Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.

Emneforfatter
Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#1 » 14. maj 2010, 01:04

Med hjælp fra flere er nøddemazarintærten nu afprøvet med stor succes

Linsebund til to tærter af
375 g mel
250 g margarine (jeg brugte Lisette smøremargarine fra Netto)
125 g flormelis
1 æg (lille)

alt røres hurtigt sammen på foodprocessor og stilles på køl

Mazarinmasse til to tærter af
250 g ren rå marcipan
175 g sukker
200 g smør (rigtigt smør!)
3 æg (pænt store) eller 4 små

Sukker og marcipan i mindre stykker køres hurtigt på foodprocessor, halvblødt smør i mindre stykker og æg køres med, til massen er meget blød

Linsedejen deles i to og rulles ud på melstrøet bord, jeg synes den var nem at rulle ud, men svær at få hel over i tærteformen, men skidt, jeg trykkede dejstykkerne sammen i formen.

Fordel mazarinmassen ovenpå linsedejen og bag ved 200 gr. i 25 min.

Imens laves nøddetoscamasse til to tærter af
120 g flydende honning
2 spsk sirup
170 g mørk farin
120 g smør
2/3 dl piskefløde
225 g grofthakkede nødder (jeg brugte kun hasselnødder, men der kan blandes efter smag med mandler, usaltede pistacienødder, paranødder osv.)

Kog alt undtagen nødderne sammen og lade det koge for svag varme et par minutter, før nødderne røres i. Koges videre ved svag varme i 10 min. Fordeles over de to tærter, der sættes tilbage i ovnen og bages endnu 5-10 min. ved 200 gr. til de er fint lysebrune.

---
Jeg nøjedes med nøddetosca på den ene tærte (halv portion toscamasse), og på den anden tærte fordelte jeg efter endt bagetid (30 min.) mørk chokolade i småstykker, som jeg lod smelte og derefter fordelte med en bredbladet kniv. I morgen bliver kagen forsynet med creme af ½ brev kagecreme rørt med mælk og blandet med flødeskum og lidt knuste makroner og pyntet med friske jordbær i skiver (inspireret af fru hyppers jordbærkage)
---
Nøddemazarintærten er prøvespist til aften, endnu lidt lun, den smager himmelsk og jeg er sikker på, den er endnu bedre i morgen, hvor vi skal fejre, at datterbarnet har sagt ja til sin kærestes frieri, så det bærer mod bryllup næste forår.
---
Udenfor jordbærsæsonen er jeg sikker på, at kagen vil smage lækkert med pynt af anden frisk eller syltet frugt, bare det har lidt syrlighed

mvh Karen

Brugeravatar

Palm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 285

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#2 » 14. maj 2010, 08:15

Vi vil se Billede!!!!!!!!!!!!!
Hilsen Søren

Weber Performer Uden gas! 2010

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#3 » 14. maj 2010, 08:52

Super Karen

Den opskrift skal afprøves inden længe.

Den lyder bare lækker :savl2:

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#4 » 14. maj 2010, 10:33

Sådan Karen :D :D :D
Tillykke med datterbarnet.

Palm skrev:Vi vil se Billede!!!!!!!!!!!!!

He-he.......Mon ikke bjærge sørger for billeder :lol:
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#5 » 14. maj 2010, 11:03

anje skrev:Sådan Karen :D :D :D
Tillykke med datterbarnet.


Ja jeg glemte da helt at ønske tillykke med datteren :oops:


anje skrev:He-he.......Mon ikke bjærge sørger for billeder :lol:


Jo i løbet af næste uge, skal jeg nok lige smække et par stykker sammen :D

Tror de kommer i høj kurs her i huset - for hjemmebag er velsmag [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif]


Emneforfatter
Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#6 » 14. maj 2010, 16:06

2. dags tærte smager om muligt endnu bedre, kan jeg nu melde

den er drøj, det er en tung kage, der rækker langt, 8-10 stykker pr. tærte, vil jeg nemt mene, der kan blive

mvh Karen

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#7 » 25. maj 2010, 11:18

Ja så kom dagen, hvor jeg fik lidt tid til, at prøve denne nøddemazarintærte.
Og mine tænder løber i vand hver gang, jeg passerer køkkenbordet.

DSC_0194.JPG


DSC_0193.JPG


Her er lidt billeder og tip fra fremstillingen:

Karen skrev, at det kunne give lidt problemer, at få den udrullede tærtedej fra bord til tærtefad.

Hvis du ligger dejen på et stykke bagepapir, husk at melstrø papiret:

DSC_0170.JPG


Og ruller dejen ud på det:

DSC_0172.JPG


Så kan du vende hele dejen over fadet:

DSC_0173.JPG



og med et snuptag fjerne bagepapiret, mens du pladserer dejen:

DSC_0174.JPG


Sådan så den nu ud:

DSC_0175.JPG


Mazarinmassen oven på:

DSC_0178.JPG


Og så på grillen:

DSC_0181.JPG


Her blæser det voldsomt idag, så jeg kunne ikke få gasgrillen under 230 grader, og den ene tærte (den du har set til venstre på billedet) var færdig efter 20 minutter:

DSC_0185.JPG


DSC_0186.JPG


Imens havde jeg lavet nøddemassen:

DSC_0182.JPG


og på med den:

DSC_0188.JPG


Den anden var lavet i en lidt mindre bageform, og selv om den fik 30 minutter på grillen, skete dette da nøddemassen blev hældt på:

DSC_0190.JPG


Den begyndte, at vokse helt vildt i mazarinmassen, så mit råd til dig er, at du skal lave den i en tærtebund af minimum 24 cm Ø, eller sikre dig - hvis du laver den i en bageform- at den er helt fast i overfladen :lol:

Og sådan så den ud, da den var færdig:

DSC_0195.JPG


Men den skal nu nok bleve spist alligevel :D

Mens jeg har skrevet dette indlæg, er kagen blevet kold nok til, at blive skåret i, og den er PRAGTFULD :savl2: :savl2: :savl2:

Den har min varmeste anbefaling.

Tusind tak for den opskrift Karen [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

Jeg ligger den op i grillgalleriet :)

Brugeravatar

altho64
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 354
Kontakt:

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#8 » 25. maj 2010, 15:29

:savl2: :savl2: :savl2: :savl2: :savl2:
Hvad kan jeg ellers sige :lol:
Med fare for at konen vil himle op over at jeg prøver på at indtage hendes domæne, så skal denne opskrift prøves :savl2:
Med venlig hilsen
Ralf

Griller på OTS 57 cm

Jeg er ikke dum..... Jeg er bare lidt uheldig når jeg udtaler mig.

Brugeravatar

PODANE
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#9 » 25. maj 2010, 15:43

er bogmærket
og så lige et andet fif til at flytte dejen fra bordet til tærteform, man ruller simpelthen bare sin dej rundt om rullepind/kagerulle og når den er der er det ingen sag at rulle den ud over formen
:idea:
....PODANE....
Zik Zak Pølsesnak

Weber fordi stål er for metalfolk og urtepotter for tøser


Emneforfatter
Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#10 » 14. okt 2010, 17:27

i dag har jeg bagt to tærter, som kun er med mazarinmasse, altså ingen nøddetopping

de skal bage lidt længere, så de er pænt lysebrune, og når de er taget ud af ovnen, drysser jeg med hakket chokolade, i dag hvid chokolade, som smøres ud med en bredbladet kniv, når det er smeltet på kagerne

mazarinkage er en meget sød kage, så det er lækkert med lidt frisk frugt til, bær eller måske en ananasring
og så blev mazarinmassen i dag endda strakt lidt med 3 kogte, kolde kartofler, som blev revet fint og rørt med i mazarinmassen, det bliver det ikke ringere af (nogle vil sikkert ha bemærket, at jeg ofte bruger kolde, kogte, revne kartofler i bagværk. de har en neutral smag og holder på fugtigheden i gærbrød og gør rørekager lidt mere tunge og svampede. jeg bruger det også i fyld til horn og kringle, sammen med remonce og revet marcipan. ikke store mængder kartoffel, naturligvis, men et par stykker eller tre som det nu passer med portionen af dej eller fyld)

som Jette skriver, så er portionen stor, beregnet til to ret store tærteforme eller måske tre mindre, jeg fik to alm. tærteforme og en lille folieform (fra en købejordbærkage) ud af det i dag

mvh Karen

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#11 » 15. okt 2010, 10:49

Godt tip med at komme kartofler i kager.

For mange år siden gjorde jeg det ofte selv, men det var da lige røget i glemmebogen, så tusind tak for at gøre opmærksom på det tip .1%¤

Du gav mig pludselig en ide til en helt anden kage.
Tak for det Karen :-D

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#12 » 15. okt 2010, 12:05

Super opskrift og gennemgang af mazarintærter - flotte billeder. .1%¤

Ingen tvivl om, at netop mazarintærter i al almindelighed er super at bage på grill pga. den høje luftfugtighed, bruger man en god masse, vil smagen fremtræde mere markant netop pga. luftfugtigheden. :-)

Mht. mazarinmassen bør man ikke kører den for meget i maskinen, da massen derved kan "koge" i afbagningen.
Mazarinmasse skal egentlig blot æltes forsigtig sammen i en køkkenskål - med hånden.

NB. Køb evt. lidt Bitter 00 hos en bager og prøv dette i stedet for Ren Rå Marcipan. .1%¤
Bitter 00 lyder som "bitter" men det er en fantastisk marcipan som giver en utrolig god smag i bagværk - i særdeleshed når det bliver bagt på grill. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Dittesej
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#13 » 17. okt 2010, 12:30

Er der nogle der ved om man kan fryse tærten :?: :?:
Weber 57cm

Brugeravatar

poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#14 » 17. okt 2010, 12:59

Dittesej skrev:Er der nogle der ved om man kan fryse tærten :?: :?:

Jeg froes almindelige mazarinkager uden problemer, da jeg boede i DK :-D
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

Dittesej
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#15 » 17. okt 2010, 13:59

Tak Poul
jeg prøver vi får aldrig spist 2 selv. :-D
Weber 57cm

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Nøddemazarintærte - bedre end bagerens!

Indlæg#16 » 17. okt 2010, 21:09

Dittesej skrev:Tak Poul
jeg prøver vi får aldrig spist 2 selv. :-D


Det kan du sagtens gøre :-D

Jeg har gjort det.
Men tø den op i køleskab efterfølgende :-D

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster