Rejeost

For dem der ikke lige fik maden lavet på grillen...
Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Rejeost

Indlæg#1 » 21. okt 2010, 07:28

I dag fik jeg en ubeskrivelig lyst til et stykke med rejeost, og jeg kom naturligvis til at taenke paa Buko :savl2:
Problemet er bare at Buko endnu ikke har opdaget Australien :-(

Hernede kaldes det (at man faar en ubeskrivelig lyst til noget) for en 'craving'.
Har man foerst har faaet en 'craving', saa helmer man ikke for den er tilfredsstillet.
Det har vi vist alle proevet, med feks. lakrids, chokolade, wienerbroed eller andet.

Der var derfor ingen anden udvej. end at jeg maatte proeve at lave rejeosten selv

Jeg har tidligere proevet at roere hakkede rejer i Philadelphia floedeost, men det har langtfra givet den rigtige rejeost-smag, og bagefter har jeg siddet trist og slukoeret og taenkt meget lave tanker [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif]
Min 'craving' var ikke blevet tilfredsstillet :evil:

I stedet for den dyre Philadelphia, proevede jeg denne gang at bruge en billig smoereost, som fortrinsvis henvender sig til de smaa forbrugere i alderen 3-6 aar.
Den hedder "The laughing cow" :lol:
Lidt i stil med navnet "Buko", ikke ;-)

Nuvel, det kunne jo ikke gaa vaerre end skidt, og slet ikke vaerre end sidst :roll:

Ikke noget med hurra-rejer, der skulle vaere rejer i traengsel.
Jeg hakkede derfor 100g rejer til 200g smoereost, roerte osten bloed og roerte de laekre smaa lyseroede stykker i.
Jeg lod rejeosten staa og traekke i ca 15 minutter [smilie=bluecolorz5_pdt_06.gif]
saa kraevede min mund en smagsproeve :savl1:

Et godt lag rejeost blev smurt paa en bolle og .....
..... ved Gud, saa var den der [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Saa taet paa som man nok kan komme, og hvilken salig foelelse :-D

P1010059.JPG
P1010059.JPG (22.54 KiB) Vist 5744 gange

Er det ikke utroligt, som det kan blive en besaettelse at kunne spise noget, man ikke lige kan faa fat i?
Senest rettet af poulw 21. okt 2010, 07:38, rettet i alt 1 gang.
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Rejeost

Indlæg#2 » 21. okt 2010, 07:33

godt gået, og godt skrevet.
det er altid inspirerende at læse dine indlæg, du har en stor opfindsomhed og 'drive'

glæder mig til at se hvad du finder på næste gang :-)
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1515
Kontakt:

Re: Rejeost

Indlæg#3 » 21. okt 2010, 08:18

BUKO har ikke kun glemt Austrailen ! - De har også efterhånden glemt at putte rejer i deres rejeost, og vi efterhånden kalde det produkt misvisning at de skriver Rejeost istedet for friskost på indpakningen !

Bare lige til information, inden du går helt ned i afsavn...... Vi savner den nemlig også - Rejeost som da vi var børn ! :-D
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Rejeost

Indlæg#4 » 21. okt 2010, 08:30

Husk på ar det hedder rejeost og ikke REJEROST :mrgreen: Derfor max. 1 reje i osten.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Rejeost

Indlæg#5 » 21. okt 2010, 08:33

Det lyder som om jeg skal saette en produktion i gang for export af REJERost til DK :lol:
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Rejeost

Indlæg#6 » 21. okt 2010, 08:52

Hold da op Wind:
Der har da aldrig været rejer i rejeost!
Ikke ud over den ene man næsten skulle have mandelgave for at finde :lol:
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Rejeost

Indlæg#7 » 21. okt 2010, 08:57

jaknil skrev:Hold da op Wind:
Der har da aldrig været rejer i rejeost!
Ikke ud over den ene man næsten skulle have mandelgave for at finde :lol:

Det er derfor jeg kalder det for hurra-rejer .... Der raabes hurra naar der er en, som finder en reje :lol:
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise


Fru knotten
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1295

Re: Rejeost

Indlæg#8 » 21. okt 2010, 09:04

Engang fandt jeg en stump reje i rejeosten.... Nok en der er kommet deri ved et uheld :oops: :oops:
Se mine Grill videoer..

http://www.youtube.com/user/grandkvisten?feature=mhee

M.v.h. Svend..

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 593

Re: Rejeost

Indlæg#9 » 21. okt 2010, 09:59

Vi kalder det Volvo ost... Der er samme sansynlighed for at finde en Volvo i osten som en reje...

Et andet øgenavn er "opfejning" da det laves af fejlproducerede varer etc.

Kilde: http://www.mejerividen.dk/mejerikundska ... riskeoste/

Smelteost
Smelteost fremstilles primært af faste oste med skønhedsfejl. Det kan eksempelvis være oste, der er skæve, som er for store eller for små, eller oste der har fejl i skorpen. Før brug rengøres og males ostene fint, de blandes med smeltesalte (fosfater), citronsyre og eventuelt krydderier. Hele blandingen opvarmes kraftigt i en smeltegryde. Efter opvarmningen tappes ostemassen på bægre. Smelteost fremstilles naturel eller med rejer, skinke, frugt, krydderier eller andre smagstilsætninger.


Det lyder ikke så lækkert, men en friskbagt bolle med rejeost glider nu stadig ned ;)

-Henrik

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Rejeost

Indlæg#10 » 21. okt 2010, 12:00

Herligt, nu har du lavet en reje ost MED rejer .1%¤

Da min datter var hjemmeboende i tidernes morgen, var hun vild med reje ost, og selv dengang var der laaaaaaangt mellem rejerne, men lidt optøede rejer, lagt oven på den på smurte ost, vakte altid jubel :-D


Jo jeg kender godt det med at ønske sig noget, man ikke lige kan få fat i, især, når vi har været i lande, hvor man ikke kunne få rugbrød.
Det har kunne være en hel besættelse, at finde et brød der nærmede sig det danske rugbrød. :lol:


NeuroBrain
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 636

Re: Rejeost

Indlæg#11 » 21. okt 2010, 13:06

Ikke for at tage nogle producenter i forsvar, men man får det de lover...

Det hedder rejeost (ental) og ikke rejerost (flertal)

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Rejeost

Indlæg#12 » 24. okt 2010, 11:56

derfor er der ikke altid hele rejer i rejeost : http://arla.dk/Arla-Forum/Spoergsmaal-s ... f-en-reje/
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

jansej
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 554

Re: Rejeost

Indlæg#13 » 24. okt 2010, 12:08

Hej Poul...

Du kan sagtens lave Philadelphia osten selv...

Kig her...

Og derefter blande den smag (rejer) i du har lyst til... :-D

Hjemme gjort, er vel gjort... :D

De fleste ulykker i hjemmet,
sker i køkkenet...
Og derefter spises de... :D

Se mig lave mad på youtube..

Jansej´s Grill sofa


Pharao
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 44

Re: Rejeost

Indlæg#14 » 24. okt 2010, 12:12

GGG, her i Huset kalder vi den en overraskelses ost, for finder man en reje bliver man overrasket.

Gad vide om man ved opvarmning/smeltning af osten kan finde de 8% rejer (Arla lover), til tider har jeg mine tvivl :)

Men en lækker opskrift og den skal da prøves.

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Rejeost

Indlæg#15 » 24. okt 2010, 12:51

jansej skrev:Hej Poul...

Du kan sagtens lave Philadelphia osten selv...

Kig her...

Og derefter blande den smag (rejer) i du har lyst til... :-D

Du har helt ret Jan, det kraever bare at jeg laver A38 selv foerst :lol:

Det eneste syrnede maelkeprodukt jeg kan koebe hernede er kaernemaelk :evil:
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

jansej
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 554

Re: Rejeost

Indlæg#16 » 24. okt 2010, 12:53

:-D Altså, jeg har ikke prøvet med kærnemælk...
Men jeg vil tro at man sagtens kunne gøre det...
Evt, ku man bruge fløde/creme fraice eller andet... :-D

Hjemme gjort, er vel gjort... :D

De fleste ulykker i hjemmet,
sker i køkkenet...
Og derefter spises de... :D

Se mig lave mad på youtube..

Jansej´s Grill sofa

Brugeravatar

FamJakobsen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Re: Rejeost

Indlæg#17 » 24. okt 2010, 13:23

marinus skrev:godt gået, og godt skrevet.
det er altid inspirerende at læse dine indlæg, du har en stor opfindsomhed og 'drive'

glæder mig til at se hvad du finder på næste gang :-)


Kunne ikke være mere enig
/Brian

"Red en Roe, æd en Ko!"

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Rejeost

Indlæg#18 » 12. nov 2011, 08:52

Så skete det igen.
Jeg måtte simpelthen have et stykke med REJEOST :shock:

Så ned i ALDI og købe smelteost (der er 8 trekanter og ialt 140g i en rund æske).
Trekanterne blev pakketud og lagt i en skål, som blev sat i ovnen ved 50 grader indtil osten var godt blød og lige til at røre.

En håndfuld rejer blev hakket og rørt i - ind i køleskabet i en times tid og vupti et dejligt stykke med rejeost :savl2:

rejeost.jpg
rejeost.jpg (44.49 KiB) Vist 4796 gange

PS. Oven i købet rejer i trængsel ;-)
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise


Tattoomann
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1333

Re: Rejeost

Indlæg#19 » 12. nov 2011, 08:59

poulw skrev:PS. Oven i købet rejer i trængsel ;-)


Det er jo ikke det vi er, vant til her i Dk :roll:
Jesper Christensen
6705 Westjylland
KCBS Certified BBQ Judge

http://www.facebook.com/KcbsScandinavia

https://m.facebook.com/BbqTeamWestCoastDk
Primo XL oval

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Rejeost

Indlæg#20 » 12. nov 2011, 10:20

poulw skrev:Så skete det igen.
Jeg måtte simpelthen have et stykke med REJEOST :shock:

Så ned i ALDI og købe smelteost (der er 8 trekanter og ialt 140g i en rund æske).
Trekanterne blev pakketud og lagt i en skål, som blev sat i ovnen ved 50 grader indtil osten var godt blød og lige til at røre.

En håndfuld rejer blev hakket og rørt i - ind i køleskabet i en times tid og vupti et dejligt stykke med rejeost :savl2:

rejeost.jpg

PS. Oven i købet rejer i trængsel ;-)


det er smart!

men kan ikke just sige at trangen til rejeost kommer over dig tit :-)
udtryk gør indtryk


SelveRejeosten
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Rejeost

Indlæg#21 » 28. okt 2016, 13:34

Jo, det er da sket ganske mange gange i løbet af de sidste mange år, hvor jeg har boet i Brasilien. Jeg Prøvede så Pouls opskrift med Buko, som vi ikke har her i det nordøstlige Brasilien, og derfor noget lignende, som er en blød det man kalder hjemmelave ost, men så prøvede jeg med Philadelfia, men immervæk ganske langt fra det jeg husker, så var jeg jo lige vidt, og det er der, hvor jeg står i dag. Lad os bare erkende at vi ikke kan sidder 8000 til 15000 km fra DK og tro vi bare kan blande et par rejer med en eller anden smelteost, nej der ligger ganske mange andre smagsstoffer i den danske reje ost, som vi ikke kan hverken forestille os eller kopiere. Men man ved jo aldrig, om der på et eller andet tidspunkt kommer en person, der bare ved hvordan man gør, og vel og mærke rer villig til at dele sine oplysninger med alle os elendige udenlandsdanskere.

Tilbage til "Mad lavet på andre måder end grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster