Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

For dem der ikke lige fik maden lavet på grillen...

Emneforfatter
tjele88
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 74

Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#1 » 22. feb 2016, 13:11

hej. er der nogen her inde der har prøvet at tilberede kød vakuumpakket i ovnen, så det i et madprogram, vil det være det samme som sous vide, jeg har en ovn jeg kan stille fra 30-60 grader med 1 trins interval, så skal stegen være 54 grader så kan jeg det,

og vil tiderne være det samme som sous vide

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#2 » 22. feb 2016, 14:01

Umiddelbart vil jeg tro at en ovn svinger for meget i temperatur, en ovn svinger hurtigt 5 `C.


.
Torp Hedehusene


jensa49
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 46

Re: Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#3 » 22. feb 2016, 14:14

Selv hvis din ovn holder temperaturen inden for 1 grad går det ikke på samme måde som Sous Vide. Luftens varmledningsevne er over 20 gange mindre end vands. Det vil sige, at luften ikke kan overføre varmen nær så effektivt som vand. Man kan sagtens holde en hånd inde i en rigtig varm ovn i et kort stykke tid. Men prøv at stikke fingeren i 85 grader varmt vand. Den kommer hurtigt op igen!
Mvh
Jens A

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 425

Re: Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#4 » 22. feb 2016, 15:58

Hvilken ovn har du?
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

psoren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 966

Re: Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#5 » 22. feb 2016, 16:27

Du kan jo lægge pakken i et fad med vand, så betyder ovnens udsving langt mindre.
Det er bare at prøve.. :-)

Per

Edit: Tiden vil være den samme som Sous Vide fra tidspunktet hvor vandet har opnået temperaturen som er ønsket.
Godt jeg ikke får løn som fortjent...

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1236

Re: Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#6 » 22. feb 2016, 18:42

Der findes et par ovne der skulle kunne tilberede sous vide ved hjælp af damp.
http://www.aeg.dk/plan--design/produkts ... -sousvide/
http://www.electrolux.dk/products/produ ... formation/

Hvis ikke din ovn har lignende funktion, er det bedste bud nok som foreslået, at stille et vandbad i ovnen.

Ib M

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#7 » 22. feb 2016, 20:41

Det blev vist i godmorgen Danmark op til nytår mener jeg, at ligge vakuum pakket kød i ovn.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#8 » 22. feb 2016, 22:12

Flere på nettet har sat en stor beholder med vand i ovnen, hvor du så lægger posen i. Vand mægden udligner det ovnen svinger (hvilket i min gamle miele var 20 grader, det er helt sikkert mere i min nye electrolux). Derudover har vandet som nævnt ovenfor også en markant bedre varme ledning evne end luft.

De nye damp ovne fra electrolux har et sousvide program, jeg har en af generationerne før, så ved ikke hvor godt det virker i praksis.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


gumle43
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19
Kontakt:

Re: Tilberedning vakuumpakket kød i ovn

Indlæg#9 » 5. apr 2016, 11:38

"fattigmands sous vide" jep.. en gryde med vand og vakuum pakket kød i ovnen det virker da nogenlunde, men aftensmaden bliver lidt mere "spot on" med en rigtig sous vide aftensmad, Billede

Tilbage til "Mad lavet på andre måder end grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster