Sous-vide cuvette

For dem der ikke lige fik maden lavet på grillen...

Emneforfatter
Lars2100
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8

Sous-vide cuvette

Indlæg#1 » 26. feb 2017, 00:03

Hej. Skal for første gang lave cuvette i sous-vide.
Den er på ca 1kg.
Har købt en sous-vide kogekar fra Lidl.
Og der starter tiden først når vandet er nået den ønskede temperatur. Vil det sige at kødet først skal i når temperaturen er nået? Og så falder den når kødet er kommet i. Hmmm.
What to do?
Hvor lang tid vil i gi den? Og 56 grader?
Brune før eller efter?
Håber på lidt hjælp.

Brugeravatar

SimonP
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 88

Re: Sous-vide cuvette

Indlæg#2 » 26. feb 2017, 10:22

viewtopic.php?f=89&t=44332

Overstående tråd omhandler temperatur. Jeg ville varme vandet op inden den kommer i. Hvis du lige har fået gryden vil jeg af erfaring sige at den skal tændes ved at trykke temperatur knappen ind efter valgt temperatur. Første gang jeg skulle bruge min gryde valgte jeg temperatur og tid og tog i byen i troen om nem mad når jeg kom hjem.
Temperatur sænkningen når kødet kommer i er kortvarig og uden betydning.

Brune før eller efter er hvis en smags sag, jeg bruner som regel efter, men mange gør det før.
Mvh

SimonP
-- -- -- -- -- -- --

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2278

Re: Sous-vide cuvette

Indlæg#3 » 26. feb 2017, 10:42

http://www.douglasbaldwin.com/sous-vide.html#Table_2.2
Kan du se hvor lang tid der går fra dit kød er 5 grader til det opnår den ønskede centrumtemperatur. Det er formen og tykkelsen der er afgørende for tiden ikke vægten.
En cuvette går under formen slab-like og hvis den er 4 cm tyk tager det 2,5 time før den er gennemvarm. Hvis du giver det mere end det dobbelte af den anbefalede så bliver det mere mørt, men hvis kødet er mørt i forvejen så risikerer du at det bliver smattet og levret/metallisk i smagen. Det er her du har mulighed for at eksperimentere og det sjove begynder.
En topkvalitet cuvette eks. USDA prime tri-tip ville jeg ikke give mere end 2,5 timer. Maren malkeko fra Netto ville jeg nok give en hel arbejdsdag (9-10 timer). (Tiderne gælder ved 4 cm tykkelse).
Where there's smoke... There's laughter.


Emneforfatter
Lars2100
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8

Re: Sous-vide cuvette

Indlæg#4 » 26. feb 2017, 19:34

Tusind tak for jeres indspark. Håber på lidt flere.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1224

Re: Sous-vide cuvette

Indlæg#5 » 26. feb 2017, 21:16

Hvad er det du mangler svar på ?
Syntes de to svar uddyber dine spørgsmål på bedste vis !

Ib M


Emneforfatter
Lars2100
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8

Re: Sous-vide cuvette

Indlæg#6 » 27. feb 2017, 00:12

Mangler som sådan ikke flere svar. Men kunne være nogen havde andre metoder.
Så det er ikke vægten der afgør tiden med højden af kødet?


Cyberguyen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 416

Re: Sous-vide cuvette

Indlæg#7 » 27. feb 2017, 00:56

Hvis du har et stykke kød på et kilo som er 1 cm tykt og et andet som er 5 cm tykt. Så vil det naturligvis tage længere tid for varmen at bevæge sig 2,5 cm ind i kødet end hvis det kun var 0,5 cm fra overfladen.

Det tykkeste sted på kødet afgør hvor hurtigt kødet, når tæt på samme temperatur som vandet.


Emneforfatter
Lars2100
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8

Re: Sous-vide cuvette

Indlæg#8 » 27. feb 2017, 08:35

Det giver rigtig god mening.

Tilbage til "Mad lavet på andre måder end grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster