Souffleret lakse-/muslinge-tærte.

For dem der ikke lige fik maden lavet på grillen...
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Souffleret lakse-/muslinge-tærte.

Indlæg#1 » 19. aug 2017, 10:00

1.5 kg muslinger
1 løg
1 dl hvidvin
600 g rå laks
3 æg
4 dl fløde
tærtedej
3 hele porrer
1 spsk smør
krydderier: laurbærblad, bronzefennikel peberkorn, salt.

Hakket løg, hvidvin og muslinger koges op i 2 min. Køler lidt af i kogevandet.
Når muslingerne er blevet lidt koldere tages de ud af skallerne og gemmes. Skallerne kasseres.
Væden fra muslingerne der består af hvidvin, løg og en masse smag fra muslingerne sies.
Tilsættes 4 dl fløde, laurbærblad, peberkorn og bronzefennikel og koges ned til ca 2 dl.
I mens renses og snittes 3 porrer, de sauterer i lidt smør i 10 min ved lav varme indtil de er blanke og bløde.
Når muslingesaucen er kølet af fjernes peberkorn, laurbær og fennikeltop.
Den nu afkølede sauce blendes med laks, æg og 2 tsk. salt til en fin mousse.
Tærten byges op med tærtebund - jeg brugte 2 færdiglavede i bunden og 1 på toppen - for at få lidt mere "brød" - porre, mousse, muslinger og til sidst en ekstra bund.
Bagt 1 time ved 180 grader i ovn eller indirekte på grill.
Her serveret med en simpel salat af eddermanme-bønner, frisk spinat, gede-feta samt lidt vinaigrette.
Vedhæftede filer
IMG_20170818_164611.jpg
Når muslingerne er kølet lidt af kan de tages fra. Væsken fra kogningen skal sies og bruges til at give smag til laksemoussen.
IMG_20170818_165736.jpg
Fond fra muslingerne og fløde skal koges ind til ca. det halve.
IMG_20170818_183856.jpg
Sauce, fisk, æg og salt klar til nogle tæsk.
IMG_20170818_184034.jpg
Den skal blendes godt igennem for at blive homogen og tæt. Her fik den 40s på en thermomix niveau 8.
IMG_20170818_184351.jpg
IMG_20170818_184610.jpg
Dækket af laksemousse.
IMG_20170818_184732.jpg
Sådan nogle friskdampede muslinger er bare noget fuldstændig andet end fra dåse - saftige, store og fulde af smag.
IMG_20170818_184915.jpg
Min ældste søns kommentar var "det er fiskerikajens logo", tjahh - det er ok med mig; god fiskebutik og bla ejet af min fætter - det var dog ikke intenderet, men bare fordi jeg er ret kunsterisk talentløs.
IMG_20170818_200741.jpg
Det er helt vildt som den laksemousse soufflerer op - tærten fordoblede sin højde under bagning.
IMG_20170818_201340.jpg
Lagunitas serveret til.
Where there's smoke... There's laughter.


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Re: Souffleret lakse-/muslinge-tærte.

Indlæg#2 » 19. aug 2017, 10:08

Det ser sku godt ud og rigtig god forklaring til.
Saltsyder af guds nåde.


Nicklossi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 18

Re: Souffleret lakse-/muslinge-tærte.

Indlæg#3 » 19. aug 2017, 22:05

Wow, wow, wow.. Det skal helt sikkert prøves!

Mon ikke det er pga. de 2 lag dej i bunden, at tærten hæver meget i ovnen?

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Souffleret lakse-/muslinge-tærte.

Indlæg#4 » 20. aug 2017, 08:38

Nicklossi skrev:Wow, wow, wow.. Det skal helt sikkert prøves!

Mon ikke det er pga. de 2 lag dej i bunden, at tærten hæver meget i ovnen?

Takker.
Niks - det var ubetinget den soufflerede laks. Tærtedej hæver minimalt.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Mad lavet på andre måder end grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst