Side 1 af 1

Peking And i Stenovn

: 14. apr 2019, 07:23
af Hansenbryg
Fandt en sjov opskrift på traditionel Peking And.
Først løsnes andeskindet ved at blæse trykluft mellem skind og fedt på anden
20190409_194732.jpg

en krydderiblanding af hoisin sovs, bønnepasta, fivespices, hvidløg, salt og peber smørres indvendigt i anden. For at få en saftig and skal andeskroget fyldes med vand hvilket blev klarret ved at indsætte en Cola dåse i skroget.
20190409_200621.jpg

5 døgn i tørmodnings skabet ved 4 celsius mens anden blev overhældt med riseddike, honning og sukker tre gange. Herefter blev dåsen fyldt med kinesisk madlavningsvin.
20190413_151243.jpg

Hængt op i stenovnen i et vertikal rotisseri bygget til lejligheden.
20190413_151507.jpg
Stegt i små tre timer ved lav varme, hvilket var ret umuligt uden skorsten og godt med blæst.
20190413_151832.jpg
Måske lidt til den mørke side.
20190413_180440.jpg
Serveret med hjemmebagte kinesiske pandekager af mel og vand, Hoisin sovs, hjemmelavet andesovs, forårsløg, agurk, spidskål og gulerødder.
20190413_182030.jpg
Super lækkert sprødt og velsmagende skind og ikke så sort som det ser ud på billedet. Fin saftig og mør and med rigtig god smag.

Re: Peking And i Stenovn

: 14. apr 2019, 14:50
af prause
Det ser satme godt ud.
Meget fin og detaljereret gennemgang.
Ja, det tager tid, men det er så udpræget tid, der er givet godt ud.
Det er gudespise.

Re: Peking And i Stenovn

: 14. apr 2019, 16:32
af skaal-um
Det var da lidt af en udfordring. Det ser super godt ud...

Re: Peking And i Stenovn

: 15. apr 2019, 16:42
af trespasser
det ser guddommeligt ud.