16. maj 2009, 21:20

Ditte - Det ser rigtigt godt ud :D :D :D
Hvordan blev brødene, smagte de godt og hvilke var bedst?
Er det muligt at du vil dele opskriften med os andre så vi også kan lave brød som dig :D :D :D
Godt gået Ditte :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
DitteTved
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 122

Re: Majsbrød

Indlæg#5 » 17. maj 2009, 09:45

anje skrev:Ditte - Det ser rigtigt godt ud :D :D :D
Hvordan blev brødene, smagte de godt og hvilke var bedst?
Er det muligt at du vil dele opskriften med os andre så vi også kan lave brød som dig :D :D :D
Godt gået Ditte :D

Jeg er helt klart mest til dem med hvidløgssalt, det smager super godt på brød!

Opskriften lyder sådan:
Ca. 300g hvedemel
200g durummel
100g majsmel
15g gær
4dl vand
½ts gurkemeje
2ts salt
25g smeltet smør

Egentlig var gærmængden i opskriften nede på 10g og så skulle dejen have hævet natten over i køleskabet, men det gad jeg ikke vente på. I stedet fik det en smule mere gær, og så hævede det på køkkenbordet en times tid inden bollerne blev formet, hvorefter de hævede yderligere en halv times tid. De blev bagt ved 200grader, men bagetid kan jeg ikke sige noget om, da jeg blev nødt til at vende dem om og give dem længere tid pga de ildfaste jeg havde brugt - Bunden var blød, toppen sprød. Jeg reddede det dog ved at vende dem ud på en plade og så sætte den på overvarme.
Det mest ideelle at bage dem i ville nok være en rund aluform, men sådan nogle har jeg ikke lige, så det blev ildfaste låg. Kan evt. rulles til flutes i stedet, eller lav en større portion og lav et stort møllehjul.

Brødene kan krydres med diverse krydderier. Salt, hvidløgssalt eller hvad man nu bedst kan lide. De er gode til flutes, men smager også godt bare med smør, fordi man får ekstra smag fra krydderierne.

Brugeravatar

Canin
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 230

Re: Majsbrød

Indlæg#6 » 17. maj 2009, 11:35

Nøøj hvor ser de lækre ud :savl2: :savl2: det skal prøves. :D
Hilsen
Caninen


Ka' Mado lave mad, kan jeg også ;-)

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Majsbrød

Indlæg#7 » 18. maj 2009, 04:25

Takker mange gange Ditte :D :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede


bear
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1346

Re: Majsbrød

Indlæg#8 » 18. maj 2009, 09:11

du styrer for hårdt ditte
Hilsen Bear

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Majsbrød

Indlæg#9 » 18. maj 2009, 09:43

De ser da bare gode ud :savl2:

Skulle du en dag få lyst til ferie i "Jydeland", er du yderst velkommen til, at gå amok i mit køkken :D

Med venlig hilsen

Brugeravatar

altho64
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 354
Kontakt:

Re: Majsbrød

Indlæg#10 » 18. maj 2009, 15:17

Hvor får jeg pludselig lyst til hjemmebagt brød :savl2:
Tak for opskriften Ditte... BM!!!
Med venlig hilsen
Ralf

Griller på OTS 57 cm

Jeg er ikke dum..... Jeg er bare lidt uheldig når jeg udtaler mig.

Brugeravatar

maj83
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 536

Re: Majsbrød

Indlæg#11 » 8. mar 2013, 09:57

Hvor mange boller giver opskriften?
Weber Spirit 310
Weber Performer

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Majsbrød

Indlæg#12 » 8. mar 2013, 11:04

maj83 - Jeg ville dele dejportionen i 16 stk (ca 62 gr pr bolle).
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

maj83
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 536

Re: Majsbrød

Indlæg#13 » 8. mar 2013, 11:08

anje skrev:maj83 - Jeg ville dele dejportionen i 16 stk (ca 62 gr pr bolle).


Tusind tak:-)
Weber Spirit 310
Weber Performer

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster