Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

For dem der ikke lige fik maden lavet på grillen...

Emneforfatter
Bendorff
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#1 » 14. feb 2017, 21:01

Jeg har lige fået en Witt My Sous Vide i fødselsdagsgave og glædede mig som et lille barn til at komme igang.

I søndags forsøgte jeg med en oksefilet, ca. 1 kg i 4 timer på 55 grader - Da den kom op, blev brunet på panden og skåret ud var den så rå at den lige måtte 20 i ovnen og så blev den nogenlunde redet... Tid og grader stod i den App man kan downloade. En af mine kollegaer fortalte at han mente 4 timer var alt for kort tid.

Gik så på sousvide.dk og lurede - og i dag har jeg så forsøgt mig igen. Ca. 1 kg. oksefilet (Samme stykke filet som den anden dag da den blev delt i to), 9 timer på 55 grader som der anbefales på sousvide.dk
Op efter 9 timer og svitset på panden, alle sider ca. 30 sekunder og resultatet var igen noget lort - Se billede
Kødet helt mørkt og det smagte sgu ikke så godt, men det var ok mørt - Vakuumpakken var ellers tæt... Det skal dog lige nævnes at steg nummer to nåede i fryseren vakuumpakket i et par døgn.

Nogen der kan hjælpe med hvad F..... der kan være gået galt :oops:

Hilsen en deprimeret Sous Vide debutant.
Vedhæftede filer
IMG_0207.JPG

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1217

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#2 » 15. feb 2017, 15:12

1. Spørgsmål, har du tjekket vandets temperatur med et andet termometer?
2. Hvor tilberedt vil du gerne have kødet skal være?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


MartinNicolaisen73
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 69

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#3 » 15. feb 2017, 16:36

Du skal skrue op for temperaturen. Dit kød ligner meget godt det jeg lavede til nytår ved 54 grader.
Jeg plejer at svitse noget længere end de fleste anbefaler for at få en tykkere stegeskorpe.
3216.jpeg
It's always easy to fall asleep on a couch unless you're actually trying to fall asleep on a couch.


Moerkbak
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 288

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#4 » 15. feb 2017, 17:06

uden at have SV selv, vil det være min umiddelbare formodning at temp skal højere op end man normalt ville gå efter ved traditionel stegning.

Der er jo ingen eftervarme der lige kommer og giver de sidste 1.5-2 grader.

Det du har lavet der er vel rare, grænsende til bleau - hvilket for mange er no-go. kørte jeg SV ville jeg nok gå efter 56-57 grader i vandet.
Weber Performer (med gas-starter)
OutdoorChef City

Brugeravatar

ErikL
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 234

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#5 » 15. feb 2017, 19:00

Hej

Har ikke selv den samme, men når jeg laver den type af kød i min får den 58-59 grader og en 5-8 timer afhænger af hvor mørt det er i forvejen. Og så på grill i 3-4 min pr. side ( 4 sider)

Til sammenligning giver jeg mørbrad 56-57 og så 2 min pr side (2-3 sider).

Så hjemme ved os er 55 for lavt.

Som jeg husker er der regler omkring hvor meget man minimum skal give det for at der er OK i følge sundhedstyrelsen.
Mvh ErikL

---------------------------
Big Green Egg (large)
Weber Summit E-670
Morsø Forno
Weber smokey Joe
Thermomix (Bearnaise maskine)


Emneforfatter
Bendorff
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#6 » 15. feb 2017, 19:17

Hej alle i flinke mennesker - Temperaturen i vandet passer hvis jeg smider en et andet termometer i, så jeg må vel konkludere at 55 grader er for lavt selvom Sousvide.dk anbefaler dette, tror jeg prøver en 57-58 grader næste gang i 8-9 timer og så må vi se.
Kan godt lige når det er medium og dejlig mørt og som tidligere skrevet var dette fint mørt, men til gengæld bleau.

Takker for input alle sammen - Thumbs Up

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#7 » 16. feb 2017, 09:47

Hvis du er til kød, der er medium skal du op på 62-63 grader. 57 er medium rare.
Du har bare ikke lavet kødet ved den temperatur du selv kan lide og så smager det jo ikke som du forventer.
Where there's smoke... There's laughter.


Cyberguyen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#8 » 16. feb 2017, 12:32

Lige præcis som prause siger!

Normalt placerer man et stegetermometer på måske 53 grader i midten af kødet.
Efter kødet så er kommet ud af ovenen og har ligget, så er temperaturen steget til 55 grader og det er kun lige midt i.
Udenom midten er kødet "medium" til "well done".

Hvis du laver kødet i sous vide, så får du samme temperatur over hele kødet, på nær helt ude i stegeskorpen og temperaturen stiger ikke af at det ligger og trækker. Kødet bliver kun koldt.

Men 54 grader igennem hele kødet er for de fleste at betragte som værende for rødt.

Brugeravatar

psoren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 966

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#9 » 16. feb 2017, 21:51

Jeg lavede en oksefilet ved 57 grader i 7 timer i dag. Jeg vidste at den ikke var specielt mør som udgangspunkt, men efter SV var den god og mør. Ikke rå men stadig rød. Vi er ikke til det rå, så for os helt perfekt. Den fik et par minutter eller noget ved ca 300 grader i gasgrillen.

Per
Godt jeg ikke får løn som fortjent...


Vinther
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#10 » 16. feb 2017, 22:50

Har lavet oksefilet i SV i dag. Direkte fra fryser til 58 grader i 4 1/2 time. 5 min. indirekte ved 350 grader på gas. Dejlig rosa og mør.
Weber 57
Broil King Regal XL
Pronto pizza oven
Broil King KEG

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#11 » 23. feb 2017, 19:42

Det er helt galt.
Aldrig lave noget mørt kød ved så høje temperaturer.
Hold dig helst nede på 50 - 52 grader.
Så bliver det dejligt rødt - og godt.
Hvis du har købt lækkert kvalitetskød.
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#12 » 23. feb 2017, 20:07

jaknil skrev:Det er helt galt.
Aldrig lave noget mørt kød ved så høje temperaturer.
Hold dig helst nede på 50 - 52 grader.
Så bliver det dejligt rødt - og godt.
Hvis du har købt lækkert kvalitetskød.

Det et vel en smagssag et det ikke Jannik ;-) specielt når trådstarter godt kan lide kød der er medium...
Where there's smoke... There's laughter.


Djon
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 253

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#13 » 23. feb 2017, 20:10

jaknil skrev:Det er helt galt.
Aldrig lave noget mørt kød ved så høje temperaturer.
Hold dig helst nede på 50 - 52 grader.
Så bliver det dejligt rødt - og godt.
Hvis du har købt lækkert kvalitetskød.


Muh!
Primo Oval XL
Ique 110 temp. controller


Emneforfatter
Bendorff
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#14 » 23. feb 2017, 21:43

Hej alle,
Igen tak for gode input.
Havde gæster i weekenden og lyttede til de gode råd.
Smed den i på 58 grader i 9 timer, derefter på grillen i 4-5 minutter på alle sider og så fik den lige lov at hvile/trække i 10 min og voila :-)
Kæft det var lækkert og lige som vi gerne vil have det.
Vedhæftede filer
IMG_1934.JPG


John Davidsen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 51

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#15 » 24. feb 2017, 05:37

Den ser jo perfekt ud. Når du laver en steg SV behøver du ikke at lade den hvile efter afgrilning, det bliver den kun koldere af. Den har jo samme temperatur i hele kødstykket allerede.


MartinNicolaisen73
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 69

Re: Sous Vide debut.... Øv Øv - Hvad gik galt

Indlæg#16 » 24. feb 2017, 11:33

Hvor fedt :) tillykke med det gode resultat :)
It's always easy to fall asleep on a couch unless you're actually trying to fall asleep on a couch.

Tilbage til "Mad lavet på andre måder end grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster