En ribeye er en ribeye.... eller er den?

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 775
Kontakt:

En ribeye er en ribeye.... eller er den?

Indlæg#1 » 5. maj 2020, 09:31

Ja undet overskriften gemmer sig en lille historie.
Til min fødselsdag vil jeg lave 3 ribeye
En alm en krogmodnrt eller dry aged og en wagyu

Men er der forskel på hvordan de bør tilberedes og hvile inden servering?
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 894

Re: En ribeye er en ribeye.... eller er den?

Indlæg#2 » 6. maj 2020, 09:25

Nej, du behøver ikke at gøre forskel på tilberedningen. Det vigtigste er dog, at du under ingen omstændigheder må over-tilberede krogmodnet eller wagyu. Det kan hurtigt forvandle en himmerigs-mundfuld til sålelæder. Så gå efter 56 grader kerne temperatur (medium rare) og lad bøfferne hvile 5 minutter, inden du begynder at skære i dem.
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 775
Kontakt:

Re: En ribeye er en ribeye.... eller er den?

Indlæg#3 » 6. maj 2020, 11:58

Hvor længe er det mon ca per side.
Tænker selv direkte 1 min på hvet side ved høj varme. Så indirekte resten af tiden
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 894

Re: En ribeye er en ribeye.... eller er den?

Indlæg#4 » 6. maj 2020, 12:16

Det afhænger både af grill, temperatur og kødets tykkelse/beskaffenhed. Interval grilling er en god metode til at at ramme den rigtige temperatur og få en jævn tilberedning hele vejen i igennem:

1 minut over fuld blus -> 1 minut hvile -> vend og så 1 minut fuld blus -> 1 minut hvile. og så igen:

1 minut over fuld blus -> 1 minut hvile -> vend og så 1 minut fuld blus -> 1 minut hvile. Tjek med et kødtermometer at du har nået den rette temperatur. Hvis ikke, så giv den en tur mere og afpas tiden alt efter hvor mange grader du mangler ifht. de 56 der skal give dig et medium rare resultat
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL


tummes
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 514
Kontakt:

Re: En ribeye er en ribeye.... eller er den?

Indlæg#5 » 7. maj 2020, 23:19

Ville nok gå efter en lavere temperaturer, de stiger jo lidt. Jeg havde nok taget 53

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 77 gæster