Kimbi's thebirkes

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Kimbi's thebirkes

Indlæg#1 » 12. dec 2007, 13:32

Kimbi laver thebirkes
Billede

Så er mine thebirkes blevet lavet, og her følger billeder. Håber det er det rigtige sted jeg lægger dem til konkurrencen
Billede
Dette er de ingredienser jeg har brugt.
Billede
Startede med at lave en almindelig franskbrødsdej.
Billede
Rullede den ud efter Fred's beskrivelse, og kom 1/3 af dejens vægt, på i margarine.
Billede
Pakkede den sammen.
Billede
Rullede den flad på den lange led, og lagde den sammen i 3 lag. Lod den hvile i ca 5 min, hvorefter jeg rullede den, lagde den sammen igen og rullede den ud.
Billede
Til sidst lagde jeg den kun sammen i 2 lag.
Så lod jeg den hvile i 10 min.
Billede
Så blev den rullet ud i ca. 5 mm tykkelse, og penslet med vand, så den lige var fugtig.
Billede
Så blev den rullet sammen som en roulade, og slået lidt flad med håndroden.
Billede
Efter at have hvilet (både mig og dejen :D ) blev den skåret ud i stykker på lige knap 6 cm i bredden.
Billede
Blev penslet med van, og vendt i birkes, og stillet til hævning 1 time, dækket til med viskestykke.
Billede
Her er de så lige kommet i ovnen ved 215 grader.
Billede
Efter 15 minutter turde jeg ikke give dem mere, og tog dem ud.
Billede
Meeeen, da det jo hedder Weberguru, tænkte jeg på, om man ikke også kunne lave dem i en Weber. Så kunne jeg jo også få indviet min OTS 57.
Der i fik de også ca 15 minutter, dog kun ved omkring 190-200 grader. Nogle af dem "væltede" lidt for mig, men af et første forsøg er jeg nu godt tilfreds.
Billede
Og har man nu alligevel grillen tændt op for at bage, kunne man jo lige smide et par skiver bacon på, til at lægge oven på ostemaden.
Billede
Så er der serveret. Og NØJ, hvor smagte det bare godt. Nu er der måske nogle der sidder og tænker på, hvilke der smagte bedst, dem fra ovn, eller dem fra grill....
Jeg kan ikke svare på det, begge slags var virklig lækker, luftig og sprøde.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


GG
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 174
Kontakt:

Indlæg#2 » 12. dec 2007, 13:50

Hold da op, hvor ser de bare fantastiske ud.
Virkelig flot første forsøg [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif]


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#3 » 12. dec 2007, 14:17

Ja de ligner jo dem fra bageren på en prik - det er sq godt gået.
Billede Billede
JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#4 » 12. dec 2007, 14:22

Hej Kimbi

Du bliver den første der kommer til at benytte den nye version 3 feature.

Det betyder, at du nu kan se din opskrift på forsiden af Weberguru.dk. Samtidig gemmes den under "kategorier" og brugeropskrifter i særklasse" via menuen til venstre.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#5 » 12. dec 2007, 14:59

wow sådan en lille ostemad gad jeg godt sætte tænderne i!!

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#6 » 12. dec 2007, 15:08

Jeg er MÅLØS - ganske enkelt, ja hvad skal jeg skrive/sige?

Det der er bare så KANON - KANON flot. .1%¤ Ren UG med kryds og slange. :D

Der røg vist én af de tre flotte præmier. :D

Rullelagene er PERFEKTE - opbagningen PERFEKT. Ja nu må jeg vist hellere lade være med at komme med mere, for IKKE at påvirke Dommerpanelet. :D

Mht. at de "vælter" så skyldes det at "snøvsen" som ligger i bunden, skal rulles en anelse mere, så den bliver tyndere - for derved at minimere opbagningen.

Men hvor skulle du vide det fra, jeg havde jo ikke skrevet det i "brugsanvisningen" :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#7 » 12. dec 2007, 15:14

Sikke et flot resultat, du der har præsteret. :D
junior5

Q 200
Smokey joe
One-Touch Gold 57 cm
Patton gasgrill


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#8 » 12. dec 2007, 15:16

Wow - hvor er de flotte.
Wow - hvor ser de lækre ud.

Nøj, hvor kunne jeg godt lige spise sådan en lun Birkes.
mvh PiaR

Billede
Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320
www.weberudlejning.dk

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#9 » 12. dec 2007, 15:19

Jeg tror jeg vil sende en ansøgning til Team Weberguru. om at få Kimbi flyttet fra Smokers Corner over i Bakers Corner. :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#10 » 12. dec 2007, 15:19

Har du ikke et billede af en overskåret uden pålæg på?
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1588

Indlæg#11 » 12. dec 2007, 15:23

Det er nogen flotte birkes.
Du skriver at dejen har hvilet nogen gange undervejs. Mit spørgsmål er så om den skal i køleskabet i hvileperioderne eller om det godt kan gå ved stuetemperatur?
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#12 » 12. dec 2007, 15:29

[smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] Dem vil jeg prøve at lave i morgen - når jeg har fået købt noget margerine :D
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#13 » 12. dec 2007, 15:32

Jeg tillader mig at svare for Kimbi, tror også gerne jeg må. :D

Når det er tebirkes det drejer sig om, er det bedst at lade dejen hvile i stuetemperatur for at give gæren optimale betingelser for at udvikle smag, farve og aroma osv.

Men vi må jo naturligvis også have Kimbis kommentar. :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Smuttie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 464
Kontakt:

Indlæg#14 » 12. dec 2007, 15:35

Mums de ser lækre ud Kimbi.
Vh Christina.


OTG 47
OTG 57

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Indlæg#15 » 12. dec 2007, 15:44

det er dog imponerende Kimbi, intet mindre !!
Senest rettet af marinus 12. dec 2007, 16:59, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#16 » 12. dec 2007, 15:46

Kære ALLE - herunder også alle de gæster vi har på WG.

Jeg vil opfordre ALLE til at følge i Kimbis fodspor mht. at lave Tebirkes derhjemme, Kimbi har vist vejen. Samtidig er der 3 flotte præmier på højkant. Mere herom i morgen torsdag, hvor det også vil blive offentliggjort hvornår sidste frist for indsendelse er.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#17 » 12. dec 2007, 15:47

Selvfølgelig må du svare Fred :D Det er jo trods alt din opskrift.
Og ja, netop for, at det kunne have en hæveeffekt lod jeg dem stå i køkkentemperatur. Det er jo heller ikke til at flytte ud og ind af køleskabet, hvis man laver en meget større portion end jeg gjorde.
Og Fred, det er ikke fordi jeg ikke vil arbejde sammen med dig, men er udemærket tilfreds med at sidde i Smokers Corner, og der er mine efaringer noget større end med bagværk. Tror det er et års tid siden, jeg sidst bagte en gang boller :oops:
JBI: Jeg har desværre ikke nogle billeder af dem overskåret uden pålæg. Og de sidste er blevet spist :?
Og alle jer andre: Tak for de pæne ord. Det er sådan noget, der gør, at man har lyst til lægge billeder op :lol:
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1588

Indlæg#18 » 12. dec 2007, 15:58

fred skrev:Kære ALLE - herunder også alle de gæster vi har på WG.

Jeg vil opfordre ALLE til at følge i Kimbis fodspor mht. at lave Tebirkes derhjemme, Kimbi har vist vejen. Samtidig er der 3 flotte præmier på højkant. Mere herom i morgen torsdag, hvor det også vil blive offentliggjort hvornår sidste frist for indsendelse er.


Jeg skal helt sikkert prøve at lave birkes men jeg regner nu ikke med at kunne konkurrere med med dem Kimbi har lavet.
Faktisk havde jeg aldrig drømt om at det var noget man kunne lave hjemme i køkkenet. Ligesom rigtig wienerbrød, det er noget kun bageren kan lave havde jeg regnet med. Det ændrer sig nok snart når vi også får lært at lave wienerbrød gennem WG. Hold op hvor bliver jeg stor :-)
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#19 » 12. dec 2007, 16:04

Det er simpelthen flot gået Kimbi.

Lige et spørgsmål (måske mest til Frederik): Kan dejen fryses, så man kan lave en større portion og så smide de færdigrullede the-birkes i fryseren til senere brug?
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#20 » 12. dec 2007, 16:07

steenj skrev:Jeg skal helt sikkert prøve at lave birkes men jeg regner nu ikke med at kunne konkurrere med med dem Kimbi har lavet.
Faktisk havde jeg aldrig drømt om at det var noget man kunne lave hjemme i køkkenet. Ligesom rigtig wienerbrød, det er noget kun bageren kan lave havde jeg regnet med. Det ændrer sig nok snart når vi også får lært at lave wienerbrød gennem WG. Hold op hvor bliver jeg stor :-)


Hvis man følger Fred's detaljerede opskrift, så er det meget let. Og mine bagererfaringer er bestemt ikke store, så selvfølgelig kan andre også lave lige så flotte birkes :D

Og min livvidde er bestemt heller ikke blevet mindre siden jeg begyndte at komme herinde, men til gengæld får jeg rigtig god mad, som er let at lave, takket være andres indslag :D
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#21 » 12. dec 2007, 16:11

hansen skrev:Det er simpelthen flot gået Kimbi.

Lige et spørgsmål (måske mest til Frederik): Kan dejen fryses, så man kan lave en større portion og så smide de færdigrullede the-birkes i fryseren til senere brug?

Det vil jeg egentlig også gerne vide? Det er jo ikke noget man bare lige laver i løbet af 5 minutter, så hvis det skal blive en succes hjemme hos mig, skal man enten kunne fryse dem, eller lade dem koldhæve.

Men hvad siger eksperten Fred???
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#22 » 12. dec 2007, 16:13

Årsagen til at et par tebirkes er væltet - skyldes "snøvsen" (den røde ring)

Snøvsen skulle have været der hvor den sorte pil peger. :D

Jeg vil naturligvis opfordre dommerpanelet til IKKE, at se på den lille detalje, men derimod på det flotteste eksemplar. :D

Billede
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#23 » 12. dec 2007, 16:18

Lige et spørgsmål (måske mest til Frederik): Kan dejen fryses, så man kan lave en større portion og så smide de færdigrullede the-birkes i fryseren til senere brug?


Tebirkes-dejen er faktisk meget velegnet til at komme i fryseren. :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Indlæg#24 » 12. dec 2007, 16:32

Snøvsen er det ikke den lille et benet fidus der kom ude fra rummet :D

De ser utrolig lækre ud, jeg må også prøve her i weekenden.


(Red: Nej, det er skrumpen...)
/Jackie
Billede

En dårlig fisketur er altid bedre end en god dag på arbejde.

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Indlæg#25 » 12. dec 2007, 16:53

Alle kender snøvsen. Men alle er gået fra den. Det synes Eigil er synd, og en morgen finder han snøvsen, lige i udkanten af skoven.

Snøvsen viser sig at være et lille væsen, der kun har én tå at hoppe på. Eigil bliver ven med snøvsen og sammen går de på eventyr.

Sådan starter Benny Andersens herlige historier om snøvsen og Eigil og deres spændende opIevelser i en verden, hvor alt kan ske.

Snøvsen og Eigil befrier Katten i sækken, møder bøhmanden og bliver forfulgt af krabber, hajer og sørøvere. Snøvsen bliver sparket, solgt som en gulerod og bortført af to skumle fyre. Men alt ender heldigvis godt, og sammen får Eigil og snøvsen mange venner.

Billede

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#26 » 12. dec 2007, 16:56

Fedt projekt at lykkedes med, men jeg sidder dog med et kæmpe spørsgmål:
Ost og bacon på thebirkes?? På sjælland har jeg kun prøvet at få thebirkes med remonce som men spiser rå eller med lidt smør på.
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#27 » 12. dec 2007, 16:59

donjensen skrev:Fedt projekt at lykkedes med, men jeg sidder dog med et kæmpe spørsgmål:
Ost og bacon på thebirkes?? På sjælland har jeg kun prøvet at få thebirkes med remonce som men spiser rå eller med lidt smør på.

I jylland er te-birkes ganske almindelige birkes, uden remonce. Dem med remonce hedder her københavnerbirkes :D
Men tror heller ikke ost og bacon smager godt sammen med remonce :?
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#28 » 12. dec 2007, 17:01

Jeg tror at den gode Hr. Benny Andersen har haft et øre i bageriet. :D

"snøvsen" er et meget gl. bagerudtryk.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Indlæg#29 » 12. dec 2007, 17:26

Hvis man følger Fred's detaljerede opskrift, så er det meget let. Og mine bagererfaringer er bestemt ikke store, så selvfølgelig kan andre også lave lige så flotte birkes :D

Og min livvidde er bestemt heller ikke blevet mindre siden jeg begyndte at komme herinde, men til gengæld får jeg rigtig god mad, som er let at lave, takket være andres indslag :D[/quote]

ja når mam er her inde så kan det være at liveremmen skal spændes lidt ud eller at man skal gå over til " camping habbit ", men hold da op hvor er det dejligt at være med til at promere en god mad og samtidtig have et forum hvor man hygger sig. Min personlige erfaring er at jeg har set nogle opskrifter her som måtte prøves, selv om jeg ikke var eller er til den slags krydderier eller tilbehør, men jeg er OMVENDT undtagen med OST det har jeg svært ved at spise ( føler jeg skal kaste op når jeg spiser dette )

Men de her birkes skal prøves i weekenden der har jeg fri så skal det forsøges

jørgen
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#30 » 12. dec 2007, 17:55

Men de her birkes skal prøves i weekenden der har jeg fri så skal det forsøges


Dejlig læsning jørgen. :D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#31 » 12. dec 2007, 20:15

Ja hold da op kimbi jeg tror ikke jeg stiller op i den konkurrence aligevel med de pragt eksemplare :D
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#32 » 12. dec 2007, 20:19

EddyTheMadChef skrev:Ja hold da op kimbi jeg tror ikke jeg stiller op i den konkurrence aligevel med de pragt eksemplare :D

Kom nu eddy. Troede du elskede at konkurrere :D Der ville jo ikke være meget ved det, hvis det var for let.
Men tak for de pæne ord.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Birdstriker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 384
Kontakt:

Indlæg#33 » 14. dec 2007, 06:48

Fantastisk!! Jeg må straks igang! For en uge siden spurgte jeg forsigtigt om nogen havde en opskrift på tebirkes - Jeg tager til Norge i tre dage og når jeg kommer hjem ser jeg, at der nu på WG er en udførlig opskrift på de mest lækre tebirkes jeg længe har set!!

Kun på WG kan det lade sig gøre!! Mange tak!
Smokey Joe Silver
Go-Anywhere.
OTG-57.
Performer Touch-N-Go.
Smokey Mountain Cooker.
Q 120
Genesis Gold C.


stjerneholm
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 27

Re:

Indlæg#34 » 14. jul 2013, 09:30

Fred skrev:
Lige et spørgsmål (måske mest til Frederik): Kan dejen fryses, så man kan lave en større portion og så smide de færdigrullede the-birkes i fryseren til senere brug?


Tebirkes-dejen er faktisk meget velegnet til at komme i fryseren. :D

Hjælp søges!! Skal den hæve før frost' eller skal den tø og hæve før bagning
MVH STJERNEHOLM
"Livet er for kort til fastfood"

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst