Kanelsnegle

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Kanelsnegle

Indlæg#1 » 17. sep 2008, 05:17

Denne gang blev det til kanelsnegle, lavet af winerbrødsdej (opskriften ligger til download Her)
Dejen laves efter anvisningen og rulles i sidste omgang ud i 60 cm længde med en tykkelse på ca 5 mm, der smøres remonce på (her er brugt 200 gr. bagemargarine, 200 gr. sukker og ca 4 spk stødt kanel), glasuren er lavet af mælk og flormelis, som sammen giver en lidt mere elastisk glassur, der er både flot og lidt mere blød.
Denne bagning var min debut med kanelsnegle, og havde kun øvelse til formål. Derfor måtte mine kolleger indtage en del "høflighedskalorier" 8)

Billede

Dette var det syn der mødte mine kolleger igår da de mødte på job. Sneglene var meget lækre og sprøde, og mine efterhånden hårdt prøvede kolleger roste dem faktisk :D :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede


helgesen
Deaktiveret bruger
Indlæg: 169

Kanelsnegle

Indlæg#2 » 17. sep 2008, 05:26

nn
Senest rettet af helgesen 18. nov 2008, 18:08, rettet i alt 1 gang.
(Deaktiveret efter brugerens ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#3 » 17. sep 2008, 05:40

Uh, Anje, det må være "hårdt" at være dine kolleger med alle de kalorier de er "nødt" til at sætte til livs - de kanelsnegle ser lækre ud :)
Senest rettet af angus 17. sep 2008, 14:49, rettet i alt 1 gang.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Indlæg#4 » 17. sep 2008, 05:51

helgesen - Kollegerne gjore det ganske frivilligt (jeg var jo taget hjem da de spiste) 8) Takker for at du beundrede min "snegleindsats" :D :D :D

Angus - Takker mange gange.
He-he, nogle af kollegerne har det hårdt, men de kan lide det. :D :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Indlæg#5 » 17. sep 2008, 07:58

Verdensklasse med sådanne lækre snegle, gid vi var kollegare :lol:
Hej fra
Morten


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#6 » 17. sep 2008, 08:21

Hvor er de snegle bare flotte .1%¤ .1%¤
Du forkæler s** da kollegaerne udover alle grænser, tror der er flere herinde, der gerne ville arbejde sammen med dig :wink:
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#7 » 17. sep 2008, 08:28

Jeg er ikke "kagemand" men sådan en snegl til en kop morgenkaffe kan man vel altid klare :D
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Indlæg#8 » 17. sep 2008, 08:40

Anje, hold da helt op, sig mig, hvad laver du dog om natten, sådan som du bager? Du må mindst have titlen, som "månedens kollega" på dit job - de ser totalt prof ud, de snegle. BM straks.
Hilsen
Trine :-)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Indlæg#9 » 17. sep 2008, 08:40

Bredal - Takker mange gange :D :D Vi har vist en ledig stilling iøjeblikket 8)

Mor Birthe - Takker mange gange :D :D Det kunne da være dejligt med lidt flere lokale GG her på jobbet, og som sagt, muligheden er absolut tilstede :D :D

Morten L > He-he, ja det burde de fleste jo nok kunne klare (Jeg tror at de 5-7 kolleger, som mødte ind, klarede ca. 30 stk 8) ), og det burde egentligt forklare mere end mange ord :lol: :lol:
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Indlæg#10 » 17. sep 2008, 08:52

TrineHG - Takker mange gange :D :D Der er nu ikke noget særligt svært over det, bare lave dejen, rulle, i med remoncen, skære skiver og bage i 12 til 13 min. ved 210 grader. Og lige glassuren til sidst. Så er det overstået. :D
Jeg lavede iøvrigt et forsøg med at fryse nogle ubagte snegle, og dem har jeg tænkt mig at prøve at afbage, som de gør på tankstationerne: Frosne i 210 grader varm ovn, og bage i 17 til 19 min. Så skulle de være færdige :D :D
Jeg vil prøve det af når svigermor kommer i weekenden :twisted:
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Indlæg#11 » 17. sep 2008, 08:54

Jamen det er mere den udrulning til wienerbrødsdej, argh, jeg hader det, men det bliver jo bare SÅ godt. Og jeg er sikker på, at de frosne, UBAGTE snegle bliver et hit. Smart idé faktisk, så har man altid noget på lager, udover Kohbergs ;-)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Indlæg#12 » 17. sep 2008, 09:18

TrineHG - Nu er det første gang jeg har lavet en egentlig winerbrødsdej, men jeg var meget overrasket over hvor let det var at have med at gøre, du deler bare dejen op i ca. 500 gr portioner, så kan den ene protion hvile medens den/de andre portioner forarbejdes. :D
Ideen med frosne snegle er nu af ældre dato, for man har i mange år kunnet købe frosne snegle, smørbirkes mv, lige til at putte i ovnen :D
Og nu vil jeg bare gerne selv prøve at lave "fastfood" :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Indlæg#13 » 17. sep 2008, 09:27

Ah, det var en god idé med at dele dejen op, for jeg har før stået med en stor portion, og til sidst i raseri kylet det hele sammen, når der gik "hul" på lagene :oops:

Ja, jeg har ofte købt Kohbergs frosne wienerbrød, det fejler skam intet, men det er jo lidt sjovere med sit eget, og netop den tanke at fryse mit eget ned råt, har jeg ikke haft - og den er endda ganske nærliggende [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Indlæg#14 » 17. sep 2008, 09:34

TrineHG - Den tanke om nedfrysning har "rigmænd" fået for længe siden :D :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Indlæg#15 » 17. sep 2008, 09:40

Jahaaaaa, men vi er også bare "fattigrøve", og trives med det ;-)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1292

Indlæg#16 » 17. sep 2008, 14:47

Jeg laver tit en stor portion (specielt the-birkes med remmounce) og fryser dem så ned i rådej. Det er altid lækkert at have noget klart i fryseren til en søndag morgen.

Nemt og lækkert !
Med venlig hilsen

hansen


trolledemo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 197

Re: Kanelsnegle

Indlæg#17 » 17. sep 2008, 15:07

anje skrev:Denne gang blev det til kanelsnegle, lavet af winerbrødsdej (opskriften ligger til download Her)
Dejen laves efter anvisningen og rulles i sidste omgang ud i 60 cm længde med en tykkelse på ca 5 mm, der smøres remonce på (her er brugt 200 gr. bagemargarine, 200 gr. sukker og ca 4 spk stødt kanel), glasuren er lavet af mælk og flormelis, som sammen giver en lidt mere elastisk glassur, der er både flot og lidt mere blød.
Denne bagning var min debut med kanelsnegle, og havde kun øvelse til formål. Derfor måtte mine kolleger indtage en del "høflighedskalorier" 8)

Billede

Dette var det syn der mødte mine kolleger igår da de mødte på job. Sneglene var meget lækre og sprøde, og mine efterhånden hårdt prøvede kolleger roste dem faktisk :D :D :D




Hej anja
Sikke dejlige kanelsnegle men er det ikke det forkerte link til opskriften det link er da en bløddej ikke???

MVH Troels

Brugeravatar

Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Indlæg#18 » 17. sep 2008, 16:02

trolledemo

I regnearket er der flere faneblade med de forskellige opskrifter.
/Jackie
Billede

En dårlig fisketur er altid bedre end en god dag på arbejde.

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Indlæg#19 » 17. sep 2008, 16:06

Hej Trolledemo - Du har sådan set ret, når opskriften åbnes er det bløddejen der er forest, men kikker du på side 1, så er winerbrødsdejen der :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede


trolledemo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 197

Indlæg#20 » 17. sep 2008, 16:28

Hej Anders
ja du har jo fuldstændig ret HA HA Tak for hjælpen den er bogmærket, god ide den med mælk i glasuren istedet for vand.
MVH Troels


Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Indlæg#21 » 22. sep 2008, 20:25

Anje, de der billeder, de er farlige! Sammen med tilbud på bagemargarine i Super Best har de i dag forledt mig til at bage både birkes og kanelsnegle.

Først lavede jeg dobbelt portion dej til birkes efter min egen ultimative opskrift (en tilretning af Freds) og så lavede jeg kanelsnegle af halvdelen af dejen. Jeg brugte 150 g smøremargarine, 1½ dl sukker og 3 spsk. kanel.

Hold da op, kanelsnegle skal aldrig bages på andre måder herefter, de er bare FANTASTISKE, fuldt på højde med bagerens de bedste, nej, bedre.

I øvrigt mener jeg, at stege-bagemargarine fra Netto (den billige) er nemmere at arbejde med end OMA bagemargarine (blå).

mvh Karen

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Indlæg#22 » 1. okt 2008, 04:45

Hej Karen - Jeg ser først dit indlæg nu. Men tak for den pæne omtale :oops:
Jeg syntes også selv, de kanelsnegle er ganske gode, men jeg har da planer om snarligt at prøve at forbedre dem en smugle 8) .
Jeg må med skam indrømme at jeg ikke kender omo bagemargarine, ej heller den fra netto. Jeg plejer at bruge den fra fakta, og det er også både bage og stegemargarine, og den er også rimelig let at arbejde med. Men nu har jeg fået købt lidt rullemargarine, og det vil jeg prøve at bruge næste gang. Og så vil jeg lade mine kolleger afgøre om det er bedre.

Anje, de der billeder, de er farlige! Sammen med tilbud på bagemargarine i Super Best har de i dag forledt mig til at bage både birkes og kanelsnegle.

Karen :D

I et andet indlæg læste jeg at de yderste 5-7 cm ikke satte sig på sidebenene, så derfor er det altid en god ide ikke at lave kanelsneglene for store 8)
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 590

Re: Kanelsnegle

Indlæg#23 » 18. jan 2010, 20:37

Anje: Hvor dan gik det med at fryse snegle ned?

Skal selv lave snegle til en brunch snart, men for at spare tid vil jeg lave dem og fryse dem ned.

Er der nogen her der har erfaring med den slags nedfrysning?

Skal også lave en brunsviger, nogen fif til hvordan sådan en svend bliver så god at den bliver et samtale emne? :)

-henrik

Brugeravatar

DitteTved
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 122

Re: Kanelsnegle

Indlæg#24 » 18. jan 2010, 20:53

Jeg kunne forestille mig, at du kan lave sneglene før. Jeg vil tro det bedste resultat ville være at fryse dem ubagte og så bare bage dem færdig når de skal bruges... Mener jeg da i hvert fald at have set i det bageri hvor jeg arbejdede.

Men jeg har nu før haft wienerbrød med hjem fra min gamle arbejdsplads, som vi har frosset ned og tøet op uden problemer. Dog bliver de ikke helt så kønne, især ikke hvis der er glasur på. Men det kan lade sig gøre :-)

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Re: Kanelsnegle

Indlæg#25 » 19. jan 2010, 06:58

henriksr skrev:Anje: Hvor dan gik det med at fryse snegle ned?

Skal selv lave snegle til en brunch snart, men for at spare tid vil jeg lave dem og fryse dem ned.

Er der nogen her der har erfaring med den slags nedfrysning?

Skal også lave en brunsviger, nogen fif til hvordan sådan en svend bliver så god at den bliver et samtale emne? :)

-henrik

Hej Henrik
Jeg har med held og flere gange benyttet frosne Ubagte kanelsnegle :D
Jeg har frosset sneglene ned lige efter at de formet. Hvis du sætter de frosne snegle i ovnen ved ca 210 grader, skal de have lidt længere bagetid end normalt (ca 10-12 min), og du må prøve at holde øje med dem indtil de har den ønskede farve.

Opskrift på brunsviger kommer lidt senere.
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Kanelsnegle

Indlæg#26 » 19. jan 2010, 16:23

henriksr skrev:Skal også lave en brunsviger, nogen fif til hvordan sådan en svend bliver så god at den bliver et samtale emne? :)

-henrik


prøv evt. denne opskrift viewtopic.php?f=90&t=7744&p=93648
den er lidt anderledes
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

Emneforfatter
anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Re: Kanelsnegle

Indlæg#27 » 19. jan 2010, 23:45

marinus skrev:
henriksr skrev:Skal også lave en brunsviger, nogen fif til hvordan sådan en svend bliver så god at den bliver et samtale emne? :)

-henrik


prøv evt. denne opskrift viewtopic.php?f=90&t=7744&p=93648
den er lidt anderledes

He-he - Jeg er ganske enig med dig marinus :D :D

Og her er der en opskrift mere:
Bløddej: Her og regnearket downloades i højre side.

Bløddej som overnævnte opskrift.

Vej små dejstykker af på 75 gr. (10-12 stk.)
Rul dem ud som til et pølsebrød. ca. 12-13 cm.
Stil dem på en bageplade ved siden af hinanden med 2 cm. mellemrum.
Lav en fordybning i hver med tommeltoten.
Lad dem hæve i 1½ time med et viskestykke eller plastik over.

Lav en brunsvigermasse af.:

500 gr. Brun farin.
500 gr. røremargarine.
Må gerne piskes sammen i mellemste hastighed med håndmixeren.

Når dejen har stået ca. 1½ time trykker man i den fordybning der er lavet i forvejen - og fylder brunsvigermassen i med en ske eller sprøjtepose.

Stiller dem i ovnen - bager dem i ca. 12-14 min. v/210 grader.

Opskriften har brugeren "Fred" lagt ind forskellige steder på dette forun.
Jeg er ret overbevist og at denne opskrift også nok skal blive husket :D :D :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede


Mefi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Kanelsnegle

Indlæg#28 » 16. jun 2016, 09:33

Vil du sætte opskriften på kanelsnegle på. Den er ikke til at finde

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5482

Re: Kanelsnegle

Indlæg#29 » 17. jun 2016, 09:56

Mefi skrev:Vil du sætte opskriften på kanelsnegle på. Den er ikke til at finde

Her er opskriften på wiwnerbrødsdej:
WIENERDEJ.doc
(25 KiB) Downloadet 45 gange



.
Torp Hedehusene


gumle43
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19
Kontakt:

Re: Kanelsnegle

Indlæg#30 » 17. jun 2016, 12:15

Hej - tak for opskriften - de ser rigtigt lækkre ud på billedet ..nam nam :P Billede :-D

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst