Løg Tarte Tatin

For dem der ikke lige fik maden lavet på grillen...
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3063
Kontakt:

Løg Tarte Tatin

Indlæg#1 » 9. maj 2019, 22:40

Se brdr. Price evt.
Køb en rulle færdig butterdej, 1 pk. bacon og en pose bananskalotter. Det passer lige til formen. Bacon skæres i tern og smides på panden ved svag varme, de skal bare svede lidt. Løgene pilles og lægges i panden til baconen gerne sammen med et par kviste timian, suppler med lidt smør hvis nødvendigt og steg løgene til de er blevet bløde. Timianen fjernes og der drysses 2 spsk. rørsukker over løgene og lad det karamelisere. Tilsæt 3-4 spsk. sherryvinaigre til panden og lad det koge tykt. Pandens indhold hældes over i formen og butterdejen lægges ovenpå og trykkes godt ned i kanterne. Bages i 200 gr. varm ovn ca. 20 min. Vendes derefter ud på et fad.
Laves nemmest i en pande som kan gå i ovnen eller som vist en Scanpan form.
Ikke særlig mættende med butterdej men kan jo også laves med en mere mættende dej. Ellers er den god som en del af en buffet.

løg tar t 1.JPG

løg tar t 2.JPG

løg tar t 3.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3321
Kontakt:

Re: Løg Tarte Tatin

Indlæg#2 » 10. maj 2019, 21:06

Mange tak.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 713

Re: Løg Tarte Tatin

Indlæg#3 » 11. maj 2019, 23:04

Jeg er med på at løg og sukker supplerer hinanden godt, som eksempelvis stegte løg. Men løgene ser ikke så stegte ud.
Jeg kunne måske være lidt nervøs over en mærkelig konsistens på løgene, men jeg tager måske fejl :-?

Det er jo normalt en dessert...

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3063
Kontakt:

Re: Løg Tarte Tatin

Indlæg#4 » 12. maj 2019, 19:36

Cyberguyen skrev:Jeg er med på at løg og sukker supplerer hinanden godt, som eksempelvis stegte løg. Men løgene ser ikke så stegte ud.
Jeg kunne måske være lidt nervøs over en mærkelig konsistens på løgene, men jeg tager måske fejl :-?

Det er jo normalt en dessert...


Løgene var supermøre men ikke brunede, jeg vendte dem hele tiden, 1 ad gangen. Dessert ville jeg ikke opfatte retten som, så skal det være med æbler... :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Mad lavet på andre måder end grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster