Fastelavnsboller og wienerbrød i lange baner

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.

Emneforfatter
ladybird
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 696
Kontakt:

Fastelavnsboller og wienerbrød i lange baner

Indlæg#1 » 3. feb 2008, 17:25

Da det er fastelavn i dag, har jeg brugt eftermiddagen på at lave fastelavnsboller og andet godt af wienerbrødsdej

Jeg har brugt Freds opskrift og fremgangsmåde og den findes her. Jeg har lavet en halv portion, dvs. brugt 1250 g mel.
Remoncen til chokoladetrekanterne er lavet af 100 g margarine, 100 g sukker samt lidt mandelessens, da jeg var løber tør for marcipan.
Jeg har brugt almindelig bagemargarine og det gik forholdsvis nemt. Det vigtigeste er bare at holde dejen kold, for så er den nemmere at arbejde med.

Dejen trykket ud på bordet og margarinen fordelt.
Billede

Dejen pakket rundt om margarinen og klar til udrulning.

Billede

Her er dejen udrullet og foldet første gang. Wienerbrødsdej skal foldes 1x3, 1x3 og igen 1x3 ifølge Fred the Baker man.

Billede

Her ligger en dejfirkant klar med en klat creme. Med en våd finger fugtes kanten forsigtigt. Dejen skal kun lige klistre og ikke sejle i vand. Nu foldes hjørnerne sammen og kanterne klemmes. Jeg har desværre ikke et billdet at dette. Jeg var alene hjemme og så skal der altså vaskes hænder tit, så kameraet ikke svines til.

Billede

Her er jeg ved at lave en chokoladetrekant. En god klat remonce er smurt ud på halvdelen og 2 cm fra kanten. Ovenpå remoncen spredes en klat creme. Igen fugtes kanten let, dejen foldet og trykkes sammen med fingerspidserne.


Billede

Her er bagværket på grille, færdigt og lige klar til at tage af. Desværre lækkede trekanten lidt, men den blev god alligevel.

Billede

Så blev det tid til en omgang fastelavnsboller/chokoladeboller og spandauere.


Billede

En gang pynt hjælper altid. Bagværket gør sig meget bedre med en gang glasur. Husk at bruge varmt vand, så løber glasuren ikke. Her spandauere og chokoladeboller.

Billede

To trekanter lige klar til servering.

Billede

Og som rosinen i pølseenden - fastelavnsbollerne. De er lavet på nogle af chokoladebollerne, altså bagt med creme i midten. De er flækket og fyldt med en flødecreme - flødeskum blandet i creme. Det søder flødesummet og gør det mere lækkert. Jeg har ca. brugt 1/4 l piskefløde og ½ brev creme (og ja jeg sprang her over hvor gærdet var lavest)

Billede

Mums det var godt og jeg kender to arbejdsplader i morgen, der kommer til at nyde godt af wienerbrødet.
Mvh. Anette

OTG 57 cm grå limited edition aug 2007 med JBI-smoker
OTG 47 cm feb 2007 (øv 57cm kan ikke komme ind i campingvognen)
Smokey Joe Gold maj 2007 (picnic)
Q120 marts 2008


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#2 » 3. feb 2008, 17:48

:savl2: giver du en kop kaffe og en gang chokoladetrekant mums min favorit wienerbrød
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


Emneforfatter
ladybird
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 696
Kontakt:

Indlæg#3 » 3. feb 2008, 17:50

Jamen Eddy du kører så bare en tur til Køge. Her er altid kaffe på kanden.

Jeg elsker selv chokoladetrekanter og chokoladeboller.
Mvh. Anette



OTG 57 cm grå limited edition aug 2007 med JBI-smoker

OTG 47 cm feb 2007 (øv 57cm kan ikke komme ind i campingvognen)

Smokey Joe Gold maj 2007 (picnic)

Q120 marts 2008


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#4 » 3. feb 2008, 17:57

ladybird skrev:Jamen Eddy du kører så bare en tur til Køge. Her er altid kaffe på kanden.

Jeg elsker selv chokoladetrekanter og chokoladeboller.


hov glemte at jeg ikke drikker kaffe, så jeg nøjes bare med 1 chokolade trekant :lol:
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Indlæg#5 » 3. feb 2008, 18:10

Det ser utroligt lækkert ud :D :D :D :D :D
Jeg har endnu ikke haft tid (læs: mod) til at kaste mig ud i winerbrødsbagningen, men efter denne opvisning, er det vist ved at være på tide :D
Mon ikke det snart er på tide at overraske kollegerne igen 8)
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#6 » 3. feb 2008, 18:52

Hvor er det FLOT - Ladybird. .1%¤

Rigtig godt gået - ALT er jo bagt på grillen - Super flot.

Hvor er det flot, at se dejlagene på trekanten du har på grillen.

Flotte spandauer.

Flotte fastelavnsboller med fløde - rigtig fin med at blande creme og fløde. :D
Flot som glassuren "står" på wienerbrødet.
Ser også ud til at være fint i bunden.
Senest rettet af Fred 4. feb 2008, 02:25, rettet i alt 1 gang.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#7 » 3. feb 2008, 19:03

Ja, det hele er jo ved at være sagt, så jeg nøjes med [smilie=pdt_aliboronz_25.gif] [smilie=pdt_aliboronz_25.gif] [smilie=pdt_aliboronz_25.gif] [smilie=pdt_aliboronz_25.gif] [smilie=pdt_aliboronz_25.gif]
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#8 » 3. feb 2008, 19:07

Det gør jeg også bare med dem her BilledeBilledeBillede
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Ludvigsen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 995

Indlæg#9 » 3. feb 2008, 19:12

Hold da helt Kæ......... Gider du lige ? FLOT [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif]
De bedste hilsner
Ludvigsen

3 urtepotter, en fiskestang, masser af ukrudt mellem fliserne, 2 rustne baljer, 1 tom ølkasse, 5 mursten. 1 raket-afyrings-rampe

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#10 » 4. feb 2008, 02:41

Mht. Creme så skal man ikke være flov over, at bruge "hjemmebragt"

Købe-creme er i dag af en meget høj kvalitet, fremstillet af gode råvarer.
Tit og mange gange blander man jo også forskellig smag i cremen. (fløde, rom, cognac og forskellige slags marmelade osv.)

Langt de fleste bagerier bruger i dag en købe-creme pga. den god kvalitet og ensartethed i produktet.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Indlæg#11 » 4. feb 2008, 08:53

det kan vist ikke gøres meget bedre
udtryk gør indtryk


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Indlæg#12 » 4. feb 2008, 11:25

VERDENSKLASSE!!!! så er det sagt, det ser vildt lækkert ud. Jeg har selv prøvet lykken som bager på weberen, men da slet ikke i denne størrelsesorden godt gået 8)

/ Morten

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#13 » 4. feb 2008, 13:38

Hold da op! Er der noget man ikke kan lave på grillen (koldskål)??
Super flot.

Er der nogen smagsmæssig forskel i forhold til ovnen?
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#14 » 4. feb 2008, 16:11

Mums sådan en fastelavnsbolle med flødeskum, kunne jeg godt spise nu :-) Dine kager ser rigtig lækre ud
junior5

Q 200
Smokey joe
One-Touch Gold 57 cm
Patton gasgrill


Emneforfatter
ladybird
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 696
Kontakt:

Indlæg#15 » 4. feb 2008, 18:48

Hej Donjensen

Det kan anes en smule. Jeg bagte halvdelen i grillen og den anden halvdel i ovnen, da pizzastenene ikke kan rumme så meget ad gangen. Jeg havde trods alt 2,2 kg dej.
Mvh. Anette



OTG 57 cm grå limited edition aug 2007 med JBI-smoker

OTG 47 cm feb 2007 (øv 57cm kan ikke komme ind i campingvognen)

Smokey Joe Gold maj 2007 (picnic)

Q120 marts 2008


L.Pedersen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Fastelavnsboller og wienerbrød i lange baner

Indlæg#16 » 5. nov 2010, 10:04

Jeg tager lige en gammel tråd op, jeg har mange gange været inde og kigge på de lækre chokoladetrekanter. Og nu kunne jeg godt tænke mig at bage dem. Men der er et par tvivls spørgsmål, hvor mange bliver der af en 1/4 portion af Freds wienerbrødsdej og hvor længe skal de bage og sidst men ikke mindst hvor varm skal grillen være.

vh Lotte

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Fastelavnsboller og wienerbrød i lange baner

Indlæg#17 » 5. nov 2010, 13:50

L.Pedersen skrev:Jeg tager lige en gammel tråd op, jeg har mange gange været inde og kigge på de lækre chokoladetrekanter. Og nu kunne jeg godt tænke mig at bage dem. Men der er et par tvivls spørgsmål, hvor mange bliver der af en 1/4 portion af Freds wienerbrødsdej og hvor længe skal de bage og sidst men ikke mindst hvor varm skal grillen være.

vh Lotte


Hej Lotte

Og velkommen på GG. :-)

En 1/4 portion giver en samlet (dej og margarine) dejmængde på 1,798 g. wienerbrød og vejer du dine 3-kanter af på 300 g. giver det ca. 6 stk. :-)

3-kanter skal bage ca. 20 min. - lidt afhængig af hvor meget fyld der kommer i.

Grillen skal være på 210 - 220 grader. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Fastelavnsboller og wienerbrød i lange baner

Indlæg#18 » 5. nov 2010, 19:21

Konen mente efter at have set dette indlæg at hun hellere vil lære at lave disse kager end lave pizza :lol:
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


L.Pedersen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Fastelavnsboller og wienerbrød i lange baner

Indlæg#19 » 5. nov 2010, 21:14

Mange tak for svaret og velkomsten, (jeg har dog været medlem et stykke tid, men først nu jeg har haft brug for hjælp)
Pølsehorn og boller er afprøvet, med godt resultat, så nu er det wienerbrødets tur. Glæder mig til at komme igang med trekanterne. :-D
Jeg har efterhånden fået lavet en del af de opskrifter jeg har fundet herinde. Forleden fik vi guruens mørbrad med sprød svær, det var lækkert. :savl2:

vh Lotte


mrechnagel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 182

Re: Fastelavnsboller og wienerbrød i lange baner

Indlæg#20 » 13. mar 2013, 21:33

Tager lige en gammel tråd op igen.

Efter at have set dette lækrer indlæg har jeg besluttet mig for at prøve kunsten " wienerbrød". Men har lige et spørgsmål angående hævning.

Skal dejen på noget tidspunkt hæve? Som jeg læser dette indlæg og tidligere indlæg fra Fred tyder det ikke på det. Er det korrekt?

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster