Side 1 af 1

Baby Back Ribs Sous Vide

: 15. aug 2013, 22:16
af MartinOdder
Så skal der eksperimenteres mere med Lidl-gryden !

Denne gang et par stænger franske kamben fra Metro.

IMAG0197.jpg
Hinden fjernes


IMAG0199.jpg
De smøres med Frenchs Classic Yellow Mustard på begge sider.


IMAG0200.jpg
Hjemmelavet Dry-rub (Topguns opskrift) drysses på begge sider, og får lige lov til at "smelte".


IMAG0201.jpg
Var for ivrig, så glemte billederne..
Men de smøres med et lag BBQ-sauce (Gundersen opskrift) på begge sider.


IMAG0203.jpg
Vakuumpakkes og er klar til gryden imorgen aften. 62 grader i 18-48 timer.


Fortsættelse følger!


Forslag til tid i gryden modtages gerne - jeg hører alt fra 18timer til 48timer. - Jeg vil gerne have Fall of the bone, men ikke pulled ribs :)

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 15. aug 2013, 22:18
af MartinOdder
Imens blev en Cuvettesteg lige vakuumpakket, og klar til gryden imorgen tidlig inden arbejde.

Satser på 56grader i 8timer.

IMAG0204.jpg
Pudset, ridset og vakuumpakket.

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 15. aug 2013, 22:25
af KimHP
Hej

Ser rigtig godt og spændende ud .1%¤

Har du givet cuvetten nogle form for krydderier eller noget? Den ser meget bar ud :-D

Kim

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 15. aug 2013, 22:47
af MartinOdder
Cuvetten får krydderi efter den har været i gryden, inden grillen - for at undgå saltsprængning og evt. smagsforandringer :)

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 15. aug 2013, 22:50
af MartinOdder
Har lagt billederne på Facebook i et Sous Vide album jeg har oprettet.

Kæresten toppede så lige ved at ligge dette billede på Facebook:

image.jpg


Hun mener jeg går for meget op i det :D
-men hun vil jo gerne spise det ;)

Re: Sv: Baby Back Ribs Sous Vide

: 15. aug 2013, 23:38
af MegaO
Hahah genialt :P

Men det bliver sikkert godt!
Du må lige dele ud af dine tider/grader og erfaringer når du har indtaget ribs og steg ;)

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 16. aug 2013, 06:27
af MartinM
MartinOdder skrev:Har lagt billederne på Facebook i et Sous Vide album jeg har oprettet.

Kæresten toppede så lige ved at ligge dette billede på Facebook:

image.jpg


Hun mener jeg går for meget op i det :D
-men hun vil jo gerne spise det ;)


God humor fra kæresten :lol:

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 16. aug 2013, 09:23
af Michael-TBSGrillshop
MartinOdder
Køb fruen en pose blomsterfrø, pak dem pænt ind og giv hende dem, så skal hun bare se, den glæde hun får ved at så dem, og gå og hygge om dem til de blomstre, er jo nøjagtigt det samme som vi har når vi hygger med maden.

men humor har Fruen helt klart ;-)

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 16. aug 2013, 09:46
af lractbird
Jeg har prøvet både 36 timer og 48 timer.
Og 36 er mit foretrukne timetal. 48 timer så falder kødet af, og de er svære at håndtere på grillen, men 36 timer, så er de meget møre, men hænger sammen, og er væsentlig lettere at have med at gøre ved grillningen bagefter.

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 16. aug 2013, 10:12
af topgun
Fantastisk humor det der :)

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 17. aug 2013, 10:30
af MartinOdder
Hehe, ja hun er sjov - på min bekostning.
Det må være karma når alle hendes venner spørg hvad det betyder, og hun skal til at forklare Sous Vide begrebet :D jeg hjælper ikke....



Udover det, så har jeg bestemt mig for at rykke spareribs middagen til søndag.

Og på den måde kan jeg lave en halv stang der har fået 18timer en 24 en 36 og en 48.

Så ved jeg hvad de skal have næste gang :)

Den første er lige taget op og smidt i isvand.

Vender tilbage med mit resultat.

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 17. aug 2013, 15:34
af MartinOdder
I aftes fik vi Cuvetten, som havde været i gryden.

Den fik 8,5time ved 57grader og blev helt perfekt Medium Rare og super mør!

IMAG0205.jpg
Gryden indstillet på 57grader


IMAG0207.jpg
I med stegen - undskyld billedkvaliteten.


IMAG0208.jpg
Krydres med salt, peber og hvidløg efter den er taget op. - Derefter på grillen i 2min, og få skorpe.


IMAG0210.jpg
Helt perfekt steg, og super mør!
Gæsterne var ellevilde.
Igen, mit kamera er lidt misvisende, den var ikke HELT så rød som på billedet.

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 18. aug 2013, 19:51
af MartinOdder
Så blev ribs også fortæret!

Kæft de var gode.

Lavede som sagt fire racks - en på 18timer en 24 en 36 og en 48.
-Ja, stod op klokken 3 i nat for at tage 36'eren op.. :D

Min favorit var UDEN tvivl 18timer.

Dejlig mørhed men stadig rigtig meget bid i kødet.
-Ikke at de andre var dårlige, men min smag kunne bedst lide 18timers ribs! ;)

Lidt billeder:

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 18. aug 2013, 19:54
af MartinOdder
IMAG0220.jpg
På grillen i ca. 10min for at "smelte" bbq-saucen


IMAG0221.jpg
Hvis der skulle være nogen tvivl:
Fra venstre: 18 - 24 - 36 - 48


IMAG0223.jpg
48'eren var sindsygt mør! Men for mør til min smag.


IMAG0224.jpg
Det her er vinderen efter min smag. 18timers Baby Back Ribs - tilberedt Sous Vide.

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 18. aug 2013, 20:00
af topgun
Super god stil at du lige tester 4 timer nu du er i gang :)

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 18. aug 2013, 20:02
af MartinOdder
Så ved jeg hvad de skal have næste gang ;)

Tak for alle de gode råd ;)

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 18. aug 2013, 20:24
af melvis
Kæft din kæreste har god humor

Re: Baby Back Ribs Sous Vide

: 12. jan 2017, 19:36
af Lars2100
Hvor stor var stegen? Skal selv lave en på mandag. Men den skal transporteres i bil i 1,5 time efter sous vide. Hvordan vil du gøre efter badet?




MartinOdder skrev:Imens blev en Cuvettesteg lige vakuumpakket, og klar til gryden imorgen tidlig inden arbejde.

Satser på 56grader i 8timer.

IMAG0204.jpg