Grydebrød

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 189

Grydebrød

Indlæg#1 » 17. jan 2019, 10:40

Grydebrød bag i stegeso.
Her er opskriften.
7 dl hvedemel
3 dl fuldkornshvedemel
5 dl vand. Man kan også 4 dl vand og 1 dl øl
1 spsk honning
2 tsk salt
IMG_20190117_102358.jpg
Vedhæftede filer
IMG_20190117_094020_BURST001_COVER.jpg
Hilsen Henning
Aabenraa

Brugeravatar

jepsson
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 14
Kontakt:

Re: Grydebrød

Indlæg#2 » 17. jan 2019, 15:20

Ser spændende ud, men bages ved hvilken temperatur og hvor længe?
Skal der ikke noget gær i?

Brugeravatar

Emneforfatter
Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 189

Re: Grydebrød

Indlæg#3 » 17. jan 2019, 15:26

Ups det glente jeg 250 grader i 30 min så taget jeg det ud af stegesoen 10 min ved 250 på bage pladen
Hilsen Henning
Aabenraa

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3265
Kontakt:

Re: Grydebrød

Indlæg#4 » 17. jan 2019, 16:14

Det ser sgu godt ud Henning og simpelt at lave.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 189

Re: Grydebrød

Indlæg#5 » 17. jan 2019, 17:55

Undskyld jo 10 g gær. Og hævet 12 timer. Jeg lavet dage før
Hilsen Henning
Aabenraa

Brugeravatar

mochr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 118

Re: Grydebrød

Indlæg#6 » 17. jan 2019, 21:59

Det ser dejlig svampet ud.

Jeg har rørt en dej sammen her til aften, og kunne godt tænke mig at prøve at bage det i min stegeso, men har lige et par spørgsmål.

Hvis stegesoen er af ler, skal den vel ‘i blød’ først?
Men hvis man gør det, skal stegesoen så forvarmes? Eller kommer man den kolde stegeso, med dej, kold i ovnen?


Lars8000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 214

Re: Grydebrød

Indlæg#7 » 17. jan 2019, 22:18

mochr skrev:Det ser dejlig svampet ud.

Jeg har rørt en dej sammen her til aften, og kunne godt tænke mig at prøve at bage det i min stegeso, men har lige et par spørgsmål.

Hvis stegesoen er af ler, skal den vel ‘i blød’ først?
Men hvis man gør det, skal stegesoen så forvarmes? Eller kommer man den kolde stegeso, med dej, kold i ovnen?


Stegesoen skal sættes i blød, i kold ovn og så varmes op sammen med ovnen og så dejen i den varme stegeso


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Brugeravatar

Emneforfatter
Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 189

Re: Grydebrød

Indlæg#8 » 18. jan 2019, 07:27

Ja stegesoen sættes i kold vand i en time og varmes op samme med ovnen smør soen med lidt olie inden dejen hældes i
Hilsen Henning
Aabenraa

Brugeravatar

mochr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 118

Re: Grydebrød

Indlæg#9 » 18. jan 2019, 08:59

Tak for svar. Prøver det af i aften :)


GrillKingMogenstrup
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Grydebrød

Indlæg#10 » 18. jan 2019, 10:54

Det er genialt at bruge en gryde eller en stegeso til at bage brød i - Politiken skrev om grydebrød:

https://politiken.dk/mad/opskrifter/art ... god-krumme

Jeg har brugt den mange gange - hele ideen er at brødet - som i en dampovn - ikke danner hård skorpe for tidligt - på den måde hæver brødet under bagningen i længere tid og bliver mere luftigt.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1624

Re: Grydebrød

Indlæg#11 » 18. jan 2019, 11:06

Ja man kan bruge alle slags forme og de behøver ikke at varme op i ovnen først.
Jeg bruger Lekue hvor man kan røre direkte i formen. Jeg har lavet forsøg med gærmængder og har lavet en tabel over hvor meget gær og hvilke vand og hæve temperaturer der skal til for at opnå en bestemt hæve tid,oftest starter jeg med kold ovn.
Hemmeligheden for succes er en høj vand procent i brødet, jeg kører med 80 procent og rører kun et par minutter.
https://www.google.com/search?client=fi ... read+maker
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

mochr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 118

Re: Grydebrød

Indlæg#12 » 18. jan 2019, 22:25

Sådan en lekue fik jeg en gang, men byttede den igen, da jeg ikke tænkte jeg ville få brug for den.

Prøvede til gengæld at bage i min stegeso her til aften inspireret af Henning. Brødet løftede sig flot, og skorpen er betydelig blødere end hvad jeg er vant til. Dejen var Meyers hvedebrød.
Krummen virker også saftigere, men det kunne omvendt godt bruge 10 minutter længere under låg, da det virker en smule klægt. Jeg gav det 25 minutter med låg på 250 g, tog låget af og gav det 10 minutter ved 230.
Billede


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1624

Re: Grydebrød

Indlæg#13 » 19. jan 2019, 16:50

Det ser lækkert ud.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3265
Kontakt:

Re: Grydebrød

Indlæg#14 » 20. jan 2019, 17:41

Ja enig, det ser sgu også godt ud mochr.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 189

Re: Grydebrød

Indlæg#15 » 20. jan 2019, 18:14

Ja et flot brød
Hilsen Henning
Aabenraa

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster