hjælp til agurkesalat

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
tomgang
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 424

hjælp til agurkesalat

Indlæg#1 » 4. jun 2009, 07:51

Hej

Skulle der her være nogle der har en god opskrift på agurkesalat, som man kunne blive afhæning af.

Ville jeg blive glad for hjælpen, prøver at holde en fødselsdag hvor alt er hjemmelavet. :D

Mvh Tomgang
preformer med gastænding, go anywere

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#2 » 4. jun 2009, 08:07

Prøv denne her

viewtopic.php?t=980
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#3 » 4. jun 2009, 08:29

Jeg har en meget nem, tror den stammer fra Hüttemeier...

1 dl. klar eddike
1/2 dl. vand
5-6 spsk. sukker
salt og peber

Det hele røres sammen og agurkeskiverne kommes i, det skal trække et par timer.

Den er bedst på selve dagen, da agurkerne er dejligt sprøde.
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#4 » 4. jun 2009, 08:36

Hej

Jeg har en nem opskrift (uden mål, men den smager godt).

Du skærer agurkerne i den ønskede tykkelse, mens
du skærer placerer du dem i en skål og drysser
jævnligt med sukker. Når du er færdig sætter du
agurke/sukker blandingen på køl gerne i et par
timer. På den måde trækker du vandet ud af
agurkerne (du kan evt. også tilsætte en smule
salt så trækker du vandet ud hurtigere).

Når du synes agurkerne har den rette konsistens
tilsætter du lidt eddike og smager til.

Du kan evt. tilføre agurkesalaten frisk hakket dild
(det smager rigtig godt - til voksne ikke altid børn :-)).

Beklager de manglende mål, men det er meget let
at lave.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1799

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#5 » 4. jun 2009, 10:57

Tja - i vores familie laves agurkesalat altid efter denne simple opskrift - sukker/eddike i samme forhold. D.v.s. 1 del sukker til 1 del eddike. Heri skives agurkerne og så smages til med salt og pebber. Der tilsættes ikke vand, da agurker indeholder en del væde.

Simpelt og smager rigtigt godt! - og lav det gerne i god tid, så agurkerne kan nå at trække i hvertfald et par timer før servering.
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#6 » 4. jun 2009, 13:12

Her er min agurkesalat, og den bliver man afhænig af :savl2:

AGURKESALAT




Ingredienser: Kg.gram

Råvare: 0.500

Agurk (i skiver) 0.500
Salt* 0.050
Eddike 0.200
Sukker 0.150
Sort peber, hel (stk)* 0.010
Laurbærblade (stk)* 0.002

Total 0.850
* = ikke medregnet i total.



· Skær agurk i skiver og læg dem lagvis med salt i en sigte under let pres i 30 minutter.
· Kom eddike, sukker, peber og laurbærblade i en gryde og giv det et kort opkog.
· Lad lagen køle af.
· Skyl agurkeskiverne og pres væden af dem.
· Agurkeskiverne hældes på et glas eller i en skål og den afkølede lage hældes over.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
tomgang
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 424

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#7 » 4. jun 2009, 20:17

Hej.

Mange tak for alle de flotte bud, de skal helt da lige prøves.

mvh Tomgang
preformer med gastænding, go anywere


aaroe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 136

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#8 » 4. jun 2009, 22:25

Lennie skrev:Tja - i vores familie laves agurkesalat altid efter denne simple opskrift - sukker/eddike i samme forhold. D.v.s. 1 del sukker til 1 del eddike. Heri skives agurkerne og så smages til med salt og pebber. Der tilsættes ikke vand, da agurker indeholder en del væde.

Simpelt og smager rigtigt godt! - og lav det gerne i god tid, så agurkerne kan nå at trække i hvertfald et par timer før servering.


Nemlig ja :)
Præcis samme fremgangsmåde som Jeg bruger.
Helt klar den nemmeste, og har endnu ikke smagt nogen der var bedre.

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#9 » 4. jun 2009, 22:39

jeg gør stort set det samme, blot med ganske lidt sukker

min gamle mors, gamle opskrift:

Skiv agurken på et rivejern
vend med salt og peber
lad hvile ca 20 min
tilsæt eddike så det dækker
tilsæt ganske lidt ( eller intet ) sukker,

og ja, de er sure, men på den gode måde
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2515

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#10 » 5. jun 2009, 09:09

Du kan også bruge salatagurker til råsyltede agurker.
Det er for øvrigt også en Hüttemeier opskrift

SYLTEDE AGURKER
2 agurker, 250 gr. sukker, 50 gr groft salt, 2½ dl. eddike og dildskærme ell. dildfrø.

Agurkerne skæres i skiver, samme tykkelse som til et stykke smørrebrød, og lægges i et glas eller en krukke.
De overhældes med sukker, salt og eddike. Dildskærme ell. frø lægges øverst, og beholderen lukkes og opbevares i køleskabet.
Efter 14 dage er sukker og salt opløst. Agurkerne holder sig sprøde og friske længe, og kan opbevares i mange måneder.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#11 » 5. jun 2009, 09:10

PB Helsinge skrev:Du kan også bruge salatagurker til råsyltede agurker.
Det er for øvrigt også en Hüttemeier opskrift

SYLTEDE AGURKER
2 agurker, 250 gr. sukker, 50 gr groft salt, 2½ dl. eddike og dildskærme ell. dildfrø.

Agurkerne skæres i skiver, samme tykkelse som til et stykke smørrebrød, og lægges i et glas eller en krukke.
De overhældes med sukker, salt og eddike. Dildskærme ell. frø lægges øverst, og beholderen lukkes og opbevares i køleskabet.
Efter 14 dage er sukker og salt opløst. Agurkerne holder sig sprøde og friske længe, og kan opbevares i mange måneder.


Uhm, den skal jeg da prøve at lave.
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Fryseegnet agurkesalat

Indlæg#12 » 8. jun 2009, 10:53

Jeg har også en opskrift på agurkesalat, som måske kan bruges af dem, der lige som mig får mange agurker i drivhuset :D

Denne agurkesalat kan fryses ned, og alligevel er agurkeskiverne crunchy, når de er tøet op.
Den kan i øvrigt holde sig i årevis i fryseren.

Jeg har smagt agurkesalat ,der har ligget i fryseren i 2 år og den var stadig, som om den var lavet dagen før.

Opskriften er følgende:

6-7 alm agurker (10 -11 skoleagurker)
snittes og lægges i en saltlage af:
150 gr salt
2 l vand
her ligger de et døgn og hygger sig.

Så tages de op af saltlagen og lægges i en stor sylte krukke

Sammen med:
1 rød eller grøn peberfrugt skåret i strimler.
3 løg skåret i tykke skiver

Så laves en lage af:
1 l eddike bringes til kogepunktet.
Tages af blusset og
1 kg melis hældes i og du rører i gryden til sukkeret er opløst.

Så hælder du eddike lagen over agurker, peberfrugt og løg.

Stil den i køleskabet i 2-3dage

Nu fordeles agurkeskiver, peberfrugter og løg i passende fryse egnede beholdere og lage hældes ved.

Så er de klar til at komme i fryseren :wink:

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#13 » 8. jun 2009, 13:49

Spise med price agurkesalat
(ikke afprøvet endnu, meeeen mon ikke den er god)

Agurkesalat
2 agurker
3 dl lagereddike
1 dl vand
Sukker
Salt
½ spsk tørrede hele korianderfrø
2-3 nelliker
2 laurbærblade
Hel sort peber

Agurkesalat
Krydderierne undtagen salt og sukker kommes i en lille gazepose. Eddiken og vandet bringes i kog sammen med gazeposen. Sluk for ilden og lad det trække.

Når lagen er lunken smages den til med sukker og salt. Agurkerne skives ganske fint på en mandolin eller siden af rivejernet. Lad dem trække med en smule salt i en times tid og knug så meget væske ud af dem som muligt. Kom agurkeskiverne i en skål og hæld lagen over dem. (Fjern gazeposen) Lad agurkesalaten trække i køleskabet i mindst et par timer, gerne natten over.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#14 » 2. jul 2009, 22:03

Hej

Kreativiteten sættes på prøve for agurker har vi masser af lige nu,
og for at det ikke skal blive for ensformigt prøver vi nogle forskellige ting af.

I går (og i dag) har vi fået agurke relish.

4 skoleagurker
1 rødløg
1 dl æblecidereddike
100 g. sukker
1 spsk. gule sennepsfrø
1 spsk. tørrede dildspidser/vi brugte frisk
friskkværnet peber
Atamon eller spiritus til skylning af glas

Skær agurk i løg i bittesmå tern. Giv eddiken et opkog med vand, sukker og sennepsfrø. Hæld grøntsagerne i, og lad det hele koge i ca. 1 minut. Tilsæt dildspidserne, og smag relishen til med friskkværnet peber. Hæld agurkerelishen på skoldede glas skyllet med Atamon eller spiritus, og luk glassene til med det samme.

I går fik vi det til mørbradbøffer og i dag på hotdogs så den relish kan bruges til lidt af hvert og smager rigtig godt :D
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#15 » 3. jul 2009, 05:42

Dejligt med nogle nye tips - her myldrer agurkerne også frem. Tomater har vi spist i en uge :D
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#16 » 3. jul 2009, 06:44

angus skrev:Dejligt med nogle nye tips - her myldrer agurkerne også frem. Tomater har vi spist i en uge :D


Det er skønt med tomater og agurker fra drivhuset - de smager simpelthen
bare af så meget mere (og især tomaterne fra Toftegaard, de er altså
noget specielt).
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#17 » 3. jul 2009, 07:07

Hovmoller skrev:
angus skrev:Dejligt med nogle nye tips - her myldrer agurkerne også frem. Tomater har vi spist i en uge :D


Det er skønt med tomater og agurker fra drivhuset - de smager simpelthen
bare af så meget mere (og især tomaterne fra Toftegaard, de er altså
noget specielt).


Du har fuldstændig ret - derfor har vi også svært ved at købe tomater overhovedet udenfor vores egen sæson. I øjeblikket er det Sungold og Favorita der er modne - nu venter vi så lige på blommetomaten.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#18 » 3. jul 2009, 12:44

angus skrev:
Hovmoller skrev:
angus skrev:Dejligt med nogle nye tips - her myldrer agurkerne også frem. Tomater har vi spist i en uge :D


Det er skønt med tomater og agurker fra drivhuset - de smager simpelthen
bare af så meget mere (og især tomaterne fra Toftegaard, de er altså
noget specielt).


Du har fuldstændig ret - derfor har vi også svært ved at købe tomater overhovedet udenfor vores egen sæson. I øjeblikket er det Sungold og Favorita der er modne - nu venter vi så lige på blommetomaten.


Her er det caprese og cherrytomat der er modne - de andre er så småt på vej.

Vi klipper toppen på vores tidligt i år for vi skal jo være ude af huset den 01.09
så må vi få det ud af planterne vi kan i det korte tidsrum.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Fryseegnet agurkesalat

Indlæg#19 » 24. jul 2009, 17:07

bjærge skrev:Jeg har også en opskrift på agurkesalat, som måske kan bruges af dem, der lige som mig får mange agurker i drivhuset :D

Denne agurkesalat kan fryses ned, og alligevel er agurkeskiverne crunchy, når de er tøet op.
Den kan i øvrigt holde sig i årevis i fryseren.

Jeg har smagt agurkesalat ,der har ligget i fryseren i 2 år og den var stadig, som om den var lavet dagen før.

Opskriften er følgende:

6-7 alm agurker (10 -11 skoleagurker)
snittes og lægges i en saltlage af:
150 gr salt
2 l vand
her ligger de et døgn og hygger sig.

Så tages de op af saltlagen og lægges i en stor sylte krukke

Sammen med:
1 rød eller grøn peberfrugt skåret i strimler.
3 løg skåret i tykke skiver

Så laves en lage af:
1 l eddike bringes til kogepunktet.
Tages af blusset og
1 kg melis hældes i og du rører i gryden til sukkeret er opløst.

Så hælder du eddike lagen over agurker, peberfrugt og løg.

Stil den i køleskabet i 2-3dage

Nu fordeles agurkeskiver, peberfrugter og løg i passende fryse egnede beholdere og lage hældes ved.

Så er de klar til at komme i fryseren :wink:

Med venlig hilsen


Hej

Ved du hvor længe denne agurksalat kan holde sig i køleskabet?

Jeg har tænkt mig at lave en (denne version dog uden peberfrugter),
så jeg ville lige høre om du havde erfaring med hvor lang tid den kan
holde sig på køl.

God weekend.

Hilsen
Heidi
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Fryseegnet agurkesalat

Indlæg#20 » 24. jul 2009, 17:39

Hovmoller skrev:Hej

Ved du hvor længe denne agurksalat kan holde sig i køleskabet?

Jeg har tænkt mig at lave en (denne version dog uden peberfrugter),
så jeg ville lige høre om du havde erfaring med hvor lang tid den kan
holde sig på køl.

God weekend.

Hilsen
Heidi


Den kan holde sig i månedsvis .

Ja jeg har sågar engang taget en portion op fra fryseren, der var 2 år gammel, og selvom jeg havde en del af den stående i køleskabet i flere måneder efterfølgende, var den helt frisk endnu, og vi spiste det hele uden problemer med mave eller andet.

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#21 » 24. jul 2009, 18:04

Hej

Tak for dit hurtige svar :-)

Vi har i hvert fald syltede agurker og agurkesalat nu
til månedsvis :lol:
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#22 » 24. jul 2009, 18:12

Hej

Her er hvad jeg fik lavet i går.
2 liter grovsyltede agurker med løg og peber
(en anden opskrift en Bjærges).
syltede-agurker.jpg
syltede-agurker.jpg (46.51 KiB) Vist 12239 gange


i morgen laves en stor portion almindelig agurkesalat
færdig a la Bjærges.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#23 » 24. jul 2009, 18:48

Hovmoller skrev:Hej

Her er hvad jeg fik lavet i går.
2 liter grovsyltede agurker med løg og peber
(en anden opskrift en Bjærges).
syltede-agurker.jpg


i morgen laves en stor portion almindelig agurkesalat
færdig a la Bjærges.


Det ser da bare rigtig lækkert ud Heidi :D

Hvis du har lavet så rigeligt agurkesalt i morgen, at du har til mere end nogle måneder, kan du sagtens fryse, den portion du laver færdig i morgen ned, i passende portioner, så har du frisk agurkesalat i lang tid :wink:

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#24 » 24. jul 2009, 22:05

bjærge skrev:
Hovmoller skrev:Hej

Her er hvad jeg fik lavet i går.
2 liter grovsyltede agurker med løg og peber
(en anden opskrift en Bjærges).
syltede-agurker.jpg


i morgen laves en stor portion almindelig agurkesalat
færdig a la Bjærges.


Det ser da bare rigtig lækkert ud Heidi :D

Hvis du har lavet så rigeligt agurkesalt i morgen, at du har til mere end nogle måneder, kan du sagtens fryse, den portion du laver færdig i morgen ned, i passende portioner, så har du frisk agurkesalat i lang tid :wink:

Med venlig hilsen


Hej

Det vil jeg da prøve. Jeg har dog lavet eddike/sukkeret i aften og tilsat dildskærm etc. Jeg har læst at dildskærm kan fryses og bevarer smagen i 6 mdr. så det skal afprøves :-)
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#25 » 27. jul 2009, 21:19

Hovmoller skrev: 4 skoleagurker
1 rødløg
1 dl æblecidereddike
100 g. sukker
1 spsk. gule sennepsfrø
1 spsk. tørrede dildspidser/vi brugte frisk
friskkværnet peber
Atamon eller spiritus til skylning af glas

Skær agurk i løg i bittesmå tern. Giv eddiken et opkog med vand, sukker og sennepsfrø


hvor meget vand skal der i?

Edit:
Har nu fundet opskriften i 'Alletiders Kogebog', men der står heller ikke noget om vand.
Synes også at det lyder mærkeligt at man skal give eddiken et opkog med vand, så jeg undlader at komme vand i.

Jeg har lige lavet en portion af Bjærges agurkesalat.
Det er ikke sidste gang jeg laver den!!

Det er bare mums.
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#26 » 27. jul 2009, 23:18

marinus skrev:
Jeg har lige lavet en portion af Bjærges agurkesalat.
Det er ikke sidste gang jeg laver den!!

Det er bare mums.


Hej Marinus

Det glæder mig du kan lide dem :D

Og godt du lige skrev dette indlæg :D

Jeg har lavet et par portioner i sidste uge, som ligger ude i det andet køleskab.
Dem skal jeg da have pakket i portioner, og lagt i fryseren nu.....................

Med venlig hilsen

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#27 » 16. jun 2011, 20:02

Nu er det tid til at få lavet agurkesalat igen, derfor hiver jeg lige denne tråd frem så andre også kan lade sig inspirere

_Henrik


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 772

Re: Fryseegnet agurkesalat

Indlæg#28 » 18. aug 2014, 14:26

Mon lagen skal køles af inden den hældes på agurkerne ??

bjærge skrev:Jeg har også en opskrift på agurkesalat, som måske kan bruges af dem, der lige som mig får mange agurker i drivhuset :D

Denne agurkesalat kan fryses ned, og alligevel er agurkeskiverne crunchy, når de er tøet op.
Den kan i øvrigt holde sig i årevis i fryseren.

Jeg har smagt agurkesalat ,der har ligget i fryseren i 2 år og den var stadig, som om den var lavet dagen før.

Opskriften er følgende:

6-7 alm agurker (10 -11 skoleagurker)
snittes og lægges i en saltlage af:
150 gr salt
2 l vand
her ligger de et døgn og hygger sig.

Så tages de op af saltlagen og lægges i en stor sylte krukke

Sammen med:
1 rød eller grøn peberfrugt skåret i strimler.
3 løg skåret i tykke skiver

Så laves en lage af:
1 l eddike bringes til kogepunktet.
Tages af blusset og
1 kg melis hældes i og du rører i gryden til sukkeret er opløst.

Så hælder du eddike lagen over agurker, peberfrugt og løg.

Stil den i køleskabet i 2-3dage

Nu fordeles agurkeskiver, peberfrugter og løg i passende fryse egnede beholdere og lage hældes ved.

Så er de klar til at komme i fryseren :wink:

Med venlig hilsen
Henrik

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#29 » 18. aug 2014, 14:30

Nej det behøver den ikke.
Den bliver af tempereret nok mens du rører sukkeret i.


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 772

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#30 » 18. aug 2014, 14:44

Tak for hurtigt svar, har eddiken på komfuret nu :-)
Henrik

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#31 » 18. aug 2014, 15:04

Velbekomme og god fornøjelse.

Brugeravatar

blomstermand
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#32 » 18. aug 2014, 20:05

Jeg kan simpel ikke genmenskue og alle jeres lækkre opskrifter er den sammen som den jeg har......

Så her kommer den:

Agurkesalat:
1½ dl. eddike
1 dl. sukker
1 tsk. salt
10 peberkorn
1 laurbærblad
1 hel agurk i tynde skiver
Kog eddike, sukker, salt, peber og laurbær op i en gryde. Lad lagen køle af. Hæld lagen over agurkerne, læg en skål eller tallerken over agurkerne for at give dem et let pres. Lad dem trække indtil kyllingen er færdig. Agurkesalaten kan også laves dagen inden. Inden servering tages agurkerne op af lagen og kommes i en skål.

Skal da i hvertfald prøve mange af jer andres.


Grillmesteren2014
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 16

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#33 » 19. sep 2014, 09:44

Jeg laver ofte den traditionelle opskrift, som beskrevet ovenfår, men tilsætter en dildskærm til glasset, inden lagen hældes i. Det giver en dejlig frisk smag, og ser samtidig hamrende godt ud, når glasset sættes på bordet

Brugeravatar

Elmer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 158

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#34 » 19. sep 2014, 12:12

Jeg bruger 2 dele eddike til 1 del sukker - i gram og så diverse krydderier. Pepper, chili, laurbær, enebær eller lign. En fast ting jeg plejer at putte i er en lille stjerneanis - det bliver altid lækkert synes jeg.
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
SousVide Surpreme
100% nybegynder :)

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1282

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#35 » 21. nov 2015, 09:31

Genopliver lige tråden ved at sige tak. Det var lige hvad jeg skulle bruge til frokosten her senere i dag.
Med venlig hilsen,
Thomas


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 299

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#36 » 21. nov 2015, 10:24

Hvilken brugte du ???

Jeg er enig med mange i tråden, de sprødeste opnåes ved ikke at tilsætte vand.
Min opskrift er som flere i tråden, dog med en anelse mere sukker:
1 kop eddike
1 kop m top sukker
Salt, peber
Agurker

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1282

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#37 » 21. nov 2015, 12:12

I første omgang var det den som "Torp Hedehusene" postede. Mest fordi jeg var i elendig tid og ikke lige have tid til at lade noget trække i lang tid, men vil også prøve nogle af de andre når jeg ikke har samme tidspres og ikke samtidigt skal lave frikadeller, rødkål, medister, kamsteg og 2 børn rykker i mig :)
Med venlig hilsen,
Thomas


Moja
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 110

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#38 » 22. nov 2015, 14:42

Smid lidt knust rosen peber i.... Det smager fantastisk...

Brugeravatar

Fanoe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 302

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#39 » 22. nov 2015, 21:32

Hvis man har en vacuumbøtte, så kan salaten lynsyltes på en times tid med lidt varm sukkerlage.
Jacob F.
Primo Oval XL

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1465

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#40 » 23. nov 2015, 06:51

Fanoe skrev:Hvis man har en vacuumbøtte, så kan salaten lynsyltes på en times tid med lidt varm sukkerlage.


"aha! " mener du sukkeredikkelage?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Fanoe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 302

Re: hjælp til agurkesalat

Indlæg#41 » 23. nov 2015, 10:38

Jeps, en blanding af sukker og æblecidereddike som sammen med en lille håndfuld peberkorn bliver varmet op til sukkeret er opløst, hvorefter det hele hældes varmt over agurkeskiverne og trækker til tilbehøret til agurkesalaten er færdigt. Hvis tilbehøret er en burger smider jeg også lidt tørret dild i lagen.
Jacob F.
Primo Oval XL

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 60 gæster