Æblekage med kondenseret mælk.

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#1 » 18. sep 2013, 15:37

Længe siden jeg sidst har smidt et indlæg, men her er en opskrift på æblekage, der er i høj kurs her i hjemme.

DSC_0031.JPG

180 g mel
100 g rørsukker
½ tsk. bagepulver
100 g smeltet smør (kun lige smeltet, det må ikke boble)
Saft af 1 citron
3 – 4 store æbler
400 g Nestlé sødet kondenseret mælk

Tilberedning:

1. Tænd grillen og sæt temperaturen på 150 grader indirekte. Smør en tærteform eller foliebakke.
DSC_0007.JPG


2. Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål.
Tilsæt derefter det varme smør og rør dejen sammen.
Pres med det samme dejen ud i tærtefadet.
Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten i bunden.

DSC_0011.JPG

3. Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i tynde både,
DSC_0012.JPG

4. Vend æblestykkerne i citronsaften, og fordel dem på tærtebunden.
DSC_0013.JPG


5. Hæld den kondenserede mælk over æblestykkerne.
DSC_0014.JPG

DSC_0016.JPG


6. Sæt fadet i grillen.
DSC_0015.JPG


7. Bag i 15 minutter og sæt så temperaturen op til 170 -180 grader, indirekte.

8. Bag nu videre i 55 – 60 minutter. Altså ialt ca 1 time og 10 minutter

DSC_0025.JPG


Den kan selvfølgelig også bages i ovnen, stil den på midterste hylde.

Du kan serverer den, som den er, men den vinder, ved at blive serveret, med lidt cremefraiche eller is.
Idag bliver den serveret med cremefraiche med vaniljesirup.
DSC_0031.JPG

Brugeravatar

Carn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#2 » 18. sep 2013, 18:58

Det ser lækker ud, den må prøves.
Meget interessant med den kondenserede mælk :)
Senest rettet af Carn 18. sep 2013, 19:17, rettet i alt 1 gang.
/Jakob

-----

Weber OT 47 cm
Weber Q100 - Afgået ved døden under det Københavnske skybrud 2011 - RIP
BGE Large

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#3 » 18. sep 2013, 19:16

Carn skrev:Det ser lækkert ud, den må prøves.
Meget interessant med den kondenserede mælk :)

Jeg har lavet mange kokos toppe af kokos og kondenseret mælk, men fandt sidste år ud af, det også var super i sådan en kage.
Ved at bruge det i en æble frugtkage opnår du en slags karmalisering af fyldet, og det synes vi smager skønt .1%¤
Jeg laver også enkelte gange is med det
½ l piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
lidt lakridspulver
Kom den kondenserede mælk i en skål og tilsæt lidt lakridspulver.
Pisk fløden stiv og hæld den kondenserede mælk med lakridssmag i og rør det forsigtigt sammen, og kommer det i ismaskinen.
Kan også laves direkte i en bageform som sættes i fryseren.
Den udemærker sig ved ikke at skulle røres om under indfrysningen.

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#4 » 18. sep 2013, 20:14

bjærge skrev:Længe siden jeg sidst har smidt et indlæg, men her er en opskrift på æblekage, der er i høj kurs her i hjemme.


Ja - alt, alt for længe siden. Men så er det jo så meget bedre at se dig aktiv i guruland igen!

Det er jo en rigtig fræk ide med det kondenserede mælk. Ville det ikke hjælpe på karameliseringen hvis man nu kogte dåsen 3-4 timer inden kagen sættes igang, eller får du den rette karamelsmag alene ved at hælde det på som du gør? Eller måske har du allerede prøvet det? Det er lidt svært at se på billederne da det sikkert er trukket ind i ingredienserne.

Lækkert ser det ud, og det er jo en dejlig enkel opskrift lige til at gå til. Tak for den.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#5 » 18. sep 2013, 20:22

lractbird skrev:
bjærge skrev:Længe siden jeg sidst har smidt et indlæg, men her er en opskrift på æblekage, der er i høj kurs her i hjemme.


Ja - alt, alt for længe siden. Men så er det jo så meget bedre at se dig aktiv i guruland igen!

Det er jo en rigtig fræk ide med det kondenserede mælk. Ville det ikke hjælpe på karameliseringen hvis man nu kogte dåsen 3-4 timer inden kagen sættes igang, eller får du den rette karamelsmag alene ved at hælde det på som du gør? Eller måske har du allerede prøvet det? Det er lidt svært at se på billederne da det sikkert er trukket ind i ingredienserne.

Lækkert ser det ud, og det er jo en dejlig enkel opskrift lige til at gå til. Tak for den.

nej det har jeg ikke prøvet.
Men det kunne du jo prøve og så give en tilbagemelding om det bliver bedre.
Ja Carl der har været så meget bla andet gik jeg noget "sukkerkold" efter jeg havde flyttet hele min hjemmeside fra et sted til et nyt.
Men nu kikker jeg ind når der er tid...... har jo lige fået en hvalp der skal trænes op, og det tager jo også tid.

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#6 » 18. sep 2013, 20:24

Super dejlig indlæg som lige nøjagtig passer til årstiden. .1%¤

Dejlig igen, at se et indlæg fra din hånd. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Carn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#7 » 18. sep 2013, 20:25

lractbird skrev:
Ja - alt, alt for længe siden. Men så er det jo så meget bedre at se dig aktiv i guruland igen!

Det er jo en rigtig fræk ide med det kondenserede mælk. Ville det ikke hjælpe på karameliseringen hvis man nu kogte dåsen 3-4 timer inden kagen sættes igang, eller får du den rette karamelsmag alene ved at hælde det på som du gør? Eller måske har du allerede prøvet det? Det er lidt svært at se på billederne da det sikkert er trukket ind i ingredienserne.

Lækkert ser det ud, og det er jo en dejlig enkel opskrift lige til at gå til. Tak for den.


Umiddelbart tænker jeg at det bliver for meget karamelsmag, men fare for at overdøve æblerne.
Men det skal da have et forsøg :)

Er du mand for at lave testen? :)
/Jakob

-----

Weber OT 47 cm
Weber Q100 - Afgået ved døden under det Københavnske skybrud 2011 - RIP
BGE Large

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#8 » 18. sep 2013, 20:31

Fred skrev:Super dejlig indlæg som lige nøjagtig passer til årstiden. .1%¤

Dejlig igen, at se et indlæg fra din hånd. :-)

Tak Frederik
Ja det er en skøn tid med friske råvarer hele vejen rundt.
Og æbler har de fleste jo i haven, eller nemt ved at få forærende.
Så det er ikke svært at sætte igang :-D

Brugeravatar

CharlotteP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 468

Re: Sv: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#9 » 18. sep 2013, 22:27

Uhmm kage og æbler.... Aldrig skidt.

Tror da denne må prøves, når nu Ingrid Marie træet bugner i haven.
venlig hilsen
Charlotte Paulmann

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Sv: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#10 » 18. sep 2013, 22:55

CharlotteP skrev:Uhmm kage og æbler.... Aldrig skidt.

Tror da denne må prøves, når nu Ingrid Marie træet bugner i haven.

Det lyder som en god ide Charlotte :-D

Brugeravatar

Sikots
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 448
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#11 » 19. sep 2013, 10:56

bjærge skrev:3. Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i tynde både,
DSC_0012.JPG

Skulle de ikke skrælles? :D

Det ser super lækkert ud, igen! :)
MVH
Bjarne

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#12 » 19. sep 2013, 12:04

Sikots skrev:
bjærge skrev:3. Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i tynde både,
DSC_0012.JPG

Skulle de ikke skrælles? :D

Det ser super lækkert ud, igen! :)

Tak for rosen Bjarne. [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
Du behøver ikke fjerne skællen, men det er frit, hvis du hellere vil have dem uden skræl :-D


jaqup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 217

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#13 » 19. sep 2013, 16:48

bjærge skrev:Længe siden jeg sidst har smidt et indlæg, men her er en opskrift på æblekage, der er i høj kurs her i hjemme.

DSC_0031.JPG

180 g mel
100 g rørsukker
½ tsk. bagepulver
100 g smeltet smør (kun lige smeltet, det må ikke boble)
Saft af 1 citron
3 – 4 store æbler
400 g Nestlé sødet kondenseret mælk

Tilberedning:

1. Tænd grillen og sæt temperaturen på 150 grader indirekte. Smør en tærteform eller foliebakke.
DSC_0007.JPG


2. Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål.
Tilsæt derefter det varme smør og rør dejen sammen.
Pres med det samme dejen ud i tærtefadet.
Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten i bunden.

DSC_0011.JPG

3. Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i tynde både,
DSC_0012.JPG

4. Vend æblestykkerne i citronsaften, og fordel dem på tærtebunden.
DSC_0013.JPG


5. Hæld den kondenserede mælk over æblestykkerne.
DSC_0014.JPG

DSC_0016.JPG


6. Sæt fadet i grillen.
DSC_0015.JPG


7. Bag i 15 minutter og sæt så temperaturen op til 170 -180 grader, indirekte.

8. Bag nu videre i 55 – 60 minutter. Altså ialt ca 1 time og 10 minutter

DSC_0025.JPG


Den kan selvfølgelig også bages i ovnen, stil den på midterste hylde.

Du kan serverer den, som den er, men den vinder, ved at blive serveret, med lidt cremefraiche eller is.
Idag bliver den serveret med cremefraiche med vaniljesirup.
DSC_0031.JPG


Hej.

Vaniljesirup er det et færdigt produkt eller er det bare sirup blandet med vanilje???

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#14 » 19. sep 2013, 16:53

jaqup skrev:
Hej.

Vaniljesirup er det et færdigt produkt eller er det bare sirup blandet med vanilje???

Jeg laver det selv, men det kan også købes, fandt jeg ud af i sommer :-D
Min egen opskrift finder du her: http://grillamok.dk/?p=4020


MarinadeKongen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 330

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#15 » 19. sep 2013, 17:50

Dejligt med et indlæg fra dig igen, det har jeg savnet!!
For nogle år tilbage da jeg startede på grillguru var du nok den mest aktive herinde og jeg har gemt mange af dine opskrifter...
Performer m/gastænding
Rotisserie
Smokey Mountain 47 cm
Q120 (Rødhætte)
Smokey Joe
Summit E-670

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#16 » 19. sep 2013, 21:47

MarinadeKongen skrev:Dejligt med et indlæg fra dig igen, det har jeg savnet!!
For nogle år tilbage da jeg startede på grillguru var du nok den mest aktive herinde og jeg har gemt mange af dine opskrifter...

Tusind tak for de smukke ord :-D
Ja jeg har desværre haft mit at se til de sidste par år, så GG kom lidt nederst i bunken, men nu er jeg har igen, men nok ikke helt så aktiv som den gang.
Men mindre kan nok også gøre det :-D


JACO
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#17 » 22. sep 2013, 19:59

Tusinde tak for en lækker opskrift der skulle prøves her til aften. Det er bestemt ikke sidste gang den vil komme på her. Lige et par, desvære ikke for gode billeder og ikke ligeså fin som din, men smagte godt.

2013-09-22 19.33.54.jpg


2013-09-22 19.40.06.jpg

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#18 » 22. sep 2013, 20:02

JACO skrev:Tusinde tak for en lækker opskrift der skulle prøves her til aften. Det er bestemt ikke sidste gang den vil komme på her. Lige et par, desvære ikke for gode billeder og ikke ligeså fin som din, men smagte godt.

2013-09-22 19.33.54.jpg


2013-09-22 19.40.06.jpg

Skidt med billederne .... som da er fine, synes jeg.
Godt du kunne bruge opskriften .1%¤ :-D
Tak for tilbagemeldingen [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]


Chafutten
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#19 » 2. okt 2013, 20:04

Andre frugter......

Har nu prøvet denne opskrift 2 gange og begge gange med stor succes...
Første gang fulgte jeg opskriften 100 pct og mums :savl2: ..

Anden gang knuste jeg 5-6 Oreo chokoladekiks og lagde dem under æblerne ......Også det kan anbefales :savl2:

Her i den kommende weekend vil jeg så eksperimentere med andre frugter....Første forsøg bliver med syltet figner....Men er der nogen som har nogen erfaringer med at bruge syltet figner i bagværk og evt noget jeg/man skal være opmærksom på ????....

Jens

Brugeravatar

Sikots
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 448
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#20 » 3. okt 2013, 11:27

Chafutten skrev:Andre frugter......

Har nu prøvet denne opskrift 2 gange og begge gange med stor succes...
Første gang fulgte jeg opskriften 100 pct og mums :savl2: ..

Anden gang knuste jeg 5-6 Oreo chokoladekiks og lagde dem under æblerne ......Også det kan anbefales :savl2:

Her i den kommende weekend vil jeg så eksperimentere med andre frugter....Første forsøg bliver med syltet figner....Men er der nogen som har nogen erfaringer med at bruge syltet figner i bagværk og evt noget jeg/man skal være opmærksom på ????....

Jens

Jeg har lige lavet figen-/portvinsorbet. Smager godt, men man kan ikke spise mere end én kugle...
Det bliver for kvalmende sødt.

Jeg tror figner vil kunne give en interessant bund under æblerne eksempelvis som en "bismag" (dermed ikke sagt at det smager af hverken bier eller honning ;P )
MVH
Bjarne

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Æblekage med kondenseret mælk.

Indlæg#21 » 3. okt 2013, 12:07

Chafutten skrev:Andre frugter......

Har nu prøvet denne opskrift 2 gange og begge gange med stor succes...
Første gang fulgte jeg opskriften 100 pct og mums :savl2: ..

Anden gang knuste jeg 5-6 Oreo chokoladekiks og lagde dem under æblerne ......Også det kan anbefales :savl2:

Her i den kommende weekend vil jeg så eksperimentere med andre frugter....Første forsøg bliver med syltet figner....Men er der nogen som har nogen erfaringer med at bruge syltet figner i bagværk og evt noget jeg/man skal være opmærksom på ????....

Jens

Jeg har aldrig prøvet at bruge syltede figner i bagværk, selv om jeg sylter figner.
Jeg er lidt loren ved skrællen. Den er fin nok, at tygge i, når man spiser dem med lidt flødeskum eller is, men hvis du vil lave eksperimentet, tror jeg du skal hive skrællen af først.
Men jeg vil meget gerne høre om dine erfaringer.
Ellers kan jeg varmt anbefale dig at bruge ferskner/nektariner skåret i skiver det smager også godt evt garneret med lidt revet kokos, men endelig ikke for meget.

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster