Syltede/saltede citroner

For dem der ikke lige fik maden lavet på grillen...
Brugeravatar

Emneforfatter
MCR Peje
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 55

Syltede/saltede citroner

Indlæg#1 » 29. jun 2016, 20:55

Så en udsendelse på DR-something med en utrolig positiv fyr der rejste rundt i Marokko for at finde og lave lokale specialiteter. En del af en række udsendelser om Middelhavs-mad.

Åbenbart er syltede/saltede citroner en ganske meget brugt ting i Marokko. Derudover lyder det MEGA LÆKKERT !!! :savl2:
Forestiller mig at couscous med masser af krydderier og syltede/saltede citroner, til en simreret med kraftig marokkansk inspiration.

Som set, så søgt på nettet, så gjort. :-D
Flere på nettet skriver at der skal krydderier med i, men mange også om den mest enkle syltede citron. Den vil jeg gå med.

Den lange ingrediensliste:
Øko citroner.
Salt.

Desforuden skal jeg bruge et sylte-glas.

Da jeg var ude og handle, tænkte jeg, det kan sgu da ikke skade at liste en lime ind mellem citronerne.

Og så i gang.

Skyller øko citroner og øko lime.
Skolder glas og værktøjer.

Skærer enderne af citroner og lime og skærer i kvarte. Jeg beslutter mig for at lave 2 glas med citroner og 1 glas med lime.

I bunden af glasset lægges et lag salt.

Squizer ca 1/3 af saften ud af 4 citron både, salter på snitfladerne og lægger dem ned i saltet.
1. lag citron:
20160629_175238915_iOS.jpg
1. lag

Salter på den citronskal der ligger op af.

Squizer, salter og lægger 2. lag citron
Salter

Squizer, salter og lægger 3. lag citron.
Salter

Squizer, salter og lægger 4. og sidste lag citron.
Dækker til med rigeligt salt.
20160629_175643275_iOS.jpg
1. glas

Har læst og set video, hvor man topper op med vand eller olie. Jeg vælger at se tiden an. Måske skal jeg toppe op, en af de næste dage.

Lukker glasset.
Spændende !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det samme med resten af citronerne og lime
20160629_181406669_iOS.jpg
Alle tre glas

Nu skal jeg vente en måned, men skal dog checke jævnligt. Citronerne skal gerne være helt dækket af væske.
En måned er jo rigeligt tid til at finde nogle gode marokkanske opskrifter. Satser på at skrive om dem her på siden.
Stiller glasset mørkt, og vil checke dagligt.

Hvis det er OK med jer, vil jeg foto-dokumentere jævnligt her?
MCR Peje
Livet er langt nok til en grill uden gastænding og en øl


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 196

Re: Syltede/saltede citroner

Indlæg#2 » 30. jun 2016, 00:54

Glæder mig til at se, og høre om resultatet...

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Syltede/saltede citroner

Indlæg#3 » 30. jun 2016, 06:47

Lækkert, det kan du godt glæde dig til...
God idé med lime, det gælder jeg mig til at høre om hvordan smager.
Jeg har ikke hældt olie over de gange jeg har lavet det og det er gået fint.
Ja, enig det er genialt i en couscoussalat.
Where there's smoke... There's laughter.


JakobL
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 82

Re: Syltede/saltede citroner

Indlæg#4 » 30. jun 2016, 21:08

Ser godt ud. Jeg lavede det for nok 5 år siden da brødrene Price havde det med i deres "sur, sur, sur" program.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgtSepXKcdE

Efter 1/2 år var citronerne stadig uspiselige, men efter 1 år så var de rigtig gode og blev kun bedre, en MEGET intens saltet citronsmag. Smagte forrygende meget små udskåret til pasta med laks og hollandaise.

Jeg toppede glasset af med citronsaft fra flaske (fra grønthandleren).

lavede det i et stort sylteglas med metallåg - det kan IKKE anbefales, da låget efter et par år begynder ruste, sikkert af syren,
fordi jeg engang imellem vendte glasset på hovedet for at forhindre mugdannelse (måske unødvendigt).

god fornøjelse,

Jakob


Fedtmule
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 40

Re: Syltede/saltede citroner

Indlæg#5 » 1. jul 2016, 12:52

Det må jeg prøve en dag. Det ser både nemt og lækkert ud.
Kul er godt!

Tilbage til "Mad lavet på andre måder end grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster