Side 1 af 1

Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

: 11. nov 2020, 13:33
af itwasburke
Hej Grillguru.

Jeg skal tilberede et par wagyu cuvetter til nogle gæster. Jeg har ikke prøvet at sous vide wagyu kød før så jeg har brug for lidt input:-)

Er det overhovedet anbefalelsesværdigt at sous vide det, eller er det i virkeligheden overkill i forhold til at kødet allerede er mørt (må jeg formode)

og hvad med tiderne, skal en wagyu cuvette have ligeså meget tid som en almindelig cuvette?

Jeg har selvfølgelig kigget på nettet efter anbefalinger men synes det stikker lidt i forskellige retninger så hvis der var nogen herinde der have prøvet noget lignende vil jeg sætte pris på input:-)

1000 tak
/Burke

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

: 11. nov 2020, 14:08
af BertramGT
I min verden ville det være synd og skam

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

: 11. nov 2020, 17:09
af MiNo
Der er kun grund til det hvis du ikke er godt til at få dit kød fint rød som du kan lide det på grillen. Eller hvis det er billigt / ikke-mørt kød.

Det er kød som er glad for grillen pga fedt som smelter og giver lækker overflade.

Hvis du VIL sv, så vil jeg tro der ikke er forskel på fremgangsmåden, men igen jeg ville aldrig gøre det med særligt fedt kød.

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

: 11. nov 2020, 17:44
af itwasburke
Fantastisk - 1000 tak, det bliver på grillen:-)

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

: 11. nov 2020, 20:45
af CP
Og kom gerne med en opfølgning.
Jeg har prøvet wagu flere gange og er ikke vildt begejstret ( der skal også meget til ;-) )
Den lidt fede smag, uden den rene kødsmag, er ikke lige mig.

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

: 19. nov 2020, 16:30
af itwasburke
CP skrev:Og kom gerne med en opfølgning.
Jeg har prøvet wagu flere gange og er ikke vildt begejstret ( der skal også meget til ;-) )
Den lidt fede smag, uden den rene kødsmag, er ikke lige mig.


Jeg havde 2 cuvetter -

1 blev lavet på grillen: 56 grader kerne temperatur,
1 blev lavet i sous vide, 4 timer , 55 grader kerne temperatur.

Begge cuvetter var exceptionel gode, med grill versionen som en kneben vinder fra alle 4 deltagere (ja jeg ved det, det var MEGET kød:-)). Strukturen i kødet på grill versionen var bare bedre !!

Så fremover kommer jeg helt sikkert ikke til at sous-vide sådan et stykke kød!!

Tak for indspark herinde